Puregon lek
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny odswiezam temat
Jakie doswiadczenia macie z Puregonem?
Ja dostalam 900j i mam podawac sobie 75j dziennie jestem ciekawa jak dziala na dziewczyny z PCO? -
Ja miałam 300 po 50 dziennie i od razu po skończeniu puregonu ovitrelle 1,5 dawki w pierwszej stymulacji
W drugiej zaś to samo plus do tego luteinę 2 opakowania 100 mg 2x2 dziennie i acard 75 1x1
Nawet pytałam lekarza czemu taka mała dawka, powiedział ze nie zależy nam na ilości a na jakości. W obydwóch stymulacjach miałam po dwa pecherzyki. Ovitrelle służyło aby pecherzyki urosły.
No i przy drugiej stymulacji się udało zaraz zacznę 6 tydzień dalej mam luteinę i acard
Trzymajcie kciuki
Czerwiec 2016 START
Styczeń 2018 I wizyta MedArt
12.07.2018 II stymulacja
13.08.2018 wizyta i potwierdzenie ciąży
16.04.2019 synuś ❤️
05.05.2020 kolejne starania
15.10.2021 potwierdzenie ciąży usg
Zaburzenia miesiączkowania, PCOS -
nick nieaktualny
-
Lekarze na pewno dostosowują dawkę pod indywidualną potrzebę/chorobę
Jest to spora dawka bo najmniej coś koło 1/3 strzykawki bo z tego co mi mowil lekarz to największy wkład to 900
No ale widocznie tak ma być po pierwszym cyklu na pewno się zweryfikuje czy jest to odpowiednia dawała i czy działa tak jak powinna
Także myśle że nie ma się czym przejmowaćBerbeć lubi tę wiadomość
Czerwiec 2016 START
12.07.2018 II stymulacja
16.04.2019 synuś ❤️
nick nieaktualnyt0sska92 wrote:Lekarze na pewno dostosowują dawkę pod indywidualną potrzebę/chorobę
Jest to spora dawka bo najmniej coś koło 1/3 strzykawki bo z tego co mi mowil lekarz to największy wkład to 900
No ale widocznie tak ma być po pierwszym cyklu na pewno się zweryfikuje czy jest to odpowiednia dawała i czy działa tak jak powinna
Także myśle że nie ma się czym przejmować -
Obsługa jest banalna trzeba tylko się nie bać :p i pamiętać że zanim puścisz skore to wyjąc igle inaczej zaboli :p ja nawet śladów nie miałam
hipisiątko lubi tę wiadomość
Czerwiec 2016 START
12.07.2018 II stymulacja
16.04.2019 synuś ❤️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:Ja mam przyjmować po 300 przez 6 dni.
Czy obsługa tego pena jest prosta czy trzeba szukać położnej by mi pokazała ja zrobić zastrzyk ? -
Ja chodziłam do dr Żaka. Teraz ciążę prowadzi mi mój lekarz w moim mieście.
Co do tych zastrzyków to tak bym to rozumiałaBerbeć lubi tę wiadomość
Czerwiec 2016 START
12.07.2018 II stymulacja
16.04.2019 synuś ❤️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
fujitsu wrote:Pen kupuje się osobno!
-
Berbeć wrote:No ja juz po pierwszym razie. Mam nadzieję, ze dobrze wszystko zrobilam, tzn chodzi mi o dawke. Ja mam ampulki po 600, wiec jak mam dawkę 375 to jutro musze zrobic dwa zastrzyki. Bo.z dzisiejszej ampulki 225j i z kolejnej 150 (tak?).
Pen dobije wszystko co jest a miarka zatrzyma sie na liczbie, ktora musisz podac z kolejnej ampulki.Berbeć lubi tę wiadomość
-
hipisiątko wrote:Apteki do których dzwoniłam nie mają na stanie penów bo niby to klinika i lekarz powinni zapewnić.
-
hipisiątko wrote:Czekam na @. Miał być w czwartek.
I 3dc zaczynam. Mazowieckie na pograniczu z lubelskim.
Spróbuj zamowic w aptece, najlatwiej chyba w DOZ, jesli masz w okolicy. Mozesz tez w pn zadzwonic do producenta - organon polska.
Poratowalabym moim, ale pewnie nie dojdzie na czas. -
nick nieaktualnyBella93 wrote:W puregonie jest wiecej plynu niz na opakowaniu, wiec nawet jesli z Twoich obliczen wynika, ze nie wystarczy to ustawiasz taka dawke, jaka powinnas wziac.
Pen dobije wszystko co jest a miarka zatrzyma sie na liczbie, ktora musisz podac z kolejnej ampulki.Bella93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie jest apteka, która najwyraźniej współpracuje z moim centrum medycznym i po prostu wszystkie leki, peny są i nigdy nie brakuje nawet jak wpadniesz o 21wszej w niedzielę. Jest to bardzo wygodne. Jak chciałam kupić ovitrell a byłam na Śląsku to obdzwoniłam 10 aptek i nikt nie miał, tylko na zamówienie. I moim zdaniem lekarz powinien jasno mówić pacjentom gdzie iść po leki, peny albo powiedzieć my nie mamy i szukaj sobie sama. Bo to niepotrzebny stres.
-
hipisiątko wrote:Dziewczyny. Dziś zaczynam puregon. I mam pytanie.
Ja na brzuchu mam niezłą oponkę tłuszczu ( tak chorujelę na IO) i zastrzyk mam robić w ten tłuszcz czy ppd spodem szukać miejsca bez ? Wiem głupie pytanie ale to mój pierwszy raz i boję się że przez ten tłuszcz lek się nie wchłonie właściwie. ??hipisiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:Dziewczyny. Dziś zaczynam puregon. I mam pytanie.
Ja na brzuchu mam niezłą oponkę tłuszczu ( tak chorujelę na IO) i zastrzyk mam robić w ten tłuszcz czy ppd spodem szukać miejsca bez ? Wiem głupie pytanie ale to mój pierwszy raz i boję się że przez ten tłuszcz lek się nie wchłonie właściwie. ??
Ja dawałam w lipid i się wchłonęłohipisiątko lubi tę wiadomość