Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
mlia wrote:Bracia to nie, to jej trzecie dziecko ale wszyscy mówią że rodzinnie podobni
Junior dziś świętuje pół roku, jejku czemu ten czas tak zasuwa, dopiero co się urodził był taki malutki, jadl z cyca a teraz jest taki duży 😄aaaania87, Magra3, The_sleeping_beauty, Salome, mała, mlia lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Monia najlepszego dla Aleksa 🧸🎉
Ale ten czas leci 🫣
My dziś mieliśmy sesje noworodkowa, młody spisał się na medal. Ale samo podejście i metody usypiania fotografki zadziwiające. Jak jakaś szamanka, pełen podziw. Już miałam ochotę zaprosić ja do siebie na noc 😊Salome, mała, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Monia najlepszego dla Aleksa 🧸🎉
Ale ten czas leci 🫣
My dziś mieliśmy sesje noworodkowa, młody spisał się na medal. Ale samo podejście i metody usypiania fotografki zadziwiające. Jak jakaś szamanka, pełen podziw. Już miałam ochotę zaprosić ja do siebie na noc 😊
Sprzedaj jakiś pomysł na usypianie przez fotografkę 😊Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
2018/2019 3xIUI
2020 3x In Vitro Gyncentrum
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
06.02.2023 transfer udany
ANA1,2,3 +
KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
NK 13,9%
ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
Kariotypy ok
Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
[/url] -
Monika29 wrote:To chyba dobrze 😁
Junior dziś świętuje pół roku, jejku czemu ten czas tak zasuwa, dopiero co się urodził był taki malutki, jadl z cyca a teraz jest taki duży 😄Monika29 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Monika, Aleks to już prawie dorosły chłopak! Wszystkiego dobrego dla niego
Ania, co to za sposoby? My co prawda w nocy śpimy, ale przydałaby się magiczna pomoc za dnia 🤪Monika29 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Aleks, najlepszości dla Ciebie ♥️🍀🎁
Dziewczyny podzielcie die sposobami na obcinanie paznokci. Któraś z Was robi to nie na śpiocha? A jesli tak to jak???
Sposoby na usypianie niemowląt tez chętnie poznam z noworodkami chyba idzie łatwiej to usypianie
Monika29 lubi tę wiadomość
-
Pistacja85 wrote:Sprzedaj jakiś pomysł na usypianie przez fotografkę 😊
Oprócz tego ze tel mocno szumiał to pani fotograf buczała 😄 niesamowite to było, z mężem wystawialiśmy oczy, w momencie gdy Tobek zaczął pojękiwać włączała te swoje dźwięki i uciskała go między brwiami, czasami rozmasowywala okrężnymi ruchami. Myśle ze to jednak bardziej u noworodków zdaje sprawę. Młody momentalnie odpływ 😴 to nawet pomagało w czasie przebieranek a tych ujęć było trochę. Ja przebieram żeby rozbudzić Młodego a ona w 5sekund go usypiała w trakcie wkładania tych wszystkich ciuszków 🤭Monika29 lubi tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Aleks, najlepszości dla Ciebie ♥️🍀🎁
Dziewczyny podzielcie die sposobami na obcinanie paznokci. Któraś z Was robi to nie na śpiocha? A jesli tak to jak???
Sposoby na usypianie niemowląt tez chętnie poznam z noworodkami chyba idzie łatwiej to usypianie
Ja co prawda początkująca ale zmierzyłam się już z pazurkami bo strasznie mnie już drapał - zreszta siebie tez. U mnie tylko na śpiocha, udało mi się obcinakami najzwyklejszymi z canpol. To była najbardziej stresująca rzecz dla mnie. Bałam się o opuszki. Ale jakoś się udało.
-
Ja też obcinam tylko jak śpi bo inaczej tak Macha rękami że nie ma opcji bo jeszcze palec bym obcięłaOna-37 lat On- 50
Starania od 2016
2018/2019 3xIUI
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
ANA1,2,3 +
NK 13,9%
Kariotypy ok
[/url] -
Myślałam, ze któraś z Was odkryła tip na obcinanie pazurków bez śpiocha. Cóż dalej bedziemy przerabiać dylematy czy miec obcięte paznokcie czy ryzykować zakończenie tej cennej drzemki 🙂
Czy macie w domu wagi i ważycie maluchy? Bo my nie mamy i ostatnia waga jest z ostatniej wizyty położnej środowiskowej. Szczerze mówiąc nie chce mi się wagi kupować. Ale Przy kp boje się przeoczyć spadku czy braku odpowiednich przyrostów. Na oko i na ubranka rośnie 🙂 myślicie ze pomiar na oko + ważenia przy bilansach i szczepieniach wystarczy? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2023, 10:17
Monika29 lubi tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Myślałam, ze któraś z Was odkryła tip na obcinanie pazurków bez śpiocha. Cóż dalej bedziemy przerabiać dylematy czy miec obcięte paznokcie czy ryzykować zakończenie tej cennej drzemki 🙂
Czy macie w domu wagi i ważycie maluchy? Bo my nie mamy i ostatnia waga jest z ostatniej wizyty położnej środowiskowej. Szczerze mówiąc nie chce mi się wagi kupować. Ale Przy kp boje się przeoczyć spadku czy braku odpowiednich przyrostów. Na oko i na ubranka rośnie 🙂 myślicie ze pomiar na oko + ważenia przy bilansach i szczepieniach wystarczy? 🙂
Moi zdaniem tak; obserwuj po prostu czy nie chudnie i tyle.Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2018/2019 3xIUI
ANA1,2,3 +
NK 13,9%
Kariotypy ok
[/url] -
The_sleeping_beauty wrote:Myślałam, ze któraś z Was odkryła tip na obcinanie pazurków bez śpiocha. Cóż dalej bedziemy przerabiać dylematy czy miec obcięte paznokcie czy ryzykować zakończenie tej cennej drzemki 🙂
Czy macie w domu wagi i ważycie maluchy? Bo my nie mamy i ostatnia waga jest z ostatniej wizyty położnej środowiskowej. Szczerze mówiąc nie chce mi się wagi kupować. Ale Przy kp boje się przeoczyć spadku czy braku odpowiednich przyrostów. Na oko i na ubranka rośnie 🙂 myślicie ze pomiar na oko + ważenia przy bilansach i szczepieniach wystarczy? 🙂
Co do ważenia to jak mieliśmy przestój w wizytach to po prostu wchodziłam na wagę łazienkową najpierw sama a potem z młodym i mniej więcej wiedziałam ile waży. Waga elektroniczna z dokładnością do 100g. Tak samo ważę koty ))Monika29 lubi tę wiadomość
-
Ja mojej malej jeszcze paznokci nie obcinalam, ma jakies takie miekkie ze te koncowki same jej sie odrywaja nim zdaza odrosnac 🤷. Przypuszczam ze juz niedlugo sie troszke wzmocnia i tez zaczniemy obcinac.
U stop niestety jej u duzych palcow wrastaja ale tak dziwnie bo nie boki a caly paznokiec ma jakby w skorze wcisniety ? Mamy konsultowac z pediatra co z tym robic na nastepnej wizycie kiedy pojdziemy na szczepienie.
My wazymy mala na zwyklej wadze ale tak z przymrozeniem oka ten wynik bo najpierw ja wchodze a potem z nia na rekach. Mniej wiecej sie pokrylo, bo byla polozna ostatnio i malusia wazy praktycznie 4kg.
Mysle ze taka obserwacja po ubrankach tez jest dobra bo wtedy najlepiej widac ze dziecko rosnie. -
Mysza123 wrote:Ja mojej malej jeszcze paznokci nie obcinalam, ma jakies takie miekkie ze te koncowki same jej sie odrywaja nim zdaza odrosnac 🤷. Przypuszczam ze juz niedlugo sie troszke wzmocnia i tez zaczniemy obcinac.
U stop niestety jej u duzych palcow wrastaja ale tak dziwnie bo nie boki a caly paznokiec ma jakby w skorze wcisniety ? Mamy konsultowac z pediatra co z tym robic na nastepnej wizycie kiedy pojdziemy na szczepienie.
My wazymy mala na zwyklej wadze ale tak z przymrozeniem oka ten wynik bo najpierw ja wchodze a potem z nia na rekach. Mniej wiecej sie pokrylo, bo byla polozna ostatnio i malusia wazy praktycznie 4kg.
Mysle ze taka obserwacja po ubrankach tez jest dobra bo wtedy najlepiej widac ze dziecko rosnie.
Macierzyństwo mi jednak mózg zlasowało bo na manewr z waga łazienkowa nie wpadlam 🤯 i w międzyczasie rzutem na taśmę kupiłam wagę na olx 🤪
Na swoje usprawiedliwienie mam ze przeżywam poniedziałkowe pierwsze szczepienie opóźnione przez nasza przygodę z antybiotykiem. Wciąż nie wiem na ktora opcje szczepień sie zdecydować.
Myszko Twoja mała to juz kawał kobietki 🙂 -
Pestka" wrote:Dziewczyny czy którejś z Was został może Agolutin na zbyciu? Potrzebuję 2 opakowania.
Pisalam na reprofitowym ze mam 10 opakowan w razie gdyby ktos chcial 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2023, 16:23
-
The_sleeping_beauty wrote:Macierzyństwo mi jednak mózg zlasowało bo na manewr z waga łazienkowa nie wpadlam 🤯 i w międzyczasie rzutem na taśmę kupiłam wagę na olx 🤪
Na swoje usprawiedliwienie mam ze przeżywam poniedziałkowe pierwsze szczepienie opóźnione przez nasza przygodę z antybiotykiem. Wciąż nie wiem na ktora opcje szczepień sie zdecydować.
Myszko Twoja mała to juz kawał kobietki 🙂
Daj znać, jak sprawuje się waga, bo ja miałam na początku tygodnia panikę, czy młody dobrze przybiera i też chciałam kupić, ale postanowiłam poczekać do wizyty położnej (okazało się, że przybrał bardzo dobrze). Z wagą łazienkową robiliśmy próby, ale ona nie jest tak dokładna.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
aaaania87 wrote:My dla świetego spokoju się ważymy co 3/4 dni choć widzę ze Młody rośnie - właśnie pożegnaliśmy się z rozmiarem 56
Wow, elegancko! My mieliśmy też 54cm przy urodzeniu, ale cały czas mieścimy się w body 50 z h&m (już na styk) i z lindex (na drugie zapięcie). Część ciuszków też już musieliśmy schować (cool club 56 już dawno za małe).
A ile teraz waży Twój młodzieniec?
Dziewczyny, czy ta super czapka z bearpaw będzie dobra na malucha trzytygodniowego? Ona jest po prostu bardzo rozciągliwa, że starcza aż do 6msc?
I drugie pytanie - co pod szyjkę dla noworodzia? Na szalik chyba jeszcze za wcześnie, no nie?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍