X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Również brałam acard rano, a heparynę wieczorem. Tak zalecil Reprofit

Dziękuję za odpowiedź. To teraz już nie wiem co robić. Jak wczoraj pytałam kiedy mam brać ten Acard i clexane to mi Marcela powiedziała, że wieczorem, ale w różnym czasie czyli jedno o 19 a drugie o 21. 😞 I teraz się martwię czy na pewno będzie dobrze jak będę tak brała jak mi powiedziała.

Sas lubi tę wiadomość

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR???
  • Sas Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. To teraz już nie wiem co robić. Jak wczoraj pytałam kiedy mam brać ten Acard i clexane to mi Marcela powiedziała, że wieczorem, ale w różnym czasie czyli jedno o 19 a drugie o 21. 😞 I teraz się martwię czy na pewno będzie dobrze jak będę tak brała jak mi powiedziała.
    Nie martw sie jam tak moeila to tak bierz chyba wiedza co robia :)

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:

Podejrzewam, że jakiejś dużej różnicy nie ma w porze stosowania. Czy jedno będzie stosowane rano czy wieczorem. Pewnie liczy się ogólna dawka dobowa.

17/06/2024 Transfer

• I gave up Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Podejrzewam, że jakiejś dużej różnicy nie ma w porze stosowania. Czy jedno będzie stosowane rano czy wieczorem. Pewnie liczy się ogólna dawka dobowa.

Przypomniało mi się teraz, że w innym podejściu miałam acard w południe (brałam o 14) , a heparynę wieczorem (brałam o 21).

Woczekiwaniu lubi tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:

Ja tylko dodam jako ciekawostkę, ze leżąc w szpitalu dostawałam acard i heparyne na noc 😉 i potem sama tez juz tak bralam.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Ja tylko dodam jako ciekawostkę, ze leżąc w szpitalu dostawałam acard i heparyne na noc 😉 i potem sama tez juz tak bralam.

Dziękuję za informacje informacje.

17/06/2024 Transfer

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos leków to ja dzisiaj się dowiedziałam, że heparynę będę mieć całą ciążę 🙉 Moja dr woli dmuchać na zimne i mimo jakiś nowych zaleceń immunologów uważa, że przy homo PAI i tym MTHFM lepiej żebym była zabezpieczona. Nie nastawiałam się na to, ale trudno. Jakoś przeżyje choć mnie te zastrzyki najbardziej bolą. Pieką i jakby mi ktoś pręta wsadzał. I progesteron mi też zostawi do 20 tc, ale na szczęście nie Agolutin, bo o to drżałam 😃

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

preg.png
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Cześć dziewczyny czy któraś z was miała robiony w Reprofit test Era na cyklu sztucznym ? Co o nim myślicie ? Czy warto?
    Na cyklu sztucznym raczej nie ma potrzeby.

Woczekiwaniu wrote:
    Kropek na pokładzie. 🙂 Mam nadzieję, że ten bocian, którego wczoraj widzieliśmy w drodze do Ostrawy przyniesie nam szczęście.

Transfer przeprowadzała inna leka. Myślałam, że Rokosova będzie przeprowadzać transfer. Ale też jest ok.
    Twraz ciepłe skarpetki i oszczędny tryb zycia przez kilka dni.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    A propos leków to ja dzisiaj się dowiedziałam, że heparynę będę mieć całą ciążę 🙉 Moja dr woli dmuchać na zimne i mimo jakiś nowych zaleceń immunologów uważa, że przy homo PAI i tym MTHFM lepiej żebym była zabezpieczona. Nie nastawiałam się na to, ale trudno. Jakoś przeżyje choć mnie te zastrzyki najbardziej bolą. Pieką i jakby mi ktoś pręta wsadzał. I progesteron mi też zostawi do 20 tc, ale na szczęście nie Agolutin, bo o to drżałam 😃

Neoparin ma taką grubsza igłę i może dlatego Cię boli. Niby Clexane ma cieńsza igłę i jest trochę mniej bolesny, ale jest droższy. Ja biorę Clexane i wbicie obły jest nie najgorsze, później trochę szczypie, ale podejrzewam że przy Neoparin odczucie po zastrzyku jest takie samo.

Ty te zastrzyki masz już refundowane czy płacisz 100%?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 21:06

17/06/2024 Transfer

• I gave up Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

Z takiej ciekawostki Milvo to powiem, że mialam heparynę całą ciążę i 30 dni w połogu 😊💪 Wiem co czujesz 😘

Milvaaa lubi tę wiadomość

age.png

38+6

• I gave up Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Neoparin ma taką grubsza igłę i może dlatego Cię boli. Niby Clexane ma cieńsza igłę i jest trochę mniej bolesny, ale jest droższy. Ja biorę Clexane i wbicie obły jest nie najgorsze, później trochę szczypie, ale podejrzewam że przy Neoparin odczucie po zastrzyku jest takie samo.

Ty te zastrzyki masz już refundowane czy płacisz 100%?

Też zauważyłam te same różnice i od początku ciąży miałam clexane za darmo. Z tego co pisały kiedyś dziewczyny to dużo w tym temacie zależy od lekarza. Dopytam Milvoo, może akurat. Mało tego, gdy okazało się, że w połogu też będę miała brać heparynę to lekarz przepisał mi ciut więcej opakowań będąc jeszcze w ciąży, żeby mi starczyla i żebym nie musiala przepłacać.

Woczekiwaniu, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milva- piekny suwaczek, rosnijcie dalej zdrowo i bez przygod 🥰
    Ja tez bralam heparyne cala ciaze i caly polog. Jakos poszlo, po prostu sie przyzwyczailam do zastrzykow pomimo ze bylo ciezko pod koniec znalezc miejsce by chwycic skore. Wszystko sie ogarnie 🙂

Milvaaa lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że Wam tak jęczę, ale może coś mi jeszcze podpowiecie.
    Od pierwszej nocy po transferze mam jakieś takie dziwne uczucie, tak jakby delikatne skurcze. Dziwne to jest, bo one się pojawiają przy próbie zaśnięcia, więc po pojawieniu się tego uczucia od razu się wybudzany. Wzięłam wczoraj magnez na noc ale to nic nie pomogło. Nie wiem teraz co zrobić. Czy zgłosić to do Reprofit, czy zwiększyć dawkę magnezu i wziąć ewentualnie jeszcze nospe. Pytałam po transferze co zrobić w przypadku ewentualnych skurczy to dostałam informację, aby brac magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 10:18

17/06/2024 Transfer

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Milva- piekny suwaczek, rosnijcie dalej zdrowo i bez przygod 🥰
    Ja tez bralam heparyne cala ciaze i caly polog. Jakos poszlo, po prostu sie przyzwyczailam do zastrzykow pomimo ze bylo ciezko pod koniec znalezc miejsce by chwycic skore. Wszystko sie ogarnie 🙂
    Pewnie, że tak 😊 Byle z maluszkiem było wszytko ok. Wolę prewencyjnie brać i mieć spokojna głowę niż zastanawiać się czy coś się złego nie wydarzy.
    Dzięki za podpowiedzi z tymi igłami. Faktycznie też wolę Clexane, ale u mnie wbijanie to najmniejszy problem. Używam kremu znieczulającego i ukłucia nie czuje w ogóle. To rozchodzenie się płynu mnie bardzo boli. Za to w szpitalu jak zrobiła mi pielęgniarka to byłam w szoku, bo nic prawie nie poczułam. I ona z taka różnica zrobiła, że jak już wpuszczała płyn to puściła skórę. Zaczęliśmy też tak w domu robić i jest lepiej, ale jednak ona miała chyba złote ręce, bo tak żebym nic nie poczuła to nam się nie udało jeszcze 😅

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

preg.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że Wam tak jęczę, ale może coś mi jeszcze podpowiecie.
    Od pierwszej nocy po transferze mam jakieś takie dziwne uczucie, tak jakby delikatne skurcze. Dziwne to jest, bo one się pojawiają przy próbie zaśnięcia, więc po pojawieniu się tego uczucia od razu się wybudzany. Wzięłam wczoraj magnez na noc ale to nic nie pomogło. Nie wiem teraz co zrobić. Czy zgłosić to do Reprofit, czy zwiększyć dawkę magnezu i wziąć ewentualnie jeszcze nospe. Pytałam po transferze co zrobić w przypadku ewentualnych skurczy to dostałam informację, aby brac magnez.

Hej, ja tez miałam takie bóle po szczęśliwym transferze - zaczęły się już w nocy. Brałam nospe.
    Kciuki ✊🏻

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Hej, ja tez miałam takie bóle po szczęśliwym transferze - zaczęły się już w nocy. Brałam nospe.
    Kciuki ✊🏻

Dziękuję za informację. Mam nadzieję, że to się zakończy podobnie jak u Ciebie.

Jak często stosowałaś tą nospe? Raz dziennie czy częściej? Widziałam, że dziewczyny stosują nospe chyba 3 razy po 1 tabletce.

17/06/2024 Transfer

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Dziękuję za informację. Mam nadzieję, że to się zakończy podobnie jak u Ciebie.

Jak często stosowałaś tą nospe? Raz dziennie czy częściej? Widziałam, że dziewczyny stosują nospe chyba 3 razy po 1 tabletce.

2 razy na dobę, ale tylko przez 2 dni, potem już bóle przeszły i zaczęły się znowu w momencie gdy miał przyjść planowo okres.

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:

Ja brałam acard i heparynę wieczorem oba. Mój ginekolog mówił że są badania mówiące o tym że wyższa jest skuteczność leków przeciwzakrzepowych stosowanych wieczorem

Milvaa brałam heparynę przez całą ciążę. Warto bo w ciąży krew się zagęszcza, a problemy z nadkrzepliwoscia sprzyjają ryzyku poronienia czy obumarcia płodu. Dobrze że Twoja lekarka dmucha na zimne

Woczekiwaniu, Milvaaa lubią tę wiadomość

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Cześć dziewczyny czy któraś z was miała robiony w Reprofit test Era na cyklu sztucznym ? Co o nim myślicie ? Czy warto?

Robiłam w Polsce. Koszt ten sam co w reproficie. To wynika z tego że wyniki są analizowane w Hiszpanii bez względu na to gdzie jest pobierany materiał.

Moim zdaniem warto. To jedno z podstawowych badań kiedy wcześniejsze transfery były nieudane. Mnie wyszło przesunięcie okna implantacyjnego i po uwzględnieniu tego transfer był udany.

Uwaga! Erę robi się tylko wtedy kiedy masz planowany transfer na cyklu sztucznym. Chodzi o powtarzalność czasu i dawek leków.

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Robiłam w Polsce. Koszt ten sam co w reproficie. To wynika z tego że wyniki są analizowane w Hiszpanii bez względu na to gdzie jest pobierany materiał.

Moim zdaniem warto. To jedno z podstawowych badań kiedy wcześniejsze transfery były nieudane. Mnie wyszło przesunięcie okna implantacyjnego i po uwzględnieniu tego transfer był udany.

Uwaga! Erę robi się tylko wtedy kiedy masz planowany transfer na cyklu sztucznym. Chodzi o powtarzalność czasu i dawek leków.

Dziękuję za odpowiedź. Czyli zamiast transferować zarodek w 6 dniu brania proga miałaś transfer w dniu piątym ?
    Na 11 transferów raz udało mi się na cyklu sztucznym - była implantacja, beta przyrosła do 2000 i zaczęła spadać. Czy w tej sytuacji według ciebie jest konieczność zrobienia tego badania ?

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ