Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
I gave up wrote:Pierwsza połowa ciąży ciągła się ie jak przysłowiowe flaki z olejem. Druga połowa ciąży zaś zleciała nie wiadomo kiedy 🙈 Jedyne, co było niezmienne przez całą.ciaze to strach i obawy o dziecko, ale wiadome jest, że teraz to już tak zostanie do końca moich dni 😁 Z każdym etapem będzie zmieniał się tylko powód 🤣
Praktycznie wszystko gotowe. Zostało dokupić parę drobnych rzeczy, które tak na prawdę można dokupić już po urodzeniu maluszka. Oczywiscie wyjdzie też wnpraniu, czego jest za dużo, co niepotrzebne, a czego za mało 🤪 Co do męża to z pewnością lepiej już funkcjonuje ze świadomością, że nam się udało, choć póki nie pojawi się na świecie, póki Go nie przytulimy, to nadal nie będziemy wierzyć, że nasz Cud się ziścił 🤞☘️💜 Wczoraj nawet uświadomiliśmy sobie, że jeszcze tydzień i ciąża będzie donoszona, a być może za 2-3 tygodnie zostaniemy rodzicami i nasze życie obróci się o 360' i zamieni w szczęśliwy chaos.
Dziewczyny! To jest takie .... NIEREALNE!!!
12 lat walki, niepowodzeń, strat, upadków, złych myśli, zlych stanów emocjonalnych, myśli, że nigdy się nie uda, myśli co z nami?, ciągłych wzlotów i upadków, że wciąż ciężko uwierzyć w to, że spotkało nas takie szczęście, ze bedziemy mogli nazywac siebie RODZICAMI 🙈
Mysza haha przygotowania pod górę skupiłaś się na czymś innych i bach udało się 😊
Monester jak się czujesz? Jejku zaraz będziesz miała połówkowe 🥰
Giosiek jak sytuacja??????I gave up, mała, Virginia lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Dopochwowo Lactovaginal, a doustny Probio Balance by Aliness (Woman Balance). Provag zawiera dwutlenek tytanu, który jakiś czas temu został uznany za szkodliwy i zakazano jego stosowania u UE, więc osobiście nie skusiłam się na niego.
Sas, Anka84 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Hania2010 wrote:mnie lakrarz polecił lactovaginal dowciapnie i provag doustnie nawet w aptece farmaceutka pochwalila i mowiła że lekarz bardzo dobry zestaw zalecił wyszła mi wtedy infekcja i bez dodatkowych lekow sie obeszlo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 23:12
-
Sas wrote:Ten lactovaginal.moja lekarka tez przy infekcji kazala brac podobno jest bardzo dobry. Ale nie wiedzialam.ze mozna go brac przed transferem.
Sas lubi tę wiadomość
-
Sas wrote:Jak juz jest temat tarczycy to ja zapytam. Tsh mam w normie ft 3 i ft 4 a anty tpo wyszlo mi 17 pokazywalam lekarce ze przekroczone a ona ze malo i zeby sie nie stresowac odpuscilam temat ale tak mysle czy naprawde nie ma stresu.
-
Monika29 wrote:Aż się wzruszyłam 🥰 ale nawet jak się urodzi to ciezko Wam będzie na początku uwierzyć, tzn ja tak mam do tej pory. Patrzę na niego i patrze i myślę Wow, udało się, jest i płacze jak głupia 🙈 Mam nadzieję że to będzie wasz pierwszy z kolejnych najszczęśliwszych dni waszego życia z tym chłopakiem 😘 i nie mogę się doczekać aż napiszesz nam że już urodziłaś 🥰 haha a boisz się że czego masz za dużo???
Mysza haha przygotowania pod górę skupiłaś się na czymś innych i bach udało się 😊
Monester jak się czujesz? Jejku zaraz będziesz miała połówkowe 🥰
Giosiek jak sytuacja??????aaaania87, mała, Monika29, Virginia lubią tę wiadomość
-
Anka84 wrote:Dziewczyny jakie macie złote rady przed i po transferze? Może coś Wam szczególnie pomogło, brałyście coś dodatkowo. Miałam już 5 i za każdym stresuje się tak samo. To będzie mój ostatni i chciałabym zrobić wszystko, co tylko można. Zaczęłam brać tą witaminę E, ale napisałam w razie co do Marceli, co na to Pani Doktor, do kiedy zaleca.
Sasanka55.., Anka84 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
nick nieaktualnymała wrote:Ja bym poleciła kroplówkę z magnezem, żeby mieć pewność że macica jest wyciszona. Reprofit robi te kroplówki od jakiegoś czasu, byłam pierwszą która o to poprosiła i naprawdę był efekt pomimo wcześniejszego brania dużych ilości magnezu. Ja miałam jeszcze dodany buscopan przeciw skurczom ale ja miałam akurat duży problem ze skurczami macicy po transferach. W tym udanym transferze postawiłam na odpoczynek, od razu po transferze pojechaliśmy do hotelu i wskoczyłam do ciepłego łóżeczka. Implantacja była mega szybko więc myślę z że to była dobra decyzja ☺️
Ja tylko dodam, ze dobrze by bylo, by dziewczyny zmagajace sie z chorobami jelit, np. IBS skonsultowaly pomysl magnezowej kroplowki z lekarzem, poniewaz moze ona wywolac u nich silna biegunke. U mnie zostala odradzona wlasnie z tego powodu, a zamiast niej polecony atosiban/buscopan U zdrowych pacjentek jest na pewno swietnaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 09:27
Sas, Salome, mała lubią tę wiadomość
-
mała wrote:Ja bym poleciła kroplówkę z magnezem, żeby mieć pewność że macica jest wyciszona. Reprofit robi te kroplówki od jakiegoś czasu, byłam pierwszą która o to poprosiła i naprawdę był efekt pomimo wcześniejszego brania dużych ilości magnezu. Ja miałam jeszcze dodany buscopan przeciw skurczom ale ja miałam akurat duży problem ze skurczami macicy po transferach. W tym udanym transferze postawiłam na odpoczynek, od razu po transferze pojechaliśmy do hotelu i wskoczyłam do ciepłego łóżeczka. Implantacja była mega szybko więc myślę z że to była dobra decyzja ☺️
Mała a ile taka kroplówka kosztuje?👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
PAI1- hetero, MTHR- hetero
KIR bx
👦38 lat
Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)
Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5
Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭
Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭
AZ Czechy Reprofit Ostrava
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
mała wrote:Ja bym poleciła kroplówkę z magnezem, żeby mieć pewność że macica jest wyciszona. Reprofit robi te kroplówki od jakiegoś czasu, byłam pierwszą która o to poprosiła i naprawdę był efekt pomimo wcześniejszego brania dużych ilości magnezu. Ja miałam jeszcze dodany buscopan przeciw skurczom ale ja miałam akurat duży problem ze skurczami macicy po transferach. W tym udanym transferze postawiłam na odpoczynek, od razu po transferze pojechaliśmy do hotelu i wskoczyłam do ciepłego łóżeczka. Implantacja była mega szybko więc myślę z że to była dobra decyzja ☺️
Dodam od siebie, że po przeczytaniu posta Małej, że takową kroplówkę z magnezu miała oraz buscopan, poprosiłam dokladnie o ten sam zestaw. Ja już co prawda płaciłam za wszystko, ale były to drobne kwoty (buscopan 30 euro, a wlew nie pamiętam 🙈). Do tego brałam relanium i oczywiście koniecznie - na powrocie - wizyta w McDonald's i uważam, że to był świetny zestaw, bo na prawdę pozwolił na wyciszenie się organizmu 😉
Co do wcześniejszych wpisów dotyczących leków przeciwinfekcyjnych, to przed transferem brałam dopochwowo lactovaginal. Lekarz zalecił tak na wszelki wypadek (nie miałam żadnej infekcji).Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 10:23
Anka84, Sas, mała lubią tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Dopochwowo Lactovaginal, a doustny Probio Balance by Aliness (Woman Balance). Provag zawiera dwutlenek tytanu, który jakiś czas temu został uznany za szkodliwy i zakazano jego stosowania u UE, więc osobiście nie skusiłam się na niego.
-
monester wrote:Nooo nie wiem jak to zleciało, czuje się bardzo dobrze, oczywiście standardowo od badania do badania towarzyszy mi strach. Ale bardzo mnie cieszy, że tak nam się tu powiększa grono mam był taki moment, że Wy wszystkie byłyście w ciąży, potem było nasze pasmo niepowodzeń , a teraz Wiosnyfanka, Mati i ja w ciąży trzeba próbować dziewczyny starające się do skutku.
To prawda, po fali niepowodzeń udaje się, warto walczyć 😘mała lubi tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
monester wrote:Anty tpo nawet jak są wysokie to się nie leczy, bo nie ma jak. Możesz zrobić USG tarczycy które pokaże czy masz początki Hashimoto - ale dalej skoro w normie są hormony to znaczy, że nic nie trzeba robić - kontrolować i w razie potrzeby jak przestanie tarczyca wyrabiać to się wprowadza leki. Ale to miano 17 jest bardzo niskie. Jeszcze są przeciwciała anty tg. Też można sprawdzić.
-
Hej Dziewczyny ! Wtrace sie troche w watek bo nie wiem co robic dalej i moze Wy bedziecie mialy jakis pomysl
Korzystalismy z az w 2021 - pierwszy transfer udany mamy syna.
Teraz chcemy rodzeństwo i tu zaczely sie straszne schody mielismy juz 5 transferow z przebadanych i nieprzebadanych zarodkow (ale wszystkie od dawcow od ktorych mamy syna) i tylko raz ciaza biohemiczna.
Mam zrobiona histeroskopie-ok
Przeleczone zapalenie endometrium
Test receptywnosci-ok
Transfery acoffilem, intralipidem, prografem.
Macie jakis pomysl co moze powodowac niepowodzenia? Macie jakies pomysly co moglabym jeszcze zbadac ?
lekarka z reprofitu stale odpowoada „tak czasami sie zdarza”…
-
Sas wrote:Dobra kupilam ten probiotyk do.lykania jak dlugo go bralas ? 1 tabletke dziennie ?
Jakieś 3 miesiące przed transferem na pewno.
Tak, jedną dziennie doustnie. No i dopochwowy brałam dodatkowo raz dziennie.Sas lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
Megg wrote:Hej Dziewczyny ! Wtrace sie troche w watek bo nie wiem co robic dalej i moze Wy bedziecie mialy jakis pomysl
Korzystalismy z az w 2021 - pierwszy transfer udany mamy syna.
Teraz chcemy rodzeństwo i tu zaczely sie straszne schody mielismy juz 5 transferow z przebadanych i nieprzebadanych zarodkow (ale wszystkie od dawcow od ktorych mamy syna) i tylko raz ciaza biohemiczna.
Mam zrobiona histeroskopie-ok
Przeleczone zapalenie endometrium
Test receptywnosci-ok
Transfery acoffilem, intralipidem, prografem.
Macie jakis pomysl co moze powodowac niepowodzenia? Macie jakies pomysly co moglabym jeszcze zbadac ?
lekarka z reprofitu stale odpowoada „tak czasami sie zdarza”…
Każdy przypadek i każda przyczyna niepowodzeń jest inna, więc ciężko coś doradzić.
U mnie akurat po zrobieniu chyba wszystkich możliwych badań ginekologicznych, genetycznych, endokrynologicznych i immunologicznych ostatecznie problem znalazł się w immunologii. Problemem okazał się poziom przeciwciał blokujących Allo MLR na poziomie 0%.Starania od 2019.
-
Sas wrote:3 miesiace przed transferem ale codziennie ? czy jakies tygodniowe luracje ?
Ja probiotyki dopochwowe zaczęłam brać na 4 miesiące przed transferem. Nie chciałam nabawić się jakiejś infekcji i zawsze na plus dla Twojego organizmu jak masz więcej pałeczek kwasu mlekowego niż niedobór.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Sas wrote:Przeciwciala tg mialam w normie tylko to anty tpo przekroczone troche i lakerka kazala na razie sie tym nie przejmowac.
-
Sas wrote:3 miesiace przed transferem ale codziennie ? czy jakies tygodniowe luracje ?
CodziennieStarania od 2019.