X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Ohhh, mów mi tak jeszcze 🥰🥰🥰
    Holernie się boję chociaż jak zwykle staram się nie świrować. No ale nie jest łatwo tak po prostu uwierzyć, że tym razem będzie wszystko dobrze.
    Ale staram się, staram ....
    A ty kochana to już chyba powinnaś uwierzyć, że to się dzieje naprawdę 😉 Już niedługo przytulisz swoje szczęście i uwierzysz na 100% 😘
    Ta ciąża to trochę przereklamowana jest,z chęcią Ci oddam😘. Bądź dobrej myśli 🫶🫶🫶🫶

mała, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Ta ciąża to trochę przereklamowana jest,z chęcią Ci oddam😘. Bądź dobrej myśli 🫶🫶🫶🫶
    💚

Monika29, Zenula lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula torbę masz ? Wszystko już gotowe ? Uwierz już w końcu, niedługo będziecie tulić małego, całować, przewijać, karmić i..... Ja pamiętam jak córa w końcu po prawie 8 miesiącach po porodzie wyszła do domu, to kilka nocy nie mogłam zasnąć tylko stałam nad lozeczkiem i się patrzyłam na nią 🤣 ciężko mi było uwierzyć że ona w końcu jest z nami. Zenula pytanie trochę z innej beczki masz już materac do łóżeczka?
    Mała wiem że to trudne, ale trzeba uwierzyć. A Zenula ma dobre przeczucia 😊 Ja byłam mega optymistycznie nastawiona, jakoś tym razem czułam że musi się udać. Ty też uwierz ❤ bardzo mocno będę trzymała kciuki i całym serduchem będę z Tobą, mały też 😉

Zenula, mała lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Zenula torbę masz ? Wszystko już gotowe ? Uwierz już w końcu, niedługo będziecie tulić małego, całować, przewijać, karmić i..... Ja pamiętam jak córa w końcu po prawie 8 miesiącach po porodzie wyszła do domu, to kilka nocy nie mogłam zasnąć tylko stałam nad lozeczkiem i się patrzyłam na nią 🤣 ciężko mi było uwierzyć że ona w końcu jest z nami. Zenula pytanie trochę z innej beczki masz już materac do łóżeczka?
    Mała wiem że to trudne, ale trzeba uwierzyć. A Zenula ma dobre przeczucia 😊 Ja byłam mega optymistycznie nastawiona, jakoś tym razem czułam że musi się udać. Ty też uwierz ❤ bardzo mocno będę trzymała kciuki i całym serduchem będę z Tobą, mały też 😉
    Monika,u Ciebie też miałam dobre przeczucia,pamietasz? mówiłam że to czysta formalność 🥰

Tak,mam już wszystko...miało być mało,ale raczej skończymy z przyczepką😆😆😆 jeśli chodzi o materac to mimo iż mam nowa dostawkę chicco magic to dokupiłam za radami dziewczyn materac rucken unome. Do gondoli nie dokupowałam.

Ja to jestem człowiek małej wiary chyba...brzuch mi właśnie skacze po plecach ale ja uwierzę jak urodze dopiero 🤪😝😝😝

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenulko kochana, twoje kciuki są mi dziś potrzebne. Nie prasuj nic :)

Monika29, mała, Zenula, Ewa3bit, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula miałaś miałaś 😘❤ To dobrze że już wszystko masz 🙂 to już możesz być spokojna i iść rodzic, jejku jak to szybko zleci 😁 jak już Hranolek będzie z Wami uwierzysz ❤ może spotkamy się na na spacer jak będzie ciepło? ja musze poczytać o materacach do łóżeczka. Bo łóżeczko mamy używane, ale materac kupimy nowy.
    Mały pozdrawia ciocie 😊
    Mila ✊✊✊✊❤

mała, mlia, Zenula, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • ONA Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja już po. Transfer mój był w Brnie, super zrobiony 2 minuty, lekarz kazał się rozluźnić i już było po. Mój zarodeczek xb/1 ładnie sie rozmroził i na zdjęciu zaczął wychodzić z otoczki. Powiedzieli żeby dużo spacerować, żeby macica była ukrwiona. Także teraz czekanie. Trzymam za wszystkie, które mają transfer niedługo i za siebie kciuki.

Magra3, mała, mlia, Zenula, Emily0723, Magan, WeterankaP, Milvaaa, Monika29, Ewa3bit, The_sleeping_beauty, Monik4991, Jeżóweczka, AGAaa lubią tę wiadomość

• mała Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona trzymam ogromne kciuki żeby zarodeczek się pięknie wgryzł ✊🍀

Mlia ✊💚

mlia, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula, jesteś gotowa więc teraz czekamy na Hranolka ☺️🥰
    Mam nadzieję, że twoje dobre przeczucie nie zawiedzie i tym razem 🙏☺️

Zenula, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poście Ona nasunęło mi się pytanie....
    Po transferze bardziej leżałyście/ odpoczywałyście czy wręcz przeciwnie, spacery i jakaś lekka aktywność?
    Powiem szczerze, że 3 dni po ostatnim transferze poszłam na grzyby i spacerowałam po lesie kilka godzin. Okazało się że ciąża biochemiczna i bardzo sobie wyrzucałam, że to może przez to chodzenie kropek się nie zaimplantował odpowiednio ☹️

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej odpoczywałam, wzięłam L4 i przez pierwsze trzy dni to tylko do sklepu wychodziłam i coś gotowałam. Wtedy też czułam że coś się dzieje. Potem w weekend miałam więcej bieganiny i żadnych odczuć. Też się zastanawialam czy nie przesadzam ale beta pokazała że było dobrze. Obecnie chodzę do pracy, spotykam się ze znajomymi, czasem wracam późno do domu. Ale w ulotce z Czech jest napisane że normalna aktywność jest ok.

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Zenulko kochana, twoje kciuki są mi dziś potrzebne. Nie prasuj nic :)
    Zaciśnięte✊️✊️✊️✊️✊️

mlia lubi tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Po poście Ona nasunęło mi się pytanie....
    Po transferze bardziej leżałyście/ odpoczywałyście czy wręcz przeciwnie, spacery i jakaś lekka aktywność?
    Powiem szczerze, że 3 dni po ostatnim transferze poszłam na grzyby i spacerowałam po lesie kilka godzin. Okazało się że ciąża biochemiczna i bardzo sobie wyrzucałam, że to może przez to chodzenie kropek się nie zaimplantował odpowiednio ☹️
    Mi lekarze zawsze mówili że najważniejsze są dwa dni po transferze i wtedy najlepiej leżeć i nic nie robić,nawet rano nie wstawać za wcześnie. I ja tak zawsze robiłam. Pierwsze transfery brałam L4 po 2 tygodnie nawet. Nic to nie pomogło,ale właśnie nie zachodziłam w głowę że może zaszkodziło.
    Po szczęśliwym transferze w piątek przeleżałam plackiem weekend,a w poniedziałek poszłam normalnie do pracy. Tego dnia niespodziewanie przyjechal szef i złożył mi bardzo korzystna ofertę awansu a ja siedząc właśnie z nim czułam jakieś smyranie ??w macicy i ku jego ogromnemu zdziwieniu odmówiłam bo miałam jakieś przeczucia że długo to ja już nie popracuje 😊😊😊

mała, Emily0723, mlia, Magan, Monika29, Ewa3bit, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Ja bardziej odpoczywałam, wzięłam L4 i przez pierwsze trzy dni to tylko do sklepu wychodziłam i coś gotowałam. Wtedy też czułam że coś się dzieje. Potem w weekend miałam więcej bieganiny i żadnych odczuć. Też się zastanawialam czy nie przesadzam ale beta pokazała że było dobrze. Obecnie chodzę do pracy, spotykam się ze znajomymi, czasem wracam późno do domu. Ale w ulotce z Czech jest napisane że normalna aktywność jest ok.
    Ja też na początku już po pozytywnej becie nic absolutnie nie czułam i starałam się normalnie funkcjonować. W 7tc mieliśmy zaplanowany urlop na który normalnie pojechaliśmy. Była piękna pogoda,dużo jak zawsze spacerowałam,czułam się Fantastycznie i nie robiłam nic ponad siły a jednak zaczęły się plamienia,najpierw lekkie brązowe a potem dostałam ni z gruszki ni z pietruszki dużego krwawienia. Okazało się że mam krwiaki i musiałam leżeć przez prawie 2 miesiące.
    Ja uważam że trzeba do naszych ciąż podchodzić bardziej ostrożnie. One są zawsze podwyższonego ryzyka nawet jeśli nic tego nie zwiastuje. Lekarz mi powiedział że łożyska z ivf są zawsze gorsze.
    Zwolnij,dbaj o siebie bardziej niż kiedykolwiek 🫶🫶🫶

mała, mlia, Magan lubią tę wiadomość

age.png
  • Magan Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, po zwiększeniu estrofemu dowcipnie endo urosło do 8,5 mm. Transfer mam we wtorek, jak Mała :)
    Mlia i nne dziewczyny, trzymamy kciuki :)

mała, Magra3, Zenula, mlia, Monika29, Ewa3bit, The_sleeping_beauty, Monik4991, Jeżóweczka, AGAaa lubią tę wiadomość

07.02.2023 - transfer
    8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
    10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
    13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
    15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
    06.03.2023 - jest ❤
    21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
    06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
    04.07.2023 - 616 gramów
    28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
    termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
    11.10.23 - 53 cm szczęścia
    event.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za radę. Spróbuję przystopować.

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magan wrote:
    U mnie, po zwiększeniu estrofemu dowcipnie endo urosło do 8,5 mm. Transfer mam we wtorek, jak Mała :)
    Suuuuperrrr, będę miała "transferową siostrę" 😉☺️
    O której masz transfer?

mlia, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • WeterankaP Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy ostatnim transferze w Ostravie lekarka mówiła o 5 dniach oszczędnego trybu życia.
    Stosuje się do dziś🤣- nie muszę -nie jeżdżę autem, nie latam po sklepach. Unikam schodów, nie dźwigam. Spacer raz dziennie.

Mam krwiaczka to jedno a druga sprawa nic się nie stanie jak mąż umyje podłogi dopiero w weekend i to raz w tygodniu, podobnie reszta spraw domowych.

Prace mam mocno stresująca- nie fizyczna ale w szybkim tempie i nerwach wiecznie. Wiec zwolnienie i spokój- czy ktoś mi w korpo wręczy medal, że się dla nich narażałam…nie!

Zenula ja mam podobnie- praktycznie brak objawów🫣

PS. Jestem 3 dziewczyna na ciążowym zwolnieniu od pół roku. W ogłoszeniu o zastępstwo powinni napisać: młody dynamiczny i PŁODNY zespół 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 09:50

mała, mlia, Monika29, Ewa3bit, Monik4991, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

👩🏼33 l.
    2012 rozpoczęcie starań
    3 pełne procedury -7 naszych zarodków :2014😿😿2018😿😿2020 😿😿😿
    24.04.2022 AZ PL- biochem👎
    27.09.2022-AZ PL- biochem👎
    03.12.2022-AZ- Reprofit👎coś drgnęło
    09.01.2023- AZ Reprofit-7 dpt: beta -81,88, prog 21,26; 9 dpt: beta 168,66, prog 26,29;11 dpt: beta 302,62, prog 20,40;14 dpt: beta 978,57 prog 22,50;16 dpt: beta 2043,2 🚀;21 dpt: beta 10988,58, prog 22,94
    1.02.2023 -USG- jest ❤️ 5t+6
    9.03.2023- SANCO-PRAWIDŁOWY zdrowa dziewczynka 👧🏼
    17.03.2023- prenatalne- 6,5 cm🥰
    2.05.2023-prenatalne II-300g wad nie wykryto
    14.07.2023-2400g
    30.07.2023-2700g
    16.09.2023, 17:17, córka 10/10
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magan wrote:
    Również będę trzymać 🤞🤞🤞🤞🤞

mlia lubi tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeterankaP wrote:
    Przy ostatnim transferze w Ostravie lekarka mówiła o 5 dniach oszczędnego trybu życia.
    Stosuje się do dziś🤣- nie muszę -nie jeżdżę autem, nie latam po sklepach. Unikam schodów, nie dźwigam. Spacer raz dziennie.

Mam krwiaczka to jedno a druga sprawa nic się nie stanie jak mąż umyje podłogi dopiero w weekend i to raz w tygodniu, podobnie reszta spraw domowych.

Prace mam mocno stresująca- nie fizyczna ale w szybkim tempie i nerwach wiecznie. Wiec zwolnienie i spokój- czy ktoś mi w korpo wręczy medal, że się dla nich narażałam…nie!

Zenula ja mam podobnie- praktycznie brak objawów🫣

PS. Jestem 3 dziewczyna na ciążowym zwolnieniu od pół roku. W ogłoszeniu o zastępstwo powinni napisać: młody dynamiczny i PŁODNY zespół 🤣

Ja praktycznie do 8.miesiąca nic nie czułam. Urosły mi tylko piersi no i brzuch. Dopiero 8.miesiąc dał mi w palnik bardzo ! pojawiły się jakies komplikacje, złe wyniki badań, złe samopoczucie. Ale o dziwo teraz w 9. znów jest ok, wszystko to minęło tylko brzuchol już bardzo ciąży :)
    Życzę Ci równie spokojnej ciąży :D

Magra3, mała, mlia, WeterankaP lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ