Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sasanka55.. wrote:Dzien dobry
Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Czy ktoras z Was robila je igla 27G? Jakies krotkie sie wydaja i boje sie, ze przez dupsko do miesnia nie dojda
Hej, do zastrzyku domiesniowego (agolutinu) powinnaś mieć minimum 22gx, czyli takie z czarną końcówka 0,7x30mm. Osobiście preferuje 21gx, z zielona końcówką 0,8x40mm. Do zastrzyku domięśniowego igła nie może być za krótka, bo zrobisz zastrzyk podskórnie, a to będzie źle.
Do zastrzyków w brzuch napewno igła jest krótsza, ale tutaj wymiarów nie podam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 07:32
Sasanka55.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI gave up wrote:Hej, do zastrzyku domiesniowego (agolutinu) powinnaś mieć minimum 22gx, czyli takie z czarną końcówka 0,7x30mm. Osobiście preferuje 21gx, z zielona końcówką 0,8x40mm. Do zastrzyku domięśniowego igła nie może być za krótka, bo zrobisz zastrzyk podskórnie, a to będzie źle.
Do zastrzyków w brzuch napewno igła jest krótsza, ale tutaj wymiarów nie podam.
Bardzo dziekuje A Reprofit zalecil Ci jakas konkretna pore dnia zastrzykow?
Jak sie czujesz? Tak bardzo cieszy mnie Twoj przyrost, nawet nie wiesz, jak bardzo! -
Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Jakich igiel uzywacie do tego?
Ja akurat brałam prolutex. Skrzykawki na 2ml. Igły 0,4na19mm. Wypróbowałam wiele - te były dla mnie najmniej bolesneSasanka55.. lubi tę wiadomość
-
Sasanka55.. wrote:Bardzo dziekuje A Reprofit zalecil Ci jakas konkretna pore dnia zastrzykow?
Jak sie czujesz? Tak bardzo cieszy mnie Twoj przyrost, nawet nie wiesz, jak bardzo!
Mam zalecone 1 raz dziennie wieczorem. Biorę też cyclogest 2 razy dziennie. W moim przypadku najlepiej sprawdza się harmonogram:
8:00 cyclogest
14:00 cyclogest
20:00 agolutin
Dziekuje, czuje się dobrze. Zupełnie inaczej niż w tych poprzednich (nieudanych) ciążach. Na ten moment bolą mnie piersi, ale tylko nocą (pewnie wyrzut progesteronu 😊), ćmi mnie często glowa, od czasu do czasu takie mocniejsze bóle jak na @, gdzie nawet nospa nie daje rady. Męczy mnie też często zgaga i migdały nie pomagają. Poza tym jest super! Żyję nadzieją, że ta ostatnia beta to znak od mojej małej Perełki, że będzie dobrze 😊
Aaa i nie wiem, czy to juz możliwe, ale jarają mnie kwaśne owoce, smoothie z lidla, chrupki ketczupowe i cukierki nimm2. Cukierki pomagają mi ze zgagą 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:14
Sasanka55.., Desire87, Magra3, aaaania87, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Mam zalecone 1 raz dziennie wieczorem. Biorę też cyclogest 2 razy dziennie. W moim przypadku najlepiej sprawdza się harmonogram:
8:00 cyclogest
14:00 cyclogest
20:00 agolutin
Dziekuje, czuje się dobrze. Zupełnie inaczej niż w tych poprzednich (nieudanych) ciążach. Na ten moment bolą mnie piersi, ale tylko nocą (pewnie wyrzut progesteronu 😊), ćmi mnie często glowa, od czasu do czasu takie mocniejsze bóle jak na @, gdzie nawet nospa nie daje rady. Męczy mnie też często zgaga i migdały nie pomagają. Poza tym jest super! Żyję nadzieją, że ta ostatnia beta to znak od mojej małej Perełki, że będzie dobrze 😊
Aaa i nie wiem, czy to juz możliwe, ale jarają mnie kwaśne owoce, smoothie z lidla, chrupki ketczupowe i cukierki nimm2. Cukierki pomagają mi ze zgagą 😊Sasanka55.., Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:😆😆 to mnie rozbawiłaś...jem codziennie kanapki z ogórkiem a na zachciewajki chrupki koniecznie tylko keczupowe i cukierki nim2 😊
Oooo, czyli chrupki ketchupowe i nimm2 to dobry znak? 😊
Ogórki na razie mam w myślach, ale już kilka razy jadłam surówkę z kapusty kiszonej i kapuśniak 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:20
Sasanka55.., Magra3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaania87, bardzo dziekuje za odpowiedz
I Gave Up, tez wierze w Twoja waleczna Perelke, choc czuje, ze to chlopczyk, bo tylko facet mogl tak nastraszyc mame Bedzie pieknie 🍀 Oby 2gi trymestr byl dla Ciebie laskawy pod katem objawowaaaania87, Magra3 lubią tę wiadomość
-
Sasanka55.. wrote:Aaaania87, bardzo dziekuje za odpowiedz
I Gave Up, tez wierze w Twoja waleczna Perelke, choc czuje, ze to chlopczyk, bo tylko facet mogl tak nastraszyc mame Bedzie pieknie 🍀 Oby 2gi trymestr byl dla Ciebie laskawy pod katem objawow
Nie ma co narzekać akurat na te objawy. Są znośne i mało kłopotliwe. Gorzej, jeśli są mdłości. Poprzednio np wszystko śmierdziało mi przysłowiowym "łajnem", myliły mnie wszelkie zapachy i miałam wstręt do kiełbasy. To były kłopotliwe objawy. Teraz to tak naprawdę taki lajcik 😊
Co do płci dziecka to jest mi wsio ryba. Chcę by ta moja Perełka po prostu ze mną została 🍀Jednak gdzieś podświadomie i w głębi serca myślę, że będzie to dziewczynka 😊 Tak samo wyzwolona, samodzielna, szalona indywidualistka i walnięta jak matka 🤣Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, mała, Mati W., Magan, Hania2010 lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Sasanko kiedy Ty testujesz ?
Sasanko, powiadaj szybciutko! Jak Ty się czujesz?
Ananas poszedł w ruch?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:29
Sasanka55.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaaania87 wrote:Sasanko kiedy Ty testujesz ?
Ja jestem czubem, poza kategoria, bo dzis 5dpt, a testuje juz od kilku dni Wczoraj badalam bete (z rozpedu przy okazji proga) i wyszlo 1.1. Dzis jakies cienie na testach, wiec wierze, ze cos sie ruszylo. Oczywiscie standardowo myslalam, ze tym razem ciaza mnie zaskoczy i juz 4dpt bedzie z 10, ale najwyrazniej moj kropek jest troche bardziej wstydliwy i ma na wszystko czas (jak mama).aaaania87, I gave up, Magra3, Giosiek, Salome, Ewa3bit, mała, Mati W., Magan, caryophyllaceae lubią tę wiadomość
-
Sasanka55.. wrote:Ja jestem czubem, poza kategoria, bo dzis 5dpt, a testuje juz od kilku dni Wczoraj badalam bete (z rozpedu przy okazji proga) i wyszlo 1.1. Dzis jakies cienie na testach, wiec wierze, ze cos sie ruszylo. Oczywiscie standardowo myslalam, ze tym razem ciaza mnie zaskoczy i juz 4dpt bedzie z 10, ale najwyrazniej moj kropek jest troche bardziej wstydliwy i ma na wszystko czas (jak mama).
Dawaj zdjęcie testu!!! Szybciutko!!!
I tak na marginesie: my wszystkie jesteśmy tutaj "czuby" 🤣🤣🤣 kazda z nas świruje w jakimś zakresie, w jakiejś kwestii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 08:47
Sasanka55.., Magra3, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Oooo, czyli chrupki ketchupowe i nimm2 to dobry znak? 😊
Ogórki na razie mam w myślach, ale już kilka razy jadłam surówkę z kapusty kiszonej i kapuśniak 🤣I gave up lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI gave up wrote:Dawaj zdjęcie testu!!! Szybciutko!!!
I tak na marginesie: my wszystkie jesteśmy tutaj "czuby" 🤣🤣🤣 kazda z nas świruje w jakimś zakresie, w jakiejś kwestii.
Niewiele widac na zdjeciu, bo i w rzeczywistosci to kuzyn cienia
https://naforum.zapodaj.net/2431ac243496.jpg.htmlMilvaaa, Zenula, I gave up, aaaania87, Giosiek, Mysza123, Salome, mała, Mati W., caryophyllaceae lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za wszystkie kciuki 🍀 USG o 11 🙏
Sasanka na tym ostatnim teście widać 😉 i jak po zrobieniu zdjęcia widać to znaczy, że kreska jest na bankWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 09:00
Sasanka55.., Zenula, I gave up, aaaania87, Magra3, Giosiek, Ewa3bit, mała, Mati W. lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
Reprofit zalecil od dzis zastrzyki z Agolutinu/Prolutexu. Jakich igiel uzywacie do tego?
Prolutex igła podskórna musi byc- zgodnie z zaleceniem producenta 27G czyli 0.4 x13 . Mi zalecali go robić zawsze z rana.Sasanka55.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny