Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaania87 wrote:Mam nadzieje ze szacunki zawyżone 😀
Mała najważniejsze ze synek rośnie, a przepływy są ok dalej ? No tutaj taki największy strach.
Dziękuje, fajna pamiątka takie ładne fotki - w prezencie od siostry. Okupione kiepskimi warunkami - latałam w ndz w temp poniżej 10 stopni po ruinach zamku w bardzo letnich kieckach. Dobrze ze mnie nie rozłożyło.
Stefania to Twoja córa jeszcze większa 🫣 miejmy nadzieje ze nie wyskoczą zbyt dużo jeszcze. U Ciebie plan na SN ?
Takie zdjęcia to faktycznie super pamiątka. Dobrze że się nie rozchorowałaś.Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mała wrote:Dzisiaj przepływy znowu złe, ja już nie wiem o co chodzi. Raz idealne, tydzień później złe. Planują cc na 37tc mimo że chciałabym 38tc.
Takie zdjęcia to faktycznie super pamiątka. Dobrze że się nie rozchorowałaś.
Wazne ze maly rosnie, lekarze musza widziec jakis potencjal skoro wyznaczaja cc za kilka tygodni na 37tc a nie teraz. Moja kolezanka miala slabe, dziecko malutkie, slabo roslo i wyciagneli w 35tc. Jezeli nie klada Cie do szpitala w tej chwili i nie koncza ciazy to znak ze jest szansa ze maly sobie radzi i ze moze jeszcze nadgonic 🙂
Mi tydzien temu mala wyliczyli na 2400 ale malo im wierze bo w tym samym szpitalu sie machneli z waga corki przy porodzie o 600 gram, byla mniejsza. Zobaczymy nastepnym razem co wyjdzie. Chociaz i tak podobno jak na moja cukrzyce to dziecko male bo tu sie czesto rodza klocki.mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Myszko wierzę że dotrwasz jeszcze 2 tyg, bardzo miło się czyta jak córa się cieszy na siostrę to takie cudowne ❤ Aga póki co ignoruje braciszka. Wie że jest i tyle 😅
Mała tak jak.pisza dziewczyny gdyby było źle to pewnie już by wyciągnęli młodego. Rośnie I to najważniejsze 😘 A jak się urodzi to nadrobi wszystko 🥰 Mała ja na kaszel covidowy brałam syrop z porostu islandzkiego i bardzo mi pomógł 🙂 mogę na priv ??
Aniu pięknie wyjaglądasz, dobrze że jesteś zdrowa 😘
Już nie mogę się doczekać Waszych porodów 🥰mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Monika29 wrote:Myszko wierzę że dotrwasz jeszcze 2 tyg, bardzo miło się czyta jak córa się cieszy na siostrę to takie cudowne ❤ Aga póki co ignoruje braciszka. Wie że jest i tyle 😅
Mała tak jak.pisza dziewczyny gdyby było źle to pewnie już by wyciągnęli młodego. Rośnie I to najważniejsze 😘 A jak się urodzi to nadrobi wszystko 🥰 Mała ja na kaszel covidowy brałam syrop z porostu islandzkiego i bardzo mi pomógł 🙂 mogę na priv ??
Aniu pięknie wyjaglądasz, dobrze że jesteś zdrowa 😘
Już nie mogę się doczekać Waszych porodów 🥰Starania 10 lat
[/url] -
Mysza123 wrote:Wazne ze maly rosnie, lekarze musza widziec jakis potencjal skoro wyznaczaja cc za kilka tygodni na 37tc a nie teraz. Moja kolezanka miala slabe, dziecko malutkie, slabo roslo i wyciagneli w 35tc. Jezeli nie klada Cie do szpitala w tej chwili i nie koncza ciazy to znak ze jest szansa ze maly sobie radzi i ze moze jeszcze nadgonic 🙂
Mi tydzien temu mala wyliczyli na 2400 ale malo im wierze bo w tym samym szpitalu sie machneli z waga corki przy porodzie o 600 gram, byla mniejsza. Zobaczymy nastepnym razem co wyjdzie. Chociaz i tak podobno jak na moja cukrzyce to dziecko male bo tu sie czesto rodza klocki.
Tylko dziwi mnie, że co wizytę inne wyniki. Raz jest super, raz bardzo słabo... chyba po prostu mam za dużo wizyt i stąd te rozbieżności. Będzie cudownie, jeśli damy radę wytrzymać jeszcze 2 tygodnie, jeśli nie to też nie będzie tragedii.
Mysza tym razem mała może być większa, nigdy nie wiadomo. Ale nawet jeśli będzie drobniutka to nie będzie tragedii, jak posiedzi jeszcze chwilę to na pewno przekroczy 2.5kg a to już bezpieczna wagaStarania 10 lat
[/url] -
mała wrote:Dzisiaj przepływy znowu złe, ja już nie wiem o co chodzi. Raz idealne, tydzień później złe. Planują cc na 37tc mimo że chciałabym 38tc.
Takie zdjęcia to faktycznie super pamiątka. Dobrze że się nie rozchorowałaś.
Malutka ciekawe z czego to wynika ale oby do 37. Patrzę na suwak i niewiele już czasu zostało zaraz będziesz tuliła syneczka 🙂 będzie po prostu drobniejszy. Moja siostra urodziła pierwsza córę z waga 2480, wszystko z nią ok 👍mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Stefania wrote:Ja też mam nadzieję że trochę przekłamane te pomiary. Będę miała CC z innych względów, ale jak przekroczymy 4 kg to będzie dodatkowy powód. A Ty jaki masz plan?
U nas póki co plan na naturalne wypchnięcie młodego
Ewa3bit lubi tę wiadomość
-
mlia wrote:Mała, Maksiu też nie przyrastał i też już myślałam że będzie z tych drobnych ale teraz to już nadrobił wszystko i jeśli tak dalej pójdzie to będzie największy i najsilniejszy
Całusy dla Maksia 😘mlia, Monika29 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Jestem tu jestem czytam Was
Byłam w środę na genetycznych i jest ok wymioty mam co dzień rano,gorzej niż na początku ,no ale niech i tak będzie . Ciągnie mnie brzuch ,w miejscu jajników ,ale jak się ma tyle zrostów po operacji i dzięki endometriozie oraz tyłozgięcie to nie ma się co dziwić ,tak mówił mój dr . Dziś mam jakiś 12tc +2 ... Boje się ciągle , to życie od USG do USG. Dużo śpię ,nie ogarniam nic ,bo po prostu boje się żeby nie zaszkodzić dziecku ,a dwa kompletnie nie mam jakoś siły ,a jak mnie boli ten brzuch to wolę nie kombinować no i tak ...
Jestem ,jak Nemo ))mlia, I gave up, Ewa3bit, Magra3, aaaania87, mała, Zenula, Monika29, Czarna , Jeżóweczka, Magan lubią tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:Jestem tu jestem czytam Was
Byłam w środę na genetycznych i jest ok wymioty mam co dzień rano,gorzej niż na początku ,no ale niech i tak będzie . Ciągnie mnie brzuch ,w miejscu jajników ,ale jak się ma tyle zrostów po operacji i dzięki endometriozie oraz tyłozgięcie to nie ma się co dziwić ,tak mówił mój dr . Dziś mam jakiś 12tc +2 ... Boje się ciągle , to życie od USG do USG. Dużo śpię ,nie ogarniam nic ,bo po prostu boje się żeby nie zaszkodzić dziecku ,a dwa kompletnie nie mam jakoś siły ,a jak mnie boli ten brzuch to wolę nie kombinować no i tak ...
Jestem ,jak Nemo ))
I bardzo dobrze! Nie rób nic, łez, odpoczywaj i pachnij. To Wasz czas na frywolne, leniwe dni 😄 Super, że na prenatalnych wszystko ok. Domyślam się, że nie znasz jeszcze płci? 😉 Pamiętam Twoje Starania, a teraz jestes w grupie mamusiek. Super 🥰caryophyllaceae, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Jestem ,jak Nemo ))
Miło, że się odezwałaś 🙂 Gratuluję dobrych wyników badań prenatalnych - możesz teraz trochę odetchnąć. Odpoczywaj ile tylko potrzebujesz, teraz Twoim życiem rządzi ta mała istotka, która rośnie pod Twoim sercem i ona dyktuje warunki 😉
Wszystkiego dobrego, rośnijcie zdrowo 🙂caryophyllaceae lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
I gave up wrote:I bardzo dobrze! Nie rób nic, łez, odpoczywaj i pachnij. To Wasz czas na frywolne, leniwe dni 😄 Super, że na prenatalnych wszystko ok. Domyślam się, że nie znasz jeszcze płci? 😉 Pamiętam Twoje Starania, a teraz jestes w grupie mamusiek. Super 🥰
Niby w 10tc dziecko było fajnie ulozone i dr stwierdził ,że na 95% chłopak,a ja czy serio coś widzi ?! On,że tak i ,że chłopak ... Teraz już dziecko było obrócone plecami i już nie pokazało się mnogi na dodatek na krzyż i tyle było widać hahha ....
On czy ona ,bez znaczenia 6 lat się staraliśmy ,za parę dni mamy 8 r ślubu :0 cały ten czas,wszystkie pieniądze oddaliśmy żeby być tu,gdzie jesteśmy ...Ewa3bit, I gave up, Monika29 lubią tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:Niby w 10tc dziecko było fajnie ulozone i dr stwierdził ,że na 95% chłopak,a ja czy serio coś widzi ?! On,że tak i ,że chłopak ... Teraz już dziecko było obrócone plecami i już nie pokazało się mnogi na dodatek na krzyż i tyle było widać hahha ....
On czy ona ,bez znaczenia 6 lat się staraliśmy ,za parę dni mamy 8 r ślubu :0 cały ten czas,wszystkie pieniądze oddaliśmy żeby być tu,gdzie jesteśmy ...
Super ze u Ciebie wszystko dobrze po tylu trudach w końcu się udało. Każda taka ciąża po wielu niepowodzeniach daje tez nadzieje ze reszty dziewczyn.
Tez uważam ze nieważne czy chłopczyk czy dziewczynka - najważniejsze żebyście w zdrowiu dotarli do końca. Tego Ci życzę. Odpoczywaj.
I najlepszego z okazji rocznicy.
Odzywaj się czasem.
-
Jestem ,jak Nemo ))
Odpoczywaj ile możesz, spaceruj, dbaj o Was a my trzymamy kciuki za kolejne bezproblemowe miesiące.
Wszystkiego dobrego 💚🍀Starania 10 lat
[/url] -
caryophyllaceae wrote:Niby w 10tc dziecko było fajnie ulozone i dr stwierdził ,że na 95% chłopak,a ja czy serio coś widzi ?! On,że tak i ,że chłopak ... Teraz już dziecko było obrócone plecami i już nie pokazało się mnogi na dodatek na krzyż i tyle było widać hahha ....
On czy ona ,bez znaczenia 6 lat się staraliśmy ,za parę dni mamy 8 r ślubu :0 cały ten czas,wszystkie pieniądze oddaliśmy żeby być tu,gdzie jesteśmy ...
Super, piękny prezent na 8 rocznicę ślubu.
Co do płci to wiemy, że jie ma znaczenia, ale wiemy też, że gdzieś tam podświadomie, na dole w seruchu, główce, marzeniach, czy snach, zawsze jest lub była jakaś myśl o wymarzonej płci 🤣🤣🤣 Ja całe życie myślałam, że będę miała pierwsza córkę, a tutaj na świat idzie synek. I nie znaczy to, że kocham Go mniej, może nawet bardziej, bo jest dla mnie duuuużym zaskoczeniem i choćby ta ciąża i płeć dziecka ookazuje, że życie toczy się własnym.losem, na który nie mamy wpływu 🤣
A ja dzisiaj w nocy miałam problem ze spaniem. Młody szaleje, jakby brał udział w maratonie tanecznym, biegał na milion kilometrów lub próbował udowodnić, że może machnąć nóżkami i rączkami milion razy tylko po to, żebym ja matka wiedziała, że On tam jest i ma się dobrze. Kocham ten stan!... ale za cholerę nie moglam spać. O 3 nad ranem wpadłam na pomysł, że może ten mój Piernik jest głodny, zjadłam kilka plasterków serka i po 10 minutach cisza. Dziecko śpi 🙈🙈🙈 Nie pomyślałabym, że będąc w brzuchu pokaże jaki z niego głodomor 🤣🤣🤣Ewa3bit, Magra3, mała, Zenula, mlia, Monika29, Czarna lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Super, piękny prezent na 8 rocznicę ślubu.
Co do płci to wiemy, że jie ma znaczenia, ale wiemy też, że gdzieś tam podświadomie, na dole w seruchu, główce, marzeniach, czy snach, zawsze jest lub była jakaś myśl o wymarzonej płci 🤣🤣🤣 Ja całe życie myślałam, że będę miała pierwsza córkę, a tutaj na świat idzie synek. I nie znaczy to, że kocham Go mniej, może nawet bardziej, bo jest dla mnie duuuużym zaskoczeniem i choćby ta ciąża i płeć dziecka ookazuje, że życie toczy się własnym.losem, na który nie mamy wpływu 🤣
A ja dzisiaj w nocy miałam problem ze spaniem. Młody szaleje, jakby brał udział w maratonie tanecznym, biegał na milion kilometrów lub próbował udowodnić, że może machnąć nóżkami i rączkami milion razy tylko po to, żebym ja matka wiedziała, że On tam jest i ma się dobrze. Kocham ten stan!... ale za cholerę nie moglam spać. O 3 nad ranem wpadłam na pomysł, że może ten mój Piernik jest głodny, zjadłam kilka plasterków serka i po 10 minutach cisza. Dziecko śpi 🙈🙈🙈 Nie pomyślałabym, że będąc w brzuchu pokaże jaki z niego głodomor 🤣🤣🤣
Mój Wituś poszedł wczoraj na spacer tylko z tatusiem, a ja jak głupia latałam od okna do okna żeby widzieć czy już wracają tak bardzo tęskniłam. Tak wiem jestem trochę walnieta😀I gave up, mała, Ewa3bit, Zenula, aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość
-
mała trzymam mocno kciuki!!!
Kobitki! Czasu mam mało🤣🤣🤣, ale czasem wpadam na szybko! Powodzenia wszystki✊️mała, Ewa3bit, Zenula, Monika29, Czarna , Jeżóweczka lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Magra3 wrote:Jak rodzi się dziecko zapomina się czy do synek czy córka to poprostu nasze wymarzone dziecko, płeć nie ma w tym momencie już żadnego znaczenia 💚
Mój Wituś poszedł wczoraj na spacer tylko z tatusiem, a ja jak głupia latałam od okna do okna żeby widzieć czy już wracają tak bardzo tęskniłam. Tak wiem jestem trochę walnieta😀
Nie jestes walnięta tylko zakochana. Chwilo trwaj 🙃mała, Magra3 lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Super, piękny prezent na 8 rocznicę ślubu.
A ja dzisiaj w nocy miałam problem ze spaniem. Młody szaleje, jakby brał udział w maratonie tanecznym, biegał na milion kilometrów lub próbował udowodnić, że może machnąć nóżkami i rączkami milion razy tylko po to, żebym ja matka wiedziała, że On tam jest i ma się dobrze. Kocham ten stan!... ale za cholerę nie moglam spać. O 3 nad ranem wpadłam na pomysł, że może ten mój Piernik jest głodny, zjadłam kilka plasterków serka i po 10 minutach cisza. Dziecko śpi 🙈🙈🙈 Nie pomyślałabym, że będąc w brzuchu pokaże jaki z niego głodomor 🤣🤣🤣
Każdej staraczce życzę tego pięknego uczucia 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2023, 04:34
I gave up, Zenula, aaaania87 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]