Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Prowadzącym jest doktor Otevrel. Uzyskałam 11 komórek, s tego 10 było dojrzałych i finalnie 6 blastocyst. W Polsce przy pierwszym podejściu miałam 17 komórek ale miałam hiperstymulacje więc o tym powiedziałam na wizycie i trochę miałam chyba delikatniejsza stymulację niż w Polsce. Ogólnie z przygotowania do punkcji jestem zadowolona.
-
Pretty123 wrote:Prowadzącym jest doktor Otevrel. Uzyskałam 11 komórek, s tego 10 było dojrzałych i finalnie 6 blastocyst. W Polsce przy pierwszym podejściu miałam 17 komórek ale miałam hiperstymulacje więc o tym powiedziałam na wizycie i trochę miałam chyba delikatniejsza stymulację niż w Polsce. Ogólnie z przygotowania do punkcji jestem zadowolona.
To bardzo ladnie. U mnie problemem jest slaba reakcja na stymulacje mimo dobrego amh i fsh. Mam przy stymulacjach po 8 komorek, a normalnie bez stymulacji po 15. Chcialabym lekarza, ktory to ogarnie. -
Pretty123 wrote:W Polsce byłam stymulowana gonalem a w Czechach pergoverisem. Umów się może na konsultacje tu i tu i wtedy zobaczysz co zaproponuje lekarz i jakie leki do stymulacji
Tak chyba zrobir. W Eurofertil sa bardzo odlegle terminy, s Reprofit troche krotsze. -
Ja pierwotnie też dostałam długi termin do eurofertil ale napisałam wtedy do Lenki, że jak się zwolni termin jakiś to proszę o informację i w przeciągu 2 tygodni miałam już konsultacje. Ostatecznie wybrałam reprofit, bo bardziej respektują zalecenia immunologiczne.
-
Magda25 wrote:To bardzo ladnie. U mnie problemem jest slaba reakcja na stymulacje mimo dobrego amh i fsh. Mam przy stymulacjach po 8 komorek, a normalnie bez stymulacji po 15. Chcialabym lekarza, ktory to ogarnie.
Co to znaczy 8 komórek przy stymulacji a 15 beż? 🙂 -
Zenula wrote:Hej. Jakie masz amh i ile masz lat?
Co to znaczy 8 komórek przy stymulacji a 15 beż? 🙂
Dokladnie tak. Robie czesto monitotingi mam zawsze miedzy 12-17 pecherzykow w 5 -7 dnia cyklu. Mam 40 lat i to moze byc problem,.amh 2, fsh 6,06Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 19:03
-
Magda25 wrote:Dokladnie tak. Robie czesto monitotingi mam zawsze miedzy 12-17 pecherzykow w 5 -7 dnia cyklu. Mam 40 lat i to moze byc problem,.amh 2, fsh 6,06
Tu trzeba się nastawić na jakość a nie na ilość bo i tak większość komórek w wieku 40 lat jest do niczego. Ja uzyskałam 3 blastocysty najwyższej klasy i lekarz mi mówił że jest super. Wcześniej miałam 8 blastocyst.
Dlatego ja już więcej nie próbowałam stymulacji bo zobaczyłamze doszłam do ściany.
Słyszałam o tej mikrostymulacji,warte rozwazenia(ja wcześniej o tym nie slyszalam). -
Zenula wrote:Masz na myśli antralne 😉 no cóż ja miałam ostatnia stymulacje w wieku 40 lat i ona wypadła dużo gorzej od tej w wieku 38.5 roku.
Tu trzeba się nastawić na jakość a nie na ilość bo i tak większość komórek w wieku 40 lat jest do niczego. Ja uzyskałam 3 blastocysty najwyższej klasy i lekarz mi mówił że jest super. Wcześniej miałam 8 blastocyst.
Dlatego ja już więcej nie próbowałam stymulacji bo zobaczyłamze doszłam do ściany.
Słyszałam o tej mikrostymulacji,warte rozwazenia(ja wcześniej o tym nie slyszalam).
Tak wiem, że niestety wiek dzuała na jakosc i ze moze byc jedna na 10 moze byc zdrowa:(
Moj organizm jakis rak blokuje sie na FSH z zewnatrz, i dlatego chcualabym ivf na cyklu jak najbardziej naturalnym, zeby organizm sam wybral zdrowe pecherzyki i je promowal.
Tylko czy w Reprofit robia takie ministymulacje? -
Magda25 wrote:Tak wiem, że niestety wiek dzuała na jakosc i ze moze byc jedna na 10 moze byc zdrowa:(
Moj organizm jakis rak blokuje sie na FSH z zewnatrz, i dlatego chcualabym ivf na cyklu jak najbardziej naturalnym, zeby organizm sam wybral zdrowe pecherzyki i je promowal.
Tylko czy w Reprofit robia takie ministymulacje?Magda25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZenula wrote:Umow się na konsultacje online. Jest bezpłatna!! Wszystkiego się dowiesz,a może zaproponują Ci coś innego? 🙃
W cenniku jest ok 930 euro jak się nie mylę cykl naturalny. Jak mają w cenniku to muszą robić. U mnie tak było że menopur to zarodki nie dotrwały do 5 dnia jak cykl.naturalny lub troszeczkę gonalu to ok. Jak udalo się pobrać żeby nie pękłyMagda25 lubi tę wiadomość
-
Edyta7 wrote:A ile masz lat, że twierdzisz, że za późno?Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
Magda25 wrote:Ponawiam pytanie: czy jest ktoś kto miał stymulację na swoich komórkach w tej klinice? Szukam opinii zanim zdecyduje czy tu czy Eurofertil.
Ja jestem w trakcie stymulacji, to moje pierwsze podejście do ivf i robimy na moich komorkach. Dziś była punkcja. Jak narazie jestem zadowolona, chodzę do dr Rokosova. Dużo było poruszane tematu, że Lachcina nie ma pomysłu na kobiety 40+ ale musisz zdecydować sama. Napewno wiedzę że jest dużo większe zainteresowanie teraz Reprofit, dużo Polaków 🙂 eurofetil w Polsce znane ze względu też na cene ale myślę że darmowe konsultacje online wiele Ci pomogą