X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    A ja dzisiaj 4.3 więc też nic z tego 😢

Bardzo mi przykro :(
    Który to dpt?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Ogólnie chyba biochem ,co ?
    6dpt 40
    8 dpt 70.6
    9 dpt 77.8
    10 dpt 98.2 .....

Kurcze, nie wygląda to jakoś oboecująco, niestety.
    No ale oczywiście powtórz jeszcze za 2 dni.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój pierwszy transfer w Reprofit
    Powiem szczerze że nie wiem co dalej...
    Co mam teraz odstawić leki i czekać na okres???

Nie wiem co później czy będziemy myśleć o kolejnym Az jakie badania jeszcze zrobić.... Masakra
    Później chyba wypadałoby pójść na wizytę do ginekologa i sprawdzić czy wszystko się oczyściło???
    Zastanawia mnie jeszcze ta torbiel która powstała przed transferem czy to mógł być powód tego że zarodek się nie zagnieździł tak jak trzeba 😢liczyłam że może się nie udać ale nawet ta niska beta dała jakąś nadzieję

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Kurcze, nie wygląda to jakoś oboecująco, niestety.
    No ale oczywiście powtórz jeszcze za 2 dni.
    Raczej widze tutaj biochem ... ;(((

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Kurcze dziewczyny bardzo mi przykro 🥺

No co się dzieje .... Ja jak zawsze robię dobre zakończenie miesiąca. Podobnie było w marcu ...ale było wtedy po prostu 0 i jakoś lżej.

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caryophylaceae wiem że to wcześnie ale co zrobisz teraz będziesz robić jakieś dodatkowe badania?

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    morfologia 0%
    Transfer 18.01
  • Salome Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, bardzo mi przykro :(

caryophyllaceae, niestety, ale u Ciebie wygląda to na biochem, choć różnie jeszcze może być.

Sasanko, a jak u Ciebie? Kiedy kolejne USG?

Sasanka55.. lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Nasze robale zrobiły nas w konia, ale skoro poród mamy w podobnym czasie to może zrobimy małą podmiankę 🤪🤣🤣🤣

Mała, w sumie jest to jakiś plan... 😂

Salome, Mysza123 - trzymam kciuki za poniedziałkowe wizyty i same dobre informacje 😊
    Salome, uśmiałam się z tego kartofelka 😉

Caryophyllaceae, Joanna - współczuję i bardzo mi przykro 😢 trzymajcie się dziewczyny i nie traćcie wiary w to, że w końcu się uda ✊✊

mała, Salome lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Joanna, Caryophyllaceae niektórzy twierdzą, że biochemiczna to bardzo dobry znak bo coś się w końcu zadziało. Ja w to wierzę, że jesteście na dobrej drodze chociaż doskonale wiem, jak to bardzo boli gdy dostaje się nadzieję i od razu ją traci 😞
    Wydaje mi się, że akurat u mnie pomogło sprawdzenie okna implantacyjnego. Niby lekkie przesunięcie a od razu po badaniu transfer się udał.
    Nie pamiętam dokładnie waszych historii i nie wiem, czy miałyście to badanie ale tylko podrzucam myśl, może akurat.

Ewa3bit, Zenula lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dziewczyny Joanna, Caryophyllaceae niektórzy twierdzą, że biochemiczna to bardzo dobry znak bo coś się w końcu zadziało. Ja w to wierzę, że jesteście na dobrej drodze chociaż doskonale wiem, jak to bardzo boli gdy dostaje się nadzieję i od razu ją traci 😞
    Wydaje mi się, że akurat u mnie pomogło sprawdzenie okna implantacyjnego. Niby lekkie przesunięcie a od razu po badaniu transfer się udał.
    Nie pamiętam dokładnie waszych historii i nie wiem, czy miałyście to badanie ale tylko podrzucam myśl, może akurat.

Kurde,ale ile można w to ładować kasy ... Co prawda dopiero w Czechach mój 5 transfer był z pozytywną beta ,6 nie i ten 7 tak ...ale mimo wszystko to już 6 pełnych ivf i 7 transferów ...a my mamy dopiero 33 i 34 lata ....od 7 lat nie ladujemy kasy w nic tylko w to leczenie . Raczej nie mamy jakiejś mega pomocy od rodziców w kwestii leczenia i serio po takich dupach nie jest lekko się zebrać i myśleć co dalej ,a kazDy transfer to kolejne dodatki i drozej i drozej

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:

Nie wiem co później czy będziemy myśleć o kolejnym Az jakie badania jeszcze zrobić.... Masakra
    Później chyba wypadałoby pójść na wizytę do ginekologa i sprawdzić czy wszystko się oczyściło???
    Zastanawia mnie jeszcze ta torbiel która powstała przed transferem czy to mógł być powód tego że zarodek się nie zagnieździł tak jak trzeba 😢liczyłam że może się nie udać ale nawet ta niska beta dała jakąś nadzieję

Raczej zapytaj dr co robić ... Ale chyba odstawić leki ,bo jak spadło to raczej nie ma co się faszerować i iść w koszta dodatkowe.

Ja np nie wiem co robić,,bo u mnie jeszcze był przyrost 36 % i niektórzy mówią żeby jeszcze dać szansę ,bo nie spada ...

Wysłany: 30 czerwca 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:

Mnie nigdy dr nie puszczał do transferu z torbiela , zawsze mówił że estrofem i inne leki będą ja karmić i ona wydziela też niezbyt korzystne do implantacji środowisko .Tylko tu chodziło o torbiel ta po pęcherzyku który nie pękł. Miałam też transfery z torbielami endometrialnym ,które były wyciszane ...bo inaczej się nie dało ,a ich usunięcie było gorsze bo starcilabym rezerwę jajnikowa do punkcji ... Finalnie musiałam mieć operację tych torbieli bo zrobiły się duZe i raczej nie byłoby implantacji ,ale to już miałam w nosie bo było to zagrażające mojemu normalnemu funkcjonowaniu i stanowiło tylko krok do podjęcia decyzji o AK w Czechach . Kolejna sprawa nie wiem czy po takich torbielach nie ma zrostów ,,które też potem wpływają na owulację. Ja np po operacji miałam piękne endometrium,grube i chciałam transfer na cyklu naturalnym ,ale przez zrosty kom. Jajowa nie pękła nawet z pregnylami tylko powstała torbiel . Na szczęście szybko ogarnięta duphastonem i ruszyłam na cykl sztuczny szybko. Ale to się wiązało z monitoringami nawet 4x pod rząd i jechaliśmy po 240 km do dr ... W ogóle kosmos . Mamy lekarza ,który robi zabiegi u nas na miejscu ale monitoringi ma 120 km w jedną stronę od nas
    I on nas przygotowuje do zabiegów transferu do Czech .... A tu na miejscu nie robi wizyt na USG tylko już grubsze akcje typu punkcjia i transfer :0

Życie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 20:06

Wysłany: 30 czerwca 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Caryophylaceae wiem że to wcześnie ale co zrobisz teraz będziesz robić jakieś dodatkowe badania?

Ja już jestem przebadana,kariotypy itd ,immunologia też ... Najwyzej mogę zapytać o badanie na zapal endometrium ,choć miałam robione ale lat 3 temu jakoś jak nie 4.

Teraz do transferu nie miałam tylko tych jakichś wlewow ,bo był już nawet accofil ,encorton i atosiban ... Najlepsze progi i co ? Nic... Sińce na brzuchu i cienki portfel . Ja bym na Twoim miejscu robiła AK ale tak żeby był zarodków przebadany genetycznie ( chyba,że z góry są ) inaczej bym się w to nie bawiła wcale na Twoim miejscu ... Koszt transferu jest porównywalny. Kosztem badania zarodka

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak byłam przed transferem robić USG u swojej ginekolog to nie było żadnej torbieli.... Dopiero w dniu transferu ta lekarka zobaczyła tą torbiel i mówiła że to nie pęknięty pęcherzyk. A niby miało nic nie być bo byłam na lekach. Skonsultowały to z jakimś innym lekarzem i żeby pomimo to robić. Sama już nie wiem nie jestem lekarzem....zgodziłam się i tyle

Z badań immuno to mam tylko kiry ...bo u mnie był problem ze nie bylo zarodków . Źle się dzieliły i mąż kiepskie nasienie
    Ak nie wchodzi raczej w grę tylko Az
    Też nie mam pieniędzy na takie rzeczy od 8 lat staramy się o dziecko i też będę mieć 33 lata w grudniu a mąż jest rok starszy za nami 3 procedury 2 inseminacje i teraz Az a nie jesteśmy milionerami. Ta torbiel mi cały czas chodzi po głowie a może tylko się czepiam żeby sobie to wynagrodzić ale było widać że ta doktorka nie jest tego pewna i nie wzbudziła mojego zaufania.

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    morfologia 0%
    Transfer 18.01

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    No ja jak byłam przed transferem robić USG u swojej ginekolog to nie było żadnej torbieli.... Dopiero w dniu transferu ta lekarka zobaczyła tą torbiel i mówiła że to nie pęknięty pęcherzyk. A niby miało nic nie być bo byłam na lekach. Skonsultowały to z jakimś innym lekarzem i żeby pomimo to robić. Sama już nie wiem nie jestem lekarzem....zgodziłam się i tyle

Z badań immuno to mam tylko kiry ...bo u mnie był problem ze nie bylo zarodków . Źle się dzieliły i mąż kiepskie nasienie
    Ak nie wchodzi raczej w grę tylko Az
    Też nie mam pieniędzy na takie rzeczy od 8 lat staramy się o dziecko i też będę mieć 33 lata w grudniu a mąż jest rok starszy za nami 3 procedury 2 inseminacje i teraz Az a nie jesteśmy milionerami. Ta torbiel mi cały czas chodzi po głowie a może tylko się czepiam żeby sobie to wynagrodzić ale było widać że ta doktorka nie jest tego pewna i nie wzbudziła mojego zaufania.
    Jak zarodek był rozmrazany to już nie było chyba odwrotu. Ja nie miałam torbieli ,a też klapa ...nie wiadomo why . Do 6 transferu też byłam mega aprzygotowana ,piękne Endo i nic .Nic nie poradzimy na to wszystko...

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic nie poradzimy ale wiecie jak to jest jak już tyle razy... I dalej nie wychodzi. Napisałam do koordynatorki maila ale przyszła automatyczna odpowiedź ze jest dostępna w dni robocze.... To co mam czekać do poniedziałku z tym odstawieniem leków czy dzwonić do Reprofitu na infolinię jutro.???

Przepraszam że wam tu truje ...ale gdzieś trzeba się wyżalić! 😥

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    morfologia 0%
    Transfer 18.01
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po USG w 7 dniu cyklu jak na razie 3 pęcherzyki po ok 11-13 milmetrow i po kilka ma każdym jajniku do 10 mil zobaczymy co dalej mam nadzieję że podrosną lekarka mówiła że ładnie poszłam na stymulacje miałam być w poniedziałek na wizycie na drugim USG w reprofit ale nie dam rady dojechać więc za zgodą rakasovej robię u swojej lekarki

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    No nic nie poradzimy ale wiecie jak to jest jak już tyle razy... I dalej nie wychodzi. Napisałam do koordynatorki maila ale przyszła automatyczna odpowiedź ze jest dostępna w dni robocze.... To co mam czekać do poniedziałku z tym odstawieniem leków czy dzwonić do Reprofitu na infolinię jutro.???

Przepraszam że wam tu truje ...ale gdzieś trzeba się wyżalić! 😥

Dzwoń jutro ,tylko wiesz oni chcą HCG z 14 dnia .moich bet nie brali pod uwagę ,kazali robić 14 dpt i dopiero bd miała od nich inf.

Ale Ty zadzwoń jutro ,jeśli tam Cię lekarz prowadzi. Ja robię betę 12dpt i w nd w ten sam dzień mam wizytę i dr prowadzącego w pl

• Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu, Caryophyllaceae bardzo mi przykro dziewczyny... 😪 Tulę mocno...

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Kurde,ale ile można w to ładować kasy ... Co prawda dopiero w Czechach mój 5 transfer był z pozytywną beta ,6 nie i ten 7 tak ...ale mimo wszystko to już 6 pełnych ivf i 7 transferów ...a my mamy dopiero 33 i 34 lata ....od 7 lat nie ladujemy kasy w nic tylko w to leczenie . Raczej nie mamy jakiejś mega pomocy od rodziców w kwestii leczenia i serio po takich dupach nie jest lekko się zebrać i myśleć co dalej ,a kazDy transfer to kolejne dodatki i drozej i drozej
    Doskonale rozumiem, koszty są ogromne 😞 Też mam jeszcze długi po swoim leczeniu ale mam trochę inną sytuację, bo się udało i to już nie ma dla mnie znaczenia.
    Ale strasznie mnie bolało, że ładujemy w leczenie całą kasę, zapożyczamy się a nie było efektów. Strasznie to wszystko niesprawiedliwe

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ