Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Bylismy wczoraj u pediatry, jakis wirus bo gardlo rozowe, troche kataru. Standardowe leczenie takie jak prowadzilam czyli woda morska, odciagac, uniben na gardlo, temp zbijac i obserwacja. Wczoraj byl kryzys ale idziemy do przodu. Ode mnie zlapala bo ja juz sie od swiat mecze.
Wjechala pierwsza dynia ,co tu duzo mowic... No nie 😅🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 16:52
Monika29 lubi tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:U nas tez była kamienna twarz pierwszy raz, kolejny raz już bardziej uspokojony 😉 w ndz zaczynamy zajęcia już zorganizowane ciekawe jak to będzie bo będą przecież inne dzieciaczki
My po ciężkiej nocy- temp cała noc - paracetamol zbytnio nie zbijał. Ale nie była na tyle wysoka żeby wprowadzać jeszcze ibuprofen. Na szczęście rano już było ok.
My poszliśmy na żywioł - od razu na zajęcia zorganizowane. Trzymam kciuki żeby Tobiaszkowi spodobało się pływanie z innymi szkrabami 🙂
I niech nie szaleje z temperaturą bo stresuje mamusie.mlia, mała lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Monia teraz nowe, jakoś tak na vinted kupiłam parę razy ale zawsze jakaś plamka czy coś. Za chwilę mały będzie miał mnóstwo ubranek bo od koleżanki dostałam takie od 80 wzwyż. Tylko właśnie bodziakow na 74 mam mało.
Ania, Mysza oby to były chwilowe problemy ze zdrowiem ✊ -
Mysza123 wrote:Bylismy wczoraj u pediatry, jakis wirus bo gardlo rozowe, troche kataru. Standardowe leczenie takie jak prowadzilam czyli woda morska, odciagac, uniben na gardlo, temp zbijac i obserwacja. Wczoraj byl kryzys ale idziemy do przodu. Ode mnie zlapala bo ja juz sie od swiat mecze.
Wjechala pierwsza dynia ,co tu duzo mowic... No nie 😅🤣
Dużo zdrówka dla Was, niech te choróbska w końcu Wam odpuszczą.
Mówisz, że dynia nie została numerem jeden w Waszym menu 🤭 Widocznie księżniczka ma bardziej wyrafinowane podniebienie 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 18:14
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
U nas ta temp po szczepieniu p meningokokom. Dzisiaj już jest ok.
Z tym jedzonkiem trzeba próbować. Mój nie lubuje się w marchewce, za to dynia idzie lepiej. Choć widzę ze mu smakuje to po kilka razy zbieram jak wypluje ze ślina 😅 jutro wracam do brokuła 🤭Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
Ewciu kto wie może Iga do czego ta poważną miną jej się przyda w życiu 🤣😉 na pewno do psocenia 🤣 ciekawa jestem jak będzie na następnych zajęciach 🙂
Aniu cieszę się że rano było lepiej 🙂 no i czekam na wieści z niedzieli 😁
Myszko oby szybko wam przeszło, haha dynia nie ? 🤣 To może z marchewką będzie lepiej ?
Mila właśnie w tym rzecz że one wypadają na 74 🤣 na metce 80 a tu na dł są jak te na 74 co mam 🤣
Aleks dostał wczoraj szpinak z ziemniakami i pierwszy raz coś mu średnio wchodziło 🤣 zjadł ale bez przekonania, zostawił kilka łyżek , jak nie mój syn 🤣 a teraz właśnie zasnął, zęby go strasznie męczą .
Nobi jak się czujesz? Jak badania ?Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
U nas zmiany od paru nocy nie wiem czy to jakiś regres snu czy zęby bo nie wiem jak to się obawia, może Monia podpowie ale 🙂 ale Wituś od ok 2 w nocy jęczy stęka i "wchodzi" do mnie do łóżka więc kładę go między nami i domaga się żeby mu śpiworek zdjąć i potem przekręcą się dookoła własnej osi a to na jeden bok a to na drugi albo na brzuch i sam nie wie jak ma spać. A ja tylko czuwam bo się boję tego jego przekręcania, a jak odwracam na plecy to płacz taki że już wolę go nie ruszać. Ma albo miała któraś z Was tak? No i nie wiem co mam myśleć czy go coś boli czy co. No i chyba śpiworek idzie w odstawkę, dobrze że nowego jeszcze nie zamówiłam.
Ja wczoraj dałam Witkowi danie ziemiak marchewka łosoś normalnie zjadł ze 3 łyżeczki i aż zaczął płakać tak mu nie smakowało.Monika29 lubi tę wiadomość
-
Magra dziś w nocy Lilka o 4 zarządziła pobudkę i zasnęła dopiero o 6.45. I też było wiercenie się i rzucanie się po łóżku, choć bez płaczu a bardziej zabawowo. Może coś znów przestawia się naszym dzieciaczkom w głowie 🙂
A matki chodzą jak zombie 🧟♀️ 🙂
Mysza zdrówka dla Was. Może dynia będzie lepiej smakować jak choróbska odpuszczą.
My drugi tydzień rozszerzamy dietę. I śmiesznie jest bo choć Lila je wszystko chętnie to już nie ma tego patrzenia nam na buzię jak jedliśmy 🙂 tak jakby już wiedziała że to jedzenie to nie aż takie achy i ochy 🙂
Monia Mlia ja na Vinted kupuje takie bardziej wierzchnie ubranka - sweterki, sukienki etc i to mi sie sprawdza super. Bodziaki kupuje nowe bo to jednak częściej się pierze i szybciej się niszczą. Mnie najbardziej sprawdzają się z H&M i lupulu bo są najbardziej rozciągliwe. Teraz będę chciała przetestować z kappahl bo ponoć też rosną razem z dzieckiem.
Monia pytanie czy Aleksowi chodziło o szpinak czy jednak o zęby
Mlia powodzenia na chrzcie zdaj relację jak było 🙂
Przedwczoraj po raz pierwszy Lilka zareagowała na obcą twarz podkówka i przylgnęła do mnie.
A dziś kończy 6 miesięcy 🎂 ♥️🌺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 09:02
aaaania87, mała, mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Lili😘😘😘 z tym jedzeniem to prawda. Na początku bobas zafascynowany, a teraz to nawet już zaczyna wybrzydzać. U nas rano był bunt na kaszkę ale dałam mu przed chwilą jogurt naturalny to zajadał tak, że prawie cały zjadł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:05
The_sleeping_beauty, Monika29, mała lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:U nas zmiany od paru nocy nie wiem czy to jakiś regres snu czy zęby bo nie wiem jak to się obawia, może Monia podpowie ale 🙂 ale Wituś od ok 2 w nocy jęczy stęka i "wchodzi" do mnie do łóżka więc kładę go między nami i domaga się żeby mu śpiworek zdjąć i potem przekręcą się dookoła własnej osi a to na jeden bok a to na drugi albo na brzuch i sam nie wie jak ma spać. A ja tylko czuwam bo się boję tego jego przekręcania, a jak odwracam na plecy to płacz taki że już wolę go nie ruszać. Ma albo miała któraś z Was tak? No i nie wiem co mam myśleć czy go coś boli czy co. No i chyba śpiworek idzie w odstawkę, dobrze że nowego jeszcze nie zamówiłam.
Ja wczoraj dałam Witkowi danie ziemiak marchewka łosoś normalnie zjadł ze 3 łyżeczki i aż zaczął płakać tak mu nie smakowało.
Lilusiu wszystkiego naj naj, proszę wycalłować królewnę w nosek i czoło 😘 ♥️ 😘 ♥️ Beauty nam się z KappAhl nie sprawdziły. Ale to było na początku. Super że je 🙂 oby tak zostało. Też się zastanawiam czy to szpinak czy zęby🤣
Córka z zespołem wad genetycznych
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Monia zamówiłam spacerówkę która poleciłaś
Trochę biłam się z myslami bo nie ma obracanej budy tyłem do kierunku jazdy ale w sumie i tak będziemy ja użytkować za 2/3 miechy i właściwie tylko jak będzie trzeba gdzieś jechać - bo tak mam jeszcze spacerówkę z zestawu z gondola - wiec matka nie musi się wpatrywać w dziecię cały czas a T niech podziwia świat 😉
Dziś babcia uśpiła mi syna o 9, poszła na spacer i on dalej śpi 🙈😅 jedzenie mu nie w głowie 🤭Monika29, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Lila taka juz duza dziewczynka, czas gna jak szalony ❤️
Dziewczyny a w czym pozniej podawac wode ? Kolezanka polecala bboxa ale ciekawa jestem czy mala ogarnie picie z niego bo podobno roznie bywa.The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Lila taka juz duza dziewczynka, czas gna jak szalony ❤️
Dziewczyny a w czym pozniej podawac wode ? Kolezanka polecala bboxa ale ciekawa jestem czy mala ogarnie picie z niego bo podobno roznie bywa.
Nam nawet logopedka rekomendowała żeby wpierw uczyć pić z Kubeczka a dopiero potem bboxa. Mamy doidt, ale jest jej radą stosujemy plastikowa nakrętkę od butelki na mleko, która jest przeźroczysta i dziecko widzi że coś w tym jest. Aktualnie picie wody to dla lilki najbardziej Zabawna część jedzenia. Pomijam fakt, że połowa wody ląduje w kieszonce śliniaka 🙂Monika29, mała lubią tę wiadomość
-
Aniu mam nadzieję że wam się też sprawdzi ten wozek ♥️ ja też się martwiłam tym że nie będę widziała małego ale u nas nie było wyjścia, ale mogę małego podglądać w wózku 🤣Ty masz strój kąpielowy dla T ?
Mysza u nas było tak że młody nie chciał pić z kubka, wziął łyka i okrecal głowę. A z bboxa w jeden dzień załapał i pije z niego. Musisz spróbować i sama zobaczyć z czego mała będzie chciała pić.aaaania87 lubi tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Monika29 wrote:Aniu mam nadzieję że wam się też sprawdzi ten wozek ♥️ ja też się martwiłam tym że nie będę widziała małego ale u nas nie było wyjścia, ale mogę małego podglądać w wózku 🤣Ty masz strój kąpielowy dla T ?
Mysza u nas było tak że młody nie chciał pić z kubka, wziął łyka i okrecal głowę. A z bboxa w jeden dzień załapał i pije z niego. Musisz spróbować i sama zobaczyć z czego mała będzie chciała pić.
Mamy strój dla niego taki kombinezon z krótkimi portkami i rękawkiem - łatwiej mi go trzymać w basenie. Ale widziałam ze na zajęciach maluchy w samych pieluchach pływają.
Dziewczyny u nas dziś się udało z papu z brokuł już lepiej sobie radzi z niewypluwaniem jedzeniamała, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Najlepszości dla Lilki, to już duża dziewczynka 🥳
Mysza zdrówka!
Monia mam nadzieję że ból związany z ząbkowaniem szybko minie i Aleks będzie znowu w dobrym humorze.The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]