X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • SweetDream07 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katszo 💔 bardzo mi przykro :(

Milvaaa ✊ Mam nadzieję, że jednak 🍀✊

katszo lubi tę wiadomość

preg.png

13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
    05.03.23r. - jest 💚
    18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
    02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
    06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
    04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
    - - - - -
    Historia IVF:
    I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
    * 1 transfer - biochem
    * 2 transfer - beta 0
    * 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔

II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
    * 4 transfer - beta 0

III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
    * 5 transfer (świeży) - beta 0
    * 6 transfer - nasz Okruszek 💚
    Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katszo, trzymaj sie dzielnie, serce peka czytajac takie wiadomosci 😞💔

katszo lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • katszo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane, dziękuję Wam za wsparcie.

Dziś pisałam do Renaty i już 23 czerwca nowa dawczyni dla nas będzie mieć punkcję. Więc szybko, to mnie pociesza.

To moja druga strata i dokładnie ta sama sytuacja, czyli beta strzela w górę, przyrost ładny, ale w 11dpt następuje załamanie. Może to kwestia immunologii, może endometrioza. Nie wiem. Nie miałam nigdy accofilu, więc łudzę się, że może z tym jakoś da radę. Znajomy ginekolog z Polski twierdzi, że powinien być włączony.

36 lat
    Endometrioza IV st. (3 laparoskopie)
    AMH: <0,20
    FSH: 19
    wodniaki jajowodów (laparotomia wrzesień 2022)

pierwsza procedura 11.2021 - 1 zarodek
    11 dpt - beta 2,30 💔
    druga procedura 05.2022 - degeneracja komórki po zapłodnieniu 💔
    trzecia procedura 07.2022 - brak dobrych komórek do zapłodnienia 💔 💔 💔

11.2022 - Reprofit, KD, 2 zarodki, dobre wyniki pgt
    transfer - 19 grudnia 2022 (estrofem 3x1, utrogestan 3x400, duphaston 3x1, agolutin 1x1, atosiban, neoparin, acard)
    8 dpt - betaHCG 46,60; progesteron 31,48
    10dpt - betaHCG 31,50; progesteron 30,98 💔
    11dpt - betaHCG 16, ciąża biochemiczna

maj 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    6dpt - betaHCG 13,9
    8dpt - betaHCG 77,40
    11dpt - betaHCG 149,50
    13dpt - betaHCG 84 💔

grudzień 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    ❣️ jest dziewczynka
    termin porodu: 07.09.2024
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katszo dobrze, że jest plan na dalsze działanie 👍

Ja sama już zaczęłam myśleć co dalej... Wolę mieć ułożony już w głowie jakikolwiek plan. Tylko nie mam pojęcia co Rakosova na to powie jak zapytam dlaczego tak się stało. Skoro piszecie, że Czesi immunologii za bardzo nie uznają (a skoro miałam przebadany zarodek to jedyny trop), to pewnie będzie chciała następny transfer robić 😐 a ja będę się bić z myślami czy zaufać, bo te zdrowe zarodki są dla nas na wagę złota
    Próbowałam coś dziewczyn podpytać na tym wątku miesięcznym, ale w większości mi szans właściwie żadnych nie dały na szczęśliwe zakończenie, a jedna napisała o paru badaniach immunologicznych np. na kiry itp. ale tak sobie myślę, że skoro doszło do implantacji i to zakończonej prawidłowo tzn. jest pęcherzyk w obrazie USG, to chyba kłopotu z implantacją nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 18:43

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • katszo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    katszo dobrze, że jest plan na dalsze działanie 👍

Ja sama już zaczęłam myśleć co dalej... Wolę mieć ułożony już w głowie jakikolwiek plan. Tylko nie mam pojęcia co Rakosova na to powie jak zapytam dlaczego tak się stało. Skoro piszecie, że Czesi immunologii za bardzo nie uznają (a skoro miałam przebadany zarodek to jedyny trop), to pewnie będzie chciała następny transfer robić 😐 a ja będę się bić z myślami czy zaufać, bo te zdrowe zarodki są dla nas na wagę złota
    Próbowałam coś dziewczyn podpytać na tym wątku miesięcznym, ale w większości mi szans właściwie żadnych nie dały na szczęśliwe zakończenie, a jedna napisała o paru badaniach immunologicznych np. na kiry itp. ale tak sobie myślę, że skoro doszło do implantacji i to zakończonej prawidłowo tzn. jest pęcherzyk w obrazie USG, to chyba kłopotu z implantacją nie ma

Mnie Rakosova zleciła badania immunologiczne, ale bardzo podstawowe i właściwie nic nie wnoszące do dalszej diagnostyki. Także nie zrobiłam ich, bo szkoda mi było kasy i czasu.

36 lat
    Endometrioza IV st. (3 laparoskopie)
    AMH: <0,20
    FSH: 19
    wodniaki jajowodów (laparotomia wrzesień 2022)

pierwsza procedura 11.2021 - 1 zarodek
    11 dpt - beta 2,30 💔
    druga procedura 05.2022 - degeneracja komórki po zapłodnieniu 💔
    trzecia procedura 07.2022 - brak dobrych komórek do zapłodnienia 💔 💔 💔

11.2022 - Reprofit, KD, 2 zarodki, dobre wyniki pgt
    transfer - 19 grudnia 2022 (estrofem 3x1, utrogestan 3x400, duphaston 3x1, agolutin 1x1, atosiban, neoparin, acard)
    8 dpt - betaHCG 46,60; progesteron 31,48
    10dpt - betaHCG 31,50; progesteron 30,98 💔
    11dpt - betaHCG 16, ciąża biochemiczna

maj 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    6dpt - betaHCG 13,9
    8dpt - betaHCG 77,40
    11dpt - betaHCG 149,50
    13dpt - betaHCG 84 💔

grudzień 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    ❣️ jest dziewczynka
    termin porodu: 07.09.2024
  • mała Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katszo cieszę się, że znalazłaś siłę na dalszą walkę. Jest cholernie trudno, wiem ale warto! Zobacz naszą Zenulę, walczyła jak lwica o tego swojego małego ssaka i w końcu wydarła go od losu. Ja też trochę się namęczyłam ale w końcu się udało.
    Wam dziewczyny też się w końcu uda, tylko to takie strasznie ciężkie emocjonalnie i finansowo.
    Myślę, że warto spróbować z acoffilem chociaż to niby pomaga na implantację a ty ją miałaś. Ja brałam do 3 transferów, za każdym razem coś się działo ale dopiero ostatni dał ciążę. Nie żałuję że go wzięłam choć nie do końca wiem czy był mi potrzebny.
    A miałaś może encorton? Heparynę?
    Przypomnij proszę co brałaś do ostatniego transferu

Monika29, Zenula, katszo lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszto Przykro mi bardzo 💔

Zenula to naprawdę prawdziwa fighterka 🙅ja po 3 procedurach myślałam że trafię do psychiatryka serio.

Pytałam Czechy czy będą u mnie do transferu dokładać jakieś leki widzę że sporo dziewczyn miało czy heparynę czy encorton ale że niby nie ma potrzeby.
    Gdzieś jednak z tyłu głowy to mam i pewnie o to jeszcze zapytam.Tak bym chciała żeby w końcu się udało 🙁

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katszo, bardzo mi przykro, że tym razem szczęście nie uśmiechnęło się do Ciebie 😢 Dobrze, że masz siłę do dalszej walki i nowy plan działania ✊✊ Trzymam kciuki, żeby to nowe podejście przyniosło upragnione szczęście 😊

katszo lubi tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katszo wrote:
    Mnie Rakosova zleciła badania immunologiczne, ale bardzo podstawowe i właściwie nic nie wnoszące do dalszej diagnostyki. Także nie zrobiłam ich, bo szkoda mi było kasy i czasu.
    Hm, no to ciekawe co mi powie... Po paru miesiącach na tym forum mam wrażenie, że szukanie przyczyny to jak szukanie igły w stogu siana. Można masę badań robić, a i tak znajdzie się coś jeszcze co nie jest zbadane

Ewa3bit, mala, Zenula widzę po Waszych podpisach i po tym co pisałyście, że zanim się udało miałyście dużo transferów i różnie się działo, bo i się w ogóle nie udawało, i cb i poronienia. Jak doszłyście do tego, że w końcu się udało? Po prostu transfer za transferem i w końcu zawierzenie Czechom czy od razu umawiałyście się do np. immunologa i robiłyście badania? Wybaczcie, że Was tak wywołuję, ale u mnie niemal na pewno wyjdzie puste jajo i żeby jakoś to przetrwać muszę ułożyć w głowie jakikolwiek plan co będzie dalej. I naprawdę nie wiem co myśleć, bo jak mówicie, że Rakosova raczej średnio diagnozuje to nie wiem co zrobię jak zaleci po prostu kolejny transfer... Jakbym nie miała przebadanego zarodka to na to by się zwaliło to co się teraz dzieje, ale w tej sytuacji w której jestem to naprawdę nie wiem co myśleć i potem robić ☹️
    Dopadły mnie skrajne emocje od niedowierzania, że to przecież niemożliwe, bo zarodek przebadany, progesteron dobry, heparyna nawet jest, a potem przecież beta i wielkość pęcherzyka nie kłamią i nie rozwija się prawidłowo 😕 Zaczynam też myśleć czy to nie przez TSH, które mam powyżej 3, ale nie wiem czy są jakiekolwiek podstawy żeby trochę za wysokie TSH mogło doprowadzić do pustego jaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 22:44

🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Hm, no to ciekawe co mi powie... Po paru miesiącach na tym forum mam wrażenie, że szukanie przyczyny to jak szukanie igły w stogu siana. Można masę badań robić, a i tak znajdzie się coś jeszcze co nie jest zbadane

Ewa3bit, mala, Zenula widzę po Waszych podpisach i po tym co pisałyście, że zanim się udało miałyście dużo transferów i różnie się działo, bo i się w ogóle nie udawało, i cb i poronienia. Jak doszłyście do tego, że w końcu się udało? Po prostu transfer za transferem i w końcu zawierzenie Czechom czy od razu umawiałyście się do np. immunologa i robiłyście badania? Wybaczcie, że Was tak wywołuję, ale u mnie niemal na pewno wyjdzie puste jajo i żeby jakoś to przetrwać muszę ułożyć w głowie jakikolwiek plan co będzie dalej. I naprawdę nie wiem co myśleć, bo jak mówicie, że Rakosova raczej średnio diagnozuje to nie wiem co zrobię jak zaleci po prostu kolejny transfer... Jakbym nie miała przebadanego zarodka to na to by się zwaliło to co się teraz dzieje, ale w tej sytuacji w której jestem to naprawdę nie wiem co myśleć i potem robić ☹️
    Dopadły mnie skrajne emocje od niedowierzania, że to przecież niemożliwe, bo zarodek przebadany, progesteron dobry, heparyna nawet jest, a potem przecież beta i wielkość pęcherzyka nie kłamią i nie rozwija się prawidłowo 😕 Zaczynam też myśleć czy to nie przez TSH, które mam powyżej 3, ale nie wiem czy są jakiekolwiek podstawy żeby trochę za wysokie TSH mogło doprowadzić do pustego jaja
    Jeśli chodzi o mnie to po którymś nieudanym transferze zrobiłam kilka badań z immunologii i umówiłam się do doc Paśnika. Z badań nie wynikało, że mam jakiś szczególny problem ale dostałam leki " na wyrost" bo taki beznadziejny przypadek. Jednak po tej wizycie uwierzyłam, że muszę po prostu trafić na TEGO zarodka i się może udać. I w końcu trafiłam.
    Trzeba pamiętać, że nie każdy zdrowy zarodek da ciążę. I nie zawsze trzeba szukać winy w sobie, tak po prostu wyszło, nawet zdrowy zarodek może przestać się rozwijać. Jednak doskonale wiem, jak cenne są zarodki i jak nieudany transfer wpływa na psychikę więc często polecam dziewczynom, żeby zrobiły kilka podstawowych badań z immunologii.
    U ciebie sytuacja jest inna, bo implantacja o czasie była, ba nawet pęcherzyk jest w macicy więc moim zdaniem ta historia ma jeszcze szansę na powodzenie. Jeśli jednak się nie uda to wydaje mi się, że mógł być po prostu ogromny pech, że zarodek przestał się rozwijać. Moim zdaniem tsh, insulina i homocysteina mogą mieć wpływ na rozwój wczesnej ciąży no ale lekarzem nie jestem.

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 ja np nie mówiłam Czechom o encortonie. Miałam plan że swoją lekarka, tu chodziło tylko o transfer przebadanego zarodka a resztę miałam ustaloną że swoja gin.
    Katszo z całego serca wierzę że Ci się uda , walcz bo warto walczyć 😘

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Pistacja85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katszo 😞🫂💪👍

Milva najgorsze są zawsze właśnie te pytania i szukanie odpowiedzi , które nie zawsze są przychodzą. Ja w 4 procedurze miałam i accofil i inne cuda bo w immunologi mam mocno skopane wyniki, głównie w cytokinach. Jednak przy pierwszym transferze w Czechach całkowicie zrezygnowałam z kombinowania i zrobiłam wszystko tylko wg zaleceń. W moim przypadku okazało się że im mniej leków tym mój organizm lepiej się czuje i dla psychiki tez to dobrze podzialalalo. Trzymam mocno kciuki jednak za tego maluszka w brzuszku 😘

Ona-37 lat On- 50
    Starania od 2016
    2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
    2018/2019 3xIUI
    2020 3x In Vitro Gyncentrum
    I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
    II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
    III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
    IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
    Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
    06.02.2023 transfer udany
    ANA1,2,3 +
    KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
    NK 13,9%
    ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
    Kariotypy ok
    Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
    age.png[/url]
  • Misia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

TSH najlepsze jest żeby nie było więcej niż 1 przynajmniej mi tak ginekolog i edykrynolog mówił , u mnie też dużo było transferów dopiero teraz udany zbadałam immunologie miałam włączone leki i szczepienia przed transferem zrobiony scratching endometrium.

• The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

Milvaa tsh moze byc znaczenie. Mam niedoczynnosc tarczycy, ktora normalnie nie wymaga podawania leków. Immunolog, ginekolog i endokrynolog zgodnym chórem podkreślali, ze zaraz po pozytywnej becie mam włączyć eutyrox. Wg nich Niewydolna tarczyca wpływa na implantację zarodka i moze miec związek z poronieniem. Teraz jestem cały czas na eutyroxie i co miesiac badam tsh i ft4. zwiększyli mi ostatnio dawkę jak tsh przekroczyło 2,5.
    Na Twoim miejscu zgłosiłabym to Rakosovej jesli to zostało przeoczone i skonsultowałabym temat z endokrynologiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 09:07

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    TSH najlepsze jest żeby nie było więcej niż 1 przynajmniej mi tak ginekolog i edykrynolog mówił , u mnie też dużo było transferów dopiero teraz udany zbadałam immunologie miałam włączone leki i szczepienia przed transferem zrobiony scratching endometrium.

Misia co u Ciebie ? Jak się czujesz ?

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Milvaa tsh moze byc znaczenie. Mam niedoczynnosc tarczycy, ktora normalnie nie wymaga podawania leków. Immunolog, ginekolog i endokrynolog zgodnym chórem podkreślali, ze zaraz po pozytywnej becie mam włączyć eutyrox. Wg nich Niewydolna tarczyca wpływa na implantację zarodka i moze miec związek z poronieniem. Teraz jestem cały czas na eutyroxie i co miesiac badam tsh i ft4. zwiększyli mi ostatnio dawkę jak tsh przekroczyło 2,5.
    Na Twoim miejscu zgłosiłabym to Rakosovej jesli to zostało przeoczone i skonsultowałabym temat z endokrynologiem
    Ja od listopada jestem na Euthyroxie tak tylko profilaktycznie. Spadło mi po nim TSH do 1,3, a przedwczoraj wynik 3,2 😐 Już jestem po konsultacji z endokrynologiem i dawka zwiększona do 50. Zła jestem na siebie, że nie zbadałam tego wcześniej, a Rakosova zupełnie nie skomentowała tego wyniku...
    Tylko, że jeśli estrofem podbija generalnie TSH to wszystkie kobiety na sztucznym by taki wynik miały, a ciąże się kończą dobrze 🤔

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa- tsh ma znaczenie ale u mnie np przed transferem bylo 1 a jak ostatnio badalam to 2,5. Lekow nie mam wlaczonych, teraz bede badac w nastepnym tygodniu to zobaczymy czy znowu nie uroslo. W pierwszej ciazy mi z poczatku skoczylo a potem po malej dawce niesamowicie spadlo ze lab nie mogl oznaczyc i odstawilam, bylo juz ok.
    Tu wszystko moze pojsc nie tak, zarodki masz przebadane wiec sa zdrowe ale puste jajo moze sie trafic, moze immunologia balaganic, moze byc tez zapalenie endometrium- badalas pod tym katem czy nie bo nie pamietam ? Moze byc tez nie ten zarodek po prostu. Wymieniac sie da bez konca.

U mnie pierwszy transfer cb- nie wiem czy zarodek byl chory czy moj organizm odrzucil. Do drugiego podeszlam chora, tuz po rozlozylo mnie jeszcze bardziej, bralam dodatkowo encorton. Jest opcja ze organizm byl slaby i nie skupil sie na zarodku. No ale gdybac sobie moge bo tez nie znam odpowiedzi.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Misia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Misia co u Ciebie ? Jak się czujesz ?
    Jak narazie jest wszystko wporzadku 🙂

aaaania87 lubi tę wiadomość

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Ja od listopada jestem na Euthyroxie tak tylko profilaktycznie. Spadło mi po nim TSH do 1,3, a przedwczoraj wynik 3,2 😐 Już jestem po konsultacji z endokrynologiem i dawka zwiększona do 50. 🤔
    A po ilu dniach brania estrofemu badałaś tsh ? Dałaś mi do myślenia czy sobie nie zbadać jak zacznę brać

Monika29 Ty spryciulo 😉 ja pogadam z moja itd ale wiadomo nie chce przesadzić tak jak dziewczyny piszą czasami więcej nie znaczy lepiej to i tak bierze się po transferze więc mam jeszcze chwilę żeby dopytać

Monika29 lubi tę wiadomość

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 mi się encorton sprawdził w ciąży rok temu. Bo wcześniej przy 2 ciążach ba accardzie i heparynie się nie udało. A rok temu zaskoczyło i było ok. Więc teraz dr stwierdziła że ruszamy z tym samym zestawem i efekt jest. Ja bralam 10mg.

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ