X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • mlia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, mam dostać przykładowy jadłospis, o przerwę nie pytałam bo zaczynamy od września. Adaptacje chyba też zaczniemy od września, muszę zobaczyć jak mały się będzie rozwijał. Ale o umowę to nie pytałam, hehe. Dzięki, dopytam w mailu.

Ewa3bit lubi tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam szeleszczacej książeczki, ale tak żeby każda strona szelescila. Znacie jakąś? Mały dostał od cioci z Australii i jest super, ogląda codziennie, przewraca strony. Ja kupiłam jedną na allegro ale szelesci tylko jeden element i to za mało żeby się nią zainteresował. Coś ktoś?

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Dziewczyny szukam szeleszczacej książeczki, ale tak żeby każda strona szelescila. Znacie jakąś? Mały dostał od cioci z Australii i jest super, ogląda codziennie, przewraca strony. Ja kupiłam jedną na allegro ale szelesci tylko jeden element i to za mało żeby się nią zainteresował. Coś ktoś?

Znajdziesz to się podziel bo my mamy tylko takie ze szeleści tytułowa i ostatnia.

Mocy forum przybywaj!
    Lila od kilku dni marudzi w ciągu dnia na potęgę - nic tylko rączki i rączki i to bez nosidła. Bez tego krzyki i płacze. I do tego turbodrzemki w ciągu dnia i rzucanie się przed wieczornym zaśnięciem. Dziś basen tylko lekko poprawił jej humor. Jestem zjechana jak koń po wyścigach po tym nieustannym zabawianiu niuni bo ciągle noszenie 7 kg już się czuję.
    Miłe forum poproszę więc o trochę ulgi :)

A basen super! Lilka wpierw była onieśmielona a potem się rozochociła. Jeszcze nie zanikł jej do końca odruch pływania i podobało jej się. Nawet polewanie do głowie i buzi woda z konewki spokojnie zniosła.

Magra3, mlia lubią tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Malutka 😱 byłabym soplem lodu 😉

Akurat widzę ze 22 dla T jest ok, śpi tylko w pajacu pod niezbyt ciepłym kocykiem, kark ma taki ok, nie poci się

Obawiam się ze to jednorazowa akcja z ta nocą, już takie były :)
    Mój śpi w pajacu i śpiworku. Każde dziecko i rodzic jest inny, trzeba dopasować sobie temperaturę pod siebie.
    Miałam doświadczoną położną i ona od samego początku mi powtarzała, że dziecko powinno spać w temperaturze 16-20 stopni, na początku nawet się z nią pokłóciłam bo małemu było ciągle zimno i nie wyobrażałam sobie tak niskiej temperatury w sypialni. Ale maluszek podrósł i już nie lubi jak mu za gorąco.

Mam nadzieję, że jednak T będzie lepiej spał.

aaaania87 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Znajdziesz to się podziel bo my mamy tylko takie ze szeleści tytułowa i ostatnia.

Mocy forum przybywaj!
    Lila od kilku dni marudzi w ciągu dnia na potęgę - nic tylko rączki i rączki i to bez nosidła. Bez tego krzyki i płacze. I do tego turbodrzemki w ciągu dnia i rzucanie się przed wieczornym zaśnięciem. Dziś basen tylko lekko poprawił jej humor. Jestem zjechana jak koń po wyścigach po tym nieustannym zabawianiu niuni bo ciągle noszenie 7 kg już się czuję.
    Miłe forum poproszę więc o trochę ulgi :)

A basen super! Lilka wpierw była onieśmielona a potem się rozochociła. Jeszcze nie zanikł jej do końca odruch pływania i podobało jej się. Nawet polewanie do głowie i buzi woda z konewki spokojnie zniosła.
    The sleeping beauty łączę się z tobą w bólu ☹️ Moje dziecko od wczoraj zachowuje się tak jak twoja Lilka i nie wiem o co chodzi. Dzisiaj przed snem okropnie płakał przez 2 godziny, pcha agresywnie rączki do buzi i ciągnie się za uszy. Myślę że to zęby mogą się szykować. A było już tak pięknie, usypianie bez płaczu, szczęśliwe dziecko. Ktoś mi go chyba podmienił 😞

Fajnie, że chociaż basen poprawił Lilce humor. Oby marudzenie szybko przeszło

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was się czasem nie da nadrobić ! 🙈
    Mila 120 ? Koszmar jakiś . Ale cieszę się że macie inna opcję, oby Maksiu na l szczęśliwy i było mu dobrze. No i gratuluję słoiczka, a co mu tak zasmakowało ?
    Aniu, mam nadzieję że niedługo i Ty będziesz miała przespane noce 😘 Fajnie że babcie pomogą 🥰 powiem Ci że ja nie wiem kiedy to zleciało, dopiero co w ciąży byłam 🤣 a teraz nic bez tego przylepka zrobić nie mogę, serio nic , nawet siku 🤣🤣🤣🤣🤣 musi wleźć ze mną i się gapić 🙈 a jak mu mówię że pępowina odcięta to się uśmiecha 🤣 padłam z tym cycem i butlą, kolejny cwaniak rośnie 🥰 Aniu u nas młody za nic nie chciał spać pod kołderka, non stop zrzucał. Śpiworki też są fuj be. Jedynie gruby kocyk. Ma swój ukochany i już. Śpi w pajacu. W pokoju mam raczej ciepło, pewnie coś ok 20 stopni lub ciut więcej ale mniej niż 25 bo ja jestem zmarźlakiem 🤣 może T też lubi jak jest chłodniej. Jeśli kark jest ok, nie choruje to bym się nie martwiła 🙂
    Mała niedługo Twój tak będzie szalał szykuj się 🤣🥰 a smarujesz mu dziąsła maścią ?
    Mila ja mam po Aleksie książeczkę, ale szeleszczą tylko 3 strony. Chcesz ? Aleks ja lubił, ale teraz to już go nie interesuje ta książeczka.
    Pięknie rosną te wasze maluchy 🙂
    Beauty może skok rozwojowy? Dobrze że basen trochę pomógł 🙂
    A u młodego w kocu wyszła górna jedynka 🙂

Ewa3bit, mała, aaaania87, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2024, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ostatnie dwa dni masakra. Mala slabo je, walczy z butelka aby przez sen w miare ok. Ciagle marudzi, jeczy, poplakuje, nie chce sie sama bawic, slini sie na potege wszystko mokre dookola. Ciagnie sie tez za uszy raz jedno raz drugie i nie wiem czy ja bola,czy tak poznaje siebie bo i za stopy zaczela lapac, celuje nimi do buzi, czy tak reaguje na zmeczenie, uspokaja sie w ten sposob. No juz pojecia nie mam ale patrzac na Wasze wpisy to nasze maluchy bardzo podobnie sie ostatnio zachowuja.

My mamy na noc ok 20/21 stopni, w dzien ze 22. Mala nie znosi spiworkow, nie zasnie jak nie moze nogi wyciagnac za zewnatrz 🤣 tak wiec spi pod kocykiem ale ja ciagle na czuwaniu zeby sie nie zakryla.

mała, The_sleeping_beauty, Monika29 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Was się czasem nie da nadrobić ! 🙈
    Mila 120 ? Koszmar jakiś . Ale cieszę się że macie inna opcję, oby Maksiu na l szczęśliwy i było mu dobrze. No i gratuluję słoiczka, a co mu tak zasmakowało ?
    Aniu, mam nadzieję że niedługo i Ty będziesz miała przespane noce 😘 Fajnie że babcie pomogą 🥰 powiem Ci że ja nie wiem kiedy to zleciało, dopiero co w ciąży byłam 🤣 a teraz nic bez tego przylepka zrobić nie mogę, serio nic , nawet siku 🤣🤣🤣🤣🤣 musi wleźć ze mną i się gapić 🙈 a jak mu mówię że pępowina odcięta to się uśmiecha 🤣 padłam z tym cycem i butlą, kolejny cwaniak rośnie 🥰 Aniu u nas młody za nic nie chciał spać pod kołderka, non stop zrzucał. Śpiworki też są fuj be. Jedynie gruby kocyk. Ma swój ukochany i już. Śpi w pajacu. W pokoju mam raczej ciepło, pewnie coś ok 20 stopni lub ciut więcej ale mniej niż 25 bo ja jestem zmarźlakiem 🤣 może T też lubi jak jest chłodniej. Jeśli kark jest ok, nie choruje to bym się nie martwiła 🙂
    Mała niedługo Twój tak będzie szalał szykuj się 🤣🥰 a smarujesz mu dziąsła maścią ?
    Mila ja mam po Aleksie książeczkę, ale szeleszczą tylko 3 strony. Chcesz ? Aleks ja lubił, ale teraz to już go nie interesuje ta książeczka.
    Pięknie rosną te wasze maluchy 🙂
    Beauty może skok rozwojowy? Dobrze że basen trochę pomógł 🙂
    A u młodego w kocu wyszła górna jedynka 🙂
    Nie 120, ten najmniejszy 80 :)
    Co do książeczki to jak nie znajdę to się zgłoszę po Aleksa :)
    Ja kupiłam jednak większy śpiworek z motulinki bo opcja podwójnego zamka i napów na ramionach najlepiej się sprawdza u nas. Przy wyciąganiu i wkładaniu nie wybudza się zanadto.

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wesołych spokojnych Świąt dla Was, Waszych mężów i naszych małych Cudów 🥰
    Ps. Załatwiłam dla nas wszystkich cudowną pogodę na te Święta 😉😄🌞

mlia, The_sleeping_beauty, mała, Monika29, Mysza123, Ewa3bit lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dla Nas i dla naszych skarbów 🥰

Magra3, mlia, The_sleeping_beauty, mała, Mysza123 lubią tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • mlia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę radosnych świąt :)

Magra3, mała, Mysza123, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również, wszystkiego dobrego i wesołych świąt 🐰🐣😘

mlia, Magra3, Mysza123, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila fajne te śpiworki, też kupiłam taki dla małego ale cóż, nie to nie nie będę zmuszała. Już więcej prób nie podejmuje. Muszę teraz sprzedać te śpiworki, a są duże bo tak na 86-92 cm i mają 2.5 tog. Książeczka czeka , jeszcze mam słonia który ma fajne szeleszczące uszy 🤣
    Mysza Aleks łapie się za uszy jak robi się śpiący, najpierw trze oczy potem łapie się za uszy. Więc może u twojej królewny jest podobnie ?
    Magra dzięki że załatwiłaś super pogodę 😘
    Wesołych świąt dziewczyny 😘🐣

mlia, Magra3, The_sleeping_beauty, Mysza123, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych swiat dla Was dziewczyny i Waszych malych kurczaczkow 🌷🐣🥰

mlia, Magra3, The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie przeszliśmy dziś na spacerówkę :)
    Co prawda pasy są za duże ale niewiele brakuje :)

Magra3, mała, The_sleeping_beauty, Monika29, aaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Oficjalnie przeszliśmy dziś na spacerówkę :)
    Co prawda pasy są za duże ale niewiele brakuje :)
    Brawo dla dużego Maksia i wycałuj go tam z okazji 7 miesięcy 🥰 my na spacerówce oficjalnie od piątku. Gondola wylądowała zapakowana u dziadków w piwnicy. Jutro kończymy pół roczku 🤩 to tylko pół roku, a ja już nie umiem sobie wyobrazić jak to można było tak żyć bez niego 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2024, 13:39

mała, mlia, The_sleeping_beauty, Monika29, aaaania87 lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj 5 miesiecy pyknelo i tez nie wiem jak moglismy zyc bez niej❤️ to jest taka nasza mala wielka radosc 🥰
    W gondoli daje jej czas max do konca kwietnia bo juz widze ze jej sie po prostu nudzi. Lezy jedynie jak spi, kiedy nie spi to nie ma mowy o spacerze, wiec wychodze tylko w porze drzemek. Jak juz bedzie ladnie cieplo to przemieniam na spacerowke bo nie bede jej meczyc, chce to niech swiat podziwia 😄

Magra3, mała, mlia, The_sleeping_beauty, Monika29, aaaania87 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie umiem sobie wyobrazić, jak mogłam żyć bez swojego Okruszka 🥰
    Znowu dziś ryczałam jak przeglądałam jego " stare" zdjęcia jak był taki maciupeńki 🥹 a teraz to duży chłopak.

Mlia, Magra brawo dla chłopaków 👏 Przejście na spacerówkę to kolejny krok w dorosłość ☺️ My planujemy zmienić brykę na początku czerwca, zobaczymy czy mi ta moja kruszynka nie wypadnie z tych pasów 😉

mlia, The_sleeping_beauty, Magra3, Monika29, aaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te 7 miesięcy to jak 5 i pół, ale chłopak jest już od do w gondoli. Dziś na spacerze chyba nie zauważył zmiany, spał bardzo ładnie. Dziękuję za przesłane całusy, proszę od nas wycałować wszystkie forumowe smyki 😙
    Matka przy okazji zauważyła że bodziakow na 74 ma trzy sztuki i już wszystkie do prania. Dużo dostałam koszulek ale bodziakow w ogóle a dla mnie praktyczniejsze, więc trzeba było na chwilę siąść na ławce i uzupełnić zapasy :)

Magra3, The_sleeping_beauty, Monika29, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala- do czerwca jeszcze masa czasu zobaczysz jaki on bedzie duzy za te dwa miesiace. Da sobie rade w spacerowce bez problemu. Ja moja planuje przelozyc niedlugo a pasami to bokiem moge ja wyjac, znika doslownie na tym siedzisku ale w sumie w niczym to nie przeszkadza bo przeciez i tak pozycja lezaca, polzezaca jest grana. Poki sie nie podnosi to tak opasane na sztywno pasami dziecko byc nie musi. 🙂. Starsza przesadzilam na 5 miesiecy bo lezec nie chciala w gondoli a miala z 5,5 kg to dopiero okruszek totalny, nie musze nawet mowic jak wygladala w tak duzym wozku 🤣 ale nie bylo z niczym problemu, nawet z tym ze pasy byly wieksze od niej 🤣

Tez musze malej garderobe wymienic niedlugo na bardziej wiosenna bo zapasy sie nam koncza darowanych ciuszkow co mielismy do rozmiaru 62 wiec trzeba poczynic zakupy 😎😄

Monika29, mała lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ