Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Zwariowałyscie ? Tyle napisać od rana ????? 🤣🤣
Lilkam cudowna wiadomość, tak możesz budzić mnie codziennie 😘 gratuluje mamusiu 😘
I give up wierzę w Perełkę i to że się ujawni 😘
Mila Jeżóweczka też nie ma testu na pamiątkę 😅I gave up, Lilkam, mlia, Giosiek, Magra3, mała, Jeżóweczka lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Mysza123 wrote:Lilkam, bardzo sie ciesze ze ta kreseczka jest. Piekna i widoczna a nie zadne omamy 😁☺️
I gave up- Ty masz jeszcze czas, spokojnie, czekamy dalej i trzymamy kciuki ☺️
Milvaaa- Twoje testy ciemnieja ale po prostu nie jakos spektakularnie, a wiadomo jak to jest z testami. Mocz bardziej rozcienczony i juz nie ma wow. Beta najlepsza do analizy ale w Twoim wypadku testy musza wystarczyc. Ja testowalam codziennie, roznica byla widoczna. Ale na spokojnie wszystko wyglada poki co dobrze i sie nie martw 😁
Tak sie ciesze ze kolejne z Was dolaczaja do grona zaciazonych, moze ktoras w koncu przejmie moje objawy a nie mnie tak zostawilyscie na pozarcie 🤣🤣🤣. Zbieram za Was wszystkie, wystarczy, brac te niedogodnosci ! Aby cycki mi zostawcie, bo w koncu sa 😎😈
Musz123, trudno, biorę Twoje dolegliwości na klatę. Najwyżej schudnę 🤣🙈🙈Magra3, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Mąż słusznie zakazał mi robienia sikańcow I wytrzymać do środy 🫣 Niby człowiek nastawia się, ze za wcześnie, ale jed AK coś tam bodzie jak się wie, że inne mają w tym dniu, a inne nie.
Nie ma co zanudzać. Mamy piękna niedzielę (bynajmniej u mnie), więc trzeba ją wykorzystać. Opalam sobie nóżki.Magra3, mała, Monika29 lubią tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:No Mam endometrioze ,była w grudniu operacjja jajników ,ale na kontroli 6.05 było ok ... I tu takie coś od paru dni
Naprawdę nie mam pojęcia skąd takie krwawienia. Daj znać po wizycie.Starania od 2018
I in-vitro 2020- (poronienie 7tc) brak ❄️
II in-vitro 2020 (poronienie 7tc) 2❄️
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
III in-vitro 2022 brak zarodków
IV in vitro 2022 brak zarodków
V in- vitro 2022 1 zarodek, beta 0
2023 decyzja o AZ
20.02.2023 I transfer w Reprofit, beta 0,99😭
15.05.2023 II transfer w Reprofit
7dpt beta 44,51 prog 11,60
9dpt beta 104,43 prog 39,00
11dpt beta 295,40 prog 41,10
14dpt beta 1460 prog 25,00 -
Lilkam wrote:Dziewczyny wrzucam Wam do analizy
https://zapodaj.net/ed97e075b01a6.jpg.html
https://zapodaj.net/c532dc1f61847.jpg.html
Piękna kreseczka 😃💚💚💚Lilkam lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
mlia wrote:Jejku, też masz wrażenie że przed chwilą sprawdzałyśmy bety?
Opowiadaj jak u ciebie? Mała daje znać o sobie? W tym tygodniu robisz połówkowe?
Dokładnie mam podobne odczucia, ze niedawno tez testami się ekscytowałyśmy
Mala pływa jeszcze w głębi oceanu 🐟 - nie czuje ruchów, ale łożysko mam na przedniej ścianie macicy i lekarka mnie uprzedziła, ze raczej bede je czuć pózniej niż wcześniej.
Połówkowe mam jutro, stresuje sie jak zawsze 🫣 a we wtorek dodatkowo usg piersi, co tez mnie stresuje 🙁
Powoli zaczynam być zmęczona praca. Nawet nie fizycznie, ale jeśli chodzi o przestrzeń mentalna - brakuje mi czasu dla siebie i Małej.
Dojrzewam do zakupu poduszki ciążowej bo po męczącym dniu czuje różnice w spaniu z poduszka podpierająca udo i brzuszek. Ty myślisz o tym?
A jak u Was? 🙂
mlia lubi tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:No Mam endometrioze ,była w grudniu operacjja jajników ,ale na kontroli 6.05 było ok ... I tu takie coś od paru dni
Ja tez mialam takie krwawienia w srodku cyklu, w roznych dniach, mocne jak miesiaczkowe, ze skrzepami itp. Przy endometriozie czesto podobno ma to miejsce, ale u mnie tak sie zaczelo objawiac wygasanie jajnikow i faktycznie jak mi poszybowaly wyniki hormonow jak emerytce to takie cyrki byly co miesiac. -
I gave up wiem co czujesz. Ja mimo, że mam już te kreski i beta potwierdziła, to cały czas się martwię, że będzie biochem. Ty masz myśli, że kreska już powinna być, a ja że moje powinny ciemnieć. W obu przypadkach pozostaje nam tylko czekać
Mnie ta pozytywna beta wcale nie uspokoiła ani nie ucieszyła jakoś bardzo. Smutne to, bo gdyby się zaszło w ciążę naturalnie od razu, to nawet by się nie wiedziało co to beta i można by się było cieszyć ciąża od początku...
Bije się z myślami kiedy tę betę powtórzyć. 14 dpt moja pielęgniarka nie da rady. Mam opcje 13 albo 15 i umówiłam się z nią w 15 dpt, bo wtedy już będzie w pełni jasne czy poszło w dobra stronę czy nie. Tylko tak się zaczęłam zamartwiać, że nie wiem czy jednak nie poprosić ją o przełożenie na wtorek...I gave up lubi tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Milvaaa wrote:Super! 😁 Ja nie wierzyłam jak mi ledwo co wyszło i nawet na zdjęciu nie złapało, a u Ciebie nie ma wątpliwości 😉
I gave up ja w 5dpt miałam cień cienia, którego nawet nie było widać po zrobieniu zdjęcia. Wystarczy, że mocz trochę rozcieńczony albo Kropek nieco wolniejszy i już totalna biel wyjdzie
Mój z dzisiaj w zestawieniu z ostatnimi
https://zapodaj.net/e86780d01bb1d.jpg.html
Martwi mnie trochę, że właściwie od 4 dni kreska nie ciemnieje. Mała wspominałaś, że robiłaś testy co dwa dni. Czy potem te kreski wychodziły Ci za każdym razem ciemniejsze czy w pewnym etapie było jak u mnie?
Kiedy powtarzasz betę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2023, 11:40
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Milvaaa wrote:I gave up wiem co czujesz. Ja mimo, że mam już te kreski i beta potwierdziła, to cały czas się martwię, że będzie biochem. Ty masz myśli, że kreska już powinna być, a ja że moje powinny ciemnieć. W obu przypadkach pozostaje nam tylko czekać
Mnie ta pozytywna beta wcale nie uspokoiła ani nie ucieszyła jakoś bardzo. Smutne to, bo gdyby się zaszło w ciążę naturalnie od razu, to nawet by się nie wiedziało co to beta i można by się było cieszyć ciąża od początku...
Bije się z myślami kiedy tę betę powtórzyć. 14 dpt moja pielęgniarka nie da rady. Mam opcje 13 albo 15 i umówiłam się z nią w 15 dpt, bo wtedy już będzie w pełni jasne czy poszło w dobra stronę czy nie. Tylko tak się zaczęłam zamartwiać, że nie wiem czy jednak nie poprosić ją o przełożenie na wtorek...
Myślę, że kwestia 13 dpt, czy 15 dpt, to bardziej fakt, ile jesteś jeszcze w stanie przetrzymac 😊 Ale koze niech wypowiedzą się te doświadczone 🤔 -
Lilkam super wieści teraz czekamy na tłusta bete!
I gave up jeszcze masz czas czekamy na pozytywne wieści 🙂🤗trzymamy kciukiI gave up lubi tę wiadomość
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Robię jednak pojutrze betę. Już mam przewertowany cały Internet odnośnie ciąży biochemicznej 🙄ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
-
Dziewczyny najgorsze co sobie możecie zrobić to porównywać się z innymi. Naprawdę, wiem jak to jest bo robiłam to wielokrotnie.
Ale każda z nas miała inny początkowy poziom bety, potem inne przyrosty to i testy wyglądały inaczej.
Milvaa mój test był tylko delikatnie ciemniejszy a zobacz w mojej stopce, jakie wysokie bety miałam. Mimo kosmicznych bet ciałko żółte a potem serduszko pojawiło się stosunkowo późno kiedy się porównywałam z innymi dziewczynami. Oczywiście była załamka na maksa, ryk i depresja a jestem już w 14tc.
Głowa do góry, uwierz w kropka 🥰
I gave up Ty jesteś w jeszcze gorszej sytuacji, bo zrobiłaś sobie presję wczesnego testu i też szukasz, kto miał tak wcześnie. Na takim etapie każda godzina się liczy, tylko mega szybkie rakiety dawały pozytywne testy na tak wczesnym etapie.
Tak jak pisałaś, twoja Perełeczka ma jeszcze czas, szczególnie na test. Jestem zwolenniczką robienia bety w 6dpt ale testy tylko dla osób szukających mocnych wrażeń 😉
Test 5dpt tak wcześnie rano nie jest wyznacznikiem niczego, bo transfer miałaś w późniejszych godzinach. Jeśli cię bardzo świerzbią łapki to ogranicz picie i zrób późno wieczorem, przynajmniej minie 5 pełnych dni.
Ogromne kciuki i dajemy czas Perełeczce, bo tam się dzieje magia 💖🥰
Edit jestem zwolenniczką robienia bety w 6dpt a nie w 5🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2023, 12:29
Giosiek, Zenula, The_sleeping_beauty, I gave up, Mati W., Monika29, beetle lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Milvaaa wrote:Robię jednak pojutrze betę. Już mam przewertowany cały Internet odnośnie ciąży biochemicznej 🙄
Spokojnie! Zrób betę, tylko ona może cokolwiek powiedzieć a najlepiej, gdybyś kolejną powtórzyła po 48h to już będzie pełen obraz, aczkolwiek i tak nie będzie żadnym ostatecznym werdyktem, bo i z dziwnymi betami dziewczyny rodzą zdrowe dzieciWiosnyFanka, The_sleeping_beauty, Mati W. lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
mała wrote:Dziewczyny najgorsze co sobie możecie zrobić to porównywać się z innymi. Naprawdę, wiem jak to jest bo robiłam to wielokrotnie.
Ale każda z nas miała inny początkowy poziom bety, potem inne przyrosty to i testy wyglądały inaczej.
Milvaa mój test był tylko delikatnie ciemniejszy a zobacz w mojej stopce, jakie wysokie bety miałam. Mimo kosmicznych bet ciałko żółte a potem serduszko pojawiło się stosunkowo późno kiedy się porównywałam z innymi dziewczynami. Oczywiście była załamka na maksa, ryk i depresja a jestem już w 14tc.
Głowa do góry, uwierz w kropka 🥰
I gave up Ty jesteś w jeszcze gorszej sytuacji, bo zrobiłaś sobie presję wczesnego testu i też szukasz, kto miał tak wcześnie. Na takim etapie każda godzina się liczy, tylko mega szybkie rakiety dawały pozytywne testy na tak wczesnym etapie.
Tak jak pisałaś, twoja Perełeczka ma jeszcze czas, szczególnie na test. Jestem zwolenniczką robienia bety w 5dpt ale testy tylko dla osób szukających mocnych wrażeń 😉
Test 5dpt tak wcześnie rano nie jest wyznacznikiem niczego, bo transfer miałaś w późniejszych godzinach. Jeśli cię bardzo świerzbią łapki to ogranicz picie i zrób późno wieczorem, przynajmniej minie 5 pełnych dni.
Ogromne kciuki i dajemy czas Perełeczce, bo tam się dzieje magia 💖🥰
Mi niestety porównywanie teraz mocno siadło na głowę 🙄 Jeszcze się naczytałam, że wczesne ciąże w 50-60% kończą się biochememem... Potem zaś się pocieszam, że to często przez wadliwy zarodek a ja mam przebadany. A potem zaś widzę w czyimś podpisie, że przebadany a biochem...ONA: 96' ON: 94'
-
Dziewczyny, wrzucilam na luz! Opalam nóżki, jem ananasa, piję jogurcik, słucham muzyki i relaksuję się.
To mój 4 transfer, powinnam byc doświadczona w tych tematach, a zachowuję się jak nowicjuszka, jak małe dziecko! Pewnie dużo tez przez to, ze czuję się najgorzej ze wszystkich transferow, a tylko tym razem nie bolą mnie cycuszki 🫣🙈 Przecież i tak nie mam wpływu na to, co będzie! Mogę tylko liczyć na cud, że ten przebadany zarodek da mi moją upragnioną Perełeczkę.mała, Giosiek, Lilkam lubią tę wiadomość
-
mała wrote:Ale po co się negatywnie nakręcać? To na razie tylko twoje domysły na podstawie obsikanych patyków 🫣
Spokojnie! Zrób betę, tylko ona może cokolwiek powiedzieć a najlepiej, gdybyś kolejną powtórzyła po 48h to już będzie pełen obraz, aczkolwiek i tak nie będzie żadnym ostatecznym werdyktem, bo i z dziwnymi betami dziewczyny rodzą zdrowe dzieci
Zapomniał przysłowiowy "wół jak cielęciem był" 🤫🤫🤫🤫 Sama się nakręcałaś, my Cie wspierałyśmy, a teraz musisz to odrobić u nas 🤣🤩🤩WiosnyFanka, Milvaaa, mała, Giosiek, Magra3 lubią tę wiadomość
-
Milvaaa, nie czytaj o biochemach ani innych negatywnych sytuacjach. Masz dwie kreseczki na teście i ładną bete 💚 Także wszystko jest tak jak powinno być, książkowo 🍀🍀🍀🍀 Powtórz betę we wtorek i będziemy czekać na serduszko 🤞🍀🤞💚💚💚
Marzą mi się takie dwie kreseczki i beta jak u ciebie 💚❤💚mała, I gave up lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰