X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Malenstwo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Maleństwo ja miałam konsultację tak jak kid_aa z Tomasem Vraną ale na Rosakova trafiłam 2 razy w klinice i jest przemiła :)
    Sama konsultacja trwała może 20-30 min. Moją koordynatorką również jest/była Hana. Zarówno Vrana jak i Rosakova sporo rozumieją po polsku,ale Hana wszystko tłumaczyła. Ja wysłałam część swoich badań na maila do Hany (w tym poprzednie procedury invitro) i dr tylko na konsultacji dopytywał :)
    Wg.mnie klinika nie naciaga na kasę. Nie wciskali embrioglue, asiobanu itp. My mieliśmy również problemy z nasieniem więc mogli nam wcisnąć wszystko, a skończyło się tylko na MACS,bo nie widzieli potrzeby na więcej :) Intralipid miałam zlecony od Paśnika ale w Polsce go robiłam, bo taniej.

Hej :) dziękuję bardzo :) no póki co to ja nic nie dostałam z zaleceń od lekarza prowadzącego tutaj w Pl , koordynatorka ,z którą pisałam w Reprofit to Magda ,nie ukrywam ,że sporo linków mi wysłała i na koniec prosiła przed konsultacja o skany badań ,jedynie co to zrobiłam dodatkowo TSH,lh,FSH i prolaktynę ,bo tego nie miałam robionego bardzo długo ,a koordynatorka napisała ,że dobrze by było gdybym to miała

• Patka11651 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofik87 wrote:
    Patrycja co u Ciebie
    Hej!
    No u mnie jest serduszko❤... I okropne ciążowe mdłości.😋 Teraz modlę się żeby to serduszko ze mną zostało:):):)🙏
    Jestem w szoku... po 9 latach chodzenia po klinikach, operacjach, badaniach, immunologach itp. ... w Czechach za pierwszym razem się udało. Jestem mega zadowolona z całej procedury... moja koordynatorka była Aneta. Wspaniałą dziewczyna, mogę się do niej zwracać z każdym problemem. Dala mi ogromne wsparcie.😊

kid_aa, AGAaa, Alicja27, Malenstwo, Kofik87, Gusia1985 lubią tę wiadomość

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka11651 wrote:
    Hej!
    No u mnie jest serduszko❤... I okropne ciążowe mdłości.😋 Teraz modlę się żeby to serduszko ze mną zostało:):):)🙏
    Jestem w szoku... po 9 latach chodzenia po klinikach, operacjach, badaniach, immunologach itp. ... w Czechach za pierwszym razem się udało. Jestem mega zadowolona z całej procedury... moja koordynatorka była Aneta. Wspaniałą dziewczyna, mogę się do niej zwracać z każdym problemem. Dala mi ogromne wsparcie.😊

Patka ogromnie gratuluję :) oby te mdłości Ci szybko ustąpiły i żebyś mogła się w pełni cieszyć nudną piękną ciążą :)
    Ja właśnie czekam na serduszko i też mam nadzieję je usłyszeć :) również to moja pierwsza procedura w Czechach. Są fenomenalni i tyle :)
    Ps. Hana również jest niesamowita :)

Patka11651, Alicja27 lubią tę wiadomość

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenstwo wrote:
    Hej :) dziękuję bardzo :) no póki co to ja nic nie dostałam z zaleceń od lekarza prowadzącego tutaj w Pl , koordynatorka ,z którą pisałam w Reprofit to Magda ,nie ukrywam ,że sporo linków mi wysłała i na koniec prosiła przed konsultacja o skany badań ,jedynie co to zrobiłam dodatkowo TSH,lh,FSH i prolaktynę ,bo tego nie miałam robionego bardzo długo ,a koordynatorka napisała ,że dobrze by było gdybym to miała

Nie przejmuj się jeszcze zaleceniami od lekarza z Pl. Tak naprawdę dostaniesz rozpiskę z Czech co i jak i na tej podstawie lekarz z Polski Ci da zalecenia :) może będzie tego więcej niż z kliniki,a może tyle samo. Wszystko zależy od Twojej diagnostyki i ew.chorób czy kłopotów.
    Jak wyślesz skany to konsultacja będzie krócej trwała i lekarz będzie dopytywał tylko to,czego nie wie,a co jest mu potrzebne a nie o wszystko :) bo już będzie sporo miał :)
    Magda chyba jest nowa. Ale tam one wszystkie są cudowne,bo z Anetą w zastępstwie Hany, też miałam kontakt. Mega pomocne, zaangażowane, empatyczne i wspaniałe :)
    Więc na pewno jesteś w dobrych rękach :)

Malenstwo lubi tę wiadomość

• Malenstwo Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Nie przejmuj się jeszcze zaleceniami od lekarza z Pl. Tak naprawdę dostaniesz rozpiskę z Czech co i jak i na tej podstawie lekarz z Polski Ci da zalecenia :) może będzie tego więcej niż z kliniki,a może tyle samo. Wszystko zależy od Twojej diagnostyki i ew.chorób czy kłopotów.
    Jak wyślesz skany to konsultacja będzie krócej trwała i lekarz będzie dopytywał tylko to,czego nie wie,a co jest mu potrzebne a nie o wszystko :) bo już będzie sporo miał :)
    Magda chyba jest nowa. Ale tam one wszystkie są cudowne,bo z Anetą w zastępstwie Hany, też miałam kontakt. Mega pomocne, zaangażowane, empatyczne i wspaniałe :)
    Więc na pewno jesteś w dobrych rękach :)

Dzięki wielkie :) Magda jest nowa ,bo pisałam na kontakt Hany ,a odpisała mi właśnie Magda. Ogólnie wszystko super ,jeśli chodzi o kontakt :) szykuje cześć dokumentów ,ale skanów raczej nie zrobię ile zdjęcia :) może się to nie pomiesza

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenstwo wrote:
    Dzięki wielkie :) Magda jest nowa ,bo pisałam na kontakt Hany ,a odpisała mi właśnie Magda. Ogólnie wszystko super ,jeśli chodzi o kontakt :) szykuje cześć dokumentów ,ale skanów raczej nie zrobię ile zdjęcia :) może się to nie pomiesza

Maleństwo foty też mogą być tylko sobie je tak poopisuj,żeby było wiadomo,co do czego :)
    Na pewno je ogarną :)
    Któraś z dziewczyn pisała,że Hana będzie odchodziła,więc Magda pewnie w jej miejsce jest. Ale póki co Hana dalej zaangażowana pełną parą na moje szczęście :)

kid_aa, Malenstwo lubią tę wiadomość

• Wiola82 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrane i zapłodnione prawidłowo 4 komórki.
    Do 5 dnia jeden prawidłowy B1, 6 dnia jeden zamrożony XB.
    Już po transferze, tak bardzo się boje.
    Co robić jak się nie uda, czy mrozaczek ma szansę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 08:31

kid_aa, Gusia1985, Alicja27 lubią tę wiadomość

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola82 wrote:
    Pobrane i zapłodnione prawidłowo 4 komórki.
    Do 5 dnia jeden prawidłowy B1, 6 dnia jeden zamrożony XB.
    Już po transferze, tak bardzo się boje.
    Co robić jak się nie uda, czy mrozaczek ma szansę ?

Jasne,że się uda :)
    B1 i XB to ładne zarodki :)

Gusia1985, Alicja27 lubią tę wiadomość

• Wiola82 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bralyscie leki po transferze?

• Alicja27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 21:42

• Wiola82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni po transferze beta 100,2
    Progesteron 11,55

kid_aa, Alicja27, Gusia1985, AGAaa, Patka11651 lubią tę wiadomość

• Alicja27 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiola82 lubi tę wiadomość

• Wiola82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja27 wrote:
    Dobra wiadomość! Beta pozytywna trzymam kciuki za dalsze przyrosty 😘 co do progresteronu nie wiem czy nie musisz sobie zwiększyć dawki ile bierzesz dziennie i jaka dawke?

Biorę
    Estrofem 2mg - 1 tabletka doustnie rano i 1 tabletka doustnie wieczorem

Progesteron Besins - 400 mg (2 tabletki) rano oraz 400 mg (2 tabletki) wieczorem, dopochwowo

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 20:23

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola beta super,ale progesteron dorzucić koniecznie! Im większy poziom tym lepiej.

• Karka137 Nowa

Wysłany: 15 maja 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Proszę o informację jaki koszt IV z komórką dawczyni. Na jaką kwotę trzeba być przygotowanym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2022, 17:40

• Alicja27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gusia1985, AGAaa, kid_aa lubią tę wiadomość

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 20:23

Alicja27 lubi tę wiadomość

• Agulla84 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 29.04 miałam pierwsz transfer blastocysty w reprofit
    Beta 8dpt 188
    10dpt 641
    12dpt 2104
    27 maja jestem umowiona na pierwsze usg trzymajcie kciuki

Alicja27, Gusia1985, AGAaa lubią tę wiadomość

• Ewa100 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy

Jestem w 7tc, dziś w nocy obudził mnie przeszywający ból brzucha, trwał kilka chwil i przeszło. Czy takie bóle są normalne? Zapowiadają koniec ? czy ja już zaczynam świrować?

AMH (lipiec 2020) - 0,72
    07.2020 - IUI -nieudane
    10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
    Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
    12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
    07.05 - transfer 4.2.2
    14 dpt 315,3
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ