Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
mlia wrote:Dziewczyny, mały jeszcze nie siedzi stabilnie w krzesełku. Teraz zaczęły się ciepłe dni, jak mam mu podać wodę? Z kubeczka ani bboxa nie wypije. Jedyna opcja w tym momencie to butla jak z mm?
Mała, ja Ciebie rozumiem, ja też się muszę przekonać do niektórych rzeczy - na przykład podawanie kawałków do jedzenia to nadal dla mnie stres, a Junior ma 8 miesięcy.
Aniu87, co to za wspaniały wózek? My myślimy o zakupieniu poręcznej spacerówki. No i podwójnego wózka do tego…
Moniu, u nas póki co ciazowo wszystko okej. I oby tak pozostało… A Aleks idzie do żłobka? Nie pamiętam, czy pracowałaś przed ciążą.mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Nobi no bo właśnie nie potrafi, ale może rzeczywiście dam mu poćwiczyć
Magra, dzięki za cynk, tej z Sinsay niestety już nie ma.mlia, aaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Matka wariatka dzisiaj się odważyła na podanie brokuła 😁 Oczywiście mały pluł nim na wszystkie strony z taką miną, jakbym chciała go otruć ale coś tam zjadł.
Ale teraz co dalej?? Jutro powtórzyć brokuła czy dać coś nowego? Sorry za takie głupie pytania ale nie chcę otruć swojego cudu a wszędzie gdzie czytam to już całe posiłki komponują a nie ma takich zupełnych podstawaaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mała wrote:Matka wariatka dzisiaj się odważyła na podanie brokuła 😁 Oczywiście mały pluł nim na wszystkie strony z taką miną, jakbym chciała go otruć ale coś tam zjadł.
Ale teraz co dalej?? Jutro powtórzyć brokuła czy dać coś nowego? Sorry za takie głupie pytania ale nie chcę otruć swojego cudu a wszędzie gdzie czytam to już całe posiłki komponują a nie ma takich zupełnych podstaw
Na 90% będziemy mieć drugiego syna, to już 15. tydzieńmlia, mała, Magra3, aaaania87, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Ja podałam brokuła gotowanego oraz ze słoika, oba nie przeszły. Potem za jakiś czas spróbowałam ponownie i też na nie. Spróbuję znowu za jakiś czas. W każdym razie jak coś nie idzie to odpuszczam i wracam po kilku dniach. Natomiast dziś podałam rosołek ze słoika, czyli coś z mięskiem i bardzo smakowało, zjadł cały.
mała, aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Nobi gratuluję kolejnego synusia, chłopaki są fajne chociaż kiedyś marzyłam o córeczce.
To jutro powtórka z brokuła a potem coś nowego.
Mlia może Maksiu za jakiś czas polubi, najważniejsze że inne rzeczy mu smakują.Magra3, mlia lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Nobi wózek z polecajki od Moni joie litetrax, wklejam foto z T
https://zapodaj.net/plik-qSvCjWmLFm
coś chyba przegapiłam serdecznie Ci gratuluje 😊
U mnie tez pierwszy był brokuł i było bleee, potem podałam dynie i marchewkę, dynia na tak, marchewka póki co na nie. Wróciliśmy do brokuła i poszło. Ale to jedzenie to jeszcze pozostawia wiele do życzenia 🤭 to bardziej próbowanie 😅 a na każde pierwsze podanie wielkie grymas niezadowolenia 😀
Mój chyba tez z tych co wola siedzieć przy cycku☺️
PatrycjaBbbbb, mała, Nobi, Monika29, mlia lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Nobi wózek z polecajki od Moni joie litetrax, wklejam foto z T
U mnie tez pierwszy był brokuł i było bleee, potem podałam dynie i marchewkę, dynia na tak, marchewka póki co na nie. Wróciliśmy do brokuła i poszło. Ale to jedzenie to jeszcze pozostawia wiele do życzenia 🤭 to bardziej próbowanie 😅 a na każde pierwsze podanie wielkie grymas niezadowolenia 😀
Mój chyba tez z tych co wola siedzieć przy cycku☺️ -
aaaania87 wrote:Nobi wózek z polecajki od Moni joie litetrax, wklejam foto z T
Mój chyba tez z tych co wola siedzieć przy cycku☺️
Ja sama nie lubię jak Junior je brokuły lub dynię, bo mam wrażenie, że ma więcej gazów i kręci się w nocy. No ale to może tylko w mojej głowie 😅 -
aaaania87 wrote:Monia wózek rewelacja 😊 super się prowadzi. Już się przejechaliśmy powozem 😉 i nawet sama go ogarnelam 🤭
Nobi cieszę się że ciążowo wszystko dobrze, i fajnie że drugi syn bo już masz ubranka 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Link do wózka mogę Ci wysłać . Co do podawania kawałków, też się bałam. Ale mały zweryfikował wszystko. Co i rusz chce coś jeść ode mnie lub od siostry. Je zwykła owsiankę z duszonym jabłkiem, bułki, małe kawałki banana, mały makaron, wczoraj jadł risotto z papryką a dziś kruche jabłko, zjadł ćwiartke 😀 patrz na małego i sama zobaczysz czy jest gotowy , małymi krokami . Ja najpierw podałam kawałek bułki. Ja jestem na świadczeniu na córkę, póki co nie planuje oddawać go do żłobka. Ale jak skończy 2 lata chciałbym go dać na kilka godzin dziennie, żeby się oswajał i był z innymi dziećmi, ale co będzie to zobaczymy 🤣
Mała wariatko kochana ja podawałam tak jak Nobi co dwa dni, chociażby dlatego żeby wiedzieć co mu szkodzi. Ja Aleksowi mieszkałam brokuł z marchewką 🤣 teraz je codziennie coś innego. Nawet sama coś robię.
Mila a jaki rosołek ? U Aleksa hitem był l rosołek z manną z hippa 🤣
Właśnie młody dziś zjadł ćwiartke jabłka , pokroiłam w kosteczkę i super jadł 😀mała, mlia, Magra3 lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Monia to był rosołek drobiowo wołowy z gerbera. U nas na razie jedzenie odbywa się na kolanach bo dalej nie lubi krzesełka. Podaję sama łyżeczką, ładnie otwiera buzię, czasem wsadzi rękę do buzi to się upapra, ale nawet nie jest tak źle. Raz kichnął to wszystko wkoło było w marchewce 😁
Teraz jak mamy przetestowane pojedyncze rzeczy to czasem jak mi zostanie pół słoika to mieszam z nowym. Więc dziś była śliwka z marchewką
No i wczoraj podałam mu wodę z jego pierwszej butelki mm, ale z aktualnym smoczkiem i sam sobie trzymał (oczywiście matka co chwilę poprawiała) i pił. Może tego bboxa szybko zajarzy.Magra3, mała, Ewa3bit, Monika29, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość
-
Monia, twój Aleks to już wcina jak stary 😉
Fajnie, że chłopak ma taki apetyt.
U nas drugi dzień brokuła i pięknie wszedł, wyglądało nawet jakby mu smakowało.
Jutro marchewka. Spodobało mi się to RD 😁 Muszę też kupić jakąś kaszkę i może podawać na wieczór coby mi dzidziolek dłużej pospał w nocy bez budzenia na mleczkoMagra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
mlia wrote:Monia to był rosołek drobiowo wołowy z gerbera. U nas na razie jedzenie odbywa się na kolanach bo dalej nie lubi krzesełka. Podaję sama łyżeczką, ładnie otwiera buzię, czasem wsadzi rękę do buzi to się upapra, ale nawet nie jest tak źle. Raz kichnął to wszystko wkoło było w marchewce 😁
Teraz jak mamy przetestowane pojedyncze rzeczy to czasem jak mi zostanie pół słoika to mieszam z nowym. Więc dziś była śliwka z marchewką
No i wczoraj podałam mu wodę z jego pierwszej butelki mm, ale z aktualnym smoczkiem i sam sobie trzymał (oczywiście matka co chwilę poprawiała) i pił. Może tego bboxa szybko zajarzy.
Mała ja pierwszy raz to podawałam kaszkę rano, w razie jakby płakał , albo coś mu miało być żebym widziała . Powodzenia z kaszka ♥️Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Mala- ja do wieczornej butli z mm dodaje troszke kaszki ryzowej, tak zeby nadal bylo lekkie i plynne, nie zalepiajace ale ciut bardziej sycace. Opinie na ten temat sa rozne ale tak tez robilam starszej i bylo ok.
U Was kp to wtedy moze wlasnie taka luzniejsza kaszka podana lyzeczka ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 06:55
mała, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Mój tylko wyczuje kasze w mleku to pluje 😅
Wcześniej jadł trochę a teraz wszystko mu się pozmieniało
Wczoraj podałam mu swoje przetwory z dyni - nie ze słoiczka - to zjadł z wielka chęcią
Ale chce rosołek zrobił i dodać warzywek i zmiele na papu - taka forma chyba będzie bardziej mu pasowała
Monia w wózku T jak gonzo 😉
Mała kciuki za rd 😊mała lubi tę wiadomość