X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania- mialam przy laparoskopii histeroskopie i w sumie to nie wiem. Wiem ze mam endometrioze, mialam zrosty na otrzewnej, jajniki, jelita, ogniska na macicy ale nie wiem czy ogolnie na niej czy w srodku. Wynik histeroskopii mialam ze wszystko ok, ze endometrium niezmienione. Tak wiec nie wiem dokladnie jak to wszystko wyglada.

Anna- tak 1 transfer jest w cenie i tu i tu. Licze jako kolejne w razie co.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • calistas1 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.

https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania88 wrote:
    Edyta7
    My tez mamy taka nadzieje 😉 . Ja mam miesniaki i w krio kazali mi usuwać i wrocic do nich wiec pojechalam do Warszawy na konsultacje do prof i do lbn powiedzieli ze jesli mi usunaal miesniaki to juz nie będę niepłodna tylko bezpłodna 😔

Masz racje. Ja byłam w ciąży mając mieśniaka. Dziecko obumarło po wykonaniu dopplera przez długi czas. Także niech sobie wytną najpierw 2 jądra i pogadamy bo pewnie wtedy byśmy byli partnerami rownoprawnymi o rozmowie o niepłodności. Mocno powiedziane ale adekwatnie.

• Mania88 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta 7
    Powiedziane w punkt ☺😘

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Wlasnie ja tak samo, nie wiem co mam robic. U mnie termin jeszcze dalej. Chcialabym jak najszybciej rozpoczac bo wiadomo ze sie czeka i na dawczynie, potem na stymulacje, zarodki, trzeba swoj cykl ogarnac a czas leci. Co z tego ze jestem mloda jak choruje, przeszlam ciezka operacje i boje sie ze jak w koncu procedura ruszy to u mnie znowu choroba sie odnowi i nic juz sie nie da zrobic.
    Jestem bardziej za eurofertil bo taniej, bo opinii wiecej maja, bo podobno dobrze sobie radza z zarodkami, z drugiej strony reprofit daje wiecej komorek (ale z tego co z dziewczynami rozmawialam to tez glownie po 2 zarodki maja), szybciej, tylko ta cena... malo mnie zacheca. Jednak to kilka ladnych tysiecy roznicy wiecej.

Mysza nie wiem, z kim rozmawiałaś na forum z Reprofitu, ale sa tu przynajmniej 5 aktywnych dziewczyn, które mają po 5-6 zarodków z KD...zamrożonych 🙈
    To prawda,że różnica w cenie Eurofertilu i Reprofitu jest spora,ale też sporo więcej zarodków dostaj się. W Eurofertilu z kim bym nie rozmawiała, to z 6 komórek mają tylko 2 zarodki, a tu z 8 komórek najmniej chyba z tego co kojarzę to były 4.
    Ja na procedury + badania, specjalistów, wyniki, suplementy wydałam ponad 60 tys.i tylko 1 transfer miałam. KD w Czechach miało być moją ostatnią próbą, więc długo się wahałam gdzie iść, ale ilość zarodków i świeży transfer mnie przekonały. Uznałam, że warto się nawet na te dodatkowe 5 tys.zapożyczyć byłoby tylko mieć więcej zarodków.
    Ale każdy ma inne możliwości finansowe, inne wymagania, inne oczekiwania. Dlatego warto poczytać forum, skorzystać z darmowych konsultacji i na spokojnie podjąć decyzję.

Gusia1985, FlyingDutchman lubią tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA- nie to nie stad z dziewczynami rozmawialam tylko z grupy na fb ☺️ Tu wiem ze jestescie zadowolone, mam w glowie Twoj przypadek jak mi pisalas i dlatego nadal nie podjelam decyzji gdzie isc. Na fb mi dziewczyny pisaly ze mialy po 2 zarodki, jedna nawet 1 w reprofit ale ja ciagle bije sie z myslami ze tu wlasnie juz na starcie jest komorek wiecej niz w eurofertil. Dlatego tak to ujelam w swojej odpowiedzi. Wiem ze to sprawa indywidualna bo kazda dawczyni jest inna, wazne tez sa parametry nasienia i inne rzeczy tak wiec nie ma co sie porownnywac ale mnie tez sie marzy miec wiecej niz 2 zarodki 😊

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    AGA- nie to nie stad z dziewczynami rozmawialam tylko z grupy na fb ☺️ Tu wiem ze jestescie zadowolone, mam w glowie Twoj przypadek jak mi pisalas i dlatego nadal nie podjelam decyzji gdzie isc. Na fb mi dziewczyny pisaly ze mialy po 2 zarodki, jedna nawet 1 w reprofit ale ja ciagle bije sie z myslami ze tu wlasnie juz na starcie jest komorek wiecej niz w eurofertil. Dlatego tak to ujelam w swojej odpowiedzi. Wiem ze to sprawa indywidualna bo kazda dawczyni jest inna, wazne tez sa parametry nasienia i inne rzeczy tak wiec nie ma co sie porownnywac ale mnie tez sie marzy miec wiecej niz 2 zarodki 😊

Rozumiem doskonale. Na fb na grupie nie jestem,bo przed wyborem kliniki nawet nic o tej grupie nie wiedziałam 🙈
    To nie jest łatwa decyzja- wręcz myślałam, że najgorsza w całym tym "leczeniu" to właśnie wybór kliniki do Kd tym bardziej z perspektywą ostatniej szansy. Oczywiście później okazało się to pikusiem....ze stresem przed betą, później serduszkiem itp. Chyba jak już decydujemy się mieć dzieciątko,to stres będzie nam towarzyszył do końca życia 🤣🙈

Gusia1985 lubi tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybor kliniki to dla mnie jest temat ktory najbardziej mnie meczy 🤣. Wiem ze jak juz podejme decyzje, wszystko sie zacznie to bedzie stres, ale juz wiem ze bede spokojniejsza ze cos idzie do przodu i nie ma mowy o zmianie. Teraz to jeden dzien tak, drugi tak. Moze tez gdyby byla mowa o innych kwotach to by bylo latwiej, tak to wiem ze jest jedna jedyna szansa. Chyba najbardziej obawiam sie porazki dlatego tak sie boje zaczac.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza doskonale Cię rozumiem. Ja za zbieranie informacji o klinikach wzięłam się w grudniu,a dopiero końcem lutego ruszyłam. Już mi się po nocach śniło to wszystko, gdzie,co,za ile. No i męczyło mnie strasznie to,czy wybiorę dobrze,czy będą zarodki.
    Generalnie nie jest to łatwy temat,ale wierzę, że którąkolwiek klinikę wybierzesz,to będziesz z niej zadowolona. Trzymam za to kciuki :)

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA- ja juz widze po swoim mezu, ze on jest zmeczony moimi ciaglymi analizami i gadaniem 😅. Nie mowi mi tego wprost, zacheca do opowiadania i dzielenia sie informacjami ale ja w kosciach czuje ze jemu sie temat przejadl. Dla faceta to krotka pilka- jest klinika, idziemy i tyle a ja tu analizuje, wymyslam, za, przeciw 🤣. Tym bardziej mi trudno bo nikt oprocz nas nie wie o problemie i naszych planach, nie chce o tym glosno mowic dla dobra wszystkich wiec internet- forum to jedyne miejsce gdzie moge glosno myslec.
    Powiedz mi jeszcze, z jakiego powodu podeszliscie do kd ? Probowaliscie na swoich komorkach czy od razu musieliscie brac od dawczyni ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    AGA- ja juz widze po swoim mezu, ze on jest zmeczony moimi ciaglymi analizami i gadaniem 😅. Nie mowi mi tego wprost, zacheca do opowiadania i dzielenia sie informacjami ale ja w kosciach czuje ze jemu sie temat przejadl. Dla faceta to krotka pilka- jest klinika, idziemy i tyle a ja tu analizuje, wymyslam, za, przeciw 🤣. Tym bardziej mi trudno bo nikt oprocz nas nie wie o problemie i naszych planach, nie chce o tym glosno mowic dla dobra wszystkich wiec internet- forum to jedyne miejsce gdzie moge glosno myslec.
    Powiedz mi jeszcze, z jakiego powodu podeszliscie do kd ? Probowaliscie na swoich komorkach czy od razu musieliscie brac od dawczyni ?

Mam tak samo. Maz niby chetnie slucha,.ale mi myslenie o tym zajmuje duzo czasu i wlasciwie moglabym tylko to rozkminiac. Nie chce zniszczyc sobie zwiazku tym gadaniem w kolko o tym...

• AGAaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:

Ja swojego,żeby nie zamęczać to dopiero "postawiłam" przed tabelką stworzonych ze wszystkich klinik (trochę polskich, czeskich a nawet i w tamtym czasie ukraińskich- tam to było najtaniej 🙈 ale już w styczniu mi moja lekarka mówiła, że sytuacja niepewna i żeby w Czechy pójść). Oczywiście, że ceny były różne, wymagania i badania zarówno od nas,jak i od dawczyni różne. I w sumie skończyło się na tym,że wybraliśmy 3 kliniki- Eurofertil, Reprofit i Unice. W 2ch pierwszych konsultacja darmowa, w Unice chyba 200e,ale jeśli się na nią para zdecyduje,to później odliczają to od kosztów. Mąż już w tej Unice "był jedną nogą" i ja też, czekaliśmy na termin. Przypadek sprawił, że odezwał się Reprofit z wcześniejszym terminem konsultacji (byłam już po konsultacji z Eurofertilem- długo się na zarodki czekało i transfer z mrożonych zarodków- mało ich dawali ale i tak byśmy je dokupili jakby co, w Unice akurat polska koordynatorka była na urlopie więc termin mieliśmy mieć po jej powrócie do pracy, a w Reproficie trafiła się właśnie konsultacja online- lekarz świetnie wrażenie na mnie zrobił, byłam akurat na początku cyklu więc od razu mogłam zacząć antyki brać, a cena to ok 1-2 tys.różnicy na korzyść Unicy,ale właśnie na forum się dowiedziałam, że rzadko tam jest więcej niż 2 zarodki finałowo. Więc decyzję podjęliśmy szybko :)

Próbowałam Myszo na swoich komórkach. Miałam 4 stymulację a tylko 1 transfer. Moje jajniki nie odpowiadają na leki- przedwczesne wygaszanie funkcji jajników mnie dopadło. Mam chorobę autoimmunologiczną a w międzyczasie jeszcze się dowiedziałam, że jestem nosicielką mutacji genu Brca czyli tzn. Polską Angeliną Jolie i tak,jak ona - wszystko mam do wycięcia 🙈 więc szkoda czasu i kasy na męczenie się dalej na swoich komórkach tym bardziej, że w przedostatniej stymulacji całe moje 2 pęcherzyki zamiast rosnąć to zaczęły się degenerować, a w ostatniej w ogóle jajniki nie zareagowały wcale.

Wiem,że dla mężów to też nie jest łatwy temat i wiem po swoim,że muszą do tego dojrzeć. Ale jak my się za to nie weźmiemy, to będziemy czekać wiecznie 🙈

Ps. U nas też nikt nic nie wiedział i nie wie. A gdyby nie te formum,to i ja bym milion rzeczy nie wiedziała,więc super,że tak dostajemy wsparcie i możemy sobie nawzajem pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 21:17

• meerici Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 dołączam do Was z terminem w Reproficie, jedziemy 14 września. Po drodze jeszcze konsultacja w AP, nie wiem na co ostatecznie się zdecydujemy. Pisałam tu gdzieś niedawno, że moje AMH baaaardzo niskie, zrobiłam tez trochę dodatkowych badań i jestem zaskoczona - wszystkie naprawdę bardzo dobre, nie ma czego się przyczepić. Dlatego coraz bardziej nastawiam się na walkę na własnych komórkach 💪🏻
    Powiedzcie czego mogę spodziewać się na tej pierwszej konsultacji w Reprofit (będziemy osobiście)? I drugie pytanie czy robią tam coś na wzór ministymulacji jak w eurofertil?
    Dodam jeszcze tylko, że miło się czyta, że ktoś jeszcze ma takiego jobla jak ja 🤪 te wszystkie tabelki, porównania, sny o klinikach, znam to wszystko 😁 a mój luby też już mega znudzony tematem, niby mnie słucha, ale raczej nie koduje 🤦🏼‍♀️

Magda25 lubi tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici- jak tylko mozecie probowac na swoich to probujcie, moze akurat. Dziewczyny czesto maja niskie amh a czeskie kliniki piekne zarodki z tego robia. Mysle ze to dobry kierunek dla ludzi z problemami. Daja nadzieje nawet jak jest zle z tego co mi mowily.

AGA- bardzo Ci dziekuje za tak obszerne odpowiedzi i ze rozjasniasz mi temat w glowie. To prawda ze forum to czasami jedyne miejsce zeby podzielic sie swoimi smutkami czy rozterkami, bo wiadomo ze o szczesciu to ludzie lubia rozmawiac ale jak juz jest cos nie tak, to malo kto lubi sluchac. Ciesze sie ze tak szybko Wam sie udalo na kd. Przykro jedynie ze tyle prob na swoich nie przynioslo rezultatu. Rozumiem ze chcialas jak najszybciej zajsc zeby poddac sie operacji ? Mnie tez jajniki wygasly, dodatkowo wiem ze przez moja zaawansowana chorobe predzej czy pozniej pozbede sie narzadow wiec chce wycisnac ten czas jak cytryne i zrobic wszystko aby maluszek pojawil sie na tym swiecie. Pomimo ze drecza mnie pesymistyczne mysli bardzo czesto.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi facetami to tak jest. Ja też już nie mówiłam mojemu o opcjach tylko ze są Czechy i tam wygląda to tak i nasza klinika i wygląda to tak, że ja wolę Czechy, dr też powiedziała że Czechy to lepsza opcja.
    U nas tylko garstka osób wie o az. Bo że in vitro to wiedza.

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    meerici- jak tylko mozecie probowac na swoich to probujcie, moze akurat. Dziewczyny czesto maja niskie amh a czeskie kliniki piekne zarodki z tego robia. Mysle ze to dobry kierunek dla ludzi z problemami. Daja nadzieje nawet jak jest zle z tego co mi mowily.

AGA- bardzo Ci dziekuje za tak obszerne odpowiedzi i ze rozjasniasz mi temat w glowie. To prawda ze forum to czasami jedyne miejsce zeby podzielic sie swoimi smutkami czy rozterkami, bo wiadomo ze o szczesciu to ludzie lubia rozmawiac ale jak juz jest cos nie tak, to malo kto lubi sluchac. Ciesze sie ze tak szybko Wam sie udalo na kd. Przykro jedynie ze tyle prob na swoich nie przynioslo rezultatu. Rozumiem ze chcialas jak najszybciej zajsc zeby poddac sie operacji ? Mnie tez jajniki wygasly, dodatkowo wiem ze przez moja zaawansowana chorobe predzej czy pozniej pozbede sie narzadow wiec chce wycisnac ten czas jak cytryne i zrobic wszystko aby maluszek pojawil sie na tym swiecie. Pomimo ze drecza mnie pesymistyczne mysli bardzo czesto.

Tak, nie chciałam już czekać i bawić się w kolejnej stymulację na swoich komórkach tym bardziej, że każda kolejna była gorsza. I kasy już tyle poszło i czasu zmarnowanego. Ja na pewno będę wszystko wycinać, więc też zależało mi na tym, żeby dzieciątko szybciej urodzić. Nie chcę żyć na bombie i czekać, aż wybuchnie.
    Wiem, że Ci ciężko i masz pesymistyczne myśli. Uwierz mi,każda z nas takie przerabiała. Ale pamiętaj- dopóki jest jakaś droga to można walczyć :)
    Trzymam za Was ogromne kciuki :)

Monika29 lubi tę wiadomość

• Malenstwo Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ,wczoraj miałam transfer w Reprofit ,dziś bóle jajnika ,zmęczenie ,i lekkie bóle podbrzusza ,czy któraś tak miała i było dobrze ? Bo ja po niepowodzeniach w Polsce mam już obawy

• Mania88 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2022, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenstwo
    Trzymamy mocno kciuki 😘 takie objawy jak piszesz mialam po pierwszym udanym transferze🙂. 8 sierpnia mialam 3 transfer gdzie nie czulam zupełnie nic i niestety ale bez powodzenia . Do kogo chodzisz w reprofit ? Mysl pozytywnie a bedzie dobrze 😉🙂

• Malenstwo Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania88 wrote:
    Malenstwo
    Trzymamy mocno kciuki 😘 takie objawy jak piszesz mialam po pierwszym udanym transferze🙂. 8 sierpnia mialam 3 transfer gdzie nie czulam zupełnie nic i niestety ale bez powodzenia . Do kogo chodzisz w reprofit ? Mysl pozytywnie a bedzie dobrze 😉🙂
    Dziękuję :) staram się myśleć pozytywnie i w głowie powtarzać jak mantrę ,że tym razem się udało i bobo zostaje już :) a chodzę do dr Rakosova

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenstwo wrote:
    Dziękuję :) staram się myśleć pozytywnie i w głowie powtarzać jak mantrę ,że tym razem się udało i bobo zostaje już :) a chodzę do dr Rakosova

Zostanie, musi byc dobrze ☺️ Podchodzilas na swoich komorkach czy do ak/ az ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ