Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
I gave up wrote:Również brałam acard rano, a heparynę wieczorem. Tak zalecil Reprofit
Dziękuję za odpowiedź. To teraz już nie wiem co robić. Jak wczoraj pytałam kiedy mam brać ten Acard i clexane to mi Marcela powiedziała, że wieczorem, ale w różnym czasie czyli jedno o 19 a drugie o 21. 😞 I teraz się martwię czy na pewno będzie dobrze jak będę tak brała jak mi powiedziała.Sas lubi tę wiadomość
On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR??? -
Woczekiwaniu wrote:Dziękuję za odpowiedź. To teraz już nie wiem co robić. Jak wczoraj pytałam kiedy mam brać ten Acard i clexane to mi Marcela powiedziała, że wieczorem, ale w różnym czasie czyli jedno o 19 a drugie o 21. 😞 I teraz się martwię czy na pewno będzie dobrze jak będę tak brała jak mi powiedziała.
-
Sas wrote:Nie martw sie jam tak moeila to tak bierz chyba wiedza co robia
Podejrzewam, że jakiejś dużej różnicy nie ma w porze stosowania. Czy jedno będzie stosowane rano czy wieczorem. Pewnie liczy się ogólna dawka dobowa.On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
17/06/2024 Transfer
Woczekiwaniu wrote:Podejrzewam, że jakiejś dużej różnicy nie ma w porze stosowania. Czy jedno będzie stosowane rano czy wieczorem. Pewnie liczy się ogólna dawka dobowa.
Przypomniało mi się teraz, że w innym podejściu miałam acard w południe (brałam o 14) , a heparynę wieczorem (brałam o 21).Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
-
Woczekiwaniu wrote:Podejrzewam, że jakiejś dużej różnicy nie ma w porze stosowania. Czy jedno będzie stosowane rano czy wieczorem. Pewnie liczy się ogólna dawka dobowa.
Ja tylko dodam jako ciekawostkę, ze leżąc w szpitalu dostawałam acard i heparyne na noc 😉 i potem sama tez juz tak bralam.Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Ja tylko dodam jako ciekawostkę, ze leżąc w szpitalu dostawałam acard i heparyne na noc 😉 i potem sama tez juz tak bralam.
Dziękuję za informacje informacje.On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
17/06/2024 Transfer
A propos leków to ja dzisiaj się dowiedziałam, że heparynę będę mieć całą ciążę 🙉 Moja dr woli dmuchać na zimne i mimo jakiś nowych zaleceń immunologów uważa, że przy homo PAI i tym MTHFM lepiej żebym była zabezpieczona. Nie nastawiałam się na to, ale trudno. Jakoś przeżyje choć mnie te zastrzyki najbardziej bolą. Pieką i jakby mi ktoś pręta wsadzał. I progesteron mi też zostawi do 20 tc, ale na szczęście nie Agolutin, bo o to drżałam 😃ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
⏳ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
-
Jatosia wrote:Cześć dziewczyny czy któraś z was miała robiony w Reprofit test Era na cyklu sztucznym ? Co o nim myślicie ? Czy warto?
Woczekiwaniu wrote:Kropek na pokładzie. 🙂 Mam nadzieję, że ten bocian, którego wczoraj widzieliśmy w drodze do Ostrawy przyniesie nam szczęście.
Transfer przeprowadzała inna leka. Myślałam, że Rokosova będzie przeprowadzać transfer. Ale też jest ok.
-
Milvaaa wrote:A propos leków to ja dzisiaj się dowiedziałam, że heparynę będę mieć całą ciążę 🙉 Moja dr woli dmuchać na zimne i mimo jakiś nowych zaleceń immunologów uważa, że przy homo PAI i tym MTHFM lepiej żebym była zabezpieczona. Nie nastawiałam się na to, ale trudno. Jakoś przeżyje choć mnie te zastrzyki najbardziej bolą. Pieką i jakby mi ktoś pręta wsadzał. I progesteron mi też zostawi do 20 tc, ale na szczęście nie Agolutin, bo o to drżałam 😃
Neoparin ma taką grubsza igłę i może dlatego Cię boli. Niby Clexane ma cieńsza igłę i jest trochę mniej bolesny, ale jest droższy. Ja biorę Clexane i wbicie obły jest nie najgorsze, później trochę szczypie, ale podejrzewam że przy Neoparin odczucie po zastrzyku jest takie samo.
Ty te zastrzyki masz już refundowane czy płacisz 100%?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 21:06
17/06/2024 Transfer
Milvaaa wrote:A propos leków to ja dzisiaj się dowiedziałam, że heparynę będę mieć całą ciążę 🙉 Moja dr woli dmuchać na zimne i mimo jakiś nowych zaleceń immunologów uważa, że przy homo PAI i tym MTHFM lepiej żebym była zabezpieczona. Nie nastawiałam się na to, ale trudno. Jakoś przeżyje choć mnie te zastrzyki najbardziej bolą. Pieką i jakby mi ktoś pręta wsadzał. I progesteron mi też zostawi do 20 tc, ale na szczęście nie Agolutin, bo o to drżałam 😃
Z takiej ciekawostki Milvo to powiem, że mialam heparynę całą ciążę i 30 dni w połogu 😊💪 Wiem co czujesz 😘Milvaaa lubi tę wiadomość
-
Woczekiwaniu wrote:Neoparin ma taką grubsza igłę i może dlatego Cię boli. Niby Clexane ma cieńsza igłę i jest trochę mniej bolesny, ale jest droższy. Ja biorę Clexane i wbicie obły jest nie najgorsze, później trochę szczypie, ale podejrzewam że przy Neoparin odczucie po zastrzyku jest takie samo.
Ty te zastrzyki masz już refundowane czy płacisz 100%?
Też zauważyłam te same różnice i od początku ciąży miałam clexane za darmo. Z tego co pisały kiedyś dziewczyny to dużo w tym temacie zależy od lekarza. Dopytam Milvoo, może akurat. Mało tego, gdy okazało się, że w połogu też będę miała brać heparynę to lekarz przepisał mi ciut więcej opakowań będąc jeszcze w ciąży, żeby mi starczyla i żebym nie musiala przepłacać.Woczekiwaniu, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość
-
Milva- piekny suwaczek, rosnijcie dalej zdrowo i bez przygod 🥰
Ja tez bralam heparyne cala ciaze i caly polog. Jakos poszlo, po prostu sie przyzwyczailam do zastrzykow pomimo ze bylo ciezko pod koniec znalezc miejsce by chwycic skore. Wszystko sie ogarnie 🙂Milvaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam, że Wam tak jęczę, ale może coś mi jeszcze podpowiecie.
Od pierwszej nocy po transferze mam jakieś takie dziwne uczucie, tak jakby delikatne skurcze. Dziwne to jest, bo one się pojawiają przy próbie zaśnięcia, więc po pojawieniu się tego uczucia od razu się wybudzany. Wzięłam wczoraj magnez na noc ale to nic nie pomogło. Nie wiem teraz co zrobić. Czy zgłosić to do Reprofit, czy zwiększyć dawkę magnezu i wziąć ewentualnie jeszcze nospe. Pytałam po transferze co zrobić w przypadku ewentualnych skurczy to dostałam informację, aby brac magnez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 10:18
17/06/2024 Transfer
Mysza123 wrote:Milva- piekny suwaczek, rosnijcie dalej zdrowo i bez przygod 🥰
Ja tez bralam heparyne cala ciaze i caly polog. Jakos poszlo, po prostu sie przyzwyczailam do zastrzykow pomimo ze bylo ciezko pod koniec znalezc miejsce by chwycic skore. Wszystko sie ogarnie 🙂
Dzięki za podpowiedzi z tymi igłami. Faktycznie też wolę Clexane, ale u mnie wbijanie to najmniejszy problem. Używam kremu znieczulającego i ukłucia nie czuje w ogóle. To rozchodzenie się płynu mnie bardzo boli. Za to w szpitalu jak zrobiła mi pielęgniarka to byłam w szoku, bo nic prawie nie poczułam. I ona z taka różnica zrobiła, że jak już wpuszczała płyn to puściła skórę. Zaczęliśmy też tak w domu robić i jest lepiej, ale jednak ona miała chyba złote ręce, bo tak żebym nic nie poczuła to nam się nie udało jeszcze 😅ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
⏳ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
-
Woczekiwaniu wrote:Dziewczyny przepraszam, że Wam tak jęczę, ale może coś mi jeszcze podpowiecie.
Od pierwszej nocy po transferze mam jakieś takie dziwne uczucie, tak jakby delikatne skurcze. Dziwne to jest, bo one się pojawiają przy próbie zaśnięcia, więc po pojawieniu się tego uczucia od razu się wybudzany. Wzięłam wczoraj magnez na noc ale to nic nie pomogło. Nie wiem teraz co zrobić. Czy zgłosić to do Reprofit, czy zwiększyć dawkę magnezu i wziąć ewentualnie jeszcze nospe. Pytałam po transferze co zrobić w przypadku ewentualnych skurczy to dostałam informację, aby brac magnez.
Hej, ja tez miałam takie bóle po szczęśliwym transferze - zaczęły się już w nocy. Brałam nospe.
Kciuki ✊🏻
-
aaaania87 wrote:Hej, ja tez miałam takie bóle po szczęśliwym transferze - zaczęły się już w nocy. Brałam nospe.
Kciuki ✊🏻
Dziękuję za informację. Mam nadzieję, że to się zakończy podobnie jak u Ciebie.
Jak często stosowałaś tą nospe? Raz dziennie czy częściej? Widziałam, że dziewczyny stosują nospe chyba 3 razy po 1 tabletce.On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
17/06/2024 Transfer
Woczekiwaniu wrote:Dziękuję za informację. Mam nadzieję, że to się zakończy podobnie jak u Ciebie.
Jak często stosowałaś tą nospe? Raz dziennie czy częściej? Widziałam, że dziewczyny stosują nospe chyba 3 razy po 1 tabletce.
2 razy na dobę, ale tylko przez 2 dni, potem już bóle przeszły i zaczęły się znowu w momencie gdy miał przyjść planowo okres.Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
-
Sas wrote:Nie martw sie jam tak moeila to tak bierz chyba wiedza co robia
Ja brałam acard i heparynę wieczorem oba. Mój ginekolog mówił że są badania mówiące o tym że wyższa jest skuteczność leków przeciwzakrzepowych stosowanych wieczorem
Milvaa brałam heparynę przez całą ciążę. Warto bo w ciąży krew się zagęszcza, a problemy z nadkrzepliwoscia sprzyjają ryzyku poronienia czy obumarcia płodu. Dobrze że Twoja lekarka dmucha na zimneWoczekiwaniu, Milvaaa lubią tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Cześć dziewczyny czy któraś z was miała robiony w Reprofit test Era na cyklu sztucznym ? Co o nim myślicie ? Czy warto?
Robiłam w Polsce. Koszt ten sam co w reproficie. To wynika z tego że wyniki są analizowane w Hiszpanii bez względu na to gdzie jest pobierany materiał.
Moim zdaniem warto. To jedno z podstawowych badań kiedy wcześniejsze transfery były nieudane. Mnie wyszło przesunięcie okna implantacyjnego i po uwzględnieniu tego transfer był udany.
Uwaga! Erę robi się tylko wtedy kiedy masz planowany transfer na cyklu sztucznym. Chodzi o powtarzalność czasu i dawek leków. -
The_sleeping_beauty wrote:Robiłam w Polsce. Koszt ten sam co w reproficie. To wynika z tego że wyniki są analizowane w Hiszpanii bez względu na to gdzie jest pobierany materiał.
Moim zdaniem warto. To jedno z podstawowych badań kiedy wcześniejsze transfery były nieudane. Mnie wyszło przesunięcie okna implantacyjnego i po uwzględnieniu tego transfer był udany.
Uwaga! Erę robi się tylko wtedy kiedy masz planowany transfer na cyklu sztucznym. Chodzi o powtarzalność czasu i dawek leków.
Dziękuję za odpowiedź. Czyli zamiast transferować zarodek w 6 dniu brania proga miałaś transfer w dniu piątym ?
Na 11 transferów raz udało mi się na cyklu sztucznym - była implantacja, beta przyrosła do 2000 i zaczęła spadać. Czy w tej sytuacji według ciebie jest konieczność zrobienia tego badania ?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD