X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie: czy jest ktoś kto miał stymulację na swoich komórkach w tej klinice? Szukam opinii zanim zdecyduje czy tu czy Eurofertil.

• Pretty123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Ponawiam pytanie: czy jest ktoś kto miał stymulację na swoich komórkach w tej klinice? Szukam opinii zanim zdecyduje czy tu czy Eurofertil.

Ja miałam stymulację w tym roku w marcu

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pretty123 wrote:
    Ja miałam stymulację w tym roku w marcu

U kogo mialas stymulacje? Oni robia tez ministymulacje? Jestes zadowolona z efektu?

• Pretty123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzącym jest doktor Otevrel. Uzyskałam 11 komórek, s tego 10 było dojrzałych i finalnie 6 blastocyst. W Polsce przy pierwszym podejściu miałam 17 komórek ale miałam hiperstymulacje więc o tym powiedziałam na wizycie i trochę miałam chyba delikatniejsza stymulację niż w Polsce. Ogólnie z przygotowania do punkcji jestem zadowolona.

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pretty123 wrote:
    Prowadzącym jest doktor Otevrel. Uzyskałam 11 komórek, s tego 10 było dojrzałych i finalnie 6 blastocyst. W Polsce przy pierwszym podejściu miałam 17 komórek ale miałam hiperstymulacje więc o tym powiedziałam na wizycie i trochę miałam chyba delikatniejsza stymulację niż w Polsce. Ogólnie z przygotowania do punkcji jestem zadowolona.

To bardzo ladnie. U mnie problemem jest slaba reakcja na stymulacje mimo dobrego amh i fsh. Mam przy stymulacjach po 8 komorek, a normalnie bez stymulacji po 15. Chcialabym lekarza, ktory to ogarnie.

• Pretty123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce byłam stymulowana gonalem a w Czechach pergoverisem. Umów się może na konsultacje tu i tu i wtedy zobaczysz co zaproponuje lekarz i jakie leki do stymulacji

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pretty123 wrote:
    W Polsce byłam stymulowana gonalem a w Czechach pergoverisem. Umów się może na konsultacje tu i tu i wtedy zobaczysz co zaproponuje lekarz i jakie leki do stymulacji

Tak chyba zrobir. W Eurofertil sa bardzo odlegle terminy, s Reprofit troche krotsze.

• Pretty123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwotnie też dostałam długi termin do eurofertil ale napisałam wtedy do Lenki, że jak się zwolni termin jakiś to proszę o informację i w przeciągu 2 tygodni miałam już konsultacje. Ostatecznie wybrałam reprofit, bo bardziej respektują zalecenia immunologiczne.

• Zenula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    To bardzo ladnie. U mnie problemem jest slaba reakcja na stymulacje mimo dobrego amh i fsh. Mam przy stymulacjach po 8 komorek, a normalnie bez stymulacji po 15. Chcialabym lekarza, ktory to ogarnie.
    Hej. Jakie masz amh i ile masz lat?
    Co to znaczy 8 komórek przy stymulacji a 15 beż? 🙂

age.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Hej. Jakie masz amh i ile masz lat?
    Co to znaczy 8 komórek przy stymulacji a 15 beż? 🙂

Dokladnie tak. Robie czesto monitotingi mam zawsze miedzy 12-17 pecherzykow w 5 -7 dnia cyklu. Mam 40 lat i to moze byc problem,.amh 2, fsh 6,06

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 19:03

• Zenula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Dokladnie tak. Robie czesto monitotingi mam zawsze miedzy 12-17 pecherzykow w 5 -7 dnia cyklu. Mam 40 lat i to moze byc problem,.amh 2, fsh 6,06
    Masz na myśli antralne 😉 no cóż ja miałam ostatnia stymulacje w wieku 40 lat i ona wypadła dużo gorzej od tej w wieku 38.5 roku.
    Tu trzeba się nastawić na jakość a nie na ilość bo i tak większość komórek w wieku 40 lat jest do niczego. Ja uzyskałam 3 blastocysty najwyższej klasy i lekarz mi mówił że jest super. Wcześniej miałam 8 blastocyst.
    Dlatego ja już więcej nie próbowałam stymulacji bo zobaczyłamze doszłam do ściany.
    Słyszałam o tej mikrostymulacji,warte rozwazenia(ja wcześniej o tym nie slyszalam).

age.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Masz na myśli antralne 😉 no cóż ja miałam ostatnia stymulacje w wieku 40 lat i ona wypadła dużo gorzej od tej w wieku 38.5 roku.
    Tu trzeba się nastawić na jakość a nie na ilość bo i tak większość komórek w wieku 40 lat jest do niczego. Ja uzyskałam 3 blastocysty najwyższej klasy i lekarz mi mówił że jest super. Wcześniej miałam 8 blastocyst.
    Dlatego ja już więcej nie próbowałam stymulacji bo zobaczyłamze doszłam do ściany.
    Słyszałam o tej mikrostymulacji,warte rozwazenia(ja wcześniej o tym nie slyszalam).

Tak wiem, że niestety wiek dzuała na jakosc i ze moze byc jedna na 10 moze byc zdrowa:(
    Moj organizm jakis rak blokuje sie na FSH z zewnatrz, i dlatego chcualabym ivf na cyklu jak najbardziej naturalnym, zeby organizm sam wybral zdrowe pecherzyki i je promowal.
    Tylko czy w Reprofit robia takie ministymulacje?

• Zenula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Tak wiem, że niestety wiek dzuała na jakosc i ze moze byc jedna na 10 moze byc zdrowa:(
    Moj organizm jakis rak blokuje sie na FSH z zewnatrz, i dlatego chcualabym ivf na cyklu jak najbardziej naturalnym, zeby organizm sam wybral zdrowe pecherzyki i je promowal.
    Tylko czy w Reprofit robia takie ministymulacje?
    Umow się na konsultacje online. Jest bezpłatna!! Wszystkiego się dowiesz,a może zaproponują Ci coś innego? 🙃

Magda25 lubi tę wiadomość

age.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Musze się umówić i zobavzyć co mi powiedzą. A w Eurofertil ta Lenka, która umawia to jest ta sama,.która jest embriologiem? Masz może namiary na nią?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Umow się na konsultacje online. Jest bezpłatna!! Wszystkiego się dowiesz,a może zaproponują Ci coś innego? 🙃

W cenniku jest ok 930 euro jak się nie mylę cykl naturalny. Jak mają w cenniku to muszą robić. U mnie tak było że menopur to zarodki nie dotrwały do 5 dnia jak cykl.naturalny lub troszeczkę gonalu to ok. Jak udalo się pobrać żeby nie pękły

Magda25 lubi tę wiadomość

• Zenula Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Tak. Musze się umówić i zobavzyć co mi powiedzą. A w Eurofertil ta Lenka, która umawia to jest ta sama,.która jest embriologiem? Masz może namiary na nią?
    Nie byłam w eurofertil to nie wiem.

age.png
  • Anka_77 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7 wrote:
    A ile masz lat, że twierdzisz, że za późno?
    Rocznik 1977

Ona
    AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
    początki Hashimoto;
    Kariotyp prawidłowy,
    MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;

On
    Asthenozoospermia;
    Glukoza 145;
    Kariotyp prawidłowy;
    CFTR- nie wykryto mutacji;
    Fragmentacja DNA 24,9%;
    Test MAR prawidłowy;

NOVUM
    1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
    2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞

KRIOBANK
    3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki

REPROFIT
    4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia
  • Mania88 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7
    Edka glowa do góry 😉 widze ze idziemy podobna droga tez bylismy w kriobanku a teraz reprofit . Nie myśleliście o az ?

• FlyingDutchman Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:

Ja jestem w trakcie stymulacji, to moje pierwsze podejście do ivf i robimy na moich komorkach. Dziś była punkcja. Jak narazie jestem zadowolona, chodzę do dr Rokosova. Dużo było poruszane tematu, że Lachcina nie ma pomysłu na kobiety 40+ ale musisz zdecydować sama. Napewno wiedzę że jest dużo większe zainteresowanie teraz Reprofit, dużo Polaków 🙂 eurofetil w Polsce znane ze względu też na cene ale myślę że darmowe konsultacje online wiele Ci pomogą

• FlyingDutchman Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula gratuluję i trzymam kciuki za dalsze powodzenie 🤞🤞✊✊❤️

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ