X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Koralina88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o aplikacje Cyclogestu. Jak robicie z tą poranną tabletka? Leżycie jeszcze czy wstajecie od razu? Rakosova powiedziała, że nie trzeba leżeć, ale dzisiaj niecałą godzinę po aplikacji ta globulka cała prawie wyleciała i zastanawiam się czy to jest ok i czy się wchłonie wszystko jak należy w takim krótkim czasie
    Ostatnio pytałam o to lekarkę w kwestii utrogestanu. Powiedziala żeby się tym nie martwić, bo to jest najszybsza forma jeśli chodzi o przyswajanie i wchłanianie progesteronu, a to co "wypada" to resztki innych składników, które się nie wchłaniają 😉 myślę, że z cyclogestem będzie tak samo.

Milvaaa lubi tę wiadomość

preg.png
    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
    01.2023 Start Reprofit Ostrava
    18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
    23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
    9+1 - 2,58 cm ❤️
    10+0 - 3,39 cm ❤️
  • Koralina88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z majówki, trochę mi zajęło nadrabianie zaległości, bo sporo tego było 🙂
    Giosiek gratulacje, trzymam kciuki za kolejną wizytę i za ❤️
    Faktycznie w maju wiele wizyt nas czeka, oby wszystkie były szczęśliwe 🍀✊
    Za wszystkie transfery i przygotowania również trzymam kciuki 👍🍀✊
    Jeśli chodzi o heparynę to ja również od transferu miałam płatną 100%, od założenia karty ciąży lekarka rodzinna dała mi receptę z refundacją B (niewielka odpłatność), a ginekolog w luxmedzie z refundacją C (darmowy lek). Przedstawiłam wyniki badań, które potwierdziły zespół antyfosfolipidowy i to było wystarczające. Od endokrynologa mam również ferundację C na euthyrox. Tu lekarka powiedziała mi, że wskazaniem jest ciąża i potrzebowała tylko ksero karty ciąży 😉 Wiem, że to dziwne, ale też mi się wydaje, że dużo zależy od lekarza, jedni wypisują refundację i darmowe leki, a inni nie bardzo chcą. Podejrzewam, że boją się kontroli z NFZ.

Monika29, Giosiek, Zenula lubią tę wiadomość

preg.png
    zespół antyfosfolipidowy
    23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
    9+1 - 2,58 cm ❤️
    10+0 - 3,39 cm ❤️
  • palyna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co bierzecie z progesteronu po transferze i jakie dawki?
    Ja biorę
    3x cyclogest
    2x duphaston
    2 x progesteron besins
    Zastanawiam się czy na własna rękę nie dołożyć prolutexu bo u mnie te wartości proga są słabe zawsze , dzień przed transferem miałam 15…

palyna
  • Koralina88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 2x200 mg rano i wieczorem utrogestanu (czeski progesteron besins) .
    Wydaje mi się, że masz bardzo duże dawki progesteronu. Ja bym na własną rękę nie brała żadnych leków. Jak masz wątpliwości i obawy to skonsultuj to z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2023, 12:58

preg.png
    zespół antyfosfolipidowy
    9+1 - 2,58 cm ❤️
    10+0 - 3,39 cm ❤️
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Monika, a gdzie rodzisz, w Bielańskim dobrze kojarze? mąż bedzie przy porodzie? bierzesz jedynkę? położną do opieki?
    Tak w Bielańskim, urodzę syna w szpitalu w którym ja się urodziłam 😆 niestety mąż nie może być na sali operacyjnej, ale jak małego ogarną może dadzą mi na chwilę i potem pójdzie do taty na klatę 😊 Jak dam telefon to zrobią fotki. Nie biorę jedynki i położnej. Trochę zaczynam się bać, a z drugiej strony już nie mogę się doczekać jak urodzę małego 🥰
    Milvaa ja zawsze po aplikacji albo leżałam 10min, albo siedziałam wygodnie w fotelu.

Zenula, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • SweetDream07 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o aplikacje Cyclogestu. Jak robicie z tą poranną tabletka? Leżycie jeszcze czy wstajecie od razu? Rakosova powiedziała, że nie trzeba leżeć, ale dzisiaj niecałą godzinę po aplikacji ta globulka cała prawie wyleciała i zastanawiam się czy to jest ok i czy się wchłonie wszystko jak należy w takim krótkim czasie

Ja leżę 2h po porannej aplikacji 🤭😁 a i tak jak wstanę to wszystko wylatuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2023, 19:50

Milvaaa lubi tę wiadomość

preg.png

13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
    05.03.23r. - jest 💚
    18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
    02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
    06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
    04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
    - - - - -
    Historia IVF:
    I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
    * 1 transfer - biochem
    * 2 transfer - beta 0
    * 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔

II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
    * 4 transfer - beta 0

III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
    * 5 transfer (świeży) - beta 0
    * 6 transfer - nasz Okruszek 💚
    Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ile kosztowała Was procedura z KD? Próbowałam śledzić wątek, ale znalazłam takie informacje z przed kilku lat, więc to pewnie już nieaktualne.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny! Ile kosztowała Was procedura z KD? Próbowałam śledzić wątek, ale znalazłam takie informacje z przed kilku lat, więc to pewnie już nieaktualne.

Witaj MałaMiMi, cena za KD zaczyna się aktualnie od 5280€. Do tego musisz doliczyć ewentualne dodatkowe procedury, jeśli jest problem z nasieniem (typu ICSI, PICSI, MACS). Mrożenie i przechowywanie zarodków też jest ekstra płatne.
    My dopłacaliśmy jeszcze do EmbryoScope i badania zarodków PGT-A.
    Ceny poszły do góry od stycznia tego roku. Nam udało się jeszcze załapać na starą cenę, bo mimo, że procedura była w marcu, to pierwszą konsultację mieliśmy jeszcze w grudniu. Także jak podam Ci nasz koszt, to i tak nic Ci to nie pomoże. Wrzucam Ci za to link do aktualnego cennika.
    https://www.reprofit.cz/cenik_PL.pdf

MałaMiMi, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

age.png
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Witaj MałaMiMi, cena za KD zaczyna się aktualnie od 5280€. Do tego musisz doliczyć ewentualne dodatkowe procedury, jeśli jest problem z nasieniem (typu ICSI, PICSI, MACS). Mrożenie i przechowywanie zarodków też jest ekstra płatne.
    My dopłacaliśmy jeszcze do EmbryoScope i badania zarodków PGT-A.
    Ceny poszły do góry od stycznia tego roku. Nam udało się jeszcze załapać na starą cenę, bo mimo, że procedura była w marcu, to pierwszą konsultację mieliśmy jeszcze w grudniu. Także jak podam Ci nasz koszt, to i tak nic Ci to nie pomoże. Wrzucam Ci za to link do aktualnego cennika.
    https://www.reprofit.cz/cenik_PL.pdf
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. A wiesz może dlaczego jest dość spora różnica w cenie między Eurofertil a Reprofit?

• Zenula Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Tak w Bielańskim, urodzę syna w szpitalu w którym ja się urodziłam 😆 niestety mąż nie może być na sali operacyjnej, ale jak małego ogarną może dadzą mi na chwilę i potem pójdzie do taty na klatę 😊 Jak dam telefon to zrobią fotki. Nie biorę jedynki i położnej. Trochę zaczynam się bać, a z drugiej strony już nie mogę się doczekać jak urodzę małego 🥰
    Milvaa ja zawsze po aplikacji albo leżałam 10min, albo siedziałam wygodnie w fotelu.

Miejmy nadzieje że warunki w szpitalu się poprawiły, odkąd się urodziłas hehe Monika zaplanuj pomoc na dobe dwie po-spytaj do której mąż może być z Tobą aby wszystko podać, pomóc wstać umyc się, isc do toalety-moze byc ciezko. Jesli chcesz od razu rozkrecic bar mleczny musisz caly czas trzymac dziecko na piersi-uwierz mi ze to jest najwazniejsze!!! jesli bedziesz odkladac a dziecko bedzie kwilic nie dokarmiaj mm tylko wrzucaj na cyca a to Ci rozkreci laktacje-mi niestety od razu proponowali mm, sugerowali zebym spala w nocy i to mi zablokowalo laktacje...na poczatku dziecko musi byc caly czas na cycu, nawet jak nie je to i tak to cmokanie stymuluje piersi a takze jesli wydaje Ci sie ze nie masz mleka i dziecko jest glodne to nie jest to prawda bo na poczatku dziecku wystarcza kropleka od czasu do czasu. Najlepiej jak Ty sie zajmiesz barem mlecznym a maz ogarnie Ci wszystko pozostale.Moim zdaniem druga osoba jest potzrebna. W szpitalu przydały mi sie tez dodatkowe poduchy, zwiniete reczniki do podkaladania przy karmieniu zeby rece nie mdlaly. Z poduszki nauczylam sie korzystac dopiero w domu.

mała, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. A wiesz może dlaczego jest dość spora różnica w cenie między Eurofertil a Reprofit?
    My staliśmy parę lat temu przed wyborem kliniki do procedury KD i wybraliśmy wtedy Eurofertil właśnie ze względu na cenę. Mimo, że się nam tam ostatecznie nie udało, to nie mogę powiedzieć nic złego o samej klinice. Mam za to niezbyt dobre zdanie o dr Lachcina, który jako jedyny zajmuje się tam pacjentkami z Polski.
    Co do różnic, to na pewno w Reprofit czuję się bardziej zaopiekowana. Zajmuje się mną koordynatorka, a nie pani embriolog, która i tak ma już dużo na głowie. Tutaj też czuję, że lekarz podszedł indywidualnie do naszego przypadku. U nas nadal nie jest poznana przyczyna niepowodzeń (niepłodność idiopatyczna) i lekarz zlecił dodatkowe badania.
    Gdy jeszcze byłam w Eurofertil, to po 3 nieudanych transferach z KD zrobiłam na własną rękę dodatkowe badania (EndomeTrio, komórki NK i CD138). Lekarz nie chciał nawet na nie spojrzeć i kazał podchodzić do transferu dokładnie tak samo jak do poprzednich. Mimo, że wyszło mi przesunięte okienko implantacyjne. Ostatecznie wbrew lekarzowi, wzięłam progesteron zgodnie z zaleceniami testu ERA i to był jedyny transfer, który się u nich udał. Niestety poroniłam w drugim trymestrze.
    W Reprofit od razu wzięli te wyniki pod uwagę i sami zalecali mi branie proga zgodnie z nimi.
    Po pierwszym nieudanym transferze (cb), zmienili mi też leki do kolejnego transferu. W Eurofertil nie było nigdy zmian. Lekarz postępował według schematu i każda dziewczyna miała dokładnie takie same zalecenia. Za moich czasów, nie uznawał on też immunologii, ale słyszałam, że obecnie już się jej nie sprzeciwia.
    Myślę, że jeżeli ktoś ma jasną sytuację i wie, że problem leży tylko w jakości komórek, to spokojnie może podejść do procedury w Eurofertil. Jednak, gdy przypadek jest bardziej skomplikowany i nie do końca wiadomo, dlaczego się nie udaje, to w Eurofertil raczej mu nie pomogą. Wtedy polecam Reprofit.
    A jeszcze tak stricte co do KD, to Reprofit ma bogatszą bazę dawczyń. Mam rzadką grupę krwi i w Eurofertil znaleźli nam dawczynię, która miała grupę krwi męża. Miała też jego kolor włosów - on brunet, ja blondynka. Na konsultacji z Reprofit od razu powiedziałam, że prawdopodobnie nie będą mieli dawczyni z moją grupą, więc niech chociaż dopasują ją fenotypowo. Lekarz poklikał w komputerze i powiedziałam, że nie będzie problemu, bo mają pasujące do mnie dawczynie. Moja dawczyni jest idealną kopią mnie, tylko oczywiście duuuuużo młodsza (o 9 lat młodsza niż ta z Eurofertil).
    Przepraszam, że tak się rozpisałam 😅

WiosnyFanka, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko chciałam napisać, że jesteście niesamowite! Ta grupa to złoto! Tyle serdeczności tutaj, że aż dopada mnie wzrusz jak Was czytam. Niesamowite (niespotykane w porównaniu do innych grup) jest to jak jedna cieszy się szczęściem drugiej - a pewnie żadna z Was nie spotkała drugiej osobiście. Czytając Was zauważyłam też, że niemal żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi, a wyczerpujące komentarze jak Gisiek powyżej przywracają wiarę w ludzi. Bardzo się cieszę, że Waz znalazłam, rozgaszczam się :) Za 4 dni mam pierwszą konsultację w Reprofit do naszej kolejnej (pierwszej w Czechach) procedury z AK. Trzymajcie dziewczyny kciuki!

Giosiek, mlia, mała, Mati W., Milvaaa, Koralina88, Magra3, Ewa3bit, I gave up, Salome, AGAaa, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Jeszcze Ci tylko napiszę, bo widziałam Twój wpis na forum Eurofertil.
    Ta kwota 45000 kc, to dla dziewczyn ubezpieczonych w Czechach. Nas obowiązuje cena 95000 kc (czyli około 4000 €). Tam też zamrażanie zarodków jest ekstra płatne.

Przypomniała mi się też jedna bardzo ważna różnica. W Eurofertil dostajesz 6 komórek od dawczyni. W Reprofit wszystkie, które od niej pobiorą - przeważnie 10-12.

WiosnyFanka, MałaMiMi, mała, Mati W., Koralina88 lubią tę wiadomość

age.png
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    My staliśmy parę lat temu przed wyborem kliniki do procedury KD i wybraliśmy wtedy Eurofertil właśnie ze względu na cenę. Mimo, że się nam tam ostatecznie nie udało, to nie mogę powiedzieć nic złego o samej klinice. Mam za to niezbyt dobre zdanie o dr Lachcina, który jako jedyny zajmuje się tam pacjentkami z Polski.
    Co do różnic, to na pewno w Reprofit czuję się bardziej zaopiekowana. Zajmuje się mną koordynatorka, a nie pani embriolog, która i tak ma już dużo na głowie. Tutaj też czuję, że lekarz podszedł indywidualnie do naszego przypadku. U nas nadal nie jest poznana przyczyna niepowodzeń (niepłodność idiopatyczna) i lekarz zlecił dodatkowe badania.
    Gdy jeszcze byłam w Eurofertil, to po 3 nieudanych transferach z KD zrobiłam na własną rękę dodatkowe badania (EndomeTrio, komórki NK i CD138). Lekarz nie chciał nawet na nie spojrzeć i kazał podchodzić do transferu dokładnie tak samo jak do poprzednich. Mimo, że wyszło mi przesunięte okienko implantacyjne. Ostatecznie wbrew lekarzowi, wzięłam progesteron zgodnie z zaleceniami testu ERA i to był jedyny transfer, który się u nich udał. Niestety poroniłam w drugim trymestrze.
    W Reprofit od razu wzięli te wyniki pod uwagę i sami zalecali mi branie proga zgodnie z nimi.
    Po pierwszym nieudanym transferze (cb), zmienili mi też leki do kolejnego transferu. W Eurofertil nie było nigdy zmian. Lekarz postępował według schematu i każda dziewczyna miała dokładnie takie same zalecenia. Za moich czasów, nie uznawał on też immunologii, ale słyszałam, że obecnie już się jej nie sprzeciwia.
    Myślę, że jeżeli ktoś ma jasną sytuację i wie, że problem leży tylko w jakości komórek, to spokojnie może podejść do procedury w Eurofertil. Jednak, gdy przypadek jest bardziej skomplikowany i nie do końca wiadomo, dlaczego się nie udaje, to w Eurofertil raczej mu nie pomogą. Wtedy polecam Reprofit.
    A jeszcze tak stricte co do KD, to Reprofit ma bogatszą bazę dawczyń. Mam rzadką grupę krwi i w Eurofertil znaleźli nam dawczynię, która miała grupę krwi męża. Miała też jego kolor włosów - on brunet, ja blondynka. Na konsultacji z Reprofit od razu powiedziałam, że prawdopodobnie nie będą mieli dawczyni z moją grupą, więc niech chociaż dopasują ją fenotypowo. Lekarz poklikał w komputerze i powiedziałam, że nie będzie problemu, bo mają pasujące do mnie dawczynie. Moja dawczyni jest idealną kopią mnie, tylko oczywiście duuuuużo młodsza (o 9 lat młodsza niż ta z Eurofertil).
    Przepraszam, że tak się rozpisałam 😅
    Super, że tyle napisałaś ;-) ja teraz jestem w takim momencie, że bardzo się miotam. Mam za sobą dopiero jedna nieudana procedurę w Pl +2 poronienia jedno naturalne a jedno właśnie z ivf i zastanawiam się, co dalej robić. Z jednej strony chciałabym spróbować jesczze raz w PL ze zmiana protokolu, a potem już nie tracić czasu i spróbować w Czechach. Od wczoraj tylko ryczę, bo lekarz dał mi jasno do zrozumienia, że moje komórki są słabe i ja cała czuję się teraz jakaś taka słaba, beznadziejna. Nie chcę się poddawać i bierzemy pod uwagę KD. Jeśli zdecydujemy się na ostatnią procedurę w PL to chciałabym mieć już termin zaklepany do Czech, żeby od razu płynnie zmienić klinikę stąd te moje rozważania.

• mała Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Mała Mimi ja co prawda nie korzystałam z KD w Eurofertil ale zdecydowanie nie polecam!!! Dla mnie dr Lachcina to najgorszy lekarz na świecie mimo, że jakimś cudem ma dobre opinie w internecie.
    Różnica w cenie przede wszystkim wynika z wieku dawczyni ( są one sporo starsze niż w Reprofit) oraz z ilości komórek, które dostajesz. W Eurofertil dają tylko 6 a w Reprofit wszystkie od danej dawczyni.
    Poza tym dr L jest totalnym chamem i ignorantem, nie bierze pod uwagę żadnych zaleceń, nie słucha sugestii nawet, jeśli pacjentka jest już po kilkukrotnym leczeniu. Jedyne co robi świetnie to mini stymulacje, ale potem knoci transfery więc gra nie warta świeczki.
    Ja mam wciąż traumę po Eurofertil i nigdy nikomu nie polecę.
    Reprofit inna liga, klasa sama w sobie, szacunek dla pacjenta i przede wszystkim słuchają chociaż wiadomo, że ostatecznie lekarz podejmuje decyzję

WiosnyFanka, MałaMiMi, Koralina88, Zenula, Giosiek lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja tylko chciałam napisać, że jesteście niesamowite! Ta grupa to złoto! Tyle serdeczności tutaj, że aż dopada mnie wzrusz jak Was czytam. Niesamowite (niespotykane w porównaniu do innych grup) jest to jak jedna cieszy się szczęściem drugiej - a pewnie żadna z Was nie spotkała drugiej osobiście. Czytając Was zauważyłam też, że niemal żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi, a wyczerpujące komentarze jak Gisiek powyżej przywracają wiarę w ludzi. Bardzo się cieszę, że Waz znalazłam, rozgaszczam się :) Za 4 dni mam pierwszą konsultację w Reprofit do naszej kolejnej (pierwszej w Czechach) procedury z AK. Trzymajcie dziewczyny kciuki!
    Witamy serdecznie i mam nadzieję, że będziesz nam pisać na bieżąco jak wygląda sytuacja u ciebie ☺️
    Podjęłaś dobrą decyzję, trzymam kciuki za piękne efekty ✊✊✊

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Mała Mimi ja co prawda nie korzystałam z KD w Eurofertil ale zdecydowanie nie polecam!!! Dla mnie dr Lachcina to najgorszy lekarz na świecie mimo, że jakimś cudem ma dobre opinie w internecie.
    Różnica w cenie przede wszystkim wynika z wieku dawczyni ( są one sporo starsze niż w Reprofit) oraz z ilości komórek, które dostajesz. W Eurofertil dają tylko 6 a w Reprofit wszystkie od danej dawczyni.
    Poza tym dr L jest totalnym chamem i ignorantem, nie bierze pod uwagę żadnych zaleceń, nie słucha sugestii nawet, jeśli pacjentka jest już po kilkukrotnym leczeniu. Jedyne co robi świetnie to mini stymulacje, ale potem knoci transfery więc gra nie warta świeczki.
    Ja mam wciąż traumę po Eurofertil i nigdy nikomu nie polecę.
    Reprofit inna liga, klasa sama w sobie, szacunek dla pacjenta i przede wszystkim słuchają chociaż wiadomo, że ostatecznie lekarz podejmuje decyzję
    A jak to jest z językiem w Reprofit? Bo wiem, że w eurofertil mówią po polsku. Niby języki podobne, ale tu chodzi o poważne sprawy ;-)

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    A jak to jest z językiem w Reprofit? Bo wiem, że w eurofertil mówią po polsku. Niby języki podobne, ale tu chodzi o poważne sprawy ;-)

Ja jeszcze jestem przed pierwszą wizytą, ale jestem już w kontakcie z polskojęzyczną koordynatorką. Ona jest na każdym spotkaniu z lekarzem, na transferze itd. i pełni role tłumacza. Na tym etapie jestem zdania, że komunikacja to żaden problem.

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja jeszcze jestem przed pierwszą wizytą, ale jestem już w kontakcie z polskojęzyczną koordynatorką. Ona jest na każdym spotkaniu z lekarzem, na transferze itd. i pełni role tłumacza. Na tym etapie jestem zdania, że komunikacja to żaden problem.
    Niby tak, ale to już są tak poważne sprawy, że zastanawiałam się jak to robią. Przed pierwszym spotkaniem musiałaś robić jakieś badania? I w ogóle ta konsultacja jest darmowa? Gdzieś na forum chyba ktoś tak kiedyś napisał.
    Napisałam do nich przed chwilą @, ale mi odczucilo. Może mają coś zablokowane w niedzielę. Spróbuję jutro.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Niby tak, ale to już są tak poważne sprawy, że zastanawiałam się jak to robią. Przed pierwszym spotkaniem musiałaś robić jakieś badania? I w ogóle ta konsultacja jest darmowa? Gdzieś na forum chyba ktoś tak kiedyś napisał.
    Napisałam do nich przed chwilą @, ale mi odczucilo. Może mają coś zablokowane w niedzielę. Spróbuję jutro.

Po wypełnieniu formularza kontaktowego, skontaktowała się ze mną polskojęzyczna koordynatorka. Przesłała link to formularza, w którym uzupełniłam wyniki podstawowych badań hormonalnych i wyniki nasienia partnera. Wszystkie wyniki miałam aktualne. Poza tym wszystkie inne badania (a mam zrobione chyba wszystkie możliwe łącznie z histeroskopią, biopsją endometrium, testem ETA i badaniami immunologicznymi) przesłałam już bezpośrednio do koordynatorki na meila, aby lekarz na pierwszej wizycie miał do nich bezpośredni dostęp. My będziemy podchodzić do procedury z KD, także na pierwszą wizytę przygotowałam sobie listę pytań, które mam. Pierwsza wizyta jest darmowa.

MałaMiMi, mała, Koralina88, Magra3 lubią tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ