Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sasanka55.. wrote:Dzien dobry
Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Czy ktoras z Was robila je igla 27G? Jakies krotkie sie wydaja i boje sie, ze przez dupsko do miesnia nie dojda
Hej, do zastrzyku domiesniowego (agolutinu) powinnaś mieć minimum 22gx, czyli takie z czarną końcówka 0,7x30mm. Osobiście preferuje 21gx, z zielona końcówką 0,8x40mm. Do zastrzyku domięśniowego igła nie może być za krótka, bo zrobisz zastrzyk podskórnie, a to będzie źle.
Do zastrzyków w brzuch napewno igła jest krótsza, ale tutaj wymiarów nie podam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 07:32
Sasanka55.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI gave up wrote:Hej, do zastrzyku domiesniowego (agolutinu) powinnaś mieć minimum 22gx, czyli takie z czarną końcówka 0,7x30mm. Osobiście preferuje 21gx, z zielona końcówką 0,8x40mm. Do zastrzyku domięśniowego igła nie może być za krótka, bo zrobisz zastrzyk podskórnie, a to będzie źle.
Do zastrzyków w brzuch napewno igła jest krótsza, ale tutaj wymiarów nie podam.
Bardzo dziekujeA Reprofit zalecil Ci jakas konkretna pore dnia zastrzykow?
Jak sie czujesz? Tak bardzo cieszy mnie Twoj przyrost, nawet nie wiesz, jak bardzo! -
Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Jakich igiel uzywacie do tego?
Ja akurat brałam prolutex. Skrzykawki na 2ml. Igły 0,4na19mm. Wypróbowałam wiele - te były dla mnie najmniej bolesneSasanka55.. lubi tę wiadomość
-
Sasanka55.. wrote:Bardzo dziekuje
A Reprofit zalecil Ci jakas konkretna pore dnia zastrzykow?
Jak sie czujesz? Tak bardzo cieszy mnie Twoj przyrost, nawet nie wiesz, jak bardzo!
Mam zalecone 1 raz dziennie wieczorem. Biorę też cyclogest 2 razy dziennie. W moim przypadku najlepiej sprawdza się harmonogram:
8:00 cyclogest
14:00 cyclogest
20:00 agolutin
Dziekuje, czuje się dobrze. Zupełnie inaczej niż w tych poprzednich (nieudanych) ciążach. Na ten moment bolą mnie piersi, ale tylko nocą (pewnie wyrzut progesteronu 😊), ćmi mnie często glowa, od czasu do czasu takie mocniejsze bóle jak na @, gdzie nawet nospa nie daje rady. Męczy mnie też często zgaga i migdały nie pomagają. Poza tym jest super! Żyję nadzieją, że ta ostatnia beta to znak od mojej małej Perełki, że będzie dobrze 😊
Aaa i nie wiem, czy to juz możliwe, ale jarają mnie kwaśne owoce, smoothie z lidla, chrupki ketczupowe i cukierki nimm2. Cukierki pomagają mi ze zgagą 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:14
Sasanka55.., Desire87, Magra3, aaaania87, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Mam zalecone 1 raz dziennie wieczorem. Biorę też cyclogest 2 razy dziennie. W moim przypadku najlepiej sprawdza się harmonogram:
8:00 cyclogest
14:00 cyclogest
20:00 agolutin
Dziekuje, czuje się dobrze. Zupełnie inaczej niż w tych poprzednich (nieudanych) ciążach. Na ten moment bolą mnie piersi, ale tylko nocą (pewnie wyrzut progesteronu 😊), ćmi mnie często glowa, od czasu do czasu takie mocniejsze bóle jak na @, gdzie nawet nospa nie daje rady. Męczy mnie też często zgaga i migdały nie pomagają. Poza tym jest super! Żyję nadzieją, że ta ostatnia beta to znak od mojej małej Perełki, że będzie dobrze 😊
Aaa i nie wiem, czy to juz możliwe, ale jarają mnie kwaśne owoce, smoothie z lidla, chrupki ketczupowe i cukierki nimm2. Cukierki pomagają mi ze zgagą 😊Sasanka55.., Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:😆😆 to mnie rozbawiłaś...jem codziennie kanapki z ogórkiem a na zachciewajki chrupki koniecznie tylko keczupowe i cukierki nim2 😊
Oooo, czyli chrupki ketchupowe i nimm2 to dobry znak? 😊
Ogórki na razie mam w myślach, ale już kilka razy jadłam surówkę z kapusty kiszonej i kapuśniak 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:20
Sasanka55.., Magra3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaania87, bardzo dziekuje za odpowiedz
I Gave Up, tez wierze w Twoja waleczna Perelke, choc czuje, ze to chlopczyk, bo tylko facet mogl tak nastraszyc mameBedzie pieknie 🍀 Oby 2gi trymestr byl dla Ciebie laskawy pod katem objawow
aaaania87, Magra3 lubią tę wiadomość
-
Sasanka55.. wrote:Aaaania87, bardzo dziekuje za odpowiedz
I Gave Up, tez wierze w Twoja waleczna Perelke, choc czuje, ze to chlopczyk, bo tylko facet mogl tak nastraszyc mameBedzie pieknie 🍀 Oby 2gi trymestr byl dla Ciebie laskawy pod katem objawow
Nie ma co narzekać akurat na te objawy. Są znośne i mało kłopotliwe. Gorzej, jeśli są mdłości. Poprzednio np wszystko śmierdziało mi przysłowiowym "łajnem", myliły mnie wszelkie zapachy i miałam wstręt do kiełbasy. To były kłopotliwe objawy. Teraz to tak naprawdę taki lajcik 😊
Co do płci dziecka to jest mi wsio ryba. Chcę by ta moja Perełka po prostu ze mną została 🍀Jednak gdzieś podświadomie i w głębi serca myślę, że będzie to dziewczynka 😊 Tak samo wyzwolona, samodzielna, szalona indywidualistka i walnięta jak matka 🤣Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, mała, Mati W., Magan, Hania2010 lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Sasanko kiedy Ty testujesz ?
Sasanko, powiadaj szybciutko! Jak Ty się czujesz?
Ananas poszedł w ruch?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:29
Sasanka55.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaaania87 wrote:Sasanko kiedy Ty testujesz ?
Ja jestem czubem, poza kategoria, bo dzis 5dpt, a testuje juz od kilku dniWczoraj badalam bete (z rozpedu
przy okazji proga) i wyszlo 1.1. Dzis jakies cienie na testach, wiec wierze, ze cos sie ruszylo. Oczywiscie standardowo myslalam, ze tym razem ciaza mnie zaskoczy i juz 4dpt bedzie z 10, ale najwyrazniej moj kropek jest troche bardziej wstydliwy i ma na wszystko czas (jak mama).
aaaania87, I gave up, Magra3, Giosiek, Salome, Ewa3bit, mała, Mati W., Magan, caryophyllaceae lubią tę wiadomość
-
Sasanka55.. wrote:Ja jestem czubem, poza kategoria, bo dzis 5dpt, a testuje juz od kilku dni
Wczoraj badalam bete (z rozpedu
przy okazji proga) i wyszlo 1.1. Dzis jakies cienie na testach, wiec wierze, ze cos sie ruszylo. Oczywiscie standardowo myslalam, ze tym razem ciaza mnie zaskoczy i juz 4dpt bedzie z 10, ale najwyrazniej moj kropek jest troche bardziej wstydliwy i ma na wszystko czas (jak mama).
Dawaj zdjęcie testu!!! Szybciutko!!!
I tak na marginesie: my wszystkie jesteśmy tutaj "czuby" 🤣🤣🤣 kazda z nas świruje w jakimś zakresie, w jakiejś kwestii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:47
Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Oooo, czyli chrupki ketchupowe i nimm2 to dobry znak? 😊
Ogórki na razie mam w myślach, ale już kilka razy jadłam surówkę z kapusty kiszonej i kapuśniak 🤣I gave up lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI gave up wrote:Dawaj zdjęcie testu!!! Szybciutko!!!
I tak na marginesie: my wszystkie jesteśmy tutaj "czuby" 🤣🤣🤣 kazda z nas świruje w jakimś zakresie, w jakiejś kwestii.
Niewiele widac na zdjeciu, bo i w rzeczywistosci to kuzyn cienia
https://naforum.zapodaj.net/2431ac243496.jpg.htmlMilvaaa, Zenula, I gave up, aaaania87, Giosiek, Mysza123, Salome, mała, Mati W., caryophyllaceae lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za wszystkie kciuki 🍀 USG o 11 🙏
Sasanka na tym ostatnim teście widać 😉 i jak po zrobieniu zdjęcia widać to znaczy, że kreska jest na bankWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 09:00
Sasanka55.., Zenula, I gave up, aaaania87, Magra3, Giosiek, Ewa3bit, mała, Mati W. lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Jakich igiel uzywacie do tego?
Prolutex igła podskórna musi byc- zgodnie z zaleceniem producenta 27G czyli 0.4 x13 . Mi zalecali go robić zawsze z rana.Sasanka55.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny