Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
mlia wrote:Koleżka powiedziała że metalowa nawet lepsza na ząbki bo chłodniejsza w odczuciu, to chyba zacznę korzystać.
Magra3, no bo to prawie z jednego terminu chłopaki
My byłyśmy trzecie z tego terminu i u nas dziąsła też rozpulchnione. Zobaczymy które z naszych dzidziolkow okaże się najszybciej zębate 🙂
My z Lila byliśmy dziś po raz pierwszy wspólnie w dużej galerii handlowej. Podobało się jej
Zaliczyłyśmy oczywiście smyka bo chciałam na żywo pooglądać zabawki dla dzieciaczków 6 mcy +.
Powiedzcie mamy starszaków i równolatków czy któreś z tych grająco-gadających zabawek Wam się sprawdza? Ponadto szukam czegoś fajnego zachęcającego do pełzania i raczkowania. Coś Wam się sprawdza?Magra3, mała, mlia lubią tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:My byłyśmy trzecie z tego terminu i u nas dziąsła też rozpulchnione. Zobaczymy które z naszych dzidziolkow okaże się najszybciej zębate 🙂
My z Lila byliśmy dziś po raz pierwszy wspólnie w dużej galerii handlowej. Podobało się jej
Zaliczyłyśmy oczywiście smyka bo chciałam na żywo pooglądać zabawki dla dzieciaczków 6 mcy +.
Powiedzcie mamy starszaków i równolatków czy któreś z tych grająco-gadających zabawek Wam się sprawdza? Ponadto szukam czegoś fajnego zachęcającego do pełzania i raczkowania. Coś Wam się sprawdza?mała, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Tak 💩 po głowę właściwie, nawet już się nie trudziłam żeby ściągnąć body bo i tak nie było sensu 😀 poszliśmy odrazu pod kran 🤭
Mila u nas co chwila jest sikanie podczas zmiany pieluchy 🤣
Beauty u nas sprawdziły się piłki, kółka z piramidki, jeżdżące lusterko, kostka interaktywna, krab się nie spr. Na początku płakał na jego widok, teraz go lubi i sam go klepie żeby grał. Z tymi grając mi jest różnie. Mamy kilka i to zależy od dnia. Po siostrze ma grającego łosia z Fischer Price, teraz go lubi bo sam go włącza . Tu musisz już sama spr, bo wiem po córce i teraz po małym że każde dziecko lubi co innego. Mały np. płacze jak gra stary pilot z Fischer Price, a ten nowy to już nie . Bardzo lubi burzyć wierzę 😁
Magra gratuluję zęba , ucałuj małego 😘😘😘😘The_sleeping_beauty, Magra3, mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Beauty u siostry rollery dawały radę - chyba z dumel i miały raczkującego misia. Choć na tym etapie to wiele zabawek da radę - oby czymś zainteresować. Pamietam jeszcze kiedyś przyjechała go mnie koleżanka i ja nie byłam z niczym przygotowana - prosiła żeby sypnąć do butelki jakiegoś grochu i to była najlepsza zabawka 😅
Monia bo przegapiłam pyt - mój tez zawsze sika - ja już na wszelki przykrywam sisiaka tetra - nieraz dostałam strzała 😉mała, Monika29 lubią tę wiadomość
-
My od małego przecieramy dół brzuszka zimną mokrą chusteczką i nie zdarzyło się od wielu miesięcy żeby nas obsikał. Czyli u nas ten patent działa.
Za to obsrane plecy są dość często, bo ma chłopak rozmach 🤣
Beaty u nas były wczoraj próby z interaktywną kulą hula i mały był oczarowany ale on na razie tylko leży na brzuszku i patrzy.
Aniu ten pomysł z butelką i grochem faktycznie świetny, te najprostsze rozwiązanie są zazwyczaj najlepsze.
Magra, Mlia gratuluję ząbków.
A u nas zaczęły się problemy z wieczornym zasypianiem, mały nie płacze tylko po prostu nie śpi i się gapi a matka próbuje nie zasnąć przed dzieckiem 😉
Ps też dopiero mamy stopkę w buzi, trochę późno ale jestWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 10:13
mlia, Magra3, aaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
U nas ostatnio tez marudliwe dzionki, już nie wspominając o tragicznych nocach - mamy jakiś regres i tak kiepskiego snu, codziennie jak się budzę rano mam ochotę zadzwonić do swojego szefa ze dziś jednak nie dam rady 😉 ale ostatecznie wypełzam z łóżka.
Mała nie słyszałam o tej metodzie z chusteczka- ciekawostka
Współczuje walki ze sobą przy usypianiu Młodego. Mój na szczęście póki co zasypia dobrze przy cycu.
I chciałam powiedzieć ze T to prawdziwy facet.
Zasuwa rosołek z mięskiem aż mu się uszy trzęsą 😉 nawet umie nic nie wypluwać 😆 gardzi samymi warzywkami 🤣
I udało się z kaszka taka gdzie łyżka stoi na mleku roślinnym 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 21:08
Nobi, mała, Magra3, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:U nas ostatnio tez marudliwe dzionki, już nie wspominając o tragicznych nocach - mamy jakiś regres i tak kiepskiego snu, codziennie jak się budzę rano mam ochotę zadzwonić do swojego szefa ze dziś jednak nie dam rady 😉 ale ostatecznie wypełzam z łóżka.
Mała nie słyszałam o tej metodzie z chusteczka- ciekawostka
Współczuje walki ze sobą przy usypianiu Młodego. Mój na szczęście póki co zasypia dobrze przy cycu.
I chciałam powiedzieć ze T to prawdziwy facet.
Zasuwa rosołek z mięskiem aż mu się uszy trzęsą 😉 nawet umie nic nie wypluwać 😆 gardzi samymi warzywkami 🤣
I udało się z kaszka taka gdzie łyżka stoi na mleku roślinnym 👍
A przetarcie mokrą chusteczką powoduje to, że dziecko się odsika jeszcze w starą pieluszkę i nie nasika ci na twarz 🤣 Tylko odczekaj chwilę zanim zdejmiesz starego pampersaaaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Dziewczyny, ile śpią wasze maluchy? U nas ostatnio nie wiem czy to przez jakiś skok czy pogodę ale śpi bardzo dużo. Rano co prawda wstaje przed 6 ale potem ma drzemkę po 8, ostatnio po drugim śniadaniu (pierwsze to mleko a na drugie dostaje słoik) prześpi nawet z dwie godziny. Nawet nie zdążę wyjść na spacer a już śpi. Później po południu z pół godziny no i po 19 idzie spać i śpi do rana. Nie wiem czy to nie za dużo. Tak jest od niedawna, wcześniej mniej spał, chyba że na spacerze. Niestety byliśmy u lekarza kilka dni temu i nie pytałam bo jeszcze było "normalnie".
-
U nas hitem była puszka na pierniki 🤣 na mikołajki dostał kulę ta co sama się kręci , jak pełzał nie był nią zainteresowany, dopiero jak zaczął siadać. Miał duża fazę na nią i jak zaczynał raczkować to ja uwielbiał.
Aniu oj tak takie zabawki są najlepsze , albo wszystkie opakowania z makaronem, soczewicą itp. Ja przykrywam chusteczka jak widzę że we mnie celuje 🤣 brawo za jedzenie 👏♥️ haha wie co do dobre i wie że mięsem się nie pluje 🤣
Mała weź pod uwagę to że młody urodził się wcześniej. Serio to ma znaczenie, niby to tylko 4 tyg ale to ważne 4 tyg. Nasza fizjo mówiła że ostatnie 2 tyg są ważne pod względem budowania napięcia mięśniowego. Ważne że to się pojawiło ♥️ ciekawy sposób z tą chusteczka 😀
mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
mlia wrote:Dziewczyny, ile śpią wasze maluchy? U nas ostatnio nie wiem czy to przez jakiś skok czy pogodę ale śpi bardzo dużo. Rano co prawda wstaje przed 6 ale potem ma drzemkę po 8, ostatnio po drugim śniadaniu (pierwsze to mleko a na drugie dostaje słoik) prześpi nawet z dwie godziny. Nawet nie zdążę wyjść na spacer a już śpi. Później po południu z pół godziny no i po 19 idzie spać i śpi do rana. Nie wiem czy to nie za dużo. Tak jest od niedawna, wcześniej mniej spał, chyba że na spacerze. Niestety byliśmy u lekarza kilka dni temu i nie pytałam bo jeszcze było "normalnie".
U nas jest podobnie. Pierwsza drzemka godzinę po obudzeniu- Zwykle 0,5 h, ale czasem przedłuża się do godziny.
Potem w południe dłuższa drzemka – półtorej godziny do dwóch.
Potem po Południowa drzemka około 0,5 h
Kładziemy się spać o dziewiętnastej, do dwudziestej już śpi i z dwiema przerwami na jedzenie w nocy śpi już do rana. Zwykle budzi się koło szóstej lub 06:30.
Nie miałam poczucia że to za dużo…
mlia, mała lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Dziewczyny, ile śpią wasze maluchy? U nas ostatnio nie wiem czy to przez jakiś skok czy pogodę ale śpi bardzo dużo. Rano co prawda wstaje przed 6 ale potem ma drzemkę po 8, ostatnio po drugim śniadaniu (pierwsze to mleko a na drugie dostaje słoik) prześpi nawet z dwie godziny. Nawet nie zdążę wyjść na spacer a już śpi. Później po południu z pół godziny no i po 19 idzie spać i śpi do rana. Nie wiem czy to nie za dużo. Tak jest od niedawna, wcześniej mniej spał, chyba że na spacerze. Niestety byliśmy u lekarza kilka dni temu i nie pytałam bo jeszcze było "normalnie".
mlia, The_sleeping_beauty, mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
-
Ja tam bym sie cieszyla ze tyle dziecko spi 🤣
U nas mala wstaje ok 7, po uplywie dwoch godzin ma drzemke. Pozniej spi w poludnie i po poludniu, czasami jeszcze pod wieczor zalezy od dnia ale glownie sa to 3/4 drzemki. Czasowo roznie ale zazwyczaj sa krotkie- po pol godziny. Na noc chodzi spac o 22 i sie budzi dwa razy albo i cztery 🙈 bardzo czesto dluzej ja usypiam niz ona spi 🤣🤣🤣
Co do stopki w buzi, dla mnie jest to jedna z najfajniejszych i najbardziej rozczulajacych umiejetnosci. Za kazdym razem sie usmiecham sama do siebie jak tak robi 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 15:00
mała, aaaania87, Magra3, mlia, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:No i u mnie ostatnio podobne, już się bałam że jakieś przeziębienie czy coś go bierze bo więcej chce spać w dzień. A hitem jest to, że chwilę po 17 to idzie spać i to na noc już i śpi tak jak zawsze do ok 5:30 (jeszcze na spiocha daje mu mleko ok 21) Ma tak od soboty.
Nie mamy szczęścia jeśli chodzi o basen, ale w maju zaczynają się zajęcia dość blisko nas to chyba tam się zapiszemy a może spróbujemy pójść sami wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 15:59
Magra3, The_sleeping_beauty, mała, aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość
-
My ostatnio oprócz około 0,5-1h drzemki z rana śpimy 3/4 razy po 20 min 😅
W nocy pobudka co 2h na jedzenie a ostatnio jeszcze jakieś problemy ze snem koło 1 w nocy 🤷♀️ trzymam się teorii ze to jakiś skok 🤭
Zasypiamy o 20
Już się nie łudzę ani na nic nie liczę 😀mlia, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:My ostatnio oprócz około 0,5-1h drzemki z rana śpimy 3/4 razy po 20 min 😅
W nocy pobudka co 2h na jedzenie a ostatnio jeszcze jakieś problemy ze snem koło 1 w nocy 🤷♀️ trzymam się teorii ze to jakiś skok 🤭
Zasypiamy o 20
Już się nie łudzę ani na nic nie liczę 😀
Aniu, podziwiam Cię, że jesteś w stanie funkcjonować a do tego wróciłaś do pracy. Przyzwyczaiłam się do nocnego wstawania co 3 godz. ale co 2 to już byłoby grubo 🙈
U nas w ciągu dnia jest kilka drzemek i łącznie mała przesypia ok. 2,5 godz. Jak ma bardziej senny dzień potrafi dociągnąć do 3,5 godz.mała, Monika29 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ewa3bit wrote:Aniu, podziwiam Cię, że jesteś w stanie funkcjonować a do tego wróciłaś do pracy. Przyzwyczaiłam się do nocnego wstawania co 3 godz. ale co 2 to już byłoby grubo 🙈
U nas w ciągu dnia jest kilka drzemek i łącznie mała przesypia ok. 2,5 godz. Jak ma bardziej senny dzień potrafi dociągnąć do 3,5 godz.
Sama się zastanawiam jak ja ogarniam te kwestie 🫣
Zastanawiam się ile mój organizm jeszcze pociągnie w takim trybie 😱 przy moich problemach immuno zaraz wszystko się posypie -
Aaaania87 naprawdę podziwiam cię. Dla mnie sen jest bardzo ważny i to, że od miesiąca nie muszę się budzić jest dla mnie błogosławieństwem. Oczywiście wybudzam się na kwilenie albo jakieś dziwne dźwięki ale zwykle jest to nad ranem czyli z 5-6 godzin mam przespanych ciurkiem. Życzę Ci aby i u ciebie tak zaczęło być.