Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Zenula wrote:Dziewczyny,wpadłam tylko zameldować że się rozpakowałam i Hranolek jest już po drugiej strony brzucha. Trochę było zawirowań bo tuż przed dostałam ogromnej opryszczki i zdecydowaliśmy się przesunąć termin cc.
Ale już jest wszystko ok. Dzieje się magia❤❤❤ jestem z Wami myślami,jak się ogarniemy z małym ssakiem to będę więcej zagladac😜😜
✊️✊️✊️✊️ Za transfery,bety,przyrosty i endoZenula lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Zenula- cudownie, rosnijcie zdrowo. Teraz juz tylko sama czysta radosc ❤️😀
U mnie dzis 2dpt i mam wrazenie ze czepnelo sie mnie wszystko. Glowa mnie meczy, zatoki mam zapchane, gardlo mnie pobolewa 🤦🏻♀️. Hit po prostu.
Tak to nie czuje nic specjalnego. Lekko czasami brzuch pobolewa- jak juz zaraz pora wziac kolejna nospe max, ale ogolnie w odczuciach szalu nie ma.
Zenula, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Ewa3bit, Magra3 mocne kciukasy dzisiaj ✊✊✊
Zenula wielkie gratulacje 🥰
Moniu cieszę się niezmiernie że wynik wyszedł dobry 😊
Myszko leż, odpoczywaj i nie daj się chorobsku. Niech kropuś się ładnie wgryza ✊✊✊
Sasanko daj koniecznie znać jak po dzisiejszej wizycie będziesz, jaki dr ma plan dalszego działania.
Dziewczyny ja bardzo Wam dziekuje za wsparcie jesteście naprawdę kochane. Moc uścisków i buziaczków dla Was wysyłam 😘😘😘
Poniedziałek przepłakalam niemalże cały a wczoraj odczuwałam tego skutki - ból głowy nie do zniesienia. Psychicznie czyje się kiepsko, ale teraz jestem na L4 i chyba przedłużę sobie, bo w pracy jeszcze gorzej niż w domu. Problem w tym że ja w pracy nie mogę się skupić bo w głowie mam tylko jedno.
A mam pytanie do dziewczyn które miały robione te badania CD 138 i te inne i okienko implantacyjne. Jak to wygląda? To wszystko za jednym badaniem?Zenula, Magra3, Monika29 lubią tę wiadomość
Starania od 2018
I in-vitro 2020- (poronienie 7tc) brak ❄️
II in-vitro 2020 (poronienie 7tc) 2❄️
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
III in-vitro 2022 brak zarodków
IV in vitro 2022 brak zarodków
V in- vitro 2022 1 zarodek, beta 0
2023 decyzja o AZ
20.02.2023 I transfer w Reprofit, beta 0,99😭
15.05.2023 II transfer w Reprofit
7dpt beta 44,51 prog 11,60
9dpt beta 104,43 prog 39,00
11dpt beta 295,40 prog 41,10
14dpt beta 1460 prog 25,00 -
Zenula wspaniałe wieści!!! Gratuluję! Cieszcie się sobą 🥰
Myszko odpoczywaj, mam nadzieję, że choróbsko się nie rozkręci...26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
-
mała wrote:Niestety moja macica szaleje nawet po Atosibanie. Mam zawsze przeogromne skurcze, nic mi nie pomaga. Mam wrażenie, że za każdym razem moja macica próbuje się pozbyć zarodka 😞
Edit relanium się bierze w dniu transferu i max 2 dni po czy 3 po transferze? bo już nie pamiętam
Oj, aż takie masz skurcze? A od razu po transferze czy w późniejszych dniach?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Zenula wrote:Dziewczyny,wpadłam tylko zameldować że się rozpakowałam i Hranolek jest już po drugiej strony brzucha. Trochę było zawirowań bo tuż przed dostałam ogromnej opryszczki i zdecydowaliśmy się przesunąć termin cc.
Ale już jest wszystko ok. Dzieje się magia❤❤❤ jestem z Wami myślami,jak się ogarniemy z małym ssakiem to będę więcej zagladac😜😜
✊️✊️✊️✊️ Za transfery,bety,przyrosty i endo
Ale super! To zdrówka dla Was i wszystkiego najlepszego! 💚2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Mysza123 wrote:Zenula- cudownie, rosnijcie zdrowo. Teraz juz tylko sama czysta radosc ❤️😀
U mnie dzis 2dpt i mam wrazenie ze czepnelo sie mnie wszystko. Glowa mnie meczy, zatoki mam zapchane, gardlo mnie pobolewa 🤦🏻♀️. Hit po prostu.
Tak to nie czuje nic specjalnego. Lekko czasami brzuch pobolewa- jak juz zaraz pora wziac kolejna nospe max, ale ogolnie w odczuciach szalu nie ma. -
✊️✊️✊️✊️ Za transfery,bety,przyrosty i endo
♥️♥️♥️ Co za wiadomość! ♥️♥️♥️
Niech rosnie zdrowo! Cudownego wzajemnego poznawania sie 🙂
-
Mysza123 wrote:Zenula- cudownie, rosnijcie zdrowo. Teraz juz tylko sama czysta radosc ❤️😀
Tak to nie czuje nic specjalnego. Lekko czasami brzuch pobolewa- jak juz zaraz pora wziac kolejna nospe max, ale ogolnie w odczuciach szalu nie ma.
Miałam podobnie. Zaraz po transferze chwyciło mnie mocne przeziebienie. Ratowałam sie tamtum verde na gardło i naparem z imbiru. Pocieszałam się tym, ze
Niektórzy twierdzą, ze jak organizm zwalcza infekcje to mniej koncentruje sie na zarodku. Ile w tym prawdy nie wiem, ale moje przeziebienie nie przeszkodziło w implantacji.
Odpoczywaj, pij duzo letnich płynów i wysyłaj dobre wibracje kropeczkowi 🍀👍Monika29, mała, Magan lubią tę wiadomość
-
Lilkam wrote:Ewa3bit, Magra3 mocne kciukasy dzisiaj ✊✊✊
Zenula wielkie gratulacje 🥰
Moniu cieszę się niezmiernie że wynik wyszedł dobry 😊
Myszko leż, odpoczywaj i nie daj się chorobsku. Niech kropuś się ładnie wgryza ✊✊✊
Sasanko daj koniecznie znać jak po dzisiejszej wizycie będziesz, jaki dr ma plan dalszego działania.
Dziewczyny ja bardzo Wam dziekuje za wsparcie jesteście naprawdę kochane. Moc uścisków i buziaczków dla Was wysyłam 😘😘😘
Poniedziałek przepłakalam niemalże cały a wczoraj odczuwałam tego skutki - ból głowy nie do zniesienia. Psychicznie czyje się kiepsko, ale teraz jestem na L4 i chyba przedłużę sobie, bo w pracy jeszcze gorzej niż w domu. Problem w tym że ja w pracy nie mogę się skupić bo w głowie mam tylko jedno.
A mam pytanie do dziewczyn które miały robione te badania CD 138 i te inne i okienko implantacyjne. Jak to wygląda? To wszystko za jednym badaniem?
Lilkam
Przykre i trudne jest to wszystko. Dobrze jednak ze wyplakujesz bo emocje nie zostaną zamrożone w ciele.
Odnośnie badań - jak endometrio i resztę robiłam e Polsce bo tutaj mam lekarza od endometrium. Próbki pobierane sa w trakcie jednego badania. Robią sama biopsje lub histeroskopie z biopsja - nie wiem co nasz zaplanowane. W trakcie tego dwukrotnie pobierają materiał i pakują do osobnych próbek.
Era jest robiona w Hiszpanii. Cd 138 i cd56 (czyli stan zapalny macicy i poziom komórek nk) robiony jest w Polsce. Ja badałam je albo w Krośnie razem z cała immunohistochemia albo w Kielcach w labie współpracującym z moim lekarzem.
Era jest tez robiona w reproficie i cena była porównywalna z cena Polska. Nie wiem czy robią wtedy od razu tez cd 138 i cd56. Musiałabys dopytać.
Biopsja jest cało przyjemnym doświadczeniem wiec zdecydowanie upieraj sie przy tym, abyś miała pobrane obie próbki od razu.
Czy do tego transferu bylas prowadzona ba cyklu naturalnym czy sztucznym?
-
Mlia łączę się z Toba w lękach, ktore spowodowały, ze tydzień wcześniej niz to było planowane wylądowałam na usg.
Salome dr Fugiel przyjął to ze zrozumieniem i znalazł dla mnie ekstra termin wiec polecam 🙂
Wbrew temu, ze nie mam żadnych klastycznych objawów ciążowych i nawet zmęczenie mi minęło, to dzidź rozwija się we właściwym tempie a serduszko biło jak szalone ♥️
Dzieląc sie pozytywnymi wiadomościami ślę dobrą energię jak wszystkich, szczegolnie dla tych dla których dzis ten 1 marca jest bardziej ważny ♥️👍🍀Salome, Magra3, Giosiek, WeterankaP, Monika29, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
Misia wrote:Czy z lekkim przeziębieniem można podejść do transferu
Misiu nie wiem istotne po transferze jest to żeby nie było wysokiej gorączki bo może uniemożliwić implantację.
Wszystko zależy od tego jsk sie czujesz i czy jest ryzyko ze rozkręci Ci sie to w coś większego. No u warto zrobic test czy to nie covid bo przy covidzie transfer jest odradzany.
Zapytaj moze o to koordynatorkę, zeby skonsultowała to z lekarzem.
Kiedy masz zaplanowany transfer?
-
The_sleeping_beauty wrote:Lilkam
Przykre i trudne jest to wszystko. Dobrze jednak ze wyplakujesz bo emocje nie zostaną zamrożone w ciele.
Odnośnie badań - jak endometrio i resztę robiłam e Polsce bo tutaj mam lekarza od endometrium. Próbki pobierane sa w trakcie jednego badania. Robią sama biopsje lub histeroskopie z biopsja - nie wiem co nasz zaplanowane. W trakcie tego dwukrotnie pobierają materiał i pakują do osobnych próbek.
Era jest robiona w Hiszpanii. Cd 138 i cd56 (czyli stan zapalny macicy i poziom komórek nk) robiony jest w Polsce. Ja badałam je albo w Krośnie razem z cała immunohistochemia albo w Kielcach w labie współpracującym z moim lekarzem.
Era jest tez robiona w reproficie i cena była porównywalna z cena Polska. Nie wiem czy robią wtedy od razu tez cd 138 i cd56. Musiałabys dopytać.
Biopsja jest cało przyjemnym doświadczeniem wiec zdecydowanie upieraj sie przy tym, abyś miała pobrane obie próbki od razu.
Czy do tego transferu bylas prowadzona ba cyklu naturalnym czy sztucznym?
Dzięki za wyjaśnienia 😊 ja myślę że te badania zrobię w klinice w której się leczę. W przyszłym tygodniu będę w swojej dr to obgadamy temat tylko za bardzo nie wiedziałam właśnie jak to dokładnie wygląda... A jak długo czeka się na wyniki?
Teraz byłam do transferu stymulowana puregonem, a potem zivafert na pęknięcie pęcherzyka i transferStarania od 2018
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
2023 decyzja o AZ
Misia wrote:Czy z lekkim przeziębieniem można podejść do transferu
Ja pytałam o to raz dr i mówiła że z lekkim przeziębieniem tak, byle nie było gorączki i grypyStarania od 2018
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
2023 decyzja o AZ
Lilkam,
bardzo mi przykro, że się nie udało. Wiem jakie to okropne uczucie. Najważniejsze, że się nie poddajesz i masz dalszy plan działania. Mi to zawsze najbardziej pomaga po porażce i dodaje siły do dalszej walki.
Co do badań, to już The_sleeping_beauty Ci napisała, co sama chciałam Ci napisać 🙂
Dodam tylko, że ja miałam te badania na cyklu sztucznym, czyli przyjmowałam od 2 dnia cyklu estrofem i 5 dni po wprowadzeniu progesteronu, miałam pobierane wycinki. Zarówno na EndomeTrio i CD138 i CD56 i tak moim zdaniem najlepiej zrobić. -
Lilkam wrote:Dzięki za wyjaśnienia 😊 ja myślę że te badania zrobię w klinice w której się leczę. W przyszłym tygodniu będę w swojej dr to obgadamy temat tylko za bardzo nie wiedziałam właśnie jak to dokładnie wygląda... A jak długo czeka się na wyniki?
Teraz byłam do transferu stymulowana puregonem, a potem zivafert na pęknięcie pęcherzyka i transfer
Na wyniki czeka sie ok 2-3 tygodnie. Te z Hiszpanii były chyba szybciej
Porozmawiaj ze swoją lekarka. Z tego co mnie tłumaczono erę jest sens robić jak sie podchodzi na cyklu sztucznym. Przed badaniem bierze sie hormony jak w czasie przygotowania do transferu i w okolicach planowanego transferu pobiera sie próbkę. Wychodzi wtedy czy transfer byłby w oknie implantacyjnym. W cyklu sztucznym Chodzi o stworzenie powtarzalnego środowiska, co na naturalnym nie jest możliwe.
Druga sprawa jest taka ze pojawiły sie badania, ze test era jest bez sensu i wystarczy wydłużyć czas podawania proga przed transferem. Ja robiłam erę przy okazji innych badań w ich pakiecie endometrio, które przy moich stanach zapalnych były nawet istotniejsze. Niemniej jednak wyszło mi to przesunięcie transferu o dobę.Salome lubi tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Na wyniki czeka sie ok 2-3 tygodnie. Te z Hiszpanii były chyba szybciej
Porozmawiaj ze swoją lekarka. Z tego co mnie tłumaczono erę jest sens robić jak sie podchodzi na cyklu sztucznym. Przed badaniem bierze sie hormony jak w czasie przygotowania do transferu i w okolicach planowanego transferu pobiera sie próbkę. Wychodzi wtedy czy transfer byłby w oknie implantacyjnym. W cyklu sztucznym Chodzi o stworzenie powtarzalnego środowiska, co na naturalnym nie jest możliwe.
Druga sprawa jest taka ze pojawiły sie badania, ze test era jest bez sensu i wystarczy wydłużyć czas podawania proga przed transferem. Ja robiłam erę przy okazji innych badań w ich pakiecie endometrio, które przy moich stanach zapalnych były nawet istotniejsze. Niemniej jednak wyszło mi to przesunięcie transferu o dobę.
Tak, też ostatnio czytałam o tym, bo szukałam, czy jest sens robienia tego testu na cyklu naturalnym (nie ma) i trafiłam na filmik na YT, w którym lekarz, opierając się na wynikach badań, neguje zasadność tego testu.
https://www.youtube.com/watch?v=jDoRhQQas9E&ab_channel=InfertilityTV
A z drugiej strony widzę na forum dziewczyny, którym się udało dopiero po przesunięciu transferu zgodnie z wynikiem testu ERA, więc już sama nie wiem 🤔2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Tak, właśnie mam zjawić się na wizycie w 2,3 dniu cyklu czyli pewnie tak jak piszecie będę już miała estrofem zlecony.
A bardzo nieprzyjemna jest ta biobsja?Starania od 2018
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
2023 decyzja o AZ