X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Alicja27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 21:43

• Irene Znajoma

Wysłany: 28 maja 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenstwo wrote:
    Cześć dziewczyny ,mam pytanie odnośnie badań ,czy któraś z Was robiła badania na obecność przeciwciał przeciw zarodkowi ,błonie przejrzystej ,trofoblastowi oraz celiakii? Jeżeli tak to jak je wykonam ,czy mają jakieś skróty ,itp
    Cześć, miałam zlecone p/c p błonie przejrzystej, robiłam w Diagnostyce - p/c p antygenom jajnika. Celakie chyba też zrobisz w diagnostyce, ja robilam wcześniej.

Niedoczynność tarczycy, KIR-Bx: brak 3 z 5, Cytokiny rozjechane, NK z krwi -9, z macicy- 40, łuszczyca- nie wykazano ANA 1,2,3 ujemne, obniżone białko S, przewlekły stan zapalny endometrium
    11.2018-cb,
    06.2020- cp, usunięto prawy jajowód
    01.2020- IVF, 4 zarodki -> beta zawsze 0
    07.2022- I transfer w Reprofit, AZ, zarodek przebadany, EG, atosiban, encorton, accofil, heparyna, CB
    09.12.2022 II transfer w Reprofit, AZ, zarodek nie przebadany, EG, encorton, accofil, intralipid, heparyna
    4dpt- beta 12,93, 6dpt - beta 61,30, 8dpt- beta 172,31, 10dpt - beta 449,64, 12dpt -beta 880,57, 14dpt-beta 2185,14, 18dpt- beta 10016,84, 28dpt - CRL 7,76 mm i serduszko
    14.02.2023 - I prenatalne, wszystko ok
    14.04.2023- połówkowe, wszystko ok, zdrowa dziewczynka
    38+0 nasza miłość przyszła na świat przez cc, 10 pkt w skali Apgar
  • Malenstwo Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irene wrote:
    Cześć, miałam zlecone p/c p błonie przejrzystej, robiłam w Diagnostyce - p/c p antygenom jajnika. Celakie chyba też zrobisz w diagnostyce, ja robilam wcześniej.

Dziękuję ,a długi czas oczekiwania na badania ?

• Irene Znajoma

Wysłany: 30 maja 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenstwo wrote:
    Dziękuję ,a długi czas oczekiwania na badania ?
    Teraz sprawdziłam, 8 dni kalendarzowych

Malenstwo lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy, KIR-Bx: brak 3 z 5, Cytokiny rozjechane, NK z krwi -9, z macicy- 40, łuszczyca- nie wykazano ANA 1,2,3 ujemne, obniżone białko S, przewlekły stan zapalny endometrium
    11.2018-cb,
    06.2020- cp, usunięto prawy jajowód
    01.2020- IVF, 4 zarodki -> beta zawsze 0
    07.2022- I transfer w Reprofit, AZ, zarodek przebadany, EG, atosiban, encorton, accofil, heparyna, CB
    09.12.2022 II transfer w Reprofit, AZ, zarodek nie przebadany, EG, encorton, accofil, intralipid, heparyna
    4dpt- beta 12,93, 6dpt - beta 61,30, 8dpt- beta 172,31, 10dpt - beta 449,64, 12dpt -beta 880,57, 14dpt-beta 2185,14, 18dpt- beta 10016,84, 28dpt - CRL 7,76 mm i serduszko
    14.02.2023 - I prenatalne, wszystko ok
    14.04.2023- połówkowe, wszystko ok, zdrowa dziewczynka
    38+0 nasza miłość przyszła na świat przez cc, 10 pkt w skali Apgar
  • Wiola82 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile w Reprofit kosztuje kriotransfer? 570 euro ile leki orientacyjnie?

• The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka_77 wrote:
    Cześć dziewczyny, miałam napisać jak po konsultacji z Reprofit. Pytałam o ivf na własnych komórkach i KD. Lekarz powiedział że na własnych komórkach w wieku 43-44 na 60 kobiet jednej się udaje. Jak się zdecyduje to najpierw dostanę leki przez miesiąc by odmłodzić komórki a potem ministymulacja. Spodziewa się 1 do 2 komórek jak w poprzednich procedurach. Potem zapłodnienie przy użyciu selekcji plemników MACS lub MFSS. Następnie zaleca badanie zarodka bo w moim wieku 15% jest zdrowych. A potem transfer jak będzie co.

Jeśli chodzi o KD to czeka się 2 miesiące max od zgody. Gwarantują dwa zarodki min. Transfer świeży.
    Gdybyśmy się zdecydowali to koło lipca transfer.
    Dawczynie są młode w wieku 25-26 lat przebadane genetycznie i wirusologia. Mamy 60% szans.
    No i teraz trzeba się zastanowić co dalej 😔

hej
    czy mówili Ci o jaki lek chodzi na odmłodzenie komórek? Jaki lekarz proponowal Ci ten lek? Pytam bo ja miałam konsultację z dr Rakosovą i ona o tym nie wspominała

age.png
  • Malenstwo Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irene wrote:
    Teraz sprawdziłam, 8 dni kalendarzowych
    Dziękuję :)

• Anka_77 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    hej
    czy mówili Ci o jaki lek chodzi na odmłodzenie komórek? Jaki lekarz proponowal Ci ten lek? Pytam bo ja miałam konsultację z dr Rakosovą i ona o tym nie wspominała
    Mam brać od 10 dnia cyklu pół pompki żelu androgel aż do miesiączki i estrofem od 20 dnia do miesiączki. Żel ma zawartość testosteronu. Nie wiem jak to ma ''odmłodzić'' moje komórki. Mam chyba za niski testosteron.

Ona
    AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
    początki Hashimoto;
    Kariotyp prawidłowy,
    MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;

On
    Asthenozoospermia;
    Glukoza 145;
    Kariotyp prawidłowy;
    CFTR- nie wykryto mutacji;
    Fragmentacja DNA 24,9%;
    Test MAR prawidłowy;

NOVUM
    1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
    2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞

KRIOBANK
    3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki

REPROFIT
    4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka_77 wrote:
    Mam brać od 10 dnia cyklu pół pompki żelu androgel aż do miesiączki i estrofem od 20 dnia do miesiączki. Żel ma zawartość testosteronu. Nie wiem jak to ma ''odmłodzić'' moje komórki. Mam chyba za niski testosteron.

no to już wiem bo konsultowałam temat z Rakosovą - podniesienie poziomu testosteronu (bo żel to czysty testosteron) ma aktywizowac jajniki w kolejnym cyklu do lepszej pracy. Twój lekarz jako jedyny w klinice stosuje to. Z tego co czytałam na forum o niskim AMH lekarze stosują to jako terapię na polepszenie skutków stymulacji o kobiet z niskim AMH. Ona tego nie rekomenduje bo mówi, że efekty są słabe a skutki uboczne duże - zwiększenie ryzyka raka sutka oraz wszelkie efekty uboczne nadmiary androgenów u kobiet. Dała mi jednak receptę zostawiajac mnie decyzję o stosowaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 10:55

age.png
  • Gajek1225 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2022, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem już 9dpt blastki.. dzisiaj sikaniec negatywny. Jutro idę na betę. Podcięłam sobie skrzydła tym testem..

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 20:23

Gajek1225 lubi tę wiadomość

• Gajek1225 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia1985 wrote:
    Tylko beta prawde Ci powie, testy często lubią oszukiwać.
    Ja trzymam kciuki🍀✊
    Beta 11

AGAaa lubi tę wiadomość

• Dolis Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek1225 wrote:
    Beta 11

Czyli jest dobrze 🙂 . Za dwa dni trzeba powtórzyć ,zrób odrazu progesteron .

• Gajek1225 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolis wrote:
    Czyli jest dobrze 🙂 . Za dwa dni trzeba powtórzyć ,zrób odrazu progesteron .
    Zrobiłam dzisiaj progesteron 9
    Zwiększył mi lekarz dawkę 😊 trzymam kciuki... trochę się martwię że na 10dpt 5 dniowej blaski to trochę niska beta..

• Dolis Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek1225 wrote:
    Zwiększył mi lekarz dawkę 😊 trzymam kciuki... trochę się martwię że na 10dpt 5 dniowej blaski to trochę niska beta..

Nie zwracaj uwagi czy niska tylko jak wzrasta 🙂 więc bierz progesteron bo ten jest faktycznie skromny i za dwa dni na ponowne badanie 😉

• Pestka" Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanko do dziewczyn, które usg robiły u lekarza w Polsce i wysyłały do kliniki, w jakiej formie to robiłyście? To było zdjęcie wydruku usg i opisu czy lekarz wysyłał wam kopię na maila lub zgrywał na płytkę? Mam daleko do kliniki i usg chcę zrobić u siebie na miejscu ale nie dopytałam jak to ma wyglądać, mam tylko info by wysłać wynik usg do nich na maila.
    A jak jest z receptami? Czy czeskie recepty można bez problemu realizować w Polsce?
    Z góry dziękuję za informacje

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek1225 wrote:

Gajek beta ok, ważne, żeby przyrastała. Może być niska od niskiego progesteronu. Jaką dawkę bierzesz? Klinika bardzo małą daje,więc ładuj w siebie sporo więcej.

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka" wrote:
    Hej. Mam pytanko do dziewczyn, które usg robiły u lekarza w Polsce i wysyłały do kliniki, w jakiej formie to robiłyście? To było zdjęcie wydruku usg i opisu czy lekarz wysyłał wam kopię na maila lub zgrywał na płytkę? Mam daleko do kliniki i usg chcę zrobić u siebie na miejscu ale nie dopytałam jak to ma wyglądać, mam tylko info by wysłać wynik usg do nich na maila.
    A jak jest z receptami? Czy czeskie recepty można bez problemu realizować w Polsce?

Pestka ja robiłam zdjęcie usg i opisu i wysyłałam mailem. Wystarczyło. Co do recept,to u mnie ciężko było wykupić czeskie ale jak mi Hana wysłała skan czeskiej na maila,to z tym szłam do swojego ginekologa w Polsce i mi przepisywała polską receptę :)

Pestka" lubi tę wiadomość

• Gajek1225 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Gajek beta ok, ważne, żeby przyrastała. Może być niska od niskiego progesteronu. Jaką dawkę bierzesz? Klinika bardzo małą daje,więc ładuj w siebie sporo więcej.
    Miałam oczywiście 800mg cyclogest, dzisiaj mam dodatkowo 400mg i 2x1 dupka 🤞🤞

• Gajek1225 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka" wrote:
    Ja robiłam po prostu skan zdjęcia i wysyłałam mailem, opis to samo. Ja miałam jedna czeska recepte, wykupisz w czeskiej aptece, obok kliniki. A tak to zawsze mój lekarz w pl wypisuje to co klinika zleci 😊

Pestka" lubi tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ