X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie: czy jest ktoś kto miał stymulację na swoich komórkach w tej klinice? Szukam opinii zanim zdecyduje czy tu czy Eurofertil.

• Pretty123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Ponawiam pytanie: czy jest ktoś kto miał stymulację na swoich komórkach w tej klinice? Szukam opinii zanim zdecyduje czy tu czy Eurofertil.

Ja miałam stymulację w tym roku w marcu

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pretty123 wrote:
    Ja miałam stymulację w tym roku w marcu

U kogo mialas stymulacje? Oni robia tez ministymulacje? Jestes zadowolona z efektu?

• Pretty123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzącym jest doktor Otevrel. Uzyskałam 11 komórek, s tego 10 było dojrzałych i finalnie 6 blastocyst. W Polsce przy pierwszym podejściu miałam 17 komórek ale miałam hiperstymulacje więc o tym powiedziałam na wizycie i trochę miałam chyba delikatniejsza stymulację niż w Polsce. Ogólnie z przygotowania do punkcji jestem zadowolona.

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pretty123 wrote:
    Prowadzącym jest doktor Otevrel. Uzyskałam 11 komórek, s tego 10 było dojrzałych i finalnie 6 blastocyst. W Polsce przy pierwszym podejściu miałam 17 komórek ale miałam hiperstymulacje więc o tym powiedziałam na wizycie i trochę miałam chyba delikatniejsza stymulację niż w Polsce. Ogólnie z przygotowania do punkcji jestem zadowolona.

To bardzo ladnie. U mnie problemem jest slaba reakcja na stymulacje mimo dobrego amh i fsh. Mam przy stymulacjach po 8 komorek, a normalnie bez stymulacji po 15. Chcialabym lekarza, ktory to ogarnie.

• Pretty123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce byłam stymulowana gonalem a w Czechach pergoverisem. Umów się może na konsultacje tu i tu i wtedy zobaczysz co zaproponuje lekarz i jakie leki do stymulacji

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pretty123 wrote:
    W Polsce byłam stymulowana gonalem a w Czechach pergoverisem. Umów się może na konsultacje tu i tu i wtedy zobaczysz co zaproponuje lekarz i jakie leki do stymulacji

Tak chyba zrobir. W Eurofertil sa bardzo odlegle terminy, s Reprofit troche krotsze.

• Pretty123 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwotnie też dostałam długi termin do eurofertil ale napisałam wtedy do Lenki, że jak się zwolni termin jakiś to proszę o informację i w przeciągu 2 tygodni miałam już konsultacje. Ostatecznie wybrałam reprofit, bo bardziej respektują zalecenia immunologiczne.

• Zenula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    To bardzo ladnie. U mnie problemem jest slaba reakcja na stymulacje mimo dobrego amh i fsh. Mam przy stymulacjach po 8 komorek, a normalnie bez stymulacji po 15. Chcialabym lekarza, ktory to ogarnie.
    Hej. Jakie masz amh i ile masz lat?
    Co to znaczy 8 komórek przy stymulacji a 15 beż? 🙂

age.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Hej. Jakie masz amh i ile masz lat?
    Co to znaczy 8 komórek przy stymulacji a 15 beż? 🙂

Dokladnie tak. Robie czesto monitotingi mam zawsze miedzy 12-17 pecherzykow w 5 -7 dnia cyklu. Mam 40 lat i to moze byc problem,.amh 2, fsh 6,06

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2022, 19:03

• Zenula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Dokladnie tak. Robie czesto monitotingi mam zawsze miedzy 12-17 pecherzykow w 5 -7 dnia cyklu. Mam 40 lat i to moze byc problem,.amh 2, fsh 6,06
    Masz na myśli antralne 😉 no cóż ja miałam ostatnia stymulacje w wieku 40 lat i ona wypadła dużo gorzej od tej w wieku 38.5 roku.
    Tu trzeba się nastawić na jakość a nie na ilość bo i tak większość komórek w wieku 40 lat jest do niczego. Ja uzyskałam 3 blastocysty najwyższej klasy i lekarz mi mówił że jest super. Wcześniej miałam 8 blastocyst.
    Dlatego ja już więcej nie próbowałam stymulacji bo zobaczyłamze doszłam do ściany.
    Słyszałam o tej mikrostymulacji,warte rozwazenia(ja wcześniej o tym nie slyszalam).

age.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Masz na myśli antralne 😉 no cóż ja miałam ostatnia stymulacje w wieku 40 lat i ona wypadła dużo gorzej od tej w wieku 38.5 roku.
    Tu trzeba się nastawić na jakość a nie na ilość bo i tak większość komórek w wieku 40 lat jest do niczego. Ja uzyskałam 3 blastocysty najwyższej klasy i lekarz mi mówił że jest super. Wcześniej miałam 8 blastocyst.
    Dlatego ja już więcej nie próbowałam stymulacji bo zobaczyłamze doszłam do ściany.
    Słyszałam o tej mikrostymulacji,warte rozwazenia(ja wcześniej o tym nie slyszalam).

Tak wiem, że niestety wiek dzuała na jakosc i ze moze byc jedna na 10 moze byc zdrowa:(
    Moj organizm jakis rak blokuje sie na FSH z zewnatrz, i dlatego chcualabym ivf na cyklu jak najbardziej naturalnym, zeby organizm sam wybral zdrowe pecherzyki i je promowal.
    Tylko czy w Reprofit robia takie ministymulacje?

• Zenula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Tak wiem, że niestety wiek dzuała na jakosc i ze moze byc jedna na 10 moze byc zdrowa:(
    Moj organizm jakis rak blokuje sie na FSH z zewnatrz, i dlatego chcualabym ivf na cyklu jak najbardziej naturalnym, zeby organizm sam wybral zdrowe pecherzyki i je promowal.
    Tylko czy w Reprofit robia takie ministymulacje?
    Umow się na konsultacje online. Jest bezpłatna!! Wszystkiego się dowiesz,a może zaproponują Ci coś innego? 🙃

Magda25 lubi tę wiadomość

age.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Musze się umówić i zobavzyć co mi powiedzą. A w Eurofertil ta Lenka, która umawia to jest ta sama,.która jest embriologiem? Masz może namiary na nią?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Umow się na konsultacje online. Jest bezpłatna!! Wszystkiego się dowiesz,a może zaproponują Ci coś innego? 🙃

W cenniku jest ok 930 euro jak się nie mylę cykl naturalny. Jak mają w cenniku to muszą robić. U mnie tak było że menopur to zarodki nie dotrwały do 5 dnia jak cykl.naturalny lub troszeczkę gonalu to ok. Jak udalo się pobrać żeby nie pękły

Magda25 lubi tę wiadomość

• Zenula Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Tak. Musze się umówić i zobavzyć co mi powiedzą. A w Eurofertil ta Lenka, która umawia to jest ta sama,.która jest embriologiem? Masz może namiary na nią?
    Nie byłam w eurofertil to nie wiem.

age.png
  • Anka_77 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7 wrote:
    A ile masz lat, że twierdzisz, że za późno?
    Rocznik 1977

Ona
    AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
    początki Hashimoto;
    Kariotyp prawidłowy,
    MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;

On
    Asthenozoospermia;
    Glukoza 145;
    Kariotyp prawidłowy;
    CFTR- nie wykryto mutacji;
    Fragmentacja DNA 24,9%;
    Test MAR prawidłowy;

NOVUM
    1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
    2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞

KRIOBANK
    3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki

REPROFIT
    4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia
  • Mania88 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7
    Edka glowa do góry 😉 widze ze idziemy podobna droga tez bylismy w kriobanku a teraz reprofit . Nie myśleliście o az ?

• FlyingDutchman Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:

Ja jestem w trakcie stymulacji, to moje pierwsze podejście do ivf i robimy na moich komorkach. Dziś była punkcja. Jak narazie jestem zadowolona, chodzę do dr Rokosova. Dużo było poruszane tematu, że Lachcina nie ma pomysłu na kobiety 40+ ale musisz zdecydować sama. Napewno wiedzę że jest dużo większe zainteresowanie teraz Reprofit, dużo Polaków 🙂 eurofetil w Polsce znane ze względu też na cene ale myślę że darmowe konsultacje online wiele Ci pomogą

• FlyingDutchman Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula gratuluję i trzymam kciuki za dalsze powodzenie 🤞🤞✊✊❤️

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ