X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te doktorki źle mierzą a później takie rzeczy
    Dobrze że wszystko finalnie dobrze się skończyło trzymam dalsze kciuki!!!

Milvaaa lubi tę wiadomość

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️
    Tak, najważniejsze, że jest ok :) Jednak taki "niesmak" po tym USG pozostał i wyszliśmy stamtąd trochę w dziwnym nastroju czy się już cieszyć czy jeszcze powinniśmy poczekać do USG w przyszłym tygodniu. Na zdjęciu z USG to wygląda jak ten słynny pierścionek i zaskoczona jestem, że już był migający punkcik. Tylko nie dostaliśmy w sumie żadnego zapisu czy informacji jak bije. Z tego co widziałam, to powinna być chyba jeszcze informacja z jaką szybkością i zapis z USG 🤔 Możecie dać znać jak to u Was było? Może to w Reproficie tylko takie okrojone zdjęcia i informacje podają 🙄 jakość tego zdjęcia co mamy to nie jest jakaś super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 09:53

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

preg.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 17 maja, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Na tym etapie sprawdza się tylko czy jest i czy bije, więcej nie można bo można zaszkodzić. Później będą te zapisy.

Milvaaa, Magra3, Tigra lubią tę wiadomość

age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Gratulacje! Na tym etapie sprawdza się tylko czy jest i czy bije, więcej nie można bo można zaszkodzić. Później będą te zapisy.
    O, dziękuję Ci za informację 😊O betach to wiem wszystko, ale teraz to jestem zielona jak i co powinno być 😆 Za dużo też czytać nie chcę, bo się pewnie zestresuję tylko. Już i tak zdążyłam się dowiedzieć, że na dobę powinien 1mm urosnąć, więc za mało u nas, ale już mnie ginekolog uspokoiła, że trzeba wziąć pod uwagę błąd pomiaru i że to na dwóch różnych aparatach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 10:40

🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳

preg.png
  • Anka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Mamy serduszko!!😍
    Zarodek według dzisiejszego mierzenia ma 0,25cm to teoretycznie nie urósł tak jak powinien, ale to jest tak maleńkie i trudne do zmierzenia, że na razie to nie jest miarodajne.
    Tylko bez przebojów i stresu się nie obyło, bo podczas USG dr R zmartwiona, że jest serduszko ale za małe... Myślałam, że tam zejdę, a ona akurat poszła na 20 minut, bo coś się wydarzyło w klinice. Okazało się finalnie, że źle policzyła i myślała, że to już 7 tydzień 🙉

Gratuluje Milvaaa🥰

👱‍♀️ 40lat
    Cienkie endometrium
    Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
    PAI1- hetero, MTHR- hetero
    KIR bx

👦38 lat
    Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)

Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
    Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
    Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
    Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
    30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
    sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5

Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
    luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
    Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
    25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭

Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭

AZ Czechy Reprofit Ostrava
    11.07.24r.-transfer 6AA
    11dpt. Beta <0,5
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 17 maja, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Dziękuję ❤️
    Tak, najważniejsze, że jest ok :) Jednak taki "niesmak" po tym USG pozostał i wyszliśmy stamtąd trochę w dziwnym nastroju czy się już cieszyć czy jeszcze powinniśmy poczekać do USG w przyszłym tygodniu. Na zdjęciu z USG to wygląda jak ten słynny pierścionek i zaskoczona jestem, że już był migający punkcik. Tylko nie dostaliśmy w sumie żadnego zapisu czy informacji jak bije. Z tego co widziałam, to powinna być chyba jeszcze informacja z jaką szybkością i zapis z USG 🤔 Możecie dać znać jak to u Was było? Może to w Reproficie tylko takie okrojone zdjęcia i informacje podają 🙄 jakość tego zdjęcia co mamy to nie jest jakaś super

Pięknie, że jest serduszko! ♥️♥️♥️

Tak jak Mlia pisze nie robi się pomiarów tętna na tak wczesnym etapie. Zbyt częste USG też nie jest zalecane. Usg i doppler badający tętno to fale, których nadmiar szkodzi zarodkowi (chodzi o wzrost temperatury). Moj gin twierdził, że co prawda trzeba byłoby to USG robić 20 min zeby faktycznie temperatura wewnątrz macicy wzrosła, ale dbał o unikanie Dopplera naxwczesnym etapie i odradzał USG tydzień po tygodniu jak nie było potrzeby sprawdzania czegoś niepokojącego. Pomimo więc chęci oglądania go codziennie lepiej poskromić apetyt na to. Mówi się że do 8 tygodnia lepiej Dopplera unikać albo włączać go w trakcie USG na ultra krótko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 15:51

age.png
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 17 maja, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Mamy serduszko!!😍
    Zarodek według dzisiejszego mierzenia ma 0,25cm to teoretycznie nie urósł tak jak powinien, ale to jest tak maleńkie i trudne do zmierzenia, że na razie to nie jest miarodajne.
    Tylko bez przebojów i stresu się nie obyło, bo podczas USG dr R zmartwiona, że jest serduszko ale za małe... Myślałam, że tam zejdę, a ona akurat poszła na 20 minut, bo coś się wydarzyło w klinice. Okazało się finalnie, że źle policzyła i myślała, że to już 7 tydzień 🙉
    Bardzo się cieszę!Bedziesz u nich prowadzić ciążę?

Dzisiaj ok 10 dostałam skurczy i ból w podbrzuszu, i w jajnikach oraz nagłe chwilowe ukłucie w okolicach szyjki.Po tym incydencie na wkładce krew pomieszana z resztkami z cyclogestu,kolor jasnobrązowoczerwonny.Za każdym razem od tego czasu na papierze jasno brązowe plamy i niteczki brązowe.Wzięłam nospę,ale czuję tam na dole skurcze.Boje się.No i latam do sikania co 20 minut.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty dzięki za info :) Właśnie na chyba dosłownie sekundę słyszeliśmy, ale ja byłam tak przestraszona tą informacją o za małym serduszku/zarodku, że jakoś wtedy nawet tego nie zarejestrowałam.

Tigra nie, oni nie prowadzą ciąż. Mam już świetną ginekolog z polecenia u siebie na miejscu.
    A byłaś badana ginekologicznie wziernikiem? Może masz podobnie jak ja?

preg.png
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 17 maja, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    The_sleeping_beauty dzięki za info :) Właśnie na chyba dosłownie sekundę słyszeliśmy, ale ja byłam tak przestraszona tą informacją o za małym serduszku/zarodku, że jakoś wtedy nawet tego nie zarejestrowałam.

Tigra nie, oni nie prowadzą ciąż. Mam już świetną ginekolog z polecenia u siebie na miejscu.
    A byłaś badana ginekologicznie wziernikiem? Może masz podobnie jak ja?
    Słyszałam,że jest możliwość prowadzenia ciąży.
    Nie,tylko usg dopochwowo.Wczoraj trochę mnie swędziało,a po założeniu globulki kichłam,część globulki wyszła.Wkładałam,ale już rozpuściła się płytko.Czułam pieczenie przed zasnięciem.
    Miałaś śluz gęsty zabarwiony na brązowo?Nastepną wizytę mam za dwa tygodnie,do tej pory chyba zejdę ze zmartwienia.

Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 17 maja, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Dziękuję ❤️
    Mnie nie zbadali tetna zarodka?,tylko ppwiedzieli,że bije i pokazali na usg.Zdjęcie wydrukowane,ale przypomina bardziej pajacyka z rozportartymi rączkami.Takie było moje pierwsze skojarzenie.

The_sleeping_beauty wrote:
    Pięknie, że jest serduszko! ♥️♥️♥️

Tak jak Mlia pisze nie robi się pomiarów tętna na tak wczesnym etapie. Zbyt częste USG też nie jest zalecane. Usg i doppler badający tętno to fale, których nadmiar szkodzi zarodkowi (chodzi o wzrost temperatury). Moj gin twierdził, że co prawda trzeba byłoby to USG robić 20 min zeby faktycznie temperatura wewnątrz macicy wzrosła, ale dbał o unikanie Dopplera naxwczesnym etapie i odradzał USG tydzień po tygodniu jak nie było potrzeby sprawdzania czegoś niepokojącego. Pomimo więc chęci oglądania go codziennie lepiej poskromić apetyt na to. Mówi się że do 8 tygodnia lepiej Dopplera unikać albo włączać go w trakcie USG na ultra krótko
    Jak powiedzieć doktorowi,że się nie chce tego doplera?Jak on wygląda,jest połączony do usg?

Miałam dzien po dniu dwa usg,ale krótkie.Nastepne będzie dwa tygodnie po ostatnim.Będzie to juz 9 tydzien.

Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak na USG było wszystko ok, to prawdopodobnie to krwawienie nie z macicy. Może tak samo masz rankę na szyjce. A masz możliwość skontaktować się z lekarzem? Może dobrze jakby zobaczył ginekologicznie czy jest wszystko ok?
    Ja mam różne plamienia - raz krwiste, raz całkiem brązowe. I też o różnym nasileniu w zależności od dnia. Dzięki temu, że wiem skąd to się bierze to staram się nie przejmować. Moja ginekolog mnie zapewniała, że to nic groźnego i nawet gdybym krew widziała to mam nie panikować

Sas lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 17 maja, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    To jak na USG było wszystko ok, to prawdopodobnie to krwawienie nie z macicy. Może tak samo masz rankę na szyjce. A masz możliwość skontaktować się z lekarzem? Może dobrze jakby zobaczył ginekologicznie czy jest wszystko ok?
    Ja mam różne plamienia - raz krwiste, raz całkiem brązowe. I też o różnym nasileniu w zależności od dnia. Dzięki temu, że wiem skąd to się bierze to staram się nie przejmować. Moja ginekolog mnie zapewniała, że to nic groźnego i nawet gdybym krew widziała to mam nie panikować
    Po poprzednim plamieniu byłam badana i wszystko było w porządku.Jutro zbadam progesteron,jedli będzie nieprawodłowy to dołożę luteinę.
    Tak poza tym analizuję wczorajszy dzień,i zapomniałam wziąć jednej tabletki estrofemu.
    Moze to jest przyczyna?

Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Po poprzednim plamieniu byłam badana i wszystko było w porządku.Jutro zbadam progesteron,jedli będzie nieprawodłowy to dołożę luteinę.
    Tak poza tym analizuję wczorajszy dzień,i zapomniałam wziąć jednej tabletki estrofemu.
    Moze to jest przyczyna?
    Aaa, ok. Napisałaś, że miałaś tylko USG bez badania przez wziernik. Hm, tylko lekarz byłby w stanie odpowiedzieć jednoznacznie na pytanie, ale chyba pominięcie jednej tabletki nie miałoby aż takich konsekwencji. Bierzemy tego bardzo dużo przez długi czas i poziom hormonu we krwi nie spadłby drastycznie z powodu pominięcia jednej tabletki. Polecam Ci zrobić sobie rozpiskę na kartce w formie tabeli. Ja mam na wszystkie leki i stawiam krzyżyk kiedy dany lek stosuję. Dodatkowo na Estrofem dzwoni mi budzik 3x dziennie, bo to tyle razy się bierze, że łatwo właśnie zapomnieć o jednej dawce

Tigra lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 18 maja, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaglądałam tu od ponad tygodnia ale cały czas myślałam o tym co u Was.

Milvaaa, serdecznie Ci gratuluję!!! Niech Kropeczek zdrowo rośnie i już nie stresuje mamy pomiarami 😉 Na tym etapie bardzo łatwo o błąd pomiarów i nie ma się co tym przejmować (wiem, łatwo mówić a trudniej zrobić). U mnie też kilka razy padła informacja, że wielkość zarodka odpowiada wcześniejszemu wiekowi ciąży a potem na kolejnych wizytach to się wyrownywało.

Tigra, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i te plamienia ustaną żebyś się tak nie stresowała.

Dziewczyny, niech dobra passa trwa i czekamy na kolejne szczęśliwe transfery 😊

Woczekiwaniu, Tigra, Sas, Milvaaa lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 18 maja, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,progesteron wyszedł mi 27,więc chyba w porządku.Ciekawa jestem czy juz ciałko żółtkowe lub tworzące się łożysko produkuje progesteron,bo biorąc dwa razy cyclogest i prolutex raz dziennie to chyba nie jest jakoś wysoko chyba?

Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że jest ok 😊

Tigra lubi tę wiadomość

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Sas Autorytet

Wysłany: 19 maja, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mialyscie takie uczucir jak na okres ? Takie dziwne w brzuchu i bol jajnikow. Czy to normalne ?

• I gave up Autorytet

Wysłany: 19 maja, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Dziewczyny czy mialyscie takie uczucir jak na okres ? Takie dziwne w brzuchu i bol jajnikow. Czy to normalne ?

Przez cały I trymestr miałam bóle jak na @ i brałam magnez i nospę. Też się tym martwiłam i wypytywałam o to dziewczyny. Także, TAK, to normalny objaw u niektórych z nas 😊 Oprócz tego byłam potwornie senna. Moglam zasnąć w każdym miejscu, w każdej pozycji, czy obudzić sie i iść dalej spać. Zasypiałam nawet w trakcie rozmowy z mężem. Do tego miałam potworną zgagę, która myślałam, że jest okropna, a tak naprawdę okropny to był dopiero refluks w III trymestrze. Nie przespałam ani jednej nocy w pozycji innej niż siedzącej i żadne medykamenty nie przynosiły ulgi. Jedynie II trymestr, zwany trymestrem miodowego miesiąca, dał mi wypocząć i poczuć się fantastycznie w ciąży. Tak samo dobrze przeszłam połóg, czyli IV trymestr 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 22:42

Hania2010, Ewa3bit, Sas, Tigra lubią tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poszukuje noclegu niedaleko kliniki mozcie cos polecic

• Tigra Autorytet

Wysłany: 20 maja, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie korzystałam,ale jak wpiszesz w wyszukiwarkę nocleg ostrawa ovufriend to powinny wyskoczyc ci tematy.

Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ