X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Koralina88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Beetle ja tez ciągle czekam I ciągle bez kropka. Także nie jesteś sama. W końcu przyjdzie i nasz czas 🍀🍀🍀🍀

Pewnie, że przyjdzie, bo mnóstwo kciuków jest za Was zacisnietych ✊✊✊🍀🍀🍀

Mati W., mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

preg.png
    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
    01.2023 Start Reprofit Ostrava
    18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
    23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
    9+1 - 2,58 cm ❤️
    10+0 - 3,39 cm ❤️
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beetle wrote:
    Widzę, że powoli wątek staje się ciążowym, jak fajnie:) dajecie nadzieję na happy end.
    mam tylko wrażenie, że mi peleton ucieka:( a ja w kropce.. nie z kropkiem.

Ja miałam ok 20.transferow też już marzyłam w zasadzie o zakończeniu tego bo nie widziałam sensu dalej to ciagnoąc...niepłodność idiopatyczna cokolwiek to jest...a teraz trzymam mojego Hranolka przy piersi bo wygłodniał mi w lesie i co by było gdybym się poddała? 🧐
    Walcz póki możesz 💪💪💪 będę Ci z całego serca kibicowac🫶🫶🫶

U nas w weekend był najazd Hunów czyli gości. Nie obyło się oczywiście od porównań do kogo dziec jest podobny,po kim co ma...można się było pośmiać 😝😝 ją im powiedziałam że dziecko jest najbardziej do mnie podobne a nie do babci Halinki czy innego wojko-dziadka hehe jedno jest pewne każdy jakieś podobiensto widział i nikt nie powiedział że to dziecko jakieś do nikogo nie podobne😉

Monika29, Magra3, The_sleeping_beauty, Giosiek, I gave up, Joanna1212, mała, Ewa3bit, WiosnyFanka, Lea1111 lubią tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dziewczyny jak zwykle dziękuję za miłe słowa 💚, wiadomo że to dopiero początek i nie można się zbytnio nakręcać ale ogromnie się cieszymy każdą chwilą, naprawdę doceniam każdy dzień bo tak strasznie długo na to czekałam 🥰
    Tylko mąż nie chce nikomu powiedzieć, nawet mamom. Kiedy pytam o to, kiedy w końcu powiemy to mi odpowiada że tak pod koniec ciąży albo najlepiej jak urodzę 🫣🤣🤣🤣
    Ale ja też tak mówiłam, że powiemy jak urodzę 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

mała lubi tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralina88 wrote:
    My mamy podobne i ja i mąż boimy się na razie mówić o ciąży komukolwiek. Choć musiałam powiedzieć dyrektorce w pracy, bo jestem już na L4, ale gdy do niej dzwoniłam to myślałam, że mi to przez gardło nie przejdzie 😵‍💫😵
    Cieszę się bardzo, ale chyba jeszcze bardziej się boję. Czasem to chciałabym zapaść w sen "ciążowy" i obudzić się na poród 😉 Choć liczę na to, że kiedyś nastanie taki moment, że strach mnie opuści!
    Kiedy masz prenatalne?
    Obudź się już po porodzie,a najlepiej po pierwszych 6 tygodniach 😉

Koralina88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina88 o rąk też tak mówiłam do męża chce obudzić się w dniu porodu 😆 powiem Ci ze teraz jak patrzę to strasznie szybko mi ta ciaza mija.
    Zenula to musi być zabawne 😆

Zenula, Koralina88 lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 chyba Twoje dobre myśli mnie ściągnęły :)
    Jak się czujesz? Mam nadzieję, że naprawdę masz nuuudną ciążę :)
    Jak i pozostałe dziewczyny :)

U nas dobrze :) Czas zapieprza tak,że nie wiem kiedy. Dopiero w ciąży byłam przecież i żyłami od usg do usg a już Młoda 4 miesiące skończyła 🙈
    Pełnia szczęścia!

Dalej problemy z laktacją- całe 15 ml z 2ch piersi po 15 min ściągania 🤣🤣🤣 ale nie jest to ważne. Wielkie oczy,piękny uśmiech i nic nie jest ważne :)

Niedługo u Ciebie też ta pełnia szczęścia będzie spała w ramionach i u Jeżóweczki, a zaraz za Wami u kolejnych dziewczyn!
    Ogromnie się cieszę z tylu pozytywnych wiadomości, pięknych ciąż :)

Dla tych które dalej walczą- duże kciuki i nie poddawajcie się. U nas 12 lat walki..i w końcu się udało :)

Magra3, The_sleeping_beauty, Zenula, Monika29, Mati W., Koralina88, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dziewczyny jestem po usg, dzidziol 2.24 cm, serduszko pięknie bije. Podobno wszystko idealnie do wieku 8+6.
    Tatuś szczęśliwy, że pierwszy raz zobaczył serduszko 🥰❤️

Mała ogromne gratulacje 🍀

mała lubi tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj 13dpt. Rano miałam ciemne kropki krwi na wkładke. Podczas podawania progesteronu tez jakos brunatno. Nie wiem czy go dokładac? Mam tylko luteine dopochwowo. Biore duphaston 1 tabletke. Wzielam ostatnia teraz zamiast wieczorem. Domowilam duphaston.
    Dodatowo mam caly czas uporczywy kaszel ktory nie mija. Prawie sie dusze probujac odkrztusić. Nie wiem co moge podac zeby minal. Syrop islandzki? prawoślazowy aflofarm?

Rocznik 78
    Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny wczoraj horror przeżywałam 🙈 właśnie wróciłam z IP, nie dalam rady zostać w szpitalu. Fatum 8tyg… wykrakałam sobie. Zaczęło się od krwawienia i boli brzucha. Dziś już jechałam tylko potwierdzić ze po wszystkim. Na szczęście ciąża żywa jeszcze ale jest duże ryzyko nie utrzymania jej ze względu na krwiaka umiejscowionego nad pęcherzykiem. Sam krwiak krwiakiem ale to położenie mnie martwi :( także od dziś wegetuje. Nic nie jestem w stanie zrobić :(

age.png

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Ja miałam ok 20.transferow też już marzyłam w zasadzie o zakończeniu tego bo nie widziałam sensu dalej to ciagnoąc...niepłodność idiopatyczna cokolwiek to jest...a teraz trzymam mojego Hranolka przy piersi bo wygłodniał mi w lesie i co by było gdybym się poddała? 🧐
    Walcz póki możesz 💪💪💪 będę Ci z całego serca kibicowac🫶🫶🫶

U nas w weekend był najazd Hunów czyli gości. Nie obyło się oczywiście od porównań do kogo dziec jest podobny,po kim co ma...można się było pośmiać 😝😝 ją im powiedziałam że dziecko jest najbardziej do mnie podobne a nie do babci Halinki czy innego wojko-dziadka hehe jedno jest pewne każdy jakieś podobiensto widział i nikt nie powiedział że to dziecko jakieś do nikogo nie podobne😉

To jest bardzo ciekawe jak ludzie we wszystkim co ich otacza doszukują się podobieństw. Czy te porównania w jakiś sposób cię dotykają ? Swoją drogą nie wiem czy słyszałyście o epigenetyce . Jest to nauka zajmująca się zmiana ekspresji genów. Kobieta nosząca 9 mcy niebiologiczne dziecko może mieć wpływ na modyfikacje ekspresji genów 🤯 na instagramie obserwuje kilka kont rodzin z dziećmi poczętych z dawstwa komórek i dla przykładu niebieskooka kobieta której mąż i dawczyni mieli brązowe oczy urodziła córeczki z niebieskimi oczami.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    Dziewczyny dzisiaj 13dpt. Rano miałam ciemne kropki krwi na wkładke. Podczas podawania progesteronu tez jakos brunatno. Nie wiem czy go dokładac? Mam tylko luteine dopochwowo. Biore duphaston 1 tabletke. Wzielam ostatnia teraz zamiast wieczorem. Domowilam duphaston.
    Dodatowo mam caly czas uporczywy kaszel ktory nie mija. Prawie sie dusze probujac odkrztusić. Nie wiem co moge podac zeby minal. Syrop islandzki? prawoślazowy aflofarm?

Ja tez byłam bardzo chora akurat nieszczęśliwie tydzien po transferze. Straszny kaszel mnie męczył. Mi pomógł syrop z cebuli, brałam tez prenalen i dużo czosnku aplikowałam.

age.png

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Ja dziewczyny wczoraj horror przeżywałam 🙈 właśnie wróciłam z IP, nie dalam rady zostać w szpitalu. Fatum 8tyg… wykrakałam sobie. Zaczęło się od krwawienia i boli brzucha. Dziś już jechałam tylko potwierdzić ze po wszystkim. Na szczęście ciąża żywa jeszcze ale jest duże ryzyko nie utrzymania jej ze względu na krwiaka umiejscowionego nad pęcherzykiem. Sam krwiak krwiakiem ale to położenie mnie martwi :( także od dziś wegetuje. Nic nie jestem w stanie zrobić :(

Kurczę bierzesz acard, heparynę ? Ostatnio wysyp krwiaków. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze, lez i odpoczywaj !

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia biorę neoparin od tranferu i widzisz 🤷‍♀️

age.png

• LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Ja tez byłam bardzo chora akurat nieszczęśliwie tydzien po transferze. Straszny kaszel mnie męczył. Mi pomógł syrop z cebuli, brałam tez prenalen i dużo czosnku aplikowałam.
    Dołożyć jeszcze jedna tabletkę duphaston?

Rocznik 78

preg.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:

Ja bym dołożyła

Zenula lubi tę wiadomość

age.png

• Zenula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    Spokojnie bierz 3x1 co 8 h 1 tabl-może tylko pomoc

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Monika29 chyba Twoje dobre myśli mnie ściągnęły :)
    Jak się czujesz? Mam nadzieję, że naprawdę masz nuuudną ciążę :)
    Jak i pozostałe dziewczyny :)

U nas dobrze :) Czas zapieprza tak,że nie wiem kiedy. Dopiero w ciąży byłam przecież i żyłami od usg do usg a już Młoda 4 miesiące skończyła 🙈
    Pełnia szczęścia!

Dalej problemy z laktacją- całe 15 ml z 2ch piersi po 15 min ściągania 🤣🤣🤣 ale nie jest to ważne. Wielkie oczy,piękny uśmiech i nic nie jest ważne :)

Niedługo u Ciebie też ta pełnia szczęścia będzie spała w ramionach i u Jeżóweczki, a zaraz za Wami u kolejnych dziewczyn!
    Ogromnie się cieszę z tylu pozytywnych wiadomości, pięknych ciąż :)

Dla tych które dalej walczą- duże kciuki i nie poddawajcie się. U nas 12 lat walki..i w końcu się udało :)
    Oo nie tylko ja walczę z laktacją 😆 a jak karmisz?
    U nas "tylko" 10 lat walki choć to tylko lata spędzone w klinikach i u lekarzy...

age.png
  • LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘 Pierwsze takie plamienie od transferu więc się martwię.

Zenula lubi tę wiadomość

Rocznik 78

preg.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Nie zostawili Cię w szpitalu? Ja jestem świeżo po krwiaku, dopiero co plamienia mi się skończyły. W szpitalu wszystkie dziewczyny nawet z lekkim plamieniem zostawiali na obserwacji.

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    To jest bardzo ciekawe jak ludzie we wszystkim co ich otacza doszukują się podobieństw. Czy te porównania w jakiś sposób cię dotykają ? Swoją drogą nie wiem czy słyszałyście o epigenetyce . Jest to nauka zajmująca się zmiana ekspresji genów. Kobieta nosząca 9 mcy niebiologiczne dziecko może mieć wpływ na modyfikacje ekspresji genów 🤯 na instagramie obserwuje kilka kont rodzin z dziećmi poczętych z dawstwa komórek i dla przykładu niebieskooka kobieta której mąż i dawczyni mieli brązowe oczy urodziła córeczki z niebieskimi oczami.

Te porównania mnie nie dotykają bo może to dziwnie zabrzmi ale wygląd dziecka nie był dla mnie jakiś istotny,dlatego ja nie analizowałam zarodka który nam zaproponowała,nie zmieniałam nic,nawet nie dopytywałam o szczegóły. Ważne było dla nas aby był od zdrowych dawców żeby grupy krwi się zgadzały i jedna cechą fenotypowa-mianowicie wzrost ojca bo moj mąż jest bardzo wysoki i dokładnie takiego dawce nam znaleźli. Wygląda na to że dziec też chyba taki będzie bo ma niproporcjonalnie duże stopy( dziecko jest drobniutkie)-każdy na to zwraca uwagę.
    Słyszałam o tym mieszaniu genów w kontekście płatnych surogatek. Na pewno coś wtym jest bo mój dzieć jest na prawdę do mnie podobny 😊

age.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ