Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa3bit wrote:Dziewczyny, wybaczcie poślizg ale trochę mi zajęło dojście do siebie. Mała, dzięki, że dałaś znać o naszym rozpakowaniu.
Pisząc w skrócie było ciężko i miałyśmy dużo szczęścia, że obie z Kruszynką wyszłyśmy z tego porodu całe.
Na wywołanie porodu w piątek podali mi prostaglandyny w żelu. Regularne skurcze pojawiły się szybko - po ok. 2 godzinach. Zaczęłam rodzić naturalnie ale w trakcie straciłam przytomność i jak podejrzewają lekarze, dostałam rzucawki. Skończyło się tym, że musieli mnie reanimować, potem pełna narkoza, cesarka i ratowaniem małej, bo była niedotleniona. Dostała 6/10 pkt, musiała leżeć kilka godzin pod tlenem i mogłam ją zobaczyć dopiero następnego dnia.
Moja Kruszynka urodziła się 24.11 z wagą 3460 g i 58 cm 💗
Na szczęście już jesteśmy w domu i próbujemy ogarnąć nową rzeczywistość. Walczę z laktacją, mała jest na sztucznym mleku a moje na razie robi za deser. To pewnie skutek tego, że na początku w szpitalu była karmiona butelką. Do tego męczą ją bóle brzuszka i gazy, tak jak w szpitalu podajemy jej espumicon.
Ewcia wielkie gratulacje, cale szczęście że wszystko dobrze sue skończyło. Dużo zdrówka dla Was 💚💚💚Ewa3bit lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Ewa3bit wrote:Dziewczyny, wybaczcie poślizg ale trochę mi zajęło dojście do siebie. Mała, dzięki, że dałaś znać o naszym rozpakowaniu.
Pisząc w skrócie było ciężko i miałyśmy dużo szczęścia, że obie z Kruszynką wyszłyśmy z tego porodu całe.
Na wywołanie porodu w piątek podali mi prostaglandyny w żelu. Regularne skurcze pojawiły się szybko - po ok. 2 godzinach. Zaczęłam rodzić naturalnie ale w trakcie straciłam przytomność i jak podejrzewają lekarze, dostałam rzucawki. Skończyło się tym, że musieli mnie reanimować, potem pełna narkoza, cesarka i ratowaniem małej, bo była niedotleniona. Dostała 6/10 pkt, musiała leżeć kilka godzin pod tlenem i mogłam ją zobaczyć dopiero następnego dnia.
Moja Kruszynka urodziła się 24.11 z wagą 3460 g i 58 cm 💗
Na szczęście już jesteśmy w domu i próbujemy ogarnąć nową rzeczywistość. Walczę z laktacją, mała jest na sztucznym mleku a moje na razie robi za deser. To pewnie skutek tego, że na początku w szpitalu była karmiona butelką. Do tego męczą ją bóle brzuszka i gazy, tak jak w szpitalu podajemy jej espumicon.
O rany, Ewa co za historia. Jesteś mega dzielna!
Super, że wszystko się dobrze skończyło.
Teraz trzymamy kciuki za nową rzeczywistość ❤️❤️❤️Ewa3bit lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Salome wrote:Ewcia, gratulacje! 💜
To, co musiałaś przeżyć, brzmi przerażająco, współczuję Ci mocno 🤗
Dobrze, że już jesteście razem w domku, z czasem laktacja się rozkręci i będzie lepiej (ja też się martwiłam, bo mały był na butli, a teraz wisi mi cały czas na cyckach, tego Ci życzę 😘).
Czy jesteście pod jakąś szczególną obserwacją? Jak Ty się czujesz?
Dzięki Salome, powoli dochodzę do siebie i mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej. W zaleceniach poszpitalnych mam zrobić badania kontrolne krwi, mierzyć ciśnienie 2 razy dziennie więc nic szczególnego. Z Kruszynką mamy zgłosić się do neurologa w drugim miesiącu żeby wykluczyć skutki niedotlenienia.
Mam nadzieję, że bar mleczny faktycznie uda mi się rozkręcić 💪Salome lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Dziewczyny z Waszego doświadczenia: Czy zarodki w pierwszym dniu hodowli oznaczone na portalu klienta Reprofit jako 0/1 mają jeszcze szansę? Czy raczej te zarodki w 3 dobie odpadną?On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR??? -
Woczekiwaniu wrote:Dziewczyny z Waszego doświadczenia: Czy zarodki w pierwszym dniu hodowli oznaczone na portalu klienta Reprofit jako 0/1 mają jeszcze szansę? Czy raczej te zarodki w 3 dobie odpadną?
Cześć zastanawiam się nad reprofit w Czechach czy możesz podpowiedziec coś na temat kliniki czy polecasz jdkie są koszty i procedury? Będę wdzięczna😊 -
Mysza123 wrote:Ja tez sprawdzalam bo mialam maly pecherzyk na jajniku i nawet dr mi sam sugerowal ze musze sprawdzic czy on nie przeszkodzi w transferze. Przy pierwszym podejsciu chyba nie sprawdzalam ale bylam na diphereline dopiero co po zastrzyku wiec twierdzili ze na bank jest niski i nie trzeba.
Hej zastanawiam się nad klinika w Czechach reprofit czy polecasz ta klinikę jakie są koszty i jak odbierasz swoje doświadczenie 😊 -
Magdzior wrote:Cześć zastanawiam się nad reprofit w Czechach czy możesz podpowiedziec coś na temat kliniki czy polecasz jdkie są koszty i procedury? Będę wdzięczna😊
Na chwilę obecną ciężko mi się wypowiedzieć. To moja pierwsza w życiu procedura, problem złożony, bo czynnik męski w dodatku z obciążeniem genetycznym. Stymulacja w Reprofit nie poszła tak jak ja bym tego oczekiwałam, ale nie mam o to pretensji, bo tak jak pani dr powiedziała przy moim AMH nie wiadomo jakbym zareagowała na większe dawki leków i pierwsza stymulacja zawsze jest wielka niewiadoma. Wczoraj miałam punkcję, czekamy na rozwój zarodkow, a później jeśli cos zostanie do 5 doby to wysyłamy na badania PGT. Jeśli chodzi o sam kontakt to polecam, koordynatorka zawsze odpisuje na moje maile w ten sam dzień, pytając dlaczego tak mało pęcherzyków osiągnęło odpowiednią wielkość przy dobrym AMH też dostałam odpowiedź.
Aktualny cennik znajdziesz na stronie Reprofit, u każdego inaczej to wygląda. Pierwsza konsultacja, USG kilka dni przed punkcja są w cenie procedury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2023, 21:15
On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
17/06/2024 Transfer
Woczekiwaniu wrote:Na chwilę obecną ciężko mi się wypowiedzieć. To moja pierwsza w życiu procedura, problem złożony, bo czynnik męski w dodatku z obciążeniem genetycznym. Stymulacja w Reprofit nie poszła tak jak ja bym tego oczekiwałam, ale nie mam o to pretensji, bo tak jak pani dr powiedziała przy moim AMH nie wiadomo jakbym zareagowała na większe dawki leków i pierwsza stymulacja zawsze jest wielka niewiadoma. Wczoraj miałam punkcję, czekamy na rozwój zarodkow, a później jeśli cos zostanie do 5 doby to wysyłamy na badania PGT. Jeśli chodzi o sam kontakt to polecam, koordynatorka zawsze odpisuje na moje maile w ten sam dzień, pytając dlaczego tak mało pęcherzyków osiągnęło odpowiednią wielkość przy dobrym AMH też dostałam odpowiedź.
Aktualny cennik znajdziesz na stronie Reprofit, u każdego inaczej to wygląda. Pierwsza konsultacja, USG kilka dni przed punkcja są w cenie procedury.
Dzięki za informacje 😊
A powiedz mi jak z badaniami jakie trzeba mieć badania ile są ważne i jakie robiłaś u nich?
I jak z wizytami jak często jeździcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2023, 22:21
-
Magdzior wrote:Dzięki za informacje 😊
A powiedz mi jak z badaniami jakie trzeba mieć badania ile są ważne i jakie robiłaś u nich?
I jak z wizytami jak często jeździcie?
O wszystkich potrzebnych badaniach poinformuje Cię koordynatorka.
U nas to wyglądało tak: Pierwsza była konsultacja mogliśmy ją odbyć online, jednak zdecydowaliśmy, że pojedziemy do Ostrawy. Na tą wizytę musieliśmy mieć następujące badania:profil hormonalny : LH, FSH, TSH, AMH, Prolaktyna i u partnera badanie nasienia - w tym morfologia plemników, klinika zaleca wziąć ze sobą dotychczasowe badania, które wcześniej mieliśmy robione, jeśli ktoś już korzystał z jakiejś kliniki to wiadomo trzeba też wziąć też dokumenty z innych klinik. Następnie po wizycie daliśmy sobie kilka dni na przemyślenie i od następnej miesiączki zaczynaliśmy stymulację. Przed rozpoczęciem stymulacji było potrzebne USG, które można zrobić w Polsce.
Przed punkcja, nie później niż 14 dni musiałam wykonać takie badania:
1. EKG
2. Morfologia krwi
3. Biochemia: a) Jony: sód, potas, chlorki
b) Mocznik, kreatynina
c) Testy wątrobwe – bilirubina total, ALT, AST, GGT
d) CRP
4. Koagulogram – APTT, PT, TT i fibrynogen
W Czechach z krwi wykonywaliśmy tylko badania wirusologiczne, które koniecznie trzeba zrobić w klinice, reszte badań z krwi i EKG wykonywałam w PL.
Pierwsze USG w czasie stymulacji można zrobić w PL, natomiast USG przed punkcja w Czechach.
Czyli łącznie wizyt w Czechach ok jest 3/4.
1) konsultacja, którą możesz zrobić online
2)USG w czasie stymulacji u mnie 9dc
3) punkcja u mnie 12dc
4) transfer
U każdego USG i punkcja może wypadać w innym dniu, wszystko zależy od tego jak będą rosły pęcherzyki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 08:44
17/06/2024 Transfer
Woczekiwaniu wrote:O wszystkich potrzebnych badaniach poinformuje Cię koordynatorka.
U nas to wyglądało tak: Pierwsza była konsultacja mogliśmy ją odbyć online, jednak zdecydowaliśmy, że pojedziemy do Ostrawy. Na tą wizytę musieliśmy mieć następujące badania:profil hormonalny : LH, FSH, TSH, AMH, Prolaktyna i u partnera badanie nasienia - w tym morfologia plemników, klinika zaleca wziąć ze sobą dotychczasowe badania, które wcześniej mieliśmy robione, jeśli ktoś już korzystał z jakiejś kliniki to wiadomo trzeba też wziąć też dokumenty z innych klinik. Następnie po wizycie daliśmy sobie kilka dni na przemyślenie i od następnej miesiączki zaczynaliśmy stymulację. Przed rozpoczęciem stymulacji było potrzebne USG, które można zrobić w Polsce.
Przed punkcja, nie później niż 14 dni musiałam wykonać takie badania:
1. EKG
2. Morfologia krwi
3. Biochemia: a) Jony: sód, potas, chlorki
b) Mocznik, kreatynina
c) Testy wątrobwe – bilirubina total, ALT, AST, GGT
d) CRP
4. Koagulogram – APTT, PT, TT i fibrynogen
W Czechach z krwi wykonywaliśmy tylko badania wirusologiczne, które koniecznie trzeba zrobić w klinice, reszte badań z krwi i EKG wykonywałam w PL.
Pierwsze USG w czasie stymulacji można zrobić w PL, natomiast USG przed punkcja w Czechach.
Czyli łącznie wizyt w Czechach ok jest 3/4.
1) konsultacja, którą możesz zrobić online
2)USG w czasie stymulacji u mnie 9dc
3) punkcja u mnie 12dc
4) transfer
U każdego USG i punkcja może wypadać w innym dniu, wszystko zależy od tego jak będą rosły pęcherzyki.
Bardzo dziękuję za informację 😊😊
Już podpisałam e-maile czekam na odpowiedź mam jeszcze jedno bo jestem przy końcu leczenia bakterii w wymazie czy tam też robią wogole wymaz bakteryjny czy dostarcza się z Polski czy jak to wygląda? 😊 -
Magdzior wrote:Bardzo dziękuję za informację 😊😊
Już podpisałam e-maile czekam na odpowiedź mam jeszcze jedno bo jestem przy końcu leczenia bakterii w wymazie czy tam też robią wogole wymaz bakteryjny czy dostarcza się z Polski czy jak to wygląda? 😊
Czesi z tego co wiem mają dziwne podejście do niektórych badań i ich w ogóle nie zlecają. Ja np zrobiłam na własną rękę posiew bakteryjny i grzybiczy- tego klinika nie zleciła. Z tego co wiem w drugiej znanej czeskiej klinice też tego nie zlecają. Tak samo w polskich klinikach w trakcie stymulacji każą badać poziom estradiolu, tu nikt mi o takich rzeczach nic nie mówił.On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
17/06/2024 Transfer
Woczekiwaniu wrote:Czesi z tego co wiem mają dziwne podejście do niektórych badań i ich w ogóle nie zlecają. Ja np zrobiłam na własną rękę posiew bakteryjny i grzybiczy- tego klinika nie zleciła. Z tego co wiem w drugiej znanej czeskiej klinice też tego nie zlecają. Tak samo w polskich klinikach w trakcie stymulacji każą badać poziom estradiolu, tu nikt mi o takich rzeczach nic nie mówił.
Dzięki 😃 właśnie słyszałam że w Polsce jest masa różnych badań gdzie w Czechach nie zlecają -
Magdzior wrote:Dzięki 😃 właśnie słyszałam że w Polsce jest masa różnych badań gdzie w Czechach nie zlecają
To Twoje pierwsze podejście?
Powiem Ci, że ja mam taki straszny mętlik w głowie co do wyboru kliniki, że szok. Jak się dowiedziałam na USG, że mam 8 pęcherzyków, które osiągnęły odpowiednią wielkość, a oczekiwałam ich więcej, bo dlaczego miałoby być mało z takim AMH to przeszła mi przez głowę myśl "Ciekawe co by było w tej drugiej czeskiej klinice, jaki byłby wynik stymulacji", kolejna myśl "ciekawe ile zarodków byłoby gdybyśmy jednak wybrali inna klinikę" Wiec obojętnie jaka klinikę nie wybierzesz, a coś pójdzie nie po Twojej myśli to zawsze pojawią się wątpliwości.
Ale szczerze mówiąc nikt nam nic nie obiecywał, dla sporej części kobiet 7 dojrzałych komórek to świetny wynik. Od samego początku wiedziałam, że z naszym przypadkiem genetycznym czasami potrzeba kilku procedur, jednak w głębi serca mam nadzieję, że nasze zarodki wytrwają do 5 doby tym bardziej, że jesteśmy w jednej z lepszych klinik, następnie uda się pobrać materiał do badań pgt i po badaniach okaże się, że jest co transferować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 11:51
17/06/2024 Transfer
Woczekiwaniu wrote:To Twoje pierwsze podejście?
Powiem Ci, że ja mam taki straszny mętlik w głowie co do wyboru kliniki, że szok. Jak się dowiedziałam na USG, że mam 8 pęcherzyków, które osiągnęły odpowiednią wielkość, a oczekiwałam ich więcej, bo dlaczego miałoby być mało z takim AMH to przeszła mi przez głowę myśl "Ciekawe co by było w tej drugiej czeskiej klinice, jaki byłby wynik stymulacji", kolejna myśl "ciekawe ile zarodków byłoby gdybyśmy jednak wybrali inna klinikę" Wiec obojętnie jaka klinikę nie wybierzesz, a coś pójdzie nie po Twojej myśli to zawsze pojawią się wątpliwości.
Ale szczerze mówiąc nikt nam nic nie obiecywał, dla sporej części kobiet 7 dojrzałych komórek to świetny wynik. Od samego początku wiedziałam, że z naszym przypadkiem genetycznym czasami potrzeba kilku procedur, jednak w głębi serca mam nadzieję, że nasze zarodki wytrwają do 5 doby tym bardziej, że jesteśmy w jednej z lepszych klinik, następnie uda się pobrać materiał do badań pgt i po badaniach okaże się, że jest co transferować.
Tak to będzie pierwsza procedura i również mam straszny mętlik w głowie boje się że źle wybiorę 🥺ale jak mówisz jakbyśmy nie wybrały zawsze będzie się człowiek boi że mógł zrobić inaczej.u mnie będzie większy problem amh 0.8 wiek boje się czy wogole coś się uda🥺ale wiem że to już nasza jedyna szansa i musimy szybko działać
Co wogole zadecydowało z wybraliście reprofit?
Do reprofit mamy godzinę drogi do Brna 3 h zastanawiam się jeszcze nad unica w brnie ale sama nie wiem 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 12:15
-
Magdzior wrote:Tak to będzie pierwsza procedura i również mam straszny mętlik w głowie boje się że źle wybiorę 🥺ale jak mówisz jakbyśmy nie wybrały zawsze będzie się człowiek boi że mógł zrobić inaczej.u mnie będzie większy problem amh 0.8 wiek boje się czy wogole coś się uda🥺ale wiem że to już nasza jedyna szansa i musimy szybko działać
Co wogole zadecydowało z wybraliście reprofit?
Do reprofit mamy godzinę drogi do Brna 3 h zastanawiam się jeszcze nad unica w brnie ale sama nie wiem 🥺
Od samego poczatku brałam pod uwagę Eurofertil i Reprofit w Ostrawie, chociaż do kliniki mamy 5h jazdy. Czytałam o polskich klinikach jednak nie potrafiłam wybrać tej jedynej w której moglibyśmy zacząć leczenie, a wiadomo że czeskie kliniki mają bardzo dobre opinie.
Do Eurofertil umawialiśmy się jakoś na początku roku, teraz nie pamiętam czy to był kwiecień czy marzec wizytę miałam mieć w styczniu 2024. Udało mi się zamienić termin na październik i jakoś chyba we wrześniu zadzwoniła do mnie koordynatorka i powiedziała, że dr. L ma w dniu mojej wizyty jakaś konferencje i może mi zaproponować szybki termin online. Spieliśmy się, wysłaliśmy wszystkie badania do koordynatorki, następnego dnia lub w ciągu dwóch dni mieliśmy wizytę telefoniczna z dr, a dr nie miał żadnych naszych badań przed sobą, musieliśmy mu czytać nasze wyniki badań, w dodatku gdy powiedzieliśmy mu o translokacji męża to stwierdził, że on nigdy nie widział takiej translokacji i musi zapytać genetyka, gdzie translokacja męża jest jedną z popularnych translokacji. Po tej całej rozmowie w sumie nie wiedzieliśmy NIC. Jedna z dziwniejszych rzeczy dla mnie było to, że dr obawiał się czy będziemy mieli kasę na procedurę...... W między czasie byłam też w kontakcie z dziewczyną, której mąż ma translokacje ale inną niż mój i u niej też nie poszło tak jak by ona oczekiwała, a gdy zapytała dlaczego to dr. L powiedział że nie wie dlaczego pewne rzeczy się wydarzyły i mnie to trochę zraziło. Później mieliśmy wizytę stacjonarna u Rokosovej i jakoś po tej wizycie byliśmy bardziej zadowoleni, więc zdecydowaliśmy się na ta klinikę.
Z tego co czytam to Eurofertil też jest specjalistą od niskiego AMH, dr robi podobno świetne mini stymulacja itd, więc ja oczywiście nie twierdzę, że Eurofertil nie jest dobra klinika, nam na tamten moment bardziej przypasowala Rokosova, ale też nie wiem jaka byłaby nasza opinia gdyby sytuacja była odwrotna czyli konsultacja online w Reprofit, a w Eurofertil stacjonarnie.
W każdym bądź razie życzę powodzenia i dobrego wyboru. Poczytaj sobie jeszcze na Facebooku na tych wszystkich grupach o czeskich klinikach. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 13:25
17/06/2024 Transfer
Woczekiwaniu wrote:Od samego poczatku brałam pod uwagę Eurofertil i Reprofit w Ostrawie, chociaż do kliniki mamy 5h jazdy. Czytałam o polskich klinikach jednak nie potrafiłam wybrać tej jedynej w której moglibyśmy zacząć leczenie, a wiadomo że czeskie kliniki mają bardzo dobre opinie.
Do Eurofertil umawialiśmy się jakoś na początku roku, teraz nie pamiętam czy to był kwiecień czy marzec wizytę miałam mieć w styczniu 2024. Udało mi się zamienić termin na październik i jakoś chyba we wrześniu zadzwoniła do mnie koordynatorka i powiedziała, że dr. L ma w dniu mojej wizyty jakaś konferencje i może mi zaproponować szybki termin online. Spieliśmy się, wysłaliśmy wszystkie badania do koordynatorki, następnego dnia lub w ciągu dwóch dni mieliśmy wizytę telefoniczna z dr, a dr nie miał żadnych naszych badań przed sobą, musieliśmy mu czytać nasze wyniki badań, w dodatku gdy powiedzieliśmy mu o translokacji męża to stwierdził, że on nigdy nie widział takiej translokacji i musi zapytać genetyka, gdzie translokacja męża jest jedną z popularnych translokacji. Po tej całej rozmowie w sumie nie wiedzieliśmy NIC. Jedna z dziwniejszych rzeczy dla mnie było to, że dr obawiał się czy będziemy mieli kasę na procedurę...... W między czasie byłam też w kontakcie z dziewczyną, której mąż ma translokacje ale inną niż mój i u niej też nie poszło tak jak by ona oczekiwała, a gdy zapytała dlaczego to dr. L powiedział że nie wie dlaczego pewne rzeczy się wydarzyły i mnie to trochę zraziło. Później mieliśmy wizytę stacjonarna u Rokosovej i jakoś po tej wizycie byliśmy bardziej zadowoleni, więc zdecydowaliśmy się na ta klinikę.
Z tego co czytam to Eurofertil też jest specjalistą od niskiego AMH, dr robi podobno świetne mini stymulacja itd, więc ja oczywiście nie twierdzę, że Eurofertil nie jest dobra klinika, nam na tamten moment bardziej przypasowala Rokosova, ale też nie wiem jaka byłaby nasza opinia gdyby sytuacja była odwrotna czyli konsultacja online w Reprofit, a w Eurofertil stacjonarnie.
W każdym bądź razie życzę powodzenia i dobrego wyboru. Poczytaj sobie jeszcze na Facebooku na tych wszystkich grupach o czeskich klinikach. ❤️
Bardzo dziękuję 😊 poczytam o tym eurofertil jeszcze czekam na dodanie do FB czeskich klinik trzymam kciuki żeby wam się udało 🥰
Najgorsza decyzja gdzie się udać ...
Co do Polskich klinik mam mieszane uczucia pomimo że jestesmy z południa Polski gdzie ich jest sporo znam kilka osób które zmierzają już którąś i nadal się nie udaje setki badań które nie dość że kosztują nic nowego nie wnoszą... naprawdę ciężko wybrać co będzie dobre...ale po wielu opiniach zdecydowaliśmy że nie będziemy próbować póki co w Polsce zaczniemy w Czechach ..mam nadzieję że będzie to dobry wybór ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 13:51
Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ile kosztuje w Reprofit badania nasienia, chodzi mi o całą morfologię i fragmentację?
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Atika wrote:Dziewczyny, ile kosztuje w Reprofit badania nasienia, chodzi mi o całą morfologię i fragmentację?
W cenniku jest informacja:
seminogram, badanie nasienia 50 euro.
DNA fragmentacja 200 euroWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 20:39
Atika lubi tę wiadomość
17/06/2024 Transfer
Woczekiwaniu wrote:W cenniku jest informacja:
seminogram, badanie nasienia 50 euro.
DNA fragmentacja 200 euroOna: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Atika wrote:Dziękuję 😊, nie mogłam się znaleźć, drożej niż w Polsce. Wam też zalecali zrobi. U siebie. Zastanawiam się czy jest różnica w badaniu.
My nigdy w sumie nie robiliśmy fragmentacji i tego nam klinika nie zleciła, ale doradzono nam aby podczas zapłodnienia zastosować MACS.On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
17/06/2024 Transfer
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR???