X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Jakich igiel uzywacie do tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 07:25

• I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Czy ktoras z Was robila je igla 27G? Jakies krotkie sie wydaja i boje sie, ze przez dupsko do miesnia nie dojda :D

Hej, do zastrzyku domiesniowego (agolutinu) powinnaś mieć minimum 22gx, czyli takie z czarną końcówka 0,7x30mm. Osobiście preferuje 21gx, z zielona końcówką 0,8x40mm. Do zastrzyku domięśniowego igła nie może być za krótka, bo zrobisz zastrzyk podskórnie, a to będzie źle.

Do zastrzyków w brzuch napewno igła jest krótsza, ale tutaj wymiarów nie podam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 07:32

Sasanka55.. lubi tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Hej, do zastrzyku domiesniowego (agolutinu) powinnaś mieć minimum 22gx, czyli takie z czarną końcówka 0,7x30mm. Osobiście preferuje 21gx, z zielona końcówką 0,8x40mm. Do zastrzyku domięśniowego igła nie może być za krótka, bo zrobisz zastrzyk podskórnie, a to będzie źle.

Do zastrzyków w brzuch napewno igła jest krótsza, ale tutaj wymiarów nie podam.

Bardzo dziekuje :) A Reprofit zalecil Ci jakas konkretna pore dnia zastrzykow?

Jak sie czujesz? Tak bardzo cieszy mnie Twoj przyrost, nawet nie wiesz, jak bardzo! <3

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Jakich igiel uzywacie do tego?

Ja akurat brałam prolutex. Skrzykawki na 2ml. Igły 0,4na19mm. Wypróbowałam wiele - te były dla mnie najmniej bolesne

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Bardzo dziekuje :) A Reprofit zalecil Ci jakas konkretna pore dnia zastrzykow?

Jak sie czujesz? Tak bardzo cieszy mnie Twoj przyrost, nawet nie wiesz, jak bardzo! <3

Mam zalecone 1 raz dziennie wieczorem. Biorę też cyclogest 2 razy dziennie. W moim przypadku najlepiej sprawdza się harmonogram:

8:00 cyclogest
    14:00 cyclogest
    20:00 agolutin

Dziekuje, czuje się dobrze. Zupełnie inaczej niż w tych poprzednich (nieudanych) ciążach. Na ten moment bolą mnie piersi, ale tylko nocą (pewnie wyrzut progesteronu 😊), ćmi mnie często glowa, od czasu do czasu takie mocniejsze bóle jak na @, gdzie nawet nospa nie daje rady. Męczy mnie też często zgaga i migdały nie pomagają. Poza tym jest super! Żyję nadzieją, że ta ostatnia beta to znak od mojej małej Perełki, że będzie dobrze 😊

Aaa i nie wiem, czy to juz możliwe, ale jarają mnie kwaśne owoce, smoothie z lidla, chrupki ketczupowe i cukierki nimm2. Cukierki pomagają mi ze zgagą 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:14

Sasanka55.., Desire87, Magra3, aaaania87, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Mam zalecone 1 raz dziennie wieczorem. Biorę też cyclogest 2 razy dziennie. W moim przypadku najlepiej sprawdza się harmonogram:

8:00 cyclogest
    14:00 cyclogest
    20:00 agolutin

Dziekuje, czuje się dobrze. Zupełnie inaczej niż w tych poprzednich (nieudanych) ciążach. Na ten moment bolą mnie piersi, ale tylko nocą (pewnie wyrzut progesteronu 😊), ćmi mnie często glowa, od czasu do czasu takie mocniejsze bóle jak na @, gdzie nawet nospa nie daje rady. Męczy mnie też często zgaga i migdały nie pomagają. Poza tym jest super! Żyję nadzieją, że ta ostatnia beta to znak od mojej małej Perełki, że będzie dobrze 😊

Aaa i nie wiem, czy to juz możliwe, ale jarają mnie kwaśne owoce, smoothie z lidla, chrupki ketczupowe i cukierki nimm2. Cukierki pomagają mi ze zgagą 😊
    😆😆 to mnie rozbawiłaś...jem codziennie kanapki z ogórkiem a na zachciewajki chrupki koniecznie tylko keczupowe i cukierki nim2 😊

Sasanka55.., Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    😆😆 to mnie rozbawiłaś...jem codziennie kanapki z ogórkiem a na zachciewajki chrupki koniecznie tylko keczupowe i cukierki nim2 😊

Oooo, czyli chrupki ketchupowe i nimm2 to dobry znak? 😊

Ogórki na razie mam w myślach, ale już kilka razy jadłam surówkę z kapusty kiszonej i kapuśniak 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:20

Sasanka55.., Magra3 lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaania87, bardzo dziekuje za odpowiedz :)

I Gave Up, tez wierze w Twoja waleczna Perelke, choc czuje, ze to chlopczyk, bo tylko facet mogl tak nastraszyc mame :) Bedzie pieknie 🍀 Oby 2gi trymestr byl dla Ciebie laskawy pod katem objawow

aaaania87, Magra3 lubią tę wiadomość

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko kiedy Ty testujesz ?

I gave up, Sasanka55.. lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Aaaania87, bardzo dziekuje za odpowiedz :)

I Gave Up, tez wierze w Twoja waleczna Perelke, choc czuje, ze to chlopczyk, bo tylko facet mogl tak nastraszyc mame :) Bedzie pieknie 🍀 Oby 2gi trymestr byl dla Ciebie laskawy pod katem objawow

Nie ma co narzekać akurat na te objawy. Są znośne i mało kłopotliwe. Gorzej, jeśli są mdłości. Poprzednio np wszystko śmierdziało mi przysłowiowym "łajnem", myliły mnie wszelkie zapachy i miałam wstręt do kiełbasy. To były kłopotliwe objawy. Teraz to tak naprawdę taki lajcik 😊

Co do płci dziecka to jest mi wsio ryba. Chcę by ta moja Perełka po prostu ze mną została 🍀Jednak gdzieś podświadomie i w głębi serca myślę, że będzie to dziewczynka 😊 Tak samo wyzwolona, samodzielna, szalona indywidualistka i walnięta jak matka 🤣

Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, mała, Mati W., Magan, Hania2010 lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:

Sasanko, powiadaj szybciutko! Jak Ty się czujesz?
    Ananas poszedł w ruch?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:29

age.png

38+6

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:

Ja jestem czubem, poza kategoria, bo dzis 5dpt, a testuje juz od kilku dni ;) Wczoraj badalam bete (z rozpedu ;) przy okazji proga) i wyszlo 1.1. Dzis jakies cienie na testach, wiec wierze, ze cos sie ruszylo. Oczywiscie standardowo myslalam, ze tym razem ciaza mnie zaskoczy i juz 4dpt bedzie z 10, ale najwyrazniej moj kropek jest troche bardziej wstydliwy i ma na wszystko czas (jak mama).

aaaania87, I gave up, Magra3, Giosiek, Salome, Ewa3bit, mała, Mati W., Magan, caryophyllaceae lubią tę wiadomość

• I gave up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Ja jestem czubem, poza kategoria, bo dzis 5dpt, a testuje juz od kilku dni ;) Wczoraj badalam bete (z rozpedu ;) przy okazji proga) i wyszlo 1.1. Dzis jakies cienie na testach, wiec wierze, ze cos sie ruszylo. Oczywiscie standardowo myslalam, ze tym razem ciaza mnie zaskoczy i juz 4dpt bedzie z 10, ale najwyrazniej moj kropek jest troche bardziej wstydliwy i ma na wszystko czas (jak mama).

Dawaj zdjęcie testu!!! Szybciutko!!!

I tak na marginesie: my wszystkie jesteśmy tutaj "czuby" 🤣🤣🤣 kazda z nas świruje w jakimś zakresie, w jakiejś kwestii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:47

Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Oooo, czyli chrupki ketchupowe i nimm2 to dobry znak? 😊

Ogórki na razie mam w myślach, ale już kilka razy jadłam surówkę z kapusty kiszonej i kapuśniak 🤣
    To bardzo dobry znak...w to wierzę 😉😀

I gave up lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Dawaj zdjęcie testu!!! Szybciutko!!!

I tak na marginesie: my wszystkie jesteśmy tutaj "czuby" 🤣🤣🤣 kazda z nas świruje w jakimś zakresie, w jakiejś kwestii.

Niewiele widac na zdjeciu, bo i w rzeczywistosci to kuzyn cienia :)

https://naforum.zapodaj.net/2431ac243496.jpg.html

Milvaaa, Zenula, I gave up, aaaania87, Giosiek, Mysza123, Salome, mała, Mati W., caryophyllaceae lubią tę wiadomość

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wszystkie kciuki 🍀 USG o 11 🙏
    Sasanka na tym ostatnim teście widać 😉 i jak po zrobieniu zdjęcia widać to znaczy, że kreska jest na bank

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 09:00

Sasanka55.., Zenula, I gave up, aaaania87, Magra3, Giosiek, Ewa3bit, mała, Mati W. lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Hej.
    Prolutex igła podskórna musi byc- zgodnie z zaleceniem producenta 27G czyli 0.4 x13 . Mi zalecali go robić zawsze z rana.

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Dziękuję Wam za wszystkie kciuki 🍀 USG o 11 🙏
    Sasanka na tym ostatnim teście widać 😉 i jak po zrobieniu zdjęcia widać to znaczy, że kreska jest na bank
    ✊️✊️✊️✊️ daj znać po🫶🫶🫶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a po agolutinie w pupe leci Wam troche krew z miejsca wklucia? Stalam, gdy maz mi robil, bo tak sobie wymyslil i podobno wyplynela i krew i troszke leku

• Zenula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Monika i Alex?😊

Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, Mati W., mała, Magan lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ