Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj te doktorki źle mierzą a później takie rzeczy
Dobrze że wszystko finalnie dobrze się skończyło trzymam dalsze kciuki!!!Milvaaa lubi tę wiadomość
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Dziękuję ❤️
Tak, najważniejsze, że jest ok Jednak taki "niesmak" po tym USG pozostał i wyszliśmy stamtąd trochę w dziwnym nastroju czy się już cieszyć czy jeszcze powinniśmy poczekać do USG w przyszłym tygodniu. Na zdjęciu z USG to wygląda jak ten słynny pierścionek i zaskoczona jestem, że już był migający punkcik. Tylko nie dostaliśmy w sumie żadnego zapisu czy informacji jak bije. Z tego co widziałam, to powinna być chyba jeszcze informacja z jaką szybkością i zapis z USG 🤔 Możecie dać znać jak to u Was było? Może to w Reproficie tylko takie okrojone zdjęcia i informacje podają 🙄 jakość tego zdjęcia co mamy to nie jest jakaś super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 09:53
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
⏳ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
-
mlia wrote:Gratulacje! Na tym etapie sprawdza się tylko czy jest i czy bije, więcej nie można bo można zaszkodzić. Później będą te zapisy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 10:40
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
-
Milvaaa wrote:Mamy serduszko!!😍
Zarodek według dzisiejszego mierzenia ma 0,25cm to teoretycznie nie urósł tak jak powinien, ale to jest tak maleńkie i trudne do zmierzenia, że na razie to nie jest miarodajne.
Tylko bez przebojów i stresu się nie obyło, bo podczas USG dr R zmartwiona, że jest serduszko ale za małe... Myślałam, że tam zejdę, a ona akurat poszła na 20 minut, bo coś się wydarzyło w klinice. Okazało się finalnie, że źle policzyła i myślała, że to już 7 tydzień 🙉
Gratuluje Milvaaa🥰Milvaaa lubi tę wiadomość
👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
PAI1- hetero, MTHR- hetero
KIR bx
👦38 lat
Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)
Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5
Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭
Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭
AZ Czechy Reprofit Ostrava
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Milvaaa wrote:Dziękuję ❤️
Tak, najważniejsze, że jest ok Jednak taki "niesmak" po tym USG pozostał i wyszliśmy stamtąd trochę w dziwnym nastroju czy się już cieszyć czy jeszcze powinniśmy poczekać do USG w przyszłym tygodniu. Na zdjęciu z USG to wygląda jak ten słynny pierścionek i zaskoczona jestem, że już był migający punkcik. Tylko nie dostaliśmy w sumie żadnego zapisu czy informacji jak bije. Z tego co widziałam, to powinna być chyba jeszcze informacja z jaką szybkością i zapis z USG 🤔 Możecie dać znać jak to u Was było? Może to w Reproficie tylko takie okrojone zdjęcia i informacje podają 🙄 jakość tego zdjęcia co mamy to nie jest jakaś super
Pięknie, że jest serduszko! ♥️♥️♥️
Tak jak Mlia pisze nie robi się pomiarów tętna na tak wczesnym etapie. Zbyt częste USG też nie jest zalecane. Usg i doppler badający tętno to fale, których nadmiar szkodzi zarodkowi (chodzi o wzrost temperatury). Moj gin twierdził, że co prawda trzeba byłoby to USG robić 20 min zeby faktycznie temperatura wewnątrz macicy wzrosła, ale dbał o unikanie Dopplera naxwczesnym etapie i odradzał USG tydzień po tygodniu jak nie było potrzeby sprawdzania czegoś niepokojącego. Pomimo więc chęci oglądania go codziennie lepiej poskromić apetyt na to. Mówi się że do 8 tygodnia lepiej Dopplera unikać albo włączać go w trakcie USG na ultra krótko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 15:51
Milvaaa lubi tę wiadomość
-
Milvaaa wrote:Mamy serduszko!!😍
Zarodek według dzisiejszego mierzenia ma 0,25cm to teoretycznie nie urósł tak jak powinien, ale to jest tak maleńkie i trudne do zmierzenia, że na razie to nie jest miarodajne.
Tylko bez przebojów i stresu się nie obyło, bo podczas USG dr R zmartwiona, że jest serduszko ale za małe... Myślałam, że tam zejdę, a ona akurat poszła na 20 minut, bo coś się wydarzyło w klinice. Okazało się finalnie, że źle policzyła i myślała, że to już 7 tydzień 🙉
Dzisiaj ok 10 dostałam skurczy i ból w podbrzuszu, i w jajnikach oraz nagłe chwilowe ukłucie w okolicach szyjki.Po tym incydencie na wkładce krew pomieszana z resztkami z cyclogestu,kolor jasnobrązowoczerwonny.Za każdym razem od tego czasu na papierze jasno brązowe plamy i niteczki brązowe.Wzięłam nospę,ale czuję tam na dole skurcze.Boje się.No i latam do sikania co 20 minut. -
The_sleeping_beauty dzięki za info Właśnie na chyba dosłownie sekundę słyszeliśmy, ale ja byłam tak przestraszona tą informacją o za małym serduszku/zarodku, że jakoś wtedy nawet tego nie zarejestrowałam.
Tigra nie, oni nie prowadzą ciąż. Mam już świetną ginekolog z polecenia u siebie na miejscu.
A byłaś badana ginekologicznie wziernikiem? Może masz podobnie jak ja?ONA: 96' ON: 94'
-
Milvaaa wrote:The_sleeping_beauty dzięki za info Właśnie na chyba dosłownie sekundę słyszeliśmy, ale ja byłam tak przestraszona tą informacją o za małym serduszku/zarodku, że jakoś wtedy nawet tego nie zarejestrowałam.
Tigra nie, oni nie prowadzą ciąż. Mam już świetną ginekolog z polecenia u siebie na miejscu.
A byłaś badana ginekologicznie wziernikiem? Może masz podobnie jak ja?
Nie,tylko usg dopochwowo.Wczoraj trochę mnie swędziało,a po założeniu globulki kichłam,część globulki wyszła.Wkładałam,ale już rozpuściła się płytko.Czułam pieczenie przed zasnięciem.
Miałaś śluz gęsty zabarwiony na brązowo?Nastepną wizytę mam za dwa tygodnie,do tej pory chyba zejdę ze zmartwienia. -
Milvaaa wrote:Dziękuję ❤️
The_sleeping_beauty wrote:Pięknie, że jest serduszko! ♥️♥️♥️
Tak jak Mlia pisze nie robi się pomiarów tętna na tak wczesnym etapie. Zbyt częste USG też nie jest zalecane. Usg i doppler badający tętno to fale, których nadmiar szkodzi zarodkowi (chodzi o wzrost temperatury). Moj gin twierdził, że co prawda trzeba byłoby to USG robić 20 min zeby faktycznie temperatura wewnątrz macicy wzrosła, ale dbał o unikanie Dopplera naxwczesnym etapie i odradzał USG tydzień po tygodniu jak nie było potrzeby sprawdzania czegoś niepokojącego. Pomimo więc chęci oglądania go codziennie lepiej poskromić apetyt na to. Mówi się że do 8 tygodnia lepiej Dopplera unikać albo włączać go w trakcie USG na ultra krótko
Miałam dzien po dniu dwa usg,ale krótkie.Nastepne będzie dwa tygodnie po ostatnim.Będzie to juz 9 tydzien.
-
To jak na USG było wszystko ok, to prawdopodobnie to krwawienie nie z macicy. Może tak samo masz rankę na szyjce. A masz możliwość skontaktować się z lekarzem? Może dobrze jakby zobaczył ginekologicznie czy jest wszystko ok?
Ja mam różne plamienia - raz krwiste, raz całkiem brązowe. I też o różnym nasileniu w zależności od dnia. Dzięki temu, że wiem skąd to się bierze to staram się nie przejmować. Moja ginekolog mnie zapewniała, że to nic groźnego i nawet gdybym krew widziała to mam nie panikowaćSas lubi tę wiadomość
-
Milvaaa wrote:To jak na USG było wszystko ok, to prawdopodobnie to krwawienie nie z macicy. Może tak samo masz rankę na szyjce. A masz możliwość skontaktować się z lekarzem? Może dobrze jakby zobaczył ginekologicznie czy jest wszystko ok?
Ja mam różne plamienia - raz krwiste, raz całkiem brązowe. I też o różnym nasileniu w zależności od dnia. Dzięki temu, że wiem skąd to się bierze to staram się nie przejmować. Moja ginekolog mnie zapewniała, że to nic groźnego i nawet gdybym krew widziała to mam nie panikować
Tak poza tym analizuję wczorajszy dzień,i zapomniałam wziąć jednej tabletki estrofemu.
Moze to jest przyczyna? -
Tigra wrote:Po poprzednim plamieniu byłam badana i wszystko było w porządku.Jutro zbadam progesteron,jedli będzie nieprawodłowy to dołożę luteinę.
Tak poza tym analizuję wczorajszy dzień,i zapomniałam wziąć jednej tabletki estrofemu.
Moze to jest przyczyna?Tigra lubi tę wiadomość
-
Nie zaglądałam tu od ponad tygodnia ale cały czas myślałam o tym co u Was.
Milvaaa, serdecznie Ci gratuluję!!! Niech Kropeczek zdrowo rośnie i już nie stresuje mamy pomiarami 😉 Na tym etapie bardzo łatwo o błąd pomiarów i nie ma się co tym przejmować (wiem, łatwo mówić a trudniej zrobić). U mnie też kilka razy padła informacja, że wielkość zarodka odpowiada wcześniejszemu wiekowi ciąży a potem na kolejnych wizytach to się wyrownywało.
Tigra, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i te plamienia ustaną żebyś się tak nie stresowała.
Dziewczyny, niech dobra passa trwa i czekamy na kolejne szczęśliwe transfery 😊Woczekiwaniu, Tigra, Sas, Milvaaa lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Cześć dziewczyny,progesteron wyszedł mi 27,więc chyba w porządku.Ciekawa jestem czy juz ciałko żółtkowe lub tworzące się łożysko produkuje progesteron,bo biorąc dwa razy cyclogest i prolutex raz dziennie to chyba nie jest jakoś wysoko chyba?
-
Mi się wydaje że jest ok 😊
Tigra lubi tę wiadomość
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Sas wrote:Dziewczyny czy mialyscie takie uczucir jak na okres ? Takie dziwne w brzuchu i bol jajnikow. Czy to normalne ?
Przez cały I trymestr miałam bóle jak na @ i brałam magnez i nospę. Też się tym martwiłam i wypytywałam o to dziewczyny. Także, TAK, to normalny objaw u niektórych z nas 😊 Oprócz tego byłam potwornie senna. Moglam zasnąć w każdym miejscu, w każdej pozycji, czy obudzić sie i iść dalej spać. Zasypiałam nawet w trakcie rozmowy z mężem. Do tego miałam potworną zgagę, która myślałam, że jest okropna, a tak naprawdę okropny to był dopiero refluks w III trymestrze. Nie przespałam ani jednej nocy w pozycji innej niż siedzącej i żadne medykamenty nie przynosiły ulgi. Jedynie II trymestr, zwany trymestrem miodowego miesiąca, dał mi wypocząć i poczuć się fantastycznie w ciąży. Tak samo dobrze przeszłam połóg, czyli IV trymestr 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 22:42
Hania2010, Ewa3bit, Sas, Tigra lubią tę wiadomość