X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Malenstwo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Maleństwo ja miałam konsultację tak jak kid_aa z Tomasem Vraną ale na Rosakova trafiłam 2 razy w klinice i jest przemiła :)
    Sama konsultacja trwała może 20-30 min. Moją koordynatorką również jest/była Hana. Zarówno Vrana jak i Rosakova sporo rozumieją po polsku,ale Hana wszystko tłumaczyła. Ja wysłałam część swoich badań na maila do Hany (w tym poprzednie procedury invitro) i dr tylko na konsultacji dopytywał :)
    Wg.mnie klinika nie naciaga na kasę. Nie wciskali embrioglue, asiobanu itp. My mieliśmy również problemy z nasieniem więc mogli nam wcisnąć wszystko, a skończyło się tylko na MACS,bo nie widzieli potrzeby na więcej :) Intralipid miałam zlecony od Paśnika ale w Polsce go robiłam, bo taniej.

Hej :) dziękuję bardzo :) no póki co to ja nic nie dostałam z zaleceń od lekarza prowadzącego tutaj w Pl , koordynatorka ,z którą pisałam w Reprofit to Magda ,nie ukrywam ,że sporo linków mi wysłała i na koniec prosiła przed konsultacja o skany badań ,jedynie co to zrobiłam dodatkowo TSH,lh,FSH i prolaktynę ,bo tego nie miałam robionego bardzo długo ,a koordynatorka napisała ,że dobrze by było gdybym to miała

• Patka11651 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofik87 wrote:
    Patrycja co u Ciebie
    Hej!
    No u mnie jest serduszko❤... I okropne ciążowe mdłości.😋 Teraz modlę się żeby to serduszko ze mną zostało:):):)🙏
    Jestem w szoku... po 9 latach chodzenia po klinikach, operacjach, badaniach, immunologach itp. ... w Czechach za pierwszym razem się udało. Jestem mega zadowolona z całej procedury... moja koordynatorka była Aneta. Wspaniałą dziewczyna, mogę się do niej zwracać z każdym problemem. Dala mi ogromne wsparcie.😊

kid_aa, AGAaa, Alicja27, Malenstwo, Kofik87, Gusia1985 lubią tę wiadomość

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka11651 wrote:
    Hej!
    No u mnie jest serduszko❤... I okropne ciążowe mdłości.😋 Teraz modlę się żeby to serduszko ze mną zostało:):):)🙏
    Jestem w szoku... po 9 latach chodzenia po klinikach, operacjach, badaniach, immunologach itp. ... w Czechach za pierwszym razem się udało. Jestem mega zadowolona z całej procedury... moja koordynatorka była Aneta. Wspaniałą dziewczyna, mogę się do niej zwracać z każdym problemem. Dala mi ogromne wsparcie.😊

Patka ogromnie gratuluję :) oby te mdłości Ci szybko ustąpiły i żebyś mogła się w pełni cieszyć nudną piękną ciążą :)
    Ja właśnie czekam na serduszko i też mam nadzieję je usłyszeć :) również to moja pierwsza procedura w Czechach. Są fenomenalni i tyle :)
    Ps. Hana również jest niesamowita :)

Patka11651, Alicja27 lubią tę wiadomość

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenstwo wrote:
    Hej :) dziękuję bardzo :) no póki co to ja nic nie dostałam z zaleceń od lekarza prowadzącego tutaj w Pl , koordynatorka ,z którą pisałam w Reprofit to Magda ,nie ukrywam ,że sporo linków mi wysłała i na koniec prosiła przed konsultacja o skany badań ,jedynie co to zrobiłam dodatkowo TSH,lh,FSH i prolaktynę ,bo tego nie miałam robionego bardzo długo ,a koordynatorka napisała ,że dobrze by było gdybym to miała

Nie przejmuj się jeszcze zaleceniami od lekarza z Pl. Tak naprawdę dostaniesz rozpiskę z Czech co i jak i na tej podstawie lekarz z Polski Ci da zalecenia :) może będzie tego więcej niż z kliniki,a może tyle samo. Wszystko zależy od Twojej diagnostyki i ew.chorób czy kłopotów.
    Jak wyślesz skany to konsultacja będzie krócej trwała i lekarz będzie dopytywał tylko to,czego nie wie,a co jest mu potrzebne a nie o wszystko :) bo już będzie sporo miał :)
    Magda chyba jest nowa. Ale tam one wszystkie są cudowne,bo z Anetą w zastępstwie Hany, też miałam kontakt. Mega pomocne, zaangażowane, empatyczne i wspaniałe :)
    Więc na pewno jesteś w dobrych rękach :)

Malenstwo lubi tę wiadomość

• Malenstwo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Nie przejmuj się jeszcze zaleceniami od lekarza z Pl. Tak naprawdę dostaniesz rozpiskę z Czech co i jak i na tej podstawie lekarz z Polski Ci da zalecenia :) może będzie tego więcej niż z kliniki,a może tyle samo. Wszystko zależy od Twojej diagnostyki i ew.chorób czy kłopotów.
    Jak wyślesz skany to konsultacja będzie krócej trwała i lekarz będzie dopytywał tylko to,czego nie wie,a co jest mu potrzebne a nie o wszystko :) bo już będzie sporo miał :)
    Magda chyba jest nowa. Ale tam one wszystkie są cudowne,bo z Anetą w zastępstwie Hany, też miałam kontakt. Mega pomocne, zaangażowane, empatyczne i wspaniałe :)
    Więc na pewno jesteś w dobrych rękach :)

Dzięki wielkie :) Magda jest nowa ,bo pisałam na kontakt Hany ,a odpisała mi właśnie Magda. Ogólnie wszystko super ,jeśli chodzi o kontakt :) szykuje cześć dokumentów ,ale skanów raczej nie zrobię ile zdjęcia :) może się to nie pomiesza

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenstwo wrote:
    Dzięki wielkie :) Magda jest nowa ,bo pisałam na kontakt Hany ,a odpisała mi właśnie Magda. Ogólnie wszystko super ,jeśli chodzi o kontakt :) szykuje cześć dokumentów ,ale skanów raczej nie zrobię ile zdjęcia :) może się to nie pomiesza

Maleństwo foty też mogą być tylko sobie je tak poopisuj,żeby było wiadomo,co do czego :)
    Na pewno je ogarną :)
    Któraś z dziewczyn pisała,że Hana będzie odchodziła,więc Magda pewnie w jej miejsce jest. Ale póki co Hana dalej zaangażowana pełną parą na moje szczęście :)

kid_aa, Malenstwo lubią tę wiadomość

• Wiola82 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrane i zapłodnione prawidłowo 4 komórki.
    Do 5 dnia jeden prawidłowy B1, 6 dnia jeden zamrożony XB.
    Już po transferze, tak bardzo się boje.
    Co robić jak się nie uda, czy mrozaczek ma szansę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 08:31

kid_aa, Gusia1985, Alicja27 lubią tę wiadomość

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola82 wrote:
    Pobrane i zapłodnione prawidłowo 4 komórki.
    Do 5 dnia jeden prawidłowy B1, 6 dnia jeden zamrożony XB.
    Już po transferze, tak bardzo się boje.
    Co robić jak się nie uda, czy mrozaczek ma szansę ?

Jasne,że się uda :)
    B1 i XB to ładne zarodki :)

Gusia1985, Alicja27 lubią tę wiadomość

• Wiola82 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bralyscie leki po transferze?

• Alicja27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 21:42

• Wiola82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni po transferze beta 100,2
    Progesteron 11,55

kid_aa, Alicja27, Gusia1985, AGAaa, Patka11651 lubią tę wiadomość

• Alicja27 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiola82 lubi tę wiadomość

• Wiola82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja27 wrote:
    Dobra wiadomość! Beta pozytywna trzymam kciuki za dalsze przyrosty 😘 co do progresteronu nie wiem czy nie musisz sobie zwiększyć dawki ile bierzesz dziennie i jaka dawke?

Biorę
    Estrofem 2mg - 1 tabletka doustnie rano i 1 tabletka doustnie wieczorem

Progesteron Besins - 400 mg (2 tabletki) rano oraz 400 mg (2 tabletki) wieczorem, dopochwowo

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 20:23

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola beta super,ale progesteron dorzucić koniecznie! Im większy poziom tym lepiej.

• Karka137 Nowa

Wysłany: 15 maja 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Proszę o informację jaki koszt IV z komórką dawczyni. Na jaką kwotę trzeba być przygotowanym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 17:40

• Alicja27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gusia1985, AGAaa, kid_aa lubią tę wiadomość

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 20:23

Alicja27 lubi tę wiadomość

• Agulla84 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 29.04 miałam pierwsz transfer blastocysty w reprofit
    Beta 8dpt 188
    10dpt 641
    12dpt 2104
    27 maja jestem umowiona na pierwsze usg trzymajcie kciuki

Alicja27, Gusia1985, AGAaa lubią tę wiadomość

• Ewa100 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy

Jestem w 7tc, dziś w nocy obudził mnie przeszywający ból brzucha, trwał kilka chwil i przeszło. Czy takie bóle są normalne? Zapowiadają koniec ? czy ja już zaczynam świrować?

AMH (lipiec 2020) - 0,72
    07.2020 - IUI -nieudane
    10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
    Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
    12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
    07.05 - transfer 4.2.2
    14 dpt 315,3
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ