Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenstwo wrote:Cześć dziewczyny ,mam pytanie odnośnie badań ,czy któraś z Was robiła badania na obecność przeciwciał przeciw zarodkowi ,błonie przejrzystej ,trofoblastowi oraz celiakii? Jeżeli tak to jak je wykonam ,czy mają jakieś skróty ,itpNiedoczynność tarczycy, KIR-Bx: brak 3 z 5, Cytokiny rozjechane, NK z krwi -9, z macicy- 40, łuszczyca- nie wykazano ANA 1,2,3 ujemne, obniżone białko S, przewlekły stan zapalny endometrium
11.2018-cb,
06.2020- cp, usunięto prawy jajowód
01.2020- IVF, 4 zarodki -> beta zawsze 0
07.2022- I transfer w Reprofit, AZ, zarodek przebadany, EG, atosiban, encorton, accofil, heparyna, CB
09.12.2022 II transfer w Reprofit, AZ, zarodek nie przebadany, EG, encorton, accofil, intralipid, heparyna
4dpt- beta 12,93, 6dpt - beta 61,30, 8dpt- beta 172,31, 10dpt - beta 449,64, 12dpt -beta 880,57, 14dpt-beta 2185,14, 18dpt- beta 10016,84, 28dpt - CRL 7,76 mm i serduszko
14.02.2023 - I prenatalne, wszystko ok
14.04.2023- połówkowe, wszystko ok, zdrowa dziewczynka
38+0 nasza miłość przyszła na świat przez cc, 10 pkt w skali Apgar -
Malenstwo wrote:Dziękuję ,a długi czas oczekiwania na badania ?
Malenstwo lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy, KIR-Bx: brak 3 z 5, Cytokiny rozjechane, NK z krwi -9, z macicy- 40, łuszczyca- nie wykazano ANA 1,2,3 ujemne, obniżone białko S, przewlekły stan zapalny endometrium
11.2018-cb,
06.2020- cp, usunięto prawy jajowód
01.2020- IVF, 4 zarodki -> beta zawsze 0
07.2022- I transfer w Reprofit, AZ, zarodek przebadany, EG, atosiban, encorton, accofil, heparyna, CB
09.12.2022 II transfer w Reprofit, AZ, zarodek nie przebadany, EG, encorton, accofil, intralipid, heparyna
4dpt- beta 12,93, 6dpt - beta 61,30, 8dpt- beta 172,31, 10dpt - beta 449,64, 12dpt -beta 880,57, 14dpt-beta 2185,14, 18dpt- beta 10016,84, 28dpt - CRL 7,76 mm i serduszko
14.02.2023 - I prenatalne, wszystko ok
14.04.2023- połówkowe, wszystko ok, zdrowa dziewczynka
38+0 nasza miłość przyszła na świat przez cc, 10 pkt w skali Apgar -
Anka_77 wrote:Cześć dziewczyny, miałam napisać jak po konsultacji z Reprofit. Pytałam o ivf na własnych komórkach i KD. Lekarz powiedział że na własnych komórkach w wieku 43-44 na 60 kobiet jednej się udaje. Jak się zdecyduje to najpierw dostanę leki przez miesiąc by odmłodzić komórki a potem ministymulacja. Spodziewa się 1 do 2 komórek jak w poprzednich procedurach. Potem zapłodnienie przy użyciu selekcji plemników MACS lub MFSS. Następnie zaleca badanie zarodka bo w moim wieku 15% jest zdrowych. A potem transfer jak będzie co.
Jeśli chodzi o KD to czeka się 2 miesiące max od zgody. Gwarantują dwa zarodki min. Transfer świeży.
Gdybyśmy się zdecydowali to koło lipca transfer.
Dawczynie są młode w wieku 25-26 lat przebadane genetycznie i wirusologia. Mamy 60% szans.
No i teraz trzeba się zastanowić co dalej 😔
hej
czy mówili Ci o jaki lek chodzi na odmłodzenie komórek? Jaki lekarz proponowal Ci ten lek? Pytam bo ja miałam konsultację z dr Rakosovą i ona o tym nie wspominała
-
The_sleeping_beauty wrote:hej
czy mówili Ci o jaki lek chodzi na odmłodzenie komórek? Jaki lekarz proponowal Ci ten lek? Pytam bo ja miałam konsultację z dr Rakosovą i ona o tym nie wspominałaOna
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
Anka_77 wrote:Mam brać od 10 dnia cyklu pół pompki żelu androgel aż do miesiączki i estrofem od 20 dnia do miesiączki. Żel ma zawartość testosteronu. Nie wiem jak to ma ''odmłodzić'' moje komórki. Mam chyba za niski testosteron.
no to już wiem bo konsultowałam temat z Rakosovą - podniesienie poziomu testosteronu (bo żel to czysty testosteron) ma aktywizowac jajniki w kolejnym cyklu do lepszej pracy. Twój lekarz jako jedyny w klinice stosuje to. Z tego co czytałam na forum o niskim AMH lekarze stosują to jako terapię na polepszenie skutków stymulacji o kobiet z niskim AMH. Ona tego nie rekomenduje bo mówi, że efekty są słabe a skutki uboczne duże - zwiększenie ryzyka raka sutka oraz wszelkie efekty uboczne nadmiary androgenów u kobiet. Dała mi jednak receptę zostawiajac mnie decyzję o stosowaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 10:55
-
Gajek1225 wrote:Zrobiłam dzisiaj progesteron 9
Zwiększył mi lekarz dawkę 😊 trzymam kciuki... trochę się martwię że na 10dpt 5 dniowej blaski to trochę niska beta..
Nie zwracaj uwagi czy niska tylko jak wzrasta 🙂 więc bierz progesteron bo ten jest faktycznie skromny i za dwa dni na ponowne badanie 😉Gajek1225 lubi tę wiadomość
-
Hej. Mam pytanko do dziewczyn, które usg robiły u lekarza w Polsce i wysyłały do kliniki, w jakiej formie to robiłyście? To było zdjęcie wydruku usg i opisu czy lekarz wysyłał wam kopię na maila lub zgrywał na płytkę? Mam daleko do kliniki i usg chcę zrobić u siebie na miejscu ale nie dopytałam jak to ma wyglądać, mam tylko info by wysłać wynik usg do nich na maila.
A jak jest z receptami? Czy czeskie recepty można bez problemu realizować w Polsce?
Z góry dziękuję za informacje -
Gajek1225 wrote:Zrobiłam dzisiaj progesteron 9
Zwiększył mi lekarz dawkę 😊 trzymam kciuki... trochę się martwię że na 10dpt 5 dniowej blaski to trochę niska beta..
Gajek beta ok, ważne, żeby przyrastała. Może być niska od niskiego progesteronu. Jaką dawkę bierzesz? Klinika bardzo małą daje,więc ładuj w siebie sporo więcej.Gajek1225 lubi tę wiadomość
-
Pestka" wrote:Hej. Mam pytanko do dziewczyn, które usg robiły u lekarza w Polsce i wysyłały do kliniki, w jakiej formie to robiłyście? To było zdjęcie wydruku usg i opisu czy lekarz wysyłał wam kopię na maila lub zgrywał na płytkę? Mam daleko do kliniki i usg chcę zrobić u siebie na miejscu ale nie dopytałam jak to ma wyglądać, mam tylko info by wysłać wynik usg do nich na maila.
A jak jest z receptami? Czy czeskie recepty można bez problemu realizować w Polsce?
Z góry dziękuję za informacje
Pestka ja robiłam zdjęcie usg i opisu i wysyłałam mailem. Wystarczyło. Co do recept,to u mnie ciężko było wykupić czeskie ale jak mi Hana wysłała skan czeskiej na maila,to z tym szłam do swojego ginekologa w Polsce i mi przepisywała polską receptęPestka" lubi tę wiadomość
-
AGAaa wrote:Gajek beta ok, ważne, żeby przyrastała. Może być niska od niskiego progesteronu. Jaką dawkę bierzesz? Klinika bardzo małą daje,więc ładuj w siebie sporo więcej.
-
Pestka" wrote:Hej. Mam pytanko do dziewczyn, które usg robiły u lekarza w Polsce i wysyłały do kliniki, w jakiej formie to robiłyście? To było zdjęcie wydruku usg i opisu czy lekarz wysyłał wam kopię na maila lub zgrywał na płytkę? Mam daleko do kliniki i usg chcę zrobić u siebie na miejscu ale nie dopytałam jak to ma wyglądać, mam tylko info by wysłać wynik usg do nich na maila.
Z góry dziękuję za informacjePestka" lubi tę wiadomość