X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • mlia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, mam dostać przykładowy jadłospis, o przerwę nie pytałam bo zaczynamy od września. Adaptacje chyba też zaczniemy od września, muszę zobaczyć jak mały się będzie rozwijał. Ale o umowę to nie pytałam, hehe. Dzięki, dopytam w mailu.

Ewa3bit lubi tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam szeleszczacej książeczki, ale tak żeby każda strona szelescila. Znacie jakąś? Mały dostał od cioci z Australii i jest super, ogląda codziennie, przewraca strony. Ja kupiłam jedną na allegro ale szelesci tylko jeden element i to za mało żeby się nią zainteresował. Coś ktoś?

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Dziewczyny szukam szeleszczacej książeczki, ale tak żeby każda strona szelescila. Znacie jakąś? Mały dostał od cioci z Australii i jest super, ogląda codziennie, przewraca strony. Ja kupiłam jedną na allegro ale szelesci tylko jeden element i to za mało żeby się nią zainteresował. Coś ktoś?

Znajdziesz to się podziel bo my mamy tylko takie ze szeleści tytułowa i ostatnia.

Mocy forum przybywaj!
    Lila od kilku dni marudzi w ciągu dnia na potęgę - nic tylko rączki i rączki i to bez nosidła. Bez tego krzyki i płacze. I do tego turbodrzemki w ciągu dnia i rzucanie się przed wieczornym zaśnięciem. Dziś basen tylko lekko poprawił jej humor. Jestem zjechana jak koń po wyścigach po tym nieustannym zabawianiu niuni bo ciągle noszenie 7 kg już się czuję.
    Miłe forum poproszę więc o trochę ulgi :)

A basen super! Lilka wpierw była onieśmielona a potem się rozochociła. Jeszcze nie zanikł jej do końca odruch pływania i podobało jej się. Nawet polewanie do głowie i buzi woda z konewki spokojnie zniosła.

Magra3, mlia lubią tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Malutka 😱 byłabym soplem lodu 😉

Akurat widzę ze 22 dla T jest ok, śpi tylko w pajacu pod niezbyt ciepłym kocykiem, kark ma taki ok, nie poci się

Obawiam się ze to jednorazowa akcja z ta nocą, już takie były :)
    Mój śpi w pajacu i śpiworku. Każde dziecko i rodzic jest inny, trzeba dopasować sobie temperaturę pod siebie.
    Miałam doświadczoną położną i ona od samego początku mi powtarzała, że dziecko powinno spać w temperaturze 16-20 stopni, na początku nawet się z nią pokłóciłam bo małemu było ciągle zimno i nie wyobrażałam sobie tak niskiej temperatury w sypialni. Ale maluszek podrósł i już nie lubi jak mu za gorąco.

Mam nadzieję, że jednak T będzie lepiej spał.

aaaania87 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Znajdziesz to się podziel bo my mamy tylko takie ze szeleści tytułowa i ostatnia.

Mocy forum przybywaj!
    Lila od kilku dni marudzi w ciągu dnia na potęgę - nic tylko rączki i rączki i to bez nosidła. Bez tego krzyki i płacze. I do tego turbodrzemki w ciągu dnia i rzucanie się przed wieczornym zaśnięciem. Dziś basen tylko lekko poprawił jej humor. Jestem zjechana jak koń po wyścigach po tym nieustannym zabawianiu niuni bo ciągle noszenie 7 kg już się czuję.
    Miłe forum poproszę więc o trochę ulgi :)

A basen super! Lilka wpierw była onieśmielona a potem się rozochociła. Jeszcze nie zanikł jej do końca odruch pływania i podobało jej się. Nawet polewanie do głowie i buzi woda z konewki spokojnie zniosła.
    The sleeping beauty łączę się z tobą w bólu ☹️ Moje dziecko od wczoraj zachowuje się tak jak twoja Lilka i nie wiem o co chodzi. Dzisiaj przed snem okropnie płakał przez 2 godziny, pcha agresywnie rączki do buzi i ciągnie się za uszy. Myślę że to zęby mogą się szykować. A było już tak pięknie, usypianie bez płaczu, szczęśliwe dziecko. Ktoś mi go chyba podmienił 😞

Fajnie, że chociaż basen poprawił Lilce humor. Oby marudzenie szybko przeszło

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was się czasem nie da nadrobić ! 🙈
    Mila 120 ? Koszmar jakiś . Ale cieszę się że macie inna opcję, oby Maksiu na l szczęśliwy i było mu dobrze. No i gratuluję słoiczka, a co mu tak zasmakowało ?
    Aniu, mam nadzieję że niedługo i Ty będziesz miała przespane noce 😘 Fajnie że babcie pomogą 🥰 powiem Ci że ja nie wiem kiedy to zleciało, dopiero co w ciąży byłam 🤣 a teraz nic bez tego przylepka zrobić nie mogę, serio nic , nawet siku 🤣🤣🤣🤣🤣 musi wleźć ze mną i się gapić 🙈 a jak mu mówię że pępowina odcięta to się uśmiecha 🤣 padłam z tym cycem i butlą, kolejny cwaniak rośnie 🥰 Aniu u nas młody za nic nie chciał spać pod kołderka, non stop zrzucał. Śpiworki też są fuj be. Jedynie gruby kocyk. Ma swój ukochany i już. Śpi w pajacu. W pokoju mam raczej ciepło, pewnie coś ok 20 stopni lub ciut więcej ale mniej niż 25 bo ja jestem zmarźlakiem 🤣 może T też lubi jak jest chłodniej. Jeśli kark jest ok, nie choruje to bym się nie martwiła 🙂
    Mała niedługo Twój tak będzie szalał szykuj się 🤣🥰 a smarujesz mu dziąsła maścią ?
    Mila ja mam po Aleksie książeczkę, ale szeleszczą tylko 3 strony. Chcesz ? Aleks ja lubił, ale teraz to już go nie interesuje ta książeczka.
    Pięknie rosną te wasze maluchy 🙂
    Beauty może skok rozwojowy? Dobrze że basen trochę pomógł 🙂
    A u młodego w kocu wyszła górna jedynka 🙂

Ewa3bit, mała, aaaania87, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ostatnie dwa dni masakra. Mala slabo je, walczy z butelka aby przez sen w miare ok. Ciagle marudzi, jeczy, poplakuje, nie chce sie sama bawic, slini sie na potege wszystko mokre dookola. Ciagnie sie tez za uszy raz jedno raz drugie i nie wiem czy ja bola,czy tak poznaje siebie bo i za stopy zaczela lapac, celuje nimi do buzi, czy tak reaguje na zmeczenie, uspokaja sie w ten sposob. No juz pojecia nie mam ale patrzac na Wasze wpisy to nasze maluchy bardzo podobnie sie ostatnio zachowuja.

My mamy na noc ok 20/21 stopni, w dzien ze 22. Mala nie znosi spiworkow, nie zasnie jak nie moze nogi wyciagnac za zewnatrz 🤣 tak wiec spi pod kocykiem ale ja ciagle na czuwaniu zeby sie nie zakryla.

mała, The_sleeping_beauty, Monika29 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Was się czasem nie da nadrobić ! 🙈
    Mila 120 ? Koszmar jakiś . Ale cieszę się że macie inna opcję, oby Maksiu na l szczęśliwy i było mu dobrze. No i gratuluję słoiczka, a co mu tak zasmakowało ?
    Aniu, mam nadzieję że niedługo i Ty będziesz miała przespane noce 😘 Fajnie że babcie pomogą 🥰 powiem Ci że ja nie wiem kiedy to zleciało, dopiero co w ciąży byłam 🤣 a teraz nic bez tego przylepka zrobić nie mogę, serio nic , nawet siku 🤣🤣🤣🤣🤣 musi wleźć ze mną i się gapić 🙈 a jak mu mówię że pępowina odcięta to się uśmiecha 🤣 padłam z tym cycem i butlą, kolejny cwaniak rośnie 🥰 Aniu u nas młody za nic nie chciał spać pod kołderka, non stop zrzucał. Śpiworki też są fuj be. Jedynie gruby kocyk. Ma swój ukochany i już. Śpi w pajacu. W pokoju mam raczej ciepło, pewnie coś ok 20 stopni lub ciut więcej ale mniej niż 25 bo ja jestem zmarźlakiem 🤣 może T też lubi jak jest chłodniej. Jeśli kark jest ok, nie choruje to bym się nie martwiła 🙂
    Mała niedługo Twój tak będzie szalał szykuj się 🤣🥰 a smarujesz mu dziąsła maścią ?
    Mila ja mam po Aleksie książeczkę, ale szeleszczą tylko 3 strony. Chcesz ? Aleks ja lubił, ale teraz to już go nie interesuje ta książeczka.
    Pięknie rosną te wasze maluchy 🙂
    Beauty może skok rozwojowy? Dobrze że basen trochę pomógł 🙂
    A u młodego w kocu wyszła górna jedynka 🙂
    Nie 120, ten najmniejszy 80 :)
    Co do książeczki to jak nie znajdę to się zgłoszę po Aleksa :)
    Ja kupiłam jednak większy śpiworek z motulinki bo opcja podwójnego zamka i napów na ramionach najlepiej się sprawdza u nas. Przy wyciąganiu i wkładaniu nie wybudza się zanadto.

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wesołych spokojnych Świąt dla Was, Waszych mężów i naszych małych Cudów 🥰
    Ps. Załatwiłam dla nas wszystkich cudowną pogodę na te Święta 😉😄🌞

mlia, The_sleeping_beauty, mała, Monika29, Mysza123, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• I gave up Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dla Nas i dla naszych skarbów 🥰

Magra3, mlia, The_sleeping_beauty, mała, Mysza123 lubią tę wiadomość

age.png

2016 💔
    2018 💔
    2023 💔
    2024 🩵
    2025 💔
  • mlia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę radosnych świąt :)

Magra3, mała, Mysza123, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również, wszystkiego dobrego i wesołych świąt 🐰🐣😘

mlia, Magra3, Mysza123, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila fajne te śpiworki, też kupiłam taki dla małego ale cóż, nie to nie nie będę zmuszała. Już więcej prób nie podejmuje. Muszę teraz sprzedać te śpiworki, a są duże bo tak na 86-92 cm i mają 2.5 tog. Książeczka czeka , jeszcze mam słonia który ma fajne szeleszczące uszy 🤣
    Mysza Aleks łapie się za uszy jak robi się śpiący, najpierw trze oczy potem łapie się za uszy. Więc może u twojej królewny jest podobnie ?
    Magra dzięki że załatwiłaś super pogodę 😘
    Wesołych świąt dziewczyny 😘🐣

mlia, Magra3, The_sleeping_beauty, Mysza123, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych swiat dla Was dziewczyny i Waszych malych kurczaczkow 🌷🐣🥰

mlia, Magra3, The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie przeszliśmy dziś na spacerówkę :)
    Co prawda pasy są za duże ale niewiele brakuje :)

Magra3, mała, The_sleeping_beauty, Monika29, aaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Oficjalnie przeszliśmy dziś na spacerówkę :)
    Co prawda pasy są za duże ale niewiele brakuje :)
    Brawo dla dużego Maksia i wycałuj go tam z okazji 7 miesięcy 🥰 my na spacerówce oficjalnie od piątku. Gondola wylądowała zapakowana u dziadków w piwnicy. Jutro kończymy pół roczku 🤩 to tylko pół roku, a ja już nie umiem sobie wyobrazić jak to można było tak żyć bez niego 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2024, 13:39

mała, mlia, The_sleeping_beauty, Monika29, aaaania87 lubią tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj 5 miesiecy pyknelo i tez nie wiem jak moglismy zyc bez niej❤️ to jest taka nasza mala wielka radosc 🥰
    W gondoli daje jej czas max do konca kwietnia bo juz widze ze jej sie po prostu nudzi. Lezy jedynie jak spi, kiedy nie spi to nie ma mowy o spacerze, wiec wychodze tylko w porze drzemek. Jak juz bedzie ladnie cieplo to przemieniam na spacerowke bo nie bede jej meczyc, chce to niech swiat podziwia 😄

Magra3, mała, mlia, The_sleeping_beauty, Monika29, aaaania87 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie umiem sobie wyobrazić, jak mogłam żyć bez swojego Okruszka 🥰
    Znowu dziś ryczałam jak przeglądałam jego " stare" zdjęcia jak był taki maciupeńki 🥹 a teraz to duży chłopak.

Mlia, Magra brawo dla chłopaków 👏 Przejście na spacerówkę to kolejny krok w dorosłość ☺️ My planujemy zmienić brykę na początku czerwca, zobaczymy czy mi ta moja kruszynka nie wypadnie z tych pasów 😉

mlia, The_sleeping_beauty, Magra3, Monika29, aaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te 7 miesięcy to jak 5 i pół, ale chłopak jest już od do w gondoli. Dziś na spacerze chyba nie zauważył zmiany, spał bardzo ładnie. Dziękuję za przesłane całusy, proszę od nas wycałować wszystkie forumowe smyki 😙
    Matka przy okazji zauważyła że bodziakow na 74 ma trzy sztuki i już wszystkie do prania. Dużo dostałam koszulek ale bodziakow w ogóle a dla mnie praktyczniejsze, więc trzeba było na chwilę siąść na ławce i uzupełnić zapasy :)

Magra3, The_sleeping_beauty, Monika29, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala- do czerwca jeszcze masa czasu zobaczysz jaki on bedzie duzy za te dwa miesiace. Da sobie rade w spacerowce bez problemu. Ja moja planuje przelozyc niedlugo a pasami to bokiem moge ja wyjac, znika doslownie na tym siedzisku ale w sumie w niczym to nie przeszkadza bo przeciez i tak pozycja lezaca, polzezaca jest grana. Poki sie nie podnosi to tak opasane na sztywno pasami dziecko byc nie musi. 🙂. Starsza przesadzilam na 5 miesiecy bo lezec nie chciala w gondoli a miala z 5,5 kg to dopiero okruszek totalny, nie musze nawet mowic jak wygladala w tak duzym wozku 🤣 ale nie bylo z niczym problemu, nawet z tym ze pasy byly wieksze od niej 🤣

Tez musze malej garderobe wymienic niedlugo na bardziej wiosenna bo zapasy sie nam koncza darowanych ciuszkow co mielismy do rozmiaru 62 wiec trzeba poczynic zakupy 😎😄

Monika29, mała lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ