X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Jakich igiel uzywacie do tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 07:25

• I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Czy ktoras z Was robila je igla 27G? Jakies krotkie sie wydaja i boje sie, ze przez dupsko do miesnia nie dojda :D

Hej, do zastrzyku domiesniowego (agolutinu) powinnaś mieć minimum 22gx, czyli takie z czarną końcówka 0,7x30mm. Osobiście preferuje 21gx, z zielona końcówką 0,8x40mm. Do zastrzyku domięśniowego igła nie może być za krótka, bo zrobisz zastrzyk podskórnie, a to będzie źle.

Do zastrzyków w brzuch napewno igła jest krótsza, ale tutaj wymiarów nie podam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 07:32

Sasanka55.. lubi tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Hej, do zastrzyku domiesniowego (agolutinu) powinnaś mieć minimum 22gx, czyli takie z czarną końcówka 0,7x30mm. Osobiście preferuje 21gx, z zielona końcówką 0,8x40mm. Do zastrzyku domięśniowego igła nie może być za krótka, bo zrobisz zastrzyk podskórnie, a to będzie źle.

Do zastrzyków w brzuch napewno igła jest krótsza, ale tutaj wymiarów nie podam.

Bardzo dziekuje :) A Reprofit zalecil Ci jakas konkretna pore dnia zastrzykow?

Jak sie czujesz? Tak bardzo cieszy mnie Twoj przyrost, nawet nie wiesz, jak bardzo! <3

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Jakich igiel uzywacie do tego?

Ja akurat brałam prolutex. Skrzykawki na 2ml. Igły 0,4na19mm. Wypróbowałam wiele - te były dla mnie najmniej bolesne

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Bardzo dziekuje :) A Reprofit zalecil Ci jakas konkretna pore dnia zastrzykow?

Jak sie czujesz? Tak bardzo cieszy mnie Twoj przyrost, nawet nie wiesz, jak bardzo! <3

Mam zalecone 1 raz dziennie wieczorem. Biorę też cyclogest 2 razy dziennie. W moim przypadku najlepiej sprawdza się harmonogram:

8:00 cyclogest
    14:00 cyclogest
    20:00 agolutin

Dziekuje, czuje się dobrze. Zupełnie inaczej niż w tych poprzednich (nieudanych) ciążach. Na ten moment bolą mnie piersi, ale tylko nocą (pewnie wyrzut progesteronu 😊), ćmi mnie często glowa, od czasu do czasu takie mocniejsze bóle jak na @, gdzie nawet nospa nie daje rady. Męczy mnie też często zgaga i migdały nie pomagają. Poza tym jest super! Żyję nadzieją, że ta ostatnia beta to znak od mojej małej Perełki, że będzie dobrze 😊

Aaa i nie wiem, czy to juz możliwe, ale jarają mnie kwaśne owoce, smoothie z lidla, chrupki ketczupowe i cukierki nimm2. Cukierki pomagają mi ze zgagą 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:14

Sasanka55.., Desire87, Magra3, aaaania87, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Mam zalecone 1 raz dziennie wieczorem. Biorę też cyclogest 2 razy dziennie. W moim przypadku najlepiej sprawdza się harmonogram:

8:00 cyclogest
    14:00 cyclogest
    20:00 agolutin

Dziekuje, czuje się dobrze. Zupełnie inaczej niż w tych poprzednich (nieudanych) ciążach. Na ten moment bolą mnie piersi, ale tylko nocą (pewnie wyrzut progesteronu 😊), ćmi mnie często glowa, od czasu do czasu takie mocniejsze bóle jak na @, gdzie nawet nospa nie daje rady. Męczy mnie też często zgaga i migdały nie pomagają. Poza tym jest super! Żyję nadzieją, że ta ostatnia beta to znak od mojej małej Perełki, że będzie dobrze 😊

Aaa i nie wiem, czy to juz możliwe, ale jarają mnie kwaśne owoce, smoothie z lidla, chrupki ketczupowe i cukierki nimm2. Cukierki pomagają mi ze zgagą 😊
    😆😆 to mnie rozbawiłaś...jem codziennie kanapki z ogórkiem a na zachciewajki chrupki koniecznie tylko keczupowe i cukierki nim2 😊

Sasanka55.., Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    😆😆 to mnie rozbawiłaś...jem codziennie kanapki z ogórkiem a na zachciewajki chrupki koniecznie tylko keczupowe i cukierki nim2 😊

Oooo, czyli chrupki ketchupowe i nimm2 to dobry znak? 😊

Ogórki na razie mam w myślach, ale już kilka razy jadłam surówkę z kapusty kiszonej i kapuśniak 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:20

Sasanka55.., Magra3 lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaania87, bardzo dziekuje za odpowiedz :)

I Gave Up, tez wierze w Twoja waleczna Perelke, choc czuje, ze to chlopczyk, bo tylko facet mogl tak nastraszyc mame :) Bedzie pieknie 🍀 Oby 2gi trymestr byl dla Ciebie laskawy pod katem objawow

aaaania87, Magra3 lubią tę wiadomość

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko kiedy Ty testujesz ?

I gave up, Sasanka55.. lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Aaaania87, bardzo dziekuje za odpowiedz :)

I Gave Up, tez wierze w Twoja waleczna Perelke, choc czuje, ze to chlopczyk, bo tylko facet mogl tak nastraszyc mame :) Bedzie pieknie 🍀 Oby 2gi trymestr byl dla Ciebie laskawy pod katem objawow

Nie ma co narzekać akurat na te objawy. Są znośne i mało kłopotliwe. Gorzej, jeśli są mdłości. Poprzednio np wszystko śmierdziało mi przysłowiowym "łajnem", myliły mnie wszelkie zapachy i miałam wstręt do kiełbasy. To były kłopotliwe objawy. Teraz to tak naprawdę taki lajcik 😊

Co do płci dziecka to jest mi wsio ryba. Chcę by ta moja Perełka po prostu ze mną została 🍀Jednak gdzieś podświadomie i w głębi serca myślę, że będzie to dziewczynka 😊 Tak samo wyzwolona, samodzielna, szalona indywidualistka i walnięta jak matka 🤣

Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, mała, Mati W., Magan, Hania2010 lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:

Sasanko, powiadaj szybciutko! Jak Ty się czujesz?
    Ananas poszedł w ruch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:29

age.png

38+6

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:

Ja jestem czubem, poza kategoria, bo dzis 5dpt, a testuje juz od kilku dni ;) Wczoraj badalam bete (z rozpedu ;) przy okazji proga) i wyszlo 1.1. Dzis jakies cienie na testach, wiec wierze, ze cos sie ruszylo. Oczywiscie standardowo myslalam, ze tym razem ciaza mnie zaskoczy i juz 4dpt bedzie z 10, ale najwyrazniej moj kropek jest troche bardziej wstydliwy i ma na wszystko czas (jak mama).

aaaania87, I gave up, Magra3, Giosiek, Salome, Ewa3bit, mała, Mati W., Magan, caryophyllaceae lubią tę wiadomość

• I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Ja jestem czubem, poza kategoria, bo dzis 5dpt, a testuje juz od kilku dni ;) Wczoraj badalam bete (z rozpedu ;) przy okazji proga) i wyszlo 1.1. Dzis jakies cienie na testach, wiec wierze, ze cos sie ruszylo. Oczywiscie standardowo myslalam, ze tym razem ciaza mnie zaskoczy i juz 4dpt bedzie z 10, ale najwyrazniej moj kropek jest troche bardziej wstydliwy i ma na wszystko czas (jak mama).

Dawaj zdjęcie testu!!! Szybciutko!!!

I tak na marginesie: my wszystkie jesteśmy tutaj "czuby" 🤣🤣🤣 kazda z nas świruje w jakimś zakresie, w jakiejś kwestii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:47

Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Oooo, czyli chrupki ketchupowe i nimm2 to dobry znak? 😊

Ogórki na razie mam w myślach, ale już kilka razy jadłam surówkę z kapusty kiszonej i kapuśniak 🤣
    To bardzo dobry znak...w to wierzę 😉😀

I gave up lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Dawaj zdjęcie testu!!! Szybciutko!!!

I tak na marginesie: my wszystkie jesteśmy tutaj "czuby" 🤣🤣🤣 kazda z nas świruje w jakimś zakresie, w jakiejś kwestii.

Niewiele widac na zdjeciu, bo i w rzeczywistosci to kuzyn cienia :)

https://naforum.zapodaj.net/2431ac243496.jpg.html

Milvaaa, Zenula, I gave up, aaaania87, Giosiek, Mysza123, Salome, mała, Mati W., caryophyllaceae lubią tę wiadomość

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wszystkie kciuki 🍀 USG o 11 🙏
    Sasanka na tym ostatnim teście widać 😉 i jak po zrobieniu zdjęcia widać to znaczy, że kreska jest na bank

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 09:00

Sasanka55.., Zenula, I gave up, aaaania87, Magra3, Giosiek, Ewa3bit, mała, Mati W. lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

🎁 Planowane CC 03.01.2025
    preg.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Hej.
    Prolutex igła podskórna musi byc- zgodnie z zaleceniem producenta 27G czyli 0.4 x13 . Mi zalecali go robić zawsze z rana.

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Dziękuję Wam za wszystkie kciuki 🍀 USG o 11 🙏
    Sasanka na tym ostatnim teście widać 😉 i jak po zrobieniu zdjęcia widać to znaczy, że kreska jest na bank
    ✊️✊️✊️✊️ daj znać po🫶🫶🫶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a po agolutinie w pupe leci Wam troche krew z miejsca wklucia? Stalam, gdy maz mi robil, bo tak sobie wymyslil i podobno wyplynela i krew i troszke leku

• Zenula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Monika i Alex?😊

Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, Mati W., mała, Magan lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ