Forum Starając się z pomocą medyczną Problemy z tarczycą / wysokie TSH
Odpowiedz

Problemy z tarczycą / wysokie TSH

Oceń ten wątek:
  • Olena Autorytet
    Postów: 694 2656

    Wysłany: 18 lutego 2013, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka810 a jaki olej kupiłaś? Bo ja na ten lniany do picia też już nie mogę patrzeć.

    590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Rybka810 Koleżanka
    Postów: 44 22

    Wysłany: 18 lutego 2013, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro znalazłam coś takiego: "OLEJ LNIANY,OMEGA 3,6,9 1000mg -90 kapsSerce,Stawy". Sprawdzałam skład (porównywałam ze składem oleju) i nie wydawał mi się zły (choć nie ma co się oszukiwać - najlepiej jest pić czysty olej). Zawsze jakieś pozytywne składniki, które są potrzebne naszemu organizmowi ;)

  • Rybka810 Koleżanka
    Postów: 44 22

    Wysłany: 21 lutego 2013, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, gdzie wszystkie jesteście? Chyba, że już wszystkie się wyleczyłyście i tylko ja jedna, biedna sierotka zostałam ;D

  • kopciuszek126 Autorytet
    Postów: 984 2409

    Wysłany: 21 lutego 2013, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko jesteśmy,ale ten wątek taki pusty jakiś jest ;(

    1usasg1812jvvfe2.png

    bhywanlihyvyaglb.png
  • martek Autorytet
    Postów: 356 179

    Wysłany: 21 lutego 2013, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) dawno nie zaglądałam do tego wątku, ucieszyło mnie gdy u Mayusi zobaczyłam suwaczek ciążowy:) U mnie tsh zjechało do 1.93, t4 mam tak na środku skali i na razie jest dobrze. Lekarz utrzymuje mi dawkę euthyroxu 25 i oprócz małych problemów z plamieniami, to jest dobrze- już prawie połowa ciąży za mną:) pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za poprawę wyników

    Rybka810, mauysia lubią tę wiadomość


  • Rybka810 Koleżanka
    Postów: 44 22

    Wysłany: 21 lutego 2013, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak pusty, to w sumie trzeba się cieszyć. Może jednak niewiele staraczek ma ten problem ;)

    Martek - gratulacje ;*

  • Olena Autorytet
    Postów: 694 2656

    Wysłany: 28 lutego 2013, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądałam tu. Mieliśmy ferie i trochę odpuściłam z zaglądaniem. W międzyczasie byłam u gina, pytałam o przeciwciała tarczycowe. Powiedział żeby się nie przejmować, bo to tylko działają na tarczycę. Ja nie jestem przekonana, bo wiem, że coś w moim organiźmie szwankuje, wysokie przeciwciała, alergie na wszystkie kosmetyki, nietolerancja glutenu i jakoś nie wierzę, a raczej myślę, że mój system immunologiczny żle działa i wszystko zwalcza, boję się, że jak zajdę w ciążę to mi zarodek zniszczy. Piszcie kochane co u Was.

    590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Olena Autorytet
    Postów: 694 2656

    Wysłany: 28 lutego 2013, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek gratulacje. Jesteś naszą nadzieją.

    590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Rybka810 Koleżanka
    Postów: 44 22

    Wysłany: 28 lutego 2013, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odpukać - jest ok. Od poniedziałku mam zwiększoną dawkę i czuję się zdecydowanie lepiej. Olej lniany biorę w tabletkach (chyba już nigdy nawet nie spojrzę na ten w butelce), zioła o. Sroki kupione i za 2 tygodnie idę na kontrolę. Jeśli TSH się obniży - bierzemy się do roboty ;D Staram się myśleć pozytywnie, choć nie zawsze jest to proste.

    PS Zauważyłam, że odkąd jestem na lekach zdecydowanie wyregulował mi się okres, z czego jestem baaaardzo zadowolona.

  • martek Autorytet
    Postów: 356 179

    Wysłany: 28 lutego 2013, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was dziewczyny ponownie!!! okazało się dziś, że tarczyca to kapryśna bestia i nie odpuszcza tak łatwo.
    Od września biorę euthyrox n25, do stycznia tsh sapdło mi z 4 do 1,94 ( norma 0,27-4,2), ft4 trzymało się na poziomie 1,16- 1,6 (norma 0,93-1,7) do stycznia tsh spadło mi z 4 do 1,94, dziś odebrałam wyniki i szok!
    tsh 2,54 a ft4 0,985!!! co się dzieje? leki biorę regularnie, więc dlaczego taki skok? Podpytałam doświadczone koleżanki w ciążowego forum i okazało się,że to dziecko tak hormonami huśta, za dwa tygodnie mam wizytę u endo i najprawdopodobniej zwiększy mi dawkę leków... Jak więc widać niedoczynność to walka z wiatrakami....


  • Olena Autorytet
    Postów: 694 2656

    Wysłany: 4 marca 2013, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    witam Was dziewczyny ponownie!!! okazało się dziś, że tarczyca to kapryśna bestia i nie odpuszcza tak łatwo.
    Od września biorę euthyrox n25, do stycznia tsh sapdło mi z 4 do 1,94 ( norma 0,27-4,2), ft4 trzymało się na poziomie 1,16- 1,6 (norma 0,93-1,7) do stycznia tsh spadło mi z 4 do 1,94, dziś odebrałam wyniki i szok!
    tsh 2,54 a ft4 0,985!!! co się dzieje? leki biorę regularnie, więc dlaczego taki skok? Podpytałam doświadczone koleżanki w ciążowego forum i okazało się,że to dziecko tak hormonami huśta, za dwa tygodnie mam wizytę u endo i najprawdopodobniej zwiększy mi dawkę leków... Jak więc widać niedoczynność to walka z wiatrakami....

    martek nie przejmuj się, skoro jesteś w ciąży to normalne, że potrzebujesz więcej tyroksyny. Ciesz się ciążą i bądź pewna , że wszystko będzie dobrze. Zresztą Ty to wiesz i ja to wiem. A po ciąży wszystko z tarczycą znów się unormuje.

    590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • mauysia Autorytet
    Postów: 7315 19722

    Wysłany: 7 marca 2013, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    witam Was dziewczyny ponownie!!! okazało się dziś, że tarczyca to kapryśna bestia i nie odpuszcza tak łatwo.
    Od września biorę euthyrox n25, do stycznia tsh sapdło mi z 4 do 1,94 ( norma 0,27-4,2), ft4 trzymało się na poziomie 1,16- 1,6 (norma 0,93-1,7) do stycznia tsh spadło mi z 4 do 1,94, dziś odebrałam wyniki i szok!
    tsh 2,54 a ft4 0,985!!! co się dzieje? leki biorę regularnie, więc dlaczego taki skok? Podpytałam doświadczone koleżanki w ciążowego forum i okazało się,że to dziecko tak hormonami huśta, za dwa tygodnie mam wizytę u endo i najprawdopodobniej zwiększy mi dawkę leków... Jak więc widać niedoczynność to walka z wiatrakami....

    Cześć Martek!!

    Ale mi się miło zrobiło, że zauważyłaś mój suwaczek :D

    Co do spadku TSH, BellaRosa na naszym nowym ogólnym wątku "Fasolkowe porady" napisała tak:

    "Co do TSH. Ja mam nadczynność, więc TSH niskie. Koło 11 czy 12 tc. spadło mi poniżej normy, wynik był 0,17, więc niziutko. mimo to nie brałam leków, a dlaczego? Ha! Takiej o to ciekawostki się dowiedziałam: Na przełomie I i II trymestru (10-13tc) bardzo często u ciężarnych spada TSH. U tych co miały TSH w normie, dochodzi nie raz do nadczynności subklinicznej (czyli FT3 i FT4 w normie). A teraz najlepsze... jest to spowodowane wysokim stężeniem HCG we krwi, który to hormon wpływa na tarczycę i TSH sobie "sztucznie" spada. Zatem nie leczy się tego lekami( w sensie nie bierze się leków podnoszących TSH)".

    Brzmi ciekawie! Może się łapiesz jeszcze na ten objaw..?

    1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Rybka810 Koleżanka
    Postów: 44 22

    Wysłany: 7 marca 2013, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jestem zadowolona. Po dwóch miesiącach leczenia TSH z 11,8 spadło do 6,42. Wiem, że nie jest to rewelacyjny wynik, ale efekty leczenia już widać, więc mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej ;)

  • Olena Autorytet
    Postów: 694 2656

    Wysłany: 11 marca 2013, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Rybka że masz tak rewelacyjny wynik.

    590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • natalkaa86 Koleżanka
    Postów: 52 15

    Wysłany: 12 marca 2013, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam TSH 2,100 czy to prawidłowe..?
    nie jestem w ciąży :(

    natalkaa86
  • mauysia Autorytet
    Postów: 7315 19722

    Wysłany: 13 marca 2013, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie prawidłowe, ale endokrynolodzy mówią, że najlepiej przy staraniach mieć TSH ok. 1. Możesz wybrać się do endo i skonsultować...

    1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Olena Autorytet
    Postów: 694 2656

    Wysłany: 14 marca 2013, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny wynik TSH, dawka 75 - 0,641!!! Bardzo się cieszę z tego wyniku, czuję się rewelacyjnie. Wam życzę pozytywnego obniżania wyników , dobrego samopoczucia.

    Jeszcze coś - Oeaparol Femina wiadomo wiesiołek w tabletkach, poprawia śłuz płodny, dla nas poztytwne jest to , że zawiera też olej lniany!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 09:59

    Kotynieniek, Rybka810 lubią tę wiadomość

    590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Rybka810 Koleżanka
    Postów: 44 22

    Wysłany: 14 marca 2013, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Gratuluję Olena! No i oczywiście zazdroszczę ;D

  • Olena Autorytet
    Postów: 694 2656

    Wysłany: 15 marca 2013, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka wiem, że u Ciebie też będzie dobrze, na 100 %!!!

    Rybka810 lubi tę wiadomość

    590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Rybka810 Koleżanka
    Postów: 44 22

    Wysłany: 18 marca 2013, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję, że wszystko się u mnie unormuje, tylko to czekanie jest takie frustrujące ;)

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego