Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMania88 wrote:Edyta7
Edka glowa do góry 😉 widze ze idziemy podobna droga tez bylismy w kriobanku a teraz reprofit . Nie myśleliście o az ?
Do 50rż jeszcze jest sporo czasu. Nie śpieszy mi.się z obcym dzieckiem. Mam własne komórki to je używam na pewno któraś da ciążę. Cykl naturalny to jest to w co wierzę.
W Kriobanku mają tanie zarodki jeśli o to chodzi. Ale nie jestem zainteresowana.Magda25, FlyingDutchman lubią tę wiadomość
-
Edyta7 wrote:Do 50rż jeszcze jest sporo czasu. Nie śpieszy mi.się z obcym dzieckiem. Mam własne komórki to je używam na pewno któraś da ciążę. Cykl naturalny to jest to w co wierzę.
W Kriobanku mają tanie zarodki jeśli o to chodzi. Ale nie jestem zainteresowana. -
Edyta7 wrote:Do 50rż jeszcze jest sporo czasu. Nie śpieszy mi.się z obcym dzieckiem. Mam własne komórki to je używam na pewno któraś da ciążę. Cykl naturalny to jest to w co wierzę.
W Kriobanku mają tanie zarodki jeśli o to chodzi. Ale nie jestem zainteresowana.
Edyta, a Ty byłaś w Eurofertil i Reproficie? Która z tych klinik jdst wg Cirle lrpsza dla kobiet slabo sie stymulujacych i po 40? -
Edka glowa do góry 😉 widze ze idziemy podobna droga tez bylismy w kriobanku a teraz reprofit . Nie myśleliście o az ?
W Eurofertil byłam to na ich mini nic nie urosło. Dlatego zgodzili się na naturalnym. Oczywiście nie od razu musieli zobaczyć, że ta ich mini to nie dla mnie. -
nick nieaktualny
-
Edyta7 wrote:W tym Reprofit to umówiłam się na wizytę online we wrześniu. Tak więc nie pomogę.
Jestem teraz przed wizytami w obydwu i nie wiem, która jest lrpsza dla kobiet e moim wieku. Euroferil ma dluzsze terminy, Reprofit krotszem pewnue ze wzgledu tez na cene. Lachcina jest znany, ale czy faktycznie u kobiet starszych tez dobrze dobie radzi i ma pomysly. Szukam informacji w sieci, ale w przypadku obydwu klinik przewazaja dotyczace dawstwa komorek, mniej stymulacji na wlasnych. -
Ja bede podchodzic na komorkach dawczyni a tez nie wiem ktora klinike wybrac. Do Lachciny termin mam dopiero na kwietnia i to mnie przeraza okropnie. W reprofit szybciej i z wizyta i z dawczynia ale znowu koszty duzo wieksze. Zawsze cos nie tak i juz kilka nocy spac nie moge bo nie wiem co robic.
Wiem ze reprofit wybieraja dziewczyny glownie do adopcji komorki lub zarodka. Jak na swoich to eurofertil.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 12:23
Magda25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobrze ze masz takie nastawienie 🙂
A co tam w Kriobanku? U kogo byłaś? Szefunia czy córki czy u któregoś z dochpdzących lekarzy? Ogólnie to potrafili mi zarodki zrobić ale co do zalecień leków do transferu to mam złą opinię. W porównaniu do innych klinik w Polsce to wypadają chyba najlepiej. Po tym jak rozmrozili nasienie do niedojrzałej komórki i żle zaplanowali punkcje bo za wcześnie i niedojrzała to ich opuściłam. -
Edyta7
Na poczatku bylismy u prof niby bylo ok , (ale wiedzieliśmy ze to nie to) za 1 in vitro zaszlam w ciaze 9 tyg poronienie zostają 3 zarodki i stwierdziliśmy ze udr Agnieszki bedzie lepiej i faktycznie bylo 🙂 ale ... Przychodzi dzien ustalania transferu okazuje się ze 2 zarodki mamy zamrozone w jednej słomce co bylo dla nas szokiem wiec musialam miec podane 2 zarodki a przy 3 transferze zapomnieli mnie poinformować ze zarodek nie nadaje się do podania a jechaliśmy 400 km 😔 .Edyta7 lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Ja bede podchodzic na komorkach dawczyni a tez nie wiem ktora klinike wybrac. Do Lachciny termin mam dopiero na kwietnia i to mnie przeraza okropnie. W reprofit szybciej i z wizyta i z dawczynia ale znowu koszty duzo wieksze. Zawsze cos nie tak i juz kilka nocy spac nie moge bo nie wiem co robic.
Wiem ze reprofit wybieraja dziewczyny glownie do adopcji komorki lub zarodka. Jak na swoich to eurofertil.
Tam mi się wydaje, że Reprofit jest bardziej nastawiony na dawstwo komórek i chyba gdzues czytalam, że daja 8 komórek a w Eurofertil 6.
Ja mam termin na 1 lutego do Lachciny i na 5 wrzesnua do jakiegos polskiego lrkarza Kluszczyka. Na luty czekac to bardzo dlugo w moim wieku. Chcialabym do konca roku zrobic stymulacje. W Reprofit terminy duzo krotsze. Tez mam metlik w glowie. -
Na poczatku bylismy u prof niby bylo ok , (ale wiedzieliśmy ze to nie to) za 1 in vitro zaszlam w ciaze 9 tyg poronienie zostają 3 zarodki i stwierdziliśmy ze udr Agnieszki bedzie lepiej i faktycznie bylo 🙂 ale ... Przychodzi dzien ustalania transferu okazuje się ze 2 zarodki mamy zamrozone w jednej słomce co bylo dla nas szokiem wiec musialam miec podane 2 zarodki a przy 3 transferze zapomnieli mnie poinformować ze zarodek nie nadaje się do podania a jechaliśmy 400 km 😔 .
Rozumiem. Też nie poinformowali mnie że się zatrzymał i dowiedziałam się jak przejechałam 200km. Ale na prawdę mnie zabolało jak pobrali niedojrzałą komórkę i rozmrozili nasienie którego się ponownie nie mrozi. Szkoda słów.za długo tam spędziłam czasu. Koleżanka też tam się nie doczekała ciąży. Może tu będzie lepiej. -
Magda25 wrote:Tam mi się wydaje, że Reprofit jest bardziej nastawiony na dawstwo komórek i chyba gdzues czytalam, że daja 8 komórek a w Eurofertil 6.
Ja mam termin na 1 lutego do Lachciny i na 5 wrzesnua do jakiegos polskiego lrkarza Kluszczyka. Na luty czekac to bardzo dlugo w moim wieku. Chcialabym do konca roku zrobic stymulacje. W Reprofit terminy duzo krotsze. Tez mam metlik w glowie.
Wlasnie ja tak samo, nie wiem co mam robic. U mnie termin jeszcze dalej. Chcialabym jak najszybciej rozpoczac bo wiadomo ze sie czeka i na dawczynie, potem na stymulacje, zarodki, trzeba swoj cykl ogarnac a czas leci. Co z tego ze jestem mloda jak choruje, przeszlam ciezka operacje i boje sie ze jak w koncu procedura ruszy to u mnie znowu choroba sie odnowi i nic juz sie nie da zrobic.
Jestem bardziej za eurofertil bo taniej, bo opinii wiecej maja, bo podobno dobrze sobie radza z zarodkami, z drugiej strony reprofit daje wiecej komorek (ale z tego co z dziewczynami rozmawialam to tez glownie po 2 zarodki maja), szybciej, tylko ta cena... malo mnie zacheca. Jednak to kilka ladnych tysiecy roznicy wiecej. -
nick nieaktualnyA ile w Reprofit kosztuje mrożenie zarodków? Bo ta cena za procedurę z KD jest chyba bez mrożenia zarodków ? Tak jak i chyba w Eurofertil. Więc i to trzeba doliczyć jeszcze. Mój lekarz z Polski mówi że przewaga Reprofit jest to że lepiej płacą dawczyniom i tym samym są one młodsze.
-
W reprofit mam napisane mrozenie: pierwsze 2 slomki, 1 lub 2 zarodki w slomce rok przechowywania 370€, kazda nastepna slomka 100€
Pojedynczy transfer 570€. Embrioglue 290€.
Eurofertil mrozenie: 2 pojemniki/ kazdy pojemnik ponad 2 pojemniki 6000/1000 koron czeskich. Transfer mrozonych zarodkow +ah- 7000 koron, embrioglue 2900 koron
Tak wiec przykladowo transfer+ embrioglue w reprofit to ponad 4tys zl, a w eurofertil ok 1800 zl. Jest roznica.
Sama procedura kd reprofit 4950€ a eurofertil ok 92 tys koron.
Gdyby ceny byly jednakowe to bym nie myslala nawet. Tak to ciagle mysle co tu robic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 16:21
-
nick nieaktualnyMysza123 wrote:W reprofit mam napisane mrozenie: pierwsze 2 slomki, 1 lub 2 zarodki w slomce rok przechowywania 370€, kazda nastepna slomka 100€
Pojedynczy transfer 570€. Embrioglue 290€.
Eurofertil mrozenie: 2 pojemniki/ kazdy pojemnik ponad 2 pojemniki 6000/1000 koron czeskich. Transfer mrozonych zarodkow +ah- 7000 koron, embrioglue 2900 koron
Tak wiec przykladowo transfer+ embrioglue w reprofit to ponad 4tys zl, a w eurofertil ok 1800 zl. Jest roznica.
Sama procedura kd reprofit 4950€ a eurofertil ok 92 tys koron.
Gdyby ceny byly jednakowe to bym nie myslala nawet. Tak to ciagle mysle co tu robic.
A w cenie procedury w Eurofertil i w Reprofit nie ma już 1 transferu? Tak jest chyba na ich stronie, dopłaca się za mrożenie i embrioglue. Miałam w Eurofertil ministymulacje i faktycznie za pierwszy transfer nic nie płaciłam. Dopiero za drugi. Ciekawe czy tak samo jest przy procedurze z AK. Ja stoję przed takim samym wyborem też się zastanawiam co wybrać