X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania88 wrote:
    Edyta7
    Edka glowa do góry 😉 widze ze idziemy podobna droga tez bylismy w kriobanku a teraz reprofit . Nie myśleliście o az ?

Do 50rż jeszcze jest sporo czasu. Nie śpieszy mi.się z obcym dzieckiem. Mam własne komórki to je używam na pewno któraś da ciążę. Cykl naturalny to jest to w co wierzę.
    W Kriobanku mają tanie zarodki jeśli o to chodzi. Ale nie jestem zainteresowana.

Magda25, FlyingDutchman lubią tę wiadomość

• Mania88 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7
    Dobrze ze masz takie nastawienie 🙂

Edyta7 lubi tę wiadomość

• Zenula Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7 wrote:
    Do 50rż jeszcze jest sporo czasu. Nie śpieszy mi.się z obcym dzieckiem. Mam własne komórki to je używam na pewno któraś da ciążę. Cykl naturalny to jest to w co wierzę.
    W Kriobanku mają tanie zarodki jeśli o to chodzi. Ale nie jestem zainteresowana.
    Powodzenia 👋

age.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7 wrote:

Edyta, a Ty byłaś w Eurofertil i Reproficie? Która z tych klinik jdst wg Cirle lrpsza dla kobiet slabo sie stymulujacych i po 40?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania88 wrote:
    Edyta7
    Edka glowa do góry 😉 widze ze idziemy podobna droga tez bylismy w kriobanku a teraz reprofit . Nie myśleliście o az ?

W Eurofertil byłam to na ich mini nic nie urosło. Dlatego zgodzili się na naturalnym. Oczywiście nie od razu musieli zobaczyć, że ta ich mini to nie dla mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Edyta, a Ty byłaś w Eurofertil i Reproficie? Która z tych klinik jdst wg Cirle lrpsza dla kobiet slabo sie stymulujacych i po 40?

W tym Reprofit to umówiłam się na wizytę online we wrześniu. Tak więc nie pomogę.

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7 wrote:
    W tym Reprofit to umówiłam się na wizytę online we wrześniu. Tak więc nie pomogę.

Jestem teraz przed wizytami w obydwu i nie wiem, która jest lrpsza dla kobiet e moim wieku. Euroferil ma dluzsze terminy, Reprofit krotszem pewnue ze wzgledu tez na cene. Lachcina jest znany, ale czy faktycznie u kobiet starszych tez dobrze dobie radzi i ma pomysly. Szukam informacji w sieci, ale w przypadku obydwu klinik przewazaja dotyczace dawstwa komorek, mniej stymulacji na wlasnych.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede podchodzic na komorkach dawczyni a tez nie wiem ktora klinike wybrac. Do Lachciny termin mam dopiero na kwietnia i to mnie przeraza okropnie. W reprofit szybciej i z wizyta i z dawczynia ale znowu koszty duzo wieksze. Zawsze cos nie tak i juz kilka nocy spac nie moge bo nie wiem co robic.

Wiem ze reprofit wybieraja dziewczyny glownie do adopcji komorki lub zarodka. Jak na swoich to eurofertil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 12:23

Magda25 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka_77 wrote:
    Rocznik 1977

Masz wysokie DHEA naturalnie czy po suplementacji? Bo jeśli naturalnie to tak jak przy policystycznych jajnikach i dlatego były puste pęcherzyki

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania88 wrote:
    Edyta7
    Dobrze ze masz takie nastawienie 🙂

A co tam w Kriobanku? U kogo byłaś? Szefunia czy córki czy u któregoś z dochpdzących lekarzy? Ogólnie to potrafili mi zarodki zrobić ale co do zalecień leków do transferu to mam złą opinię. W porównaniu do innych klinik w Polsce to wypadają chyba najlepiej. Po tym jak rozmrozili nasienie do niedojrzałej komórki i żle zaplanowali punkcje bo za wcześnie i niedojrzała to ich opuściłam.

• Mania88 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7
    Na poczatku bylismy u prof niby bylo ok , (ale wiedzieliśmy ze to nie to) za 1 in vitro zaszlam w ciaze 9 tyg poronienie zostają 3 zarodki i stwierdziliśmy ze udr Agnieszki bedzie lepiej i faktycznie bylo 🙂 ale ... Przychodzi dzien ustalania transferu okazuje się ze 2 zarodki mamy zamrozone w jednej słomce co bylo dla nas szokiem wiec musialam miec podane 2 zarodki a przy 3 transferze zapomnieli mnie poinformować ze zarodek nie nadaje się do podania a jechaliśmy 400 km 😔 .

Edyta7 lubi tę wiadomość

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Ja bede podchodzic na komorkach dawczyni a tez nie wiem ktora klinike wybrac. Do Lachciny termin mam dopiero na kwietnia i to mnie przeraza okropnie. W reprofit szybciej i z wizyta i z dawczynia ale znowu koszty duzo wieksze. Zawsze cos nie tak i juz kilka nocy spac nie moge bo nie wiem co robic.

Wiem ze reprofit wybieraja dziewczyny glownie do adopcji komorki lub zarodka. Jak na swoich to eurofertil.

Tam mi się wydaje, że Reprofit jest bardziej nastawiony na dawstwo komórek i chyba gdzues czytalam, że daja 8 komórek a w Eurofertil 6.
    Ja mam termin na 1 lutego do Lachciny i na 5 wrzesnua do jakiegos polskiego lrkarza Kluszczyka. Na luty czekac to bardzo dlugo w moim wieku. Chcialabym do konca roku zrobic stymulacje. W Reprofit terminy duzo krotsze. Tez mam metlik w glowie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania88 wrote:
    Edyta7
    Na poczatku bylismy u prof niby bylo ok , (ale wiedzieliśmy ze to nie to) za 1 in vitro zaszlam w ciaze 9 tyg poronienie zostają 3 zarodki i stwierdziliśmy ze udr Agnieszki bedzie lepiej i faktycznie bylo 🙂 ale ... Przychodzi dzien ustalania transferu okazuje się ze 2 zarodki mamy zamrozone w jednej słomce co bylo dla nas szokiem wiec musialam miec podane 2 zarodki a przy 3 transferze zapomnieli mnie poinformować ze zarodek nie nadaje się do podania a jechaliśmy 400 km 😔 .

Rozumiem. Też nie poinformowali mnie że się zatrzymał i dowiedziałam się jak przejechałam 200km. Ale na prawdę mnie zabolało jak pobrali niedojrzałą komórkę i rozmrozili nasienie którego się ponownie nie mrozi. Szkoda słów.za długo tam spędziłam czasu. Koleżanka też tam się nie doczekała ciąży. Może tu będzie lepiej.

• Mania88 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7
    My tez mamy taka nadzieje 😉 . Ja mam miesniaki i w krio kazali mi usuwać i wrocic do nich wiec pojechalam do Warszawy na konsultacje do prof i do lbn powiedzieli ze jesli mi usunaal miesniaki to juz nie będę niepłodna tylko bezpłodna 😔

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Tam mi się wydaje, że Reprofit jest bardziej nastawiony na dawstwo komórek i chyba gdzues czytalam, że daja 8 komórek a w Eurofertil 6.
    Ja mam termin na 1 lutego do Lachciny i na 5 wrzesnua do jakiegos polskiego lrkarza Kluszczyka. Na luty czekac to bardzo dlugo w moim wieku. Chcialabym do konca roku zrobic stymulacje. W Reprofit terminy duzo krotsze. Tez mam metlik w glowie.

Wlasnie ja tak samo, nie wiem co mam robic. U mnie termin jeszcze dalej. Chcialabym jak najszybciej rozpoczac bo wiadomo ze sie czeka i na dawczynie, potem na stymulacje, zarodki, trzeba swoj cykl ogarnac a czas leci. Co z tego ze jestem mloda jak choruje, przeszlam ciezka operacje i boje sie ze jak w koncu procedura ruszy to u mnie znowu choroba sie odnowi i nic juz sie nie da zrobic.
    Jestem bardziej za eurofertil bo taniej, bo opinii wiecej maja, bo podobno dobrze sobie radza z zarodkami, z drugiej strony reprofit daje wiecej komorek (ale z tego co z dziewczynami rozmawialam to tez glownie po 2 zarodki maja), szybciej, tylko ta cena... malo mnie zacheca. Jednak to kilka ladnych tysiecy roznicy wiecej.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile w Reprofit kosztuje mrożenie zarodków? Bo ta cena za procedurę z KD jest chyba bez mrożenia zarodków ? Tak jak i chyba w Eurofertil. Więc i to trzeba doliczyć jeszcze. Mój lekarz z Polski mówi że przewaga Reprofit jest to że lepiej płacą dawczyniom i tym samym są one młodsze.

• Mania88 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak jest w Eurofertil ale w reproficie mialam podchodzić z kd i zaoferowali mi dziewczyne 24 letnia na ktora czekaliśmy ok tygodnia.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W reprofit mam napisane mrozenie: pierwsze 2 slomki, 1 lub 2 zarodki w slomce rok przechowywania 370€, kazda nastepna slomka 100€
    Pojedynczy transfer 570€. Embrioglue 290€.

Eurofertil mrozenie: 2 pojemniki/ kazdy pojemnik ponad 2 pojemniki 6000/1000 koron czeskich. Transfer mrozonych zarodkow +ah- 7000 koron, embrioglue 2900 koron

Tak wiec przykladowo transfer+ embrioglue w reprofit to ponad 4tys zl, a w eurofertil ok 1800 zl. Jest roznica.
    Sama procedura kd reprofit 4950€ a eurofertil ok 92 tys koron.
    Gdyby ceny byly jednakowe to bym nie myslala nawet. Tak to ciagle mysle co tu robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:21

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Mania88 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka 123
    Powiedz mi czy majac zrosty mialas stwierdzony zespol ashermana ? Robili Ci histeroskopie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    W reprofit mam napisane mrozenie: pierwsze 2 slomki, 1 lub 2 zarodki w slomce rok przechowywania 370€, kazda nastepna slomka 100€
    Pojedynczy transfer 570€. Embrioglue 290€.

Eurofertil mrozenie: 2 pojemniki/ kazdy pojemnik ponad 2 pojemniki 6000/1000 koron czeskich. Transfer mrozonych zarodkow +ah- 7000 koron, embrioglue 2900 koron

Tak wiec przykladowo transfer+ embrioglue w reprofit to ponad 4tys zl, a w eurofertil ok 1800 zl. Jest roznica.
    Sama procedura kd reprofit 4950€ a eurofertil ok 92 tys koron.
    Gdyby ceny byly jednakowe to bym nie myslala nawet. Tak to ciagle mysle co tu robic.

A w cenie procedury w Eurofertil i w Reprofit nie ma już 1 transferu? Tak jest chyba na ich stronie, dopłaca się za mrożenie i embrioglue. Miałam w Eurofertil ministymulacje i faktycznie za pierwszy transfer nic nie płaciłam. Dopiero za drugi. Ciekawe czy tak samo jest przy procedurze z AK. Ja stoję przed takim samym wyborem ;) też się zastanawiam co wybrać

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ