Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa100 wrote:Dziewczyny pomocy
Jestem w 7tc, dziś w nocy obudził mnie przeszywający ból brzucha, trwał kilka chwil i przeszło. Czy takie bóle są normalne? Zapowiadają koniec ? czy ja już zaczynam świrować?
Ewa a bierzesz nospę albo magnez? Moja lekarka twierdzi,że to normalne,bo jeszcze pęcherzyk jest za mały i nie wypełnia całej jamy macicy i macica ma jeszcze sporo miejsca na skurcze więc to ponoć od tego.
Ja miałam i bóle i krwawienia. Teraz już na szczęście jest lepiej.
Jak Cię zaboli bierz śmiało nospę. -
Ewa100 wrote:Dziewczyny pomocy
Jestem w 7tc, dziś w nocy obudził mnie przeszywający ból brzucha, trwał kilka chwil i przeszło. Czy takie bóle są normalne? Zapowiadają koniec ? czy ja już zaczynam świrować?
Ja jestem w 8tc. Taki bol jest normalny. Macica się powiększa i dzidziuś się w niej rozpycha. Mój ginekolog pozwolił brać nospę no i magnez. Niepokojący jest silny bol jak na okres trwający cały czas i krwawienie. A tak to nie ma się czym martwić... mały musi mieć przestrzeń😊 -
Alicja27 wrote:Wiola zwiekszylas sobie dawke progresronu? Ja mialam 7 dpo progresron 18 9dpo 17 i mam 2 ampułki dziennie prolutexu okis 3x tabketki dopochwowo i 3x1 dufaston
Tak obecnie biorę:
Estrofem 2mg 1-0-1
Progesteron Besins 2 tabletki 1-0-1
Prolutex 25 mg raz dziennie
Duphaston 1-0-1
Jeszcze zwiększyć? -
Wiola82 wrote:Tak obecnie biorę:
Estrofem 2mg 1-0-1
Progesteron Besins 2 tabletki 1-0-1
Prolutex 25 mg raz dziennie
Duphaston 1-0-1
Jeszcze zwiększyć?
Wiola bierzesz tylko 2 tabl.Bensis dziennie,czyli rano 200 i wieczorem 200? To mało bardzo. Mi klinika kazała brać 2x2 czyli 400 rano i 400 wieczorem,a później mój ginekolog podokładał mi jeszcze więcej. -
Cześć dziewczyny
Możecie mi napisać swoje opinie na temat kliniki?
Czy jesteście zadowolone z opieki, z podejścia do Was?
Pisałam już na grupie Eurofertil i dostałam odpowiedzi i bardzo bym była wdzięczna i Wam jeśli byście napisały swoje odczucia co do kliniki:)
Piszę dlatego, że jestem na wrzesień umówiona do dwóch klinik właśnie - Eurofertil i Reprofit Ostrawa.
I będę na pewno mieć dylemat, w sumie już mam , bo obydwie kliniki mają dobre opinie.
A może któraś z Was była w Eurofertil a teraz jest w Reprofit bądź odwrotnie?
Dziewczyny, serio będę wdzięczna! Proszę skrobnijcie coś! Jest to dla mnie bardzo ważne.
Serdeczne Was wszystkie pozdrawiam i życzę samych owocnych sukcesówAMH 2,5
Brak jednego jajowodu
Drugi niesprawny
2021- ciąża pozamaciczna
2022- poronienie samoistne 5 TC
Kariotypy ok
Stan przedcukrzycowy
Mąż
Wyniki nasienia słabe
Podwyższony stres oksydacyjny
Reszta ok -
Paulcia1988 wrote:Cześć dziewczyny
Pisałam już na grupie Eurofertil i dostałam odpowiedzi i bardzo bym była wdzięczna i Wam jeśli byście napisały swoje odczucia co do kliniki:)
Piszę dlatego, że jestem na wrzesień umówiona do dwóch klinik właśnie - Eurofertil i Reprofit Ostrawa.
I będę na pewno mieć dylemat, w sumie już mam , bo obydwie kliniki mają dobre opinie.
Dziewczyny, serio będę wdzięczna! Proszę skrobnijcie coś! Jest to dla mnie bardzo ważne.
Serdeczne Was wszystkie pozdrawiam i życzę samych owocnych sukcesów
Pierwsze podejśce do ivf miałam w Reprofit. Na początku byłam zachwycona. Potem mój entuzjazm malał. Wspominałam lekarzowi, że stosowałam już kiedyś gonal/puregon i słabo na niego reagowałam. Że dobrze reaguje na menopur. Jednak stwierdzono, że będzie dobry dla mnie na stymulacje. Ok. Kolejna sprawa, która mi przeszkadzała to co chwile inny lekarz. Raz Rokosova raz Vrana. Ta pierwsza mówi, że ze względu na naszą historie starań możemy podać 2 zarodki, Vrana absolutnie odradza. Ostatecznie stymulacja troche się przeciągła, bo pęcherzyki słabo rosły. Pobrano 11 pęcherzyków. 9 dojrzałych się zapłodniło. Ostatecznie w 5 dobie miałam 2 zarodki. Jednej z nich miałam transferowany. Swoją drogą i tak był średniej klasy. A ten drugi padł. Nie obwiniam kliniki za niepowodzenie, ale ich argumentem było kiepskie nasienie męża. Według mojej opinii miałam źle dobraną stymulacje. I tak zakończyła się nasza droga z tą kliniką.
Obecnie mam za sobą stymulacje i punkcje w Eurofertil. Praktycznie na tych samych wynikach moich i męża co w Reprofit. Na początku spodobało mi się, że dogadam się po polsku z pielęgniarkami i lekarzem(który by ten sam przez całą procedure) bez pośredników. Stymulacja na elonvie, proverze i menopurze. Ostatecznie mamy 5 blastek, które wysłaliśmy na badania Jestem zadowolona, bo te blastki to dla mnie osiągnięcie. Do tego bardzo dobry kontakt z embriologiem, który zaproponował fertile chip. Jedyny minus to częste opóźnienia, ale nie robi to na mnie wrażenia, bo praktycznie w każdej klinice się z tym spotkałamPaulcia1988 lubi tę wiadomość
-
Paulcia zależy dużo od tego,czy chcesz się stymulować, czy będziecie korzystać z KD. Myślę, że tu sporo dziewczyn jest zadowolonych z kliniki,pod względem KD. Sporo jest też takich,którym pierwszy transfer przyniósł szczęście
Musisz chyba doprecyzować,co chcecie robićPaulcia1988 lubi tę wiadomość
-
AGAaa wrote:Paulcia zależy dużo od tego,czy chcesz się stymulować, czy będziecie korzystać z KD. Myślę, że tu sporo dziewczyn jest zadowolonych z kliniki,pod względem KD. Sporo jest też takich,którym pierwszy transfer przyniósł szczęście
Musisz chyba doprecyzować,co chcecie robić
Chcę podejść na swoich komórkach.
To moje pierwsze IVF i chciałabym wybrać dobrze:)
Aczkolwiek wiem, że żadna nie zagwarantuje mi sukcesu i zdaję sobie z tego w 100 procentach sprawę.AMH 2,5
Brak jednego jajowodu
Drugi niesprawny
2021- ciąża pozamaciczna
2022- poronienie samoistne 5 TC
Kariotypy ok
Stan przedcukrzycowy
Mąż
Wyniki nasienia słabe
Podwyższony stres oksydacyjny
Reszta ok -
Paulcia1988 wrote:Chcę podejść na swoich komórkach.
To moje pierwsze IVF i chciałabym wybrać dobrze:)
Aczkolwiek wiem, że żadna nie zagwarantuje mi sukcesu i zdaję sobie z tego w 100 procentach sprawę.
Rozumiem masz rację- dla mnie też największą obawą było to,czy wybiorę dobrą klinikę. Ja niestety nie pomogę, bo od razu w kd szliśmy. Z sukcesem za pierwszym razem -
Ja byłam na wizycie w Eurofertil i Reprofit. Mnie w Eurofertil zraziła pierwsza wizyta... dr za wszelką cenę chciał mnie namówić ma ministymulacje lekami na które mam uczulenie i wyraźne zalecenie od neurologa, że nie mogę ich brać... poza tym długie czekanie na wizytę I brak kontaktu ze strony lekarza, pomimo że dal nam do siebie namiary to w ogóle nie odpisywał na wiadomości i z tego co mi odpisała Lenka, embriolog która pełni funkcję osoby kontaktowej z doktorem, to dr nie ma czasu na głupoty... wiec wybrałam Reprofit... tu zawsze jest czas. Mi się udało za pierwszym razem. Ale może akurat ja mam takie odczucia bo z tego co piszą na innych forach to dr Lachcina to geniusz jeżeli chodzi o ministymulacje. -
Hej dziewczyny obecnie leczę się w Krakowie
Przy 1procedurze krótki protokół
9 komórek
Do zapłodnienia nadawało się 5
Zaplodniły się 2
Finalnie 1 4.2.2– ciąża biochemiczna
2procedura długi protokół
10 komórek
Do zapłodnienia nadawało się 9
5sie zaplodnilo
1zarodek walczy morula w 5 dobie ale ma słabe szanse
Myślicie ze Warto próbować w Czechach tutaj boje się ze będzie to samo