X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Dziewczyny czy mialyscie takie uczucir jak na okres ? Takie dziwne w brzuchu i bol jajnikow. Czy to normalne ?
    Tak, mnie łapie momentami dokładnie taki ból jak na okres. Przedwczoraj aż mnie nad ranem obudził i już nie mogłam spać. Moja ginekolog mi zaleciła magnez, ale nospy nie żeby szyjki za bardzo nie rozkurczyć. I własnie to naturalne ze względu na to, że macica się dostosowuje do nowej sytuacji. Mnie to dziwi, że tak szybko, bo to wszystko tam jeszcze w milimetrach jest, no ale jak lekarz tak mówi, to wierzę 😅

Sas lubi tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

preg.png
  • Sas Autorytet

Wysłany: 20 maja, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Tak, mnie łapie momentami dokładnie taki ból jak na okres. Przedwczoraj aż mnie nad ranem obudził i już nie mogłam spać. Moja ginekolog mi zaleciła magnez, ale nospy nie żeby szyjki za bardzo nie rozkurczyć. I własnie to naturalne ze względu na to, że macica się dostosowuje do nowej sytuacji. Mnie to dziwi, że tak szybko, bo to wszystko tam jeszcze w milimetrach jest, no ale jak lekarz tak mówi, to wierzę 😅
    To ok bo juz sie stresowalam ze cos jestnie tak.

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania2010 wrote:
    dziewczyny poszukuje noclegu niedaleko kliniki mozcie cos polecic

My spaliśmy w Ubytovani Stracena i Hotel City City.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 18:42

Hania2010 lubi tę wiadomość

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR???
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 20 maja, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Dobrze,że piszesz to nie będę juz tak brać nospy.Dzis w pracy raz o 14,drugi raz o 17 takie bóle mnie przeszywały,aż zgięło mnie wpół.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Sas Autorytet

Wysłany: 20 maja, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Dobrze,że piszesz to nie będę juz tak brać nospy.Dzis w pracy raz o 14,drugi raz o 17 takie bóle mnie przeszywały,aż zgięło mnie wpół.
    Ja czuje ze najgorzej jest jak.siedze. Jak leze duzo lepiej.

Tigra lubi tę wiadomość

• Anka84 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj dostałam @. Z kolejnym cyklem w czerwcu chcę podejść do transferu. Zarodek czeka na nas od listopada🙈 Chciałbym zrobić wszystko co tylko możliwe aby się udało. Oprócz tego, że rozmyślam, czy wziąć wlew z magnezu na skurcze, to jeszcze myślę, czy nie napisać do Marceli z zapytaniem, czy warto wziąć chociaż jeden zastrzyk z diphereline na wyciszenie mojego mięśniaka, czy to ma w ogóle sens😳 Czytam, że faktycznie niektórym przyniosło to efekt. Miałam te zastrzyki w grudniu i w styczniu, ale niestety inne rzeczy pokomplikowały mi podejście do transferu, a później nic już Pani Doktor o tym nie wspominała. Myslicie, że zapytać, może to faktycznie pomóc?

👱‍♀️ 40lat
    Cienkie endometrium
    Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
    PAI1- hetero, MTHR- hetero
    KIR bx

👦38 lat
    Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)

Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
    Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
    Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
    Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
    30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
    sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5

Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
    luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
    Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
    25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭

Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭

AZ Czechy Reprofit Ostrava
    11.07.24r.-transfer 6AA
    11dpt. Beta <0,5
  • mlia Autorytet

Wysłany: 21 maja, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka84 wrote:
    Dziewczyny wczoraj dostałam @. Z kolejnym cyklem w czerwcu chcę podejść do transferu. Zarodek czeka na nas od listopada🙈 Chciałbym zrobić wszystko co tylko możliwe aby się udało. Oprócz tego, że rozmyślam, czy wziąć wlew z magnezu na skurcze, to jeszcze myślę, czy nie napisać do Marceli z zapytaniem, czy warto wziąć chociaż jeden zastrzyk z diphereline na wyciszenie mojego mięśniaka, czy to ma w ogóle sens😳 Czytam, że faktycznie niektórym przyniosło to efekt. Miałam te zastrzyki w grudniu i w styczniu, ale niestety inne rzeczy pokomplikowały mi podejście do transferu, a później nic już Pani Doktor o tym nie wspominała. Myslicie, że zapytać, może to faktycznie pomóc?
    Pytaj, pytaj. Lekarze też mają dużo na głowie i zapominają o niektórych rzeczach. U mnie np raz przy transferze zapomniała wypisać receptę na prograf, na szczęście sama zapytałam.

Anka84 lubi tę wiadomość

age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Kurczę, aż tak poważnie? Ja to mam w większości po prostu takie odczucie w podbrzuszu, że coś się tam dzieje. Taki faktyczny ból miałam tylko wtedy raz nad ranem. Trzymam kciuki żeby Ci to przeszło, bo na pewno jest stresujące. Dużo odpoczywaj i się oszczędzaj. Ja od transferu nawet odkurzacza do ręki nie biorę. Może przesada, ale wolę dmuchać na zimne

Sas, Tigra, Hania2010 lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o poradę. 🙂
    Przed transferem chciałabym zrobić wymaz, aby sprawdzić czy jest tam wszystko ok. I z tego co widzę można zrobić wymaz albo z pochwy albo z szyjki macicy. Jeśli coś by się tam zalęgło to czy wymaz z pochwy to wykryje? Może wiecie więcej na ten temat niż ja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 21:23

17/06/2024 Transfer

• Sas Autorytet

Wysłany: 21 maja, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Poproszę o poradę. 🙂
    Przed transferem chciałabym zrobić wymaz, aby sprawdzić czy jest tam wszystko ok. I z tego co widzę można zrobić wymaz albo z pochwy albo z szyjki macicy. Jeśli coś by się tam zalęgło to czy wymaz z pochwy to wykryje? Może wiecie więcej na ten temat niż ja?
    Mnie 2 razy przed transferem wyszly bakterie wlasnie w wymazie ale z pochwy.
    W sumie to poszlam na bipcenoze bo musi bhc wazna a jej nie mialam babka pobrala material a ze wyszly bakterie to zamiast biocenozy zrobione bylo badanie tych bakterii czyli wymaz a nie biocenoza. Bralam antybiotyk zeby sie wyleczyc.

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 22 maja, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Mnie 2 razy przed transferem wyszly bakterie wlasnie w wymazie ale z pochwy.
    W sumie to poszlam na bipcenoze bo musi bhc wazna a jej nie mialam babka pobrala material a ze wyszly bakterie to zamiast biocenozy zrobione bylo badanie tych bakterii czyli wymaz a nie biocenoza. Bralam antybiotyk zeby sie wyleczyc.

Robiłaś to badanie w diagnostyce? Nie wiesz jak to badanie się nazywa? Z tego co widziałam w diagnostyce robią wymaz taki podstawowy i wymaz tlenowo+beztlenowo+mykologia i zastanawiam się czy nie zrobić tego drugiego pakietu, ale nie wiem czy nie jest za późno na to badanie. Za kilka dni powinnam dostać miesiączkę i zacząć przygotowywać się do transferu na cyklu naturalnym, ale jeszcze przeszła mi przez głowę myśl, że dla bezpieczeństwa zrobię jeszcze wymaz. Mam nadzieję, że wynik będzie szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 06:22

17/06/2024 Transfer

• Sas Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Robiłaś to badanie w diagnostyce? Nie wiesz jak to badanie się nazywa? Z tego co widziałam w diagnostyce robią wymaz taki podstawowy i wymaz tlenowo+beztlenowo+mykologia i zastanawiam się czy nie zrobić tego drugiego pakietu, ale nie wiem czy nie jest za późno na to badanie. Za kilka dni powinnam dostać miesiączkę i zacząć przygotowywać się do transferu na cyklu naturalnym, ale jeszcze przeszła mi przez głowę myśl, że dla bezpieczeństwa zrobię jeszcze wymaz. Mam nadzieję, że wynik będzie szybko.
    Robilam w jakims labolatorium Lab chcialam biocenoze ale ze wyszly bakterie to dali mi wynik jak z wymazu z nazwa bakterii.

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 22 maja, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Robilam w jakims labolatorium Lab chcialam biocenoze ale ze wyszly bakterie to dali mi wynik jak z wymazu z nazwa bakterii.

Dziękuję za informację. 🙂

17/06/2024 Transfer

• Sas Autorytet

Wysłany: 22 maja, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Dziękuję za informację. 🙂
    Pij sobie codziennie jedna saszetke vivomix450 mnie pomagalo.

Woczekiwaniu lubi tę wiadomość

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka84 to kciuki za transfer daj znać co powiedziała lekarka na to diphereline 😊
    SAS a dużo płaciłaś za te saszetki ?

Sas lubi tę wiadomość

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Anka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Anka84 to kciuki za transfer daj znać co powiedziała lekarka na to diphereline 😊

Na razie czekam w sprawie diphereline, bo Marcela miała z Panią Doktor przegadać. Napisała mi tylko, że wlew każdy może przyjąć i chyba się skuszę :) Koszt 30 euro.
    A transfer dopiero z kolejną miesiączką, więc pewnie wypadnie koniec czerwca, początek lipca :)

A Ty na jakim etapie teraz jesteś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 21:23

👱‍♀️ 40lat
    Cienkie endometrium
    Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
    PAI1- hetero, MTHR- hetero
    KIR bx

👦38 lat
    Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)

Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
    Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
    Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
    Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
    30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
    sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5

Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
    luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
    Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
    25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭

Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭

AZ Czechy Reprofit Ostrava
    11.07.24r.-transfer 6AA
    11dpt. Beta <0,5
  • Sas Autorytet

Wysłany: 23 maja, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Ten vivomix 450 czytli najwiecej tych zywych bakterii w aptece kosztuj eok 130 zl a na allego 100 zl za 10 saszetek. Pilam tak co drugi dzien. Ale widzialam na alegro ze sa slabsze tansze.
    Mnie lekarka sama powiedziala zeby pic ten vivomix 450 bo mialam za koleja 2 infekcje.

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka84 wrote:
    Na razie czekam w sprawie diphereline, bo Marcela miała z Panią Doktor przegadać.

A Ty na jakim etapie teraz jesteś? :)
    Wczasy a później działamy tylko cały czas się bije z myślami czy brać przebadany bo jak ma się udać to i tak się uda... A to znowu będę chciała podejść wiadomo różnie to bywa.

Sas pewnie spróbuję też bo ostatnio zamówiłam jakiś probiotyk w tabletkach ale mi nie podszedł tak jakoś dziwnie się po nim czułam

Anka84 lubi tę wiadomość

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Sas Autorytet

Wysłany: 24 maja, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Wczasy a później działamy tylko cały czas się bije z myślami czy brać przebadany bo jak ma się udać to i tak się uda... A to znowu będę chciała podejść wiadomo różnie to bywa.

Sas pewnie spróbuję też bo ostatnio zamówiłam jakiś probiotyk w tabletkach ale mi nie podszedł tak jakoś dziwnie się po nim czułam
    Ja nigdy nie mialam.infekcji a tu nagle przed transferem jak na zlosc jedna za druga i to wychodzila zle biocenoza a czulam.sie dobrze. Bralam caly czas gynoflor na recepte to jest i ten vivomix trzyma sie go w lodowce i na szczescie udalo sie wszystko wyleczyc. Odstawilam w dniu transferu.
    Zreszta jak sie okazalo poki co to byl.udany transfer i jest ♥️

Joanna1212 lubi tę wiadomość

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 24 maja, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Ja nigdy nie mialam.infekcji a tu nagle przed transferem jak na zlosc jedna za druga i to wychodzila zle biocenoza a czulam.sie dobrze. Bralam caly czas gynoflor na recepte to jest i ten vivomix trzyma sie go w lodowce i na szczescie udalo sie wszystko wyleczyc. Odstawilam w dniu transferu.
    Zreszta jak sie okazalo poki co to byl.udany transfer i jest ♥️

Sas teraz nie bierzesz żadnego probiotyku?

17/06/2024 Transfer

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ