Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
The_sleeping_beauty zleci zobaczysz.
Jeżóweczko może zrobimy wdpolna listę i wstawimy dziewczynom ? Ja jestem w szoku że tylko kilka rzeczy mi zostało do kupienia 🙈
Ewa3bit futruj malucha niech rośnie 😁mała, I gave up, Salome, Zenula, The_sleeping_beauty, Jeżóweczka, Ewa3bit, mlia, Irene lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Monika29 wrote:The_sleeping_beauty zleci zobaczysz.
Jeżóweczko może zrobimy wdpolna listę i wstawimy dziewczynom ? Ja jestem w szoku że tylko kilka rzeczy mi zostało do kupienia 🙈
Ewa3bit futruj malucha niech rośnie 😁
Och Byłoby super
Gdyby jeszcze zenula podzieliła sie tez info co sie w praktyce sprawdzili czy nie.
Ja np myśle o kupnie chico hug, a zenula pisze ze dziec spi na kanapie a nie w tym cudzie.
Dla mnie takie praktyczne info o ilości i wielkości pieluszek ręczniczków z kapturkiem etc sa super cenne
Monika29, Jeżóweczka, Zenula, Ewa3bit, mlia lubią tę wiadomość
-
Jeżóweczka wrote:Dziękuję Ci Kochana za wszystkie rady, robię screena 🥰. Wózek jest prezentem od dziadka, poza tym udało nam się kupić 500 zł taniej w sklepie internetowym Kubuś.🥰🥰 Chodziło mi o śpiworek do spania w nocy w łóżeczku. Nasza dziewczynka będzie lipcowa, więc na pewno szukam czegoś lżejszego, rożek taki najzwyklejszy mam do szpitala i później mogę stosować jako kołderkę, matę itp.
Salome bardzo się cieszę, że się uspokoiłaś 😊😍
A propos ubranek to już pisałam żeby na początek kupować wszystko zapinane kopertowo. Zanim nauczycie się zakładać bez odkręcania nóżek i rączek trochę minie,a przeciąganie przez głowę jest trudne. Ja do tej pory to co mam z takim zapięciem przeciągam od dołu przez nogi A mój mąż nie umie tego w ogóle założyć.
A propos ilości ubranek to czytałam żeby kupić więcej żeby codziennie nie uruchamiać pralki ale u mnie to się nie sprawdziło bo jak dziec coś zasiusia czy zakupczy to ja to od razu wrzucam do pralki i nie wyobrażam sobie żeby tydzień miało leżeć na kupce i czekać na jedno duże pranie. Pralka chodzi codziennie i ja chyba zwariowałam ale wszystko cały czas prasuje( a nigdy w życiu nic nie prasowalam).
Ja uważam że warto od razu-jeszxze przed porodem kupić wyprawkę z apteki-na gorączkę,na wzdęcia,dicoflor żeby sobie leżało bo to tylko kwestia czasu kiedy użyjesz a nie będziesz ganiać i szukać jak będzie potrzeba. Uważałam za zbędny aspirator do nosa ale też go używam jak dziecko nosem ulewa-przydaje się!
Nie wiem czym zamierzasz przemywać pupe-jq używam chusteczek waterwipes i to jest najłatwiejsze i chyba na początek niw ma co się bawić w kompresy i wodę.
Co do pieluch mam pampersy-kup 2 paczki 1 a potem w zależności od wagi dziecka będziesz dokupować. My nadal jesteśmy na 1 bo dziec z tych drobniejszych. Pampersy kupujevw promocji na allegro w sklepie pampers lub wlasnie na gemini-zalezy gdzie taniej.Monika29, Jeżóweczka lubią tę wiadomość
-
Zenula wrote:A no to wybaczam jak prezent od dziadka 😉
A propos ubranek to już pisałam żeby na początek kupować wszystko zapinane kopertowo. Zanim nauczycie się zakładać bez odkręcania nóżek i rączek trochę minie,a przeciąganie przez głowę jest trudne. Ja do tej pory to co mam z takim zapięciem przeciągam od dołu przez nogi A mój mąż nie umie tego w ogóle założyć.
A propos ilości ubranek to czytałam żeby kupić więcej żeby codziennie nie uruchamiać pralki ale u mnie to się nie sprawdziło bo jak dziec coś zasiusia czy zakupczy to ja to od razu wrzucam do pralki i nie wyobrażam sobie żeby tydzień miało leżeć na kupce i czekać na jedno duże pranie. Pralka chodzi codziennie i ja chyba zwariowałam ale wszystko cały czas prasuje( a nigdy w życiu nic nie prasowalam).
Ja uważam że warto od razu-jeszxze przed porodem kupić wyprawkę z apteki-na gorączkę,na wzdęcia,dicoflor żeby sobie leżało bo to tylko kwestia czasu kiedy użyjesz a nie będziesz ganiać i szukać jak będzie potrzeba. Uważałam za zbędny aspirator do nosa ale też go używam jak dziecko nosem ulewa-przydaje się!
Nie wiem czym zamierzasz przemywać pupe-jq używam chusteczek waterwipes i to jest najłatwiejsze i chyba na początek niw ma co się bawić w kompresy i wodę.
Co do pieluch mam pampersy-kup 2 paczki 1 a potem w zależności od wagi dziecka będziesz dokupować. My nadal jesteśmy na 1 bo dziec z tych drobniejszych. Pampersy kupujevw promocji na allegro w sklepie pampers lub wlasnie na gemini-zalezy gdzie taniej.
Ponoc dobre sa pieluszki z dm. Cos o nich wiesz?
Czytałam tez o pieluszkach wielorazowych. Jak to widzisz w praktyce?
-
Monika29 wrote:Haha czyli fasolka posłuchałam taty i dala mamie spokój? 😉
Mila super ze powoli zaczynasz kupować rzeczy. Serio czas szybko leci nim się obejrzysz a będziesz na końcówce 😅
Zresztą jak przychodzi do domu to najpierw się wita z brzuchem a nie ze mną, więc co się dziwić 🤪Salome, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Monika29 wrote:Super, to powoli cieszę się ciaza I tym że rośnie w Tobie mały człowiek 😘
MatiW ja Ci wysyłam pozytywne fluidy 😘
Zenula kiedy miałaś spakowana torbę do szpitala ? Bo boję się że mój mąż zaraz zacznie mnie o to męczyć 😅 my kupiliśmy fotelik maxi cosi i jest nawet lekki. Dokupiłam do niego folie przeciwdeszczowa.
O, dziekuje bardzo za fluidy, biorę cały pakiet 😘Monika29 lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
The_sleeping_beauty wrote:Ponoc dobre sa pieluszki z dm. Cos o nich wiesz?
Czytałam tez o pieluszkach wielorazowych. Jak to widzisz w praktyce?The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki za rady wyprawkowe. Jeszcze mam dużo czasu ale już robię screeny. Na pewno się przyda w przyszłości 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2023, 12:56
Monika29, Zenula lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Zenula wrote:Nie slyszalam🤔 a o wielorazowych czytałam żeby się nie bawić w to od początku póki że wszystkim są problemy,wszystkiego się człowiek uczy nawet właśnie zakładania ubranek i żeby jeszcze sobie nie dokładać zabawy z wielorazowymi😄
Brzmi to rozsądnie 👍Zenula lubi tę wiadomość
-
Monika29 wrote:Super, to powoli cieszę się ciaza I tym że rośnie w Tobie mały człowiek 😘
MatiW ja Ci wysyłam pozytywne fluidy 😘
Zenula kiedy miałaś spakowana torbę do szpitala ? Bo boję się że mój mąż zaraz zacznie mnie o to męczyć 😅 my kupiliśmy fotelik maxi cosi i jest nawet lekki. Dokupiłam do niego folie przeciwdeszczowa.
Ja patrzyłam na avionauta albo właśnie maxi cosi ale zekomo nie pasował do naszego auta...przyznam że nie jestem pewna czy rzeczywiście czy to marketing. Ten cybex ma taką roletke więc folii póki co nie potrzebowalam-jeden plus -
Laseczki moje, te szersze i te węższe 😜, trzymajcie 👊, bo 26.04 mam usg w PL, a 27.04 dowiem się, czy dostanę zielone światło. Jeśli tak, to ruszam po zwycięstwo, jakim będzie moje maleństwo 😊 A w najblizszy poniedziałek podstawowe badania (prolaktyna, tsh, kwas foliowy, magnez, żelazo, glukoza, wit d, morfologia, homocysteina). Protokół przygotowany i wprowadzono mi dodatkowo Acard 75 od 1 dc oraz kroplówkę z magnezu w dniu transferu. Standardowo clexane, cyclogest, estrofem i zapewne potem heparyna, którą miałam poprzednio 👍
Zatem marzę, aby te 2 tygodnie jak najszybciej zleciały i czekam na to zielone🚦Mati W., The_sleeping_beauty, Salome, Magra3, Lea1111, Zenula, Sasanka55.., Ewa3bit, mała, Jeżóweczka, Ada M, mlia, Monik4991, Koralina88 lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Laseczki moje, te szersze i te węższe 😜, trzymajcie 👊, bo 26.04 mam usg w PL, a 27.04 dowiem się, czy dostanę zielone światło. Jeśli tak, to ruszam po zwycięstwo, jakim będzie moje maleństwo 😊 A w najblizszy poniedziałek podstawowe badania (prolaktyna, tsh, kwas foliowy, magnez, żelazo, glukoza, wit d, morfologia, homocysteina). Protokół przygotowany i wprowadzono mi dodatkowo Acard 75 od 1 dc oraz kroplówkę z magnezu w dniu transferu. Standardowo clexane, cyclogest, estrofem i zapewne potem heparyna, którą miałam poprzednio 👍
Zatem marzę, aby te 2 tygodnie jak najszybciej zleciały i czekam na to zielone🚦
Mocne kciuki 🍀🤞🍀🤞🍀I gave up lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
I gave up wrote:Laseczki moje, te szersze i te węższe 😜, trzymajcie 👊, bo 26.04 mam usg w PL, a 27.04 dowiem się, czy dostanę zielone światło. Jeśli tak, to ruszam po zwycięstwo, jakim będzie moje maleństwo 😊 A w najblizszy poniedziałek podstawowe badania (prolaktyna, tsh, kwas foliowy, magnez, żelazo, glukoza, wit d, morfologia, homocysteina). Protokół przygotowany i wprowadzono mi dodatkowo Acard 75 od 1 dc oraz kroplówkę z magnezu w dniu transferu. Standardowo clexane, cyclogest, estrofem i zapewne potem heparyna, którą miałam poprzednio 👍
Zatem marzę, aby te 2 tygodnie jak najszybciej zleciały i czekam na to zielone🚦
Zlecą szybciej niż myślisz! Kciuuuuki! 🤞🤞🤞I gave up lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Dziewczyny czy ktoś wie czy dr Jaroslava Stabrynowa jest doświadczonym lekarzem czy jest nowa w reprofit ? Czy transfery z jej rąk są sprawne ,szybkie czy raczej należą do mniej przyjemnych ? Jest to dla mnie b.wazne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2023, 12:57
-
The_sleeping_beauty mnie jakoś nie przekonują te wielorazowe. Szczególnie przy maluszku który robi na rzadko 😅 przy starszym to może i jakoś.... Ale tak jak pisze Zenula popatrz na allegro są promocje na pieluchy i na chustki. Ja dla córy kupuje chustki dady za przyzwoita cenę 10 paczek. Często też Rossman ma promocje, w biedrze też są promocje. Na początku wiadomo najlepiej kupić mniej i spr czy nie uczulają.
Mała haha I dobrze niech słucha tatusia 😆 u nas młody nie słucha tatusia 😅
Mati W pozytywne fluidy idą podwójnie od nas 😘😘😘😘
Zenula dzięki, to mam jeszcze czas, ale znając mojego męża to zmusi mnie to spakowania torby w połowie maja 🤣 my na szczęście większość leków, itp mamy, co córa potrzebuje.
I give up mocne kciuki ✊✊✊✊❤Zenula, mała, I gave up lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
The_sleeping_beauty wrote:Och Byłoby super
Gdyby jeszcze zenula podzieliła sie tez info co sie w praktyce sprawdzili czy nie.
Ja np myśle o kupnie chico hug, a zenula pisze ze dziec spi na kanapie a nie w tym cudzie.
Dla mnie takie praktyczne info o ilości i wielkości pieluszek ręczniczków z kapturkiem etc sa super cenne
Ja w pokoiku mam chicco next to me a w salonie baby hug no i w żadnym nie śpi 🙄 ale to chyba dlatego że w pokoiku rzadko bywa a w salonie wolimy aby był cały czas z nami i dlatego lezy na kanapie na rozłożonym roku 😄Monika29 lubi tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:Dziewczyny czy ktoś wie czy dr Jaroslava Stabrynowa jest doświadczonym lekarzem czy jest nowa w reprofit ? Jest to dla mnie b.wazne
Nie wiem, jakie ma doświadczenie, ale przeprowadzała mój pierwszy transfer i po raz pierwszy bolało mnie, jak ktoś mi zakładał wziernik. Sam transfer też był niezbyt przyjemny i z tego, co kojarzę, nie tylko ja miałam takie odczucia z tą lekarką.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
#estrofem
Dziewczyny, ktore były lub są na sztucznym ,mam zrobić próbę generalną od 2dc i to już jutro i brać 3x1 tabl. estrofemu. Też tak brałyście? wydaje mi się chyba za duzo... 🤔 boję się jak będę się po tym czuć. Choć htz stosuje od lat to nie e takich ilościach -
Lea1111 wrote:#estrofem
Dziewczyny, ktore były lub są na sztucznym ,mam zrobić próbę generalną od 2dc i to już jutro i brać 3x1 tabl. estrofemu. Też tak brałyście? wydaje mi się chyba za duzo... 🤔 boję się jak będę się po tym czuć. Choć htz stosuje od lat to nie e takich ilościach
Tak, tez tak brałam. Ja po estofemie czułam się normalnie. Po progesteronu zatrzymywała mi sie woda w organizmie, ale brałam duże dawki
Lea1111 lubi tę wiadomość