X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caryophylaceae, Joanna1212 strasznie mi przykro :(

Joanna1212, powtorzylabym pewnie jeszcze dzis bete, by miec pewnosc, ze to nie blad labo i odstawila leki, skoro spadla :(

Nie chce wysnuwac teorii spiskowych, bo do nich mi daaaaaaaleko, ale to bardzo przygnebiajace i az dziwne, ze ostatnio tyle tu niepowodzen :(

Salome, dziekuje, ze pytasz :* USG w pn. Odpukac nie plamie, nie krwawie, nie mam zadnych silnych boli. Bety nie badalam zgodnie z prosba lekarza, tylko grzecznie czekam. Za 2 dni, w dniu USG minie rowny miesiac od transferu

Salome, Monika29, aaaania87 lubią tę wiadomość

• Zenula Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Kurde,ale ile można w to ładować kasy ... Co prawda dopiero w Czechach mój 5 transfer był z pozytywną beta ,6 nie i ten 7 tak ...ale mimo wszystko to już 6 pełnych ivf i 7 transferów ...a my mamy dopiero 33 i 34 lata ....od 7 lat nie ladujemy kasy w nic tylko w to leczenie . Raczej nie mamy jakiejś mega pomocy od rodziców w kwestii leczenia i serio po takich dupach nie jest lekko się zebrać i myśleć co dalej ,a kazDy transfer to kolejne dodatki i drozej i drozej
    Ja miałam 5 procedur i 20 transferów....Już nie liczę tej kasy która na to poszła. Nie poddawajcie się. Już tego nie pamiętam i nie rozkminiam. Mam tylko niezmienny żal do novum że zerowalo na naszym nieszczęściu i nadzieji😔

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos moich dziwnych wyników tarczycowych to do diagnostyki się nie dodzwoniłam. Poruszyłam tylko ten temat z lekarzem i powiedział że hormon w jednej z próbek musiał się rozłożyć i dlatego wynik był niższy. Ciekawe...że czas może tak to zmieniać. Robilam to w wawie na Prymasa- tu jest ich głowne laboratorium gdzie fizycznie bada się krew i nie trzeba nigdzie transportować. TSH mam tak niskie że nieoznaczalne( za dużo euthyroxu biore) więc nie wiem jaki wpływ by to miało na TSH...

Wczoraj pobierałam też krew dziecku. Zamówiłam pielęgniarkę do domu. Powiem Wam że byli to mega przeżycie. Byłam przekonana że takiemu malcowi pobiera się z pięty ale okazało się że tylko noworodkom a takim niemowlakom jak mój już normalnie z żyły łokciowej. Pod warunkiem że ta żyłe widać. U mojego nie było widać nigdzie ani jednej żyły i pielęgniarka MISTRZYNI!!! wbijała się na czuja w żyłę łokciowa która czuła pod palcem...no powiem Wam że hardkor🤯🤯🤯 dziecko trochę płakało ale szybko przestało i nie ma żadnego śladu. Nawet nie chce myśleć jakby pobierał ktoś beż doświadczenia😬😬😬

Ewa3bit lubi tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Joanna1212, powtorzylabym pewnie jeszcze dzis bete, by miec pewnosc, ze to nie blad labo i odstawila leki, skoro spadla :(

Nie chce wysnuwac teorii spiskowych, bo do nich mi daaaaaaaleko, ale to bardzo przygnebiajace i az dziwne, ze ostatnio tyle tu niepowodzen :(

Salome, dziekuje, ze pytasz :* USG w pn. Odpukac nie plamie, nie krwawie, nie mam zadnych silnych boli. Bety nie badalam zgodnie z prosba lekarza, tylko grzecznie czekam. Za 2 dni, w dniu USG minie rowny miesiac od transferu
    Sasanko ogromne kciuki za usg ✊✊✊
    Mam nadzieję, że zobaczysz pikające 💚

Co do twojej teorii to też mam ostatnio mieszane odczucia.... Było tak pięknie i nagle coś się zmieniło. Nagle zarodki leniuszki, dużo biochemów. Zaczęłam się zastanawiać, czy może nie zmienił im się embriolog 🤔 A może zrobiłyśmy im tutaj na forum taką reklamę, że przestali się starać... Szkoda mi strasznie dziewczyn, że im się nie udaje 😞

Sasanka55.. lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Sasanka mocne kciuki za usg 🍀🤞🍀🤞 💚

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam ze to tak falami przychodzi. Jest tura pozytywna, wszystko fajnie, kazda lapie sily bo przeciez passa trwa a potem nadchodzi fala niepowodzen i sily opadaja. Tez w cos takiego sie zalapalam z moim biochemem.

Fakt faktem ze teraz dziwne jest to ze nagle zarodki to leniuszki, bety z tych nizszych, biochemy albo nieudane. Chyba za dobra reklama poszla 😅

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam chyba kryzys z zastrzykami z agolutinu. Pupcia mi odpada! Ciężko na niej usiąść, boli już każde miejsce, a na samą myśl, że zbliża się zastrzyk, chce mi się wyć! 😥 Czy Wy też tak ciężko znosiłyście te 3 m-ce? U mnie minęły 2 m-ce i odliczam tylko dni do 12+0 🙈 Muszę tylko napisać do Anety, bo nie dopytałam, czy to 12+0 to tak jak wychodzi z @, czy z wyniku usg 🤔

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Dziewczyny, mam chyba kryzys z zastrzykami z agolutinu. Pupcia mi odpada! Ciężko na niej usiąść, boli już każde miejsce, a na samą myśl, że zbliża się zastrzyk, chce mi się wyć! 😥 Czy Wy też tak ciężko znosiłyście te 3 m-ce? U mnie minęły 2 m-ce i odliczam tylko dni do 12+0 🙈 Muszę tylko napisać do Anety, bo nie dopytałam, czy to 12+0 to tak jak wychodzi z @, czy z wyniku usg 🤔

Ktory masz teraz tc ? Chyba bardziej tak jak wychodzi z miesiaczki, ale to pewno i tak pare dni roznicy. Niektore widze ze agolutin czy prolutex biora np do 10 tygodnia a potem po prostu innego proga tylko. Zalezy jaki jest poziom. Moze sprobuj w udo zeby tylek troszke odpoczal ? Na bank to boli po takim czasie, wiec sie nie dziwie ze juz momentami ciezko.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Współczuję bólu ☹️ A sprawdzałaś może poziom proga? Może już nie musisz się kłuć przynajmniej codziennie? Może co drugi wystarczy? Ja prolutex miałam też zalecony do 12tc ale już od 10tc robiłam tylko co 2 dni a w dzień bez prolutexu brałam po prostu urtogestan. U mnie nic się nie działo więc po ok 10 dniach odstawiłam prolutex całkowicie

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko a Ty jak się czujesz? Jak córa???
    Sasanka55 trzymam kciuki za usg 😘✊✊✊✊
    Zenula No jest to przeżycie. Ale tak jak piszesz dobra pielęgniarka zrobi tak że nie będzie śladu 😊 Ja też muszę jechać z młodym.....🙈
    I give up ściskam Cię mocno, wierzę że pupcia boli 😓 ale już bliżej niż dalej, dasz rade 😘

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Ktory masz teraz tc ? Chyba bardziej tak jak wychodzi z miesiaczki, ale to pewno i tak pare dni roznicy. Niektore widze ze agolutin czy prolutex biora np do 10 tygodnia a potem po prostu innego proga tylko. Zalezy jaki jest poziom. Moze sprobuj w udo zeby tylek troszke odpoczal ? Na bank to boli po takim czasie, wiec sie nie dziwie ze juz momentami ciezko.

Weszłam w 10 tc według @ (9+1), według ostatniej wizyty mam 9+0.

Robię też czasem w udo te zastrzyki, ale mam wrażenie, że tam gorzej, bo muszę zrobić je sama. Na początku nie było z tym problemu, ale im dłużej, tym bardziej czuję wewnętrzny opór przed wbiciem igły i zdarza się, że nie mogę jej przebić przes skórę.

Co do poziomu to nie badałam ostatnio i nie mam nawet pojęcia, jaki powinien być 🤔 W poniedziałek mam badania ogólne do wykonania przed czwartkową wizytą i zamierzam wtedy też zbadać progesteron.

Quote Mała Współczuję bólu ☹️ A sprawdzałaś może poziom proga? Może już nie musisz się kłuć przynajmniej codziennie? Może co drugi wystarczy? Ja prolutex miałam też zalecony do 12tc ale już od 10tc robiłam tylko co 2 dni a w dzień bez prolutexu brałam po prostu urtogestan. U mnie nic się nie działo więc po ok 10 dniach odstawiłam prolutex całkowicie]

Biorę tylko agolutin i cyclogest 2x1 dziennie. Nie wiem, jaki musi być poziom progesteronu na moim etapie i czy tak sama mogę sobie odstawiać i zamieniać na inne leki, skoro Czechy karzą czekać do 12+0 i nie wspominali nic o badaniu, ani innych możliwościach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 15:17

age.png

38+6

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- czuje sie znosnie, dziekuje ze pytasz. Jak to w ciazy 🤣😅. Raz jedno dokucza raz cos innego, ale jak to mowie oby bylo dobrze wszystko to jakos zniose te wszelkie niedogodnosci 😉

Corka wakacje zaczela to mi tez troszke lzej bo nie musze wszedzie gnac z zegarkiem w reku, zawozic, przywozic, zajecia dodatkowe itp tylko chocby rano wstac na spokojnie i sniadanie zjesc.
    Od czasu jak sie dowiedziala o maluchu jest na maxa podekscytowana, czesto pyta jak sie czuje, pomaga mi w domu przy roznych pracach, na zakupach. Przy gorszym samopoczuciu sama przynosi mi poduszke, koc zebym odpoczela. Cudowne dziecko, szykuje sie siostra na medal 😃

aaaania87, Magra3, Ewa3bit, Salome, Monika29 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Weszłam w 10 tc według @ (9+1), według ostatniej wizyty mam 9+0.

Robię też czasem w udo te zastrzyki, ale mam wrażenie, że tam gorzej, bo muszę zrobić je sama. Na początku nie było z tym problemu, ale im dłużej, tym bardziej czuję wewnętrzny opór przed wbiciem igły i zdarza się, że nie mogę jej przebić przes skórę.

Co do poziomu to nie badałam ostatnio i nie mam nawet pojęcia, jaki powinien być 🤔 W poniedziałek mam badania ogólne do wykonania przed czwartkową wizytą i zamierzam wtedy też zbadać progesteron.

Quote Mała Współczuję bólu ☹️ A sprawdzałaś może poziom proga? Może już nie musisz się kłuć przynajmniej codziennie? Może co drugi wystarczy? Ja prolutex miałam też zalecony do 12tc ale już od 10tc robiłam tylko co 2 dni a w dzień bez prolutexu brałam po prostu urtogestan. U mnie nic się nie działo więc po ok 10 dniach odstawiłam prolutex całkowicie]

Biorę tylko agolutin i cyclogest 2x1 dziennie. Nie wiem, jaki musi być poziom progesteronu na moim etapie i czy tak sama mogę sobie odstawiać i zamieniać na inne leki, skoro Czechy karzą czekać do 12+0 i nie wspominali nic o badaniu, ani innych możliwościach.
    No mi też Czechy zaleciły do 12tc ale wielu lekarzy uważa, że łożysko przejmuje produkcję progesteronu już dużo wcześniej niż 12tc. Oczywiście do niczego nie namawiam, napisałam jak było u mnie. Nie odstawiłam od razu, przez jakiś czas brałam co drugi dzień.
    Szczerze, to nawet nie badałam poziomu przed odstawieniem, po prostu obserwowałam czy nie zaczną się plamienia.
    Najlepiej zbadaj poziom i zapytaj lekarza na wizycie, czy jest szansa że łożysko już zaczęło produkować proga.
    Niestety niektóre dziewczyny pomimo późnego tygodnia nie mogą odstawić bo zaczynają plamić. Każda z nas jest inna, każda musi słuchać swojego organizmu.

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Monika- czuje sie znosnie, dziekuje ze pytasz. Jak to w ciazy 🤣😅. Raz jedno dokucza raz cos innego, ale jak to mowie oby bylo dobrze wszystko to jakos zniose te wszelkie niedogodnosci 😉

Corka wakacje zaczela to mi tez troszke lzej bo nie musze wszedzie gnac z zegarkiem w reku, zawozic, przywozic, zajecia dodatkowe itp tylko chocby rano wstac na spokojnie i sniadanie zjesc.
    Od czasu jak sie dowiedziala o maluchu jest na maxa podekscytowana, czesto pyta jak sie czuje, pomaga mi w domu przy roznych pracach, na zakupach. Przy gorszym samopoczuciu sama przynosi mi poduszke, koc zebym odpoczela. Cudowne dziecko, szykuje sie siostra na medal 😃

Kochana ❤️ Będziesz miała pociechę z niej jak się urodzi kolejna córcia. Przy starszej siostrze tez wszystko będzie wyglądało inaczej - lepiej.

Moja chrześnica jest u nas co sobotę i tylko wchodzi odrazu obcałowuje mój brzuch 🥲

Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    No mi też Czechy zaleciły do 12tc ale wielu lekarzy uważa, że łożysko przejmuje produkcję progesteronu już dużo wcześniej niż 12tc. Oczywiście do niczego nie namawiam, napisałam jak było u mnie. Nie odstawiłam od razu, przez jakiś czas brałam co drugi dzień.
    Szczerze, to nawet nie badałam poziomu przed odstawieniem, po prostu obserwowałam czy nie zaczną się plamienia.
    Najlepiej zbadaj poziom i zapytaj lekarza na wizycie, czy jest szansa że łożysko już zaczęło produkować proga.
    Niestety niektóre dziewczyny pomimo późnego tygodnia nie mogą odstawić bo zaczynają plamić. Każda z nas jest inna, każda musi słuchać swojego organizmu.

U mnie lekarz tez był zdziwiony ze tak długo każą proga brac. Pewnie kazał by mi go odstawić wcześniej - ale ze względu na krwiaka trochę go przetrzymaliśmy. Możesz faktycznie podpytać lekarza i np spróbować zejść z agolutin dawkując tylko cyclogest lub dołożyć np duphaston.
    Współczuje z ta pupa bo przecież na niej się siedzi ;) mi jeszcze do tego czasu zostały siniaki po prolutexie i heparynie a przecież odstawiłam już jakiś czas temu.

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Powtórzę jeszcze dla kliniki aczkolwiek wiem że to nie ma sensu, bo wiadomo że laboratorium się nie pomyliło.

Z tą passą tak jest.... Nie wiem czy to wina reklamy albo poprostu jesteśmy tymi trudnymi przypadkami ....
    Bo każda ma bagaż doświadczeń!

Sasanko55 a ty miałaś 3 Az w reprofit ?

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    I gave up u mnie było tak, że co jakiś czas kontrolowalam proga i raz jak zrobiłam w okolicy 10tc to wynik był sporo wyzszy- powiedzmy o 25 od poprzednich wyników. Napisałam do Renaty i odpisała mi, że to dlatego, że łożysko się wykształciło i przejęło produkcję progesteronu. Kazała odstawić agolutin, a cyclogest brać do 12+1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 17:10

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi , szczerze mój drugi transfer w R. Był mega słaby ... Choć wiem,że mam tyłozgięcie ostre i to było zgłaszane. Póki co u nich 2,/ 3 transfery były pozytywne,ale się popsuło ...

Jutro robię jeszcze betę,ale wątpię wątpię

• I gave up Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    I gave up u mnie było tak, że co jakiś czas kontrolowalam proga i raz jak zrobiłam w okolicy 10tc to wynik był sporo wyzszy- powiedzmy o 25 od poprzednich wyników. Napisałam do Renaty i odpisała mi, że to dlatego, że łożysko się wykształciło i przejęło produkcję progesteronu. Kazała odstawić agolutin, a cyclogest brać do 12+1.

Zobaczę właśnie jak będzie progesteron w poniedziałek i będę kontaktowała się z Czechami. Generalnie, jeśli mam brać, to będę brała, bo zrobię wszystko dla mojej Perełki, choćbym miała cierpieć. Ciekawa byłam, czy u Was też tak reagował organizm po takim czasie brania zastrzyków 😊

Dziękuję za wszystkie rady!

age.png

38+6

• caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a były takie cuda ,że jednak HCG rosło słabe i odbiło po 10 dpt ????

‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ