X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • mlia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ostatnio seria sikania podczas zmiany pieluchy. Co do kup po pachy to my po prostu kąpiemy młodego na dwa razy. Raz żeby opłukać a potem na czysto :)

mała, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 💩 po głowę właściwie, nawet już się nie trudziłam żeby ściągnąć body bo i tak nie było sensu 😀 poszliśmy odrazu pod kran 🤭

mlia, mała, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰

Wracamy po rodzeństwo 👨‍👩‍👦‍👦
    09.04.2025 🙏🏻 4dpt ⏸️ 7dpt: 82 9dpt: 160 13dpt: 630 15dpt: 1210 27dpt ❤️🙏🏻

preg.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy pierwszy raz stopkę w buzi, co prawda ze skarpeta ale trudno 🤗

Magra3, The_sleeping_beauty, mlia, mała, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Koleżka powiedziała że metalowa nawet lepsza na ząbki bo chłodniejsza w odczuciu, to chyba zacznę korzystać.
    Magra3, no bo to prawie z jednego terminu chłopaki :)

My byłyśmy trzecie z tego terminu i u nas dziąsła też rozpulchnione. Zobaczymy które z naszych dzidziolkow okaże się najszybciej zębate 🙂

My z Lila byliśmy dziś po raz pierwszy wspólnie w dużej galerii handlowej. Podobało się jej :)
    Zaliczyłyśmy oczywiście smyka bo chciałam na żywo pooglądać zabawki dla dzieciaczków 6 mcy +.

Powiedzcie mamy starszaków i równolatków czy któreś z tych grająco-gadających zabawek Wam się sprawdza? Ponadto szukam czegoś fajnego zachęcającego do pełzania i raczkowania. Coś Wam się sprawdza?

Magra3, mała, mlia lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    My byłyśmy trzecie z tego terminu i u nas dziąsła też rozpulchnione. Zobaczymy które z naszych dzidziolkow okaże się najszybciej zębate 🙂

My z Lila byliśmy dziś po raz pierwszy wspólnie w dużej galerii handlowej. Podobało się jej :)
    Zaliczyłyśmy oczywiście smyka bo chciałam na żywo pooglądać zabawki dla dzieciaczków 6 mcy +.

Powiedzcie mamy starszaków i równolatków czy któreś z tych grająco-gadających zabawek Wam się sprawdza? Ponadto szukam czegoś fajnego zachęcającego do pełzania i raczkowania. Coś Wam się sprawdza?
    U nas jedna dolna jedynka już jest, druga będzie chyba lada chwila. Co do zabawek kupiłam na vinted tygryska radosne raczkowanie. To jego pierwsza taka rusząjaco-grająca zabawka. Póki co mały zadowolony a jeszcze bardziej chyba zdziwiony tą zabawka 🙂

mała, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Tak 💩 po głowę właściwie, nawet już się nie trudziłam żeby ściągnąć body bo i tak nie było sensu 😀 poszliśmy odrazu pod kran 🤭
    Nieźle 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 brawo za trzymanie stopy w buzi 😘👏
    Mila u nas co chwila jest sikanie podczas zmiany pieluchy 🤣
    Beauty u nas sprawdziły się piłki, kółka z piramidki, jeżdżące lusterko, kostka interaktywna, krab się nie spr. Na początku płakał na jego widok, teraz go lubi i sam go klepie żeby grał. Z tymi grając mi jest różnie. Mamy kilka i to zależy od dnia. Po siostrze ma grającego łosia z Fischer Price, teraz go lubi bo sam go włącza . Tu musisz już sama spr, bo wiem po córce i teraz po małym że każde dziecko lubi co innego. Mały np. płacze jak gra stary pilot z Fischer Price, a ten nowy to już nie . Bardzo lubi burzyć wierzę 😁
    Magra gratuluję zęba , ucałuj małego 😘😘😘😘

The_sleeping_beauty, Magra3, mała, aaaania87 lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beauty u siostry rollery dawały radę - chyba z dumel i miały raczkującego misia. Choć na tym etapie to wiele zabawek da radę - oby czymś zainteresować. Pamietam jeszcze kiedyś przyjechała go mnie koleżanka i ja nie byłam z niczym przygotowana - prosiła żeby sypnąć do butelki jakiegoś grochu i to była najlepsza zabawka 😅

Monia bo przegapiłam pyt - mój tez zawsze sika - ja już na wszelki przykrywam sisiaka tetra - nieraz dostałam strzała 😉

age.png

preg.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od małego przecieramy dół brzuszka zimną mokrą chusteczką i nie zdarzyło się od wielu miesięcy żeby nas obsikał. Czyli u nas ten patent działa.
    Za to obsrane plecy są dość często, bo ma chłopak rozmach 🤣

Beaty u nas były wczoraj próby z interaktywną kulą hula i mały był oczarowany ale on na razie tylko leży na brzuszku i patrzy.

Aniu ten pomysł z butelką i grochem faktycznie świetny, te najprostsze rozwiązanie są zazwyczaj najlepsze.

Magra, Mlia gratuluję ząbków.

A u nas zaczęły się problemy z wieczornym zasypianiem, mały nie płacze tylko po prostu nie śpi i się gapi a matka próbuje nie zasnąć przed dzieckiem 😉
    Ps też dopiero mamy stopkę w buzi, trochę późno ale jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 10:13

mlia, Magra3, aaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio tez marudliwe dzionki, już nie wspominając o tragicznych nocach - mamy jakiś regres i tak kiepskiego snu, codziennie jak się budzę rano mam ochotę zadzwonić do swojego szefa ze dziś jednak nie dam rady 😉 ale ostatecznie wypełzam z łóżka.

Mała nie słyszałam o tej metodzie z chusteczka- ciekawostka :)
    Współczuje walki ze sobą przy usypianiu Młodego. Mój na szczęście póki co zasypia dobrze przy cycu.

I chciałam powiedzieć ze T to prawdziwy facet.
    Zasuwa rosołek z mięskiem aż mu się uszy trzęsą 😉 nawet umie nic nie wypluwać 😆 gardzi samymi warzywkami 🤣
    I udało się z kaszka taka gdzie łyżka stoi na mleku roślinnym 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 21:08

Nobi, mała, Magra3, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    U nas ostatnio tez marudliwe dzionki, już nie wspominając o tragicznych nocach - mamy jakiś regres i tak kiepskiego snu, codziennie jak się budzę rano mam ochotę zadzwonić do swojego szefa ze dziś jednak nie dam rady 😉 ale ostatecznie wypełzam z łóżka.

Mała nie słyszałam o tej metodzie z chusteczka- ciekawostka :)
    Współczuje walki ze sobą przy usypianiu Młodego. Mój na szczęście póki co zasypia dobrze przy cycu.

I chciałam powiedzieć ze T to prawdziwy facet.
    Zasuwa rosołek z mięskiem aż mu się uszy trzęsą 😉 nawet umie nic nie wypluwać 😆 gardzi samymi warzywkami 🤣
    I udało się z kaszka taka gdzie łyżka stoi na mleku roślinnym 👍
    Brawo dla T za piękne jedzenie 💪
    A przetarcie mokrą chusteczką powoduje to, że dziecko się odsika jeszcze w starą pieluszkę i nie nasika ci na twarz 🤣 Tylko odczekaj chwilę zanim zdejmiesz starego pampersa

aaaania87, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile śpią wasze maluchy? U nas ostatnio nie wiem czy to przez jakiś skok czy pogodę ale śpi bardzo dużo. Rano co prawda wstaje przed 6 ale potem ma drzemkę po 8, ostatnio po drugim śniadaniu (pierwsze to mleko a na drugie dostaje słoik) prześpi nawet z dwie godziny. Nawet nie zdążę wyjść na spacer a już śpi. Później po południu z pół godziny no i po 19 idzie spać i śpi do rana. Nie wiem czy to nie za dużo. Tak jest od niedawna, wcześniej mniej spał, chyba że na spacerze. Niestety byliśmy u lekarza kilka dni temu i nie pytałam bo jeszcze było "normalnie".

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hitem była puszka na pierniki 🤣 na mikołajki dostał kulę ta co sama się kręci , jak pełzał nie był nią zainteresowany, dopiero jak zaczął siadać. Miał duża fazę na nią i jak zaczynał raczkować to ja uwielbiał.
    Aniu oj tak takie zabawki są najlepsze , albo wszystkie opakowania z makaronem, soczewicą itp. Ja przykrywam chusteczka jak widzę że we mnie celuje 🤣 brawo za jedzenie 👏♥️ haha wie co do dobre i wie że mięsem się nie pluje 🤣
    Mała weź pod uwagę to że młody urodził się wcześniej. Serio to ma znaczenie, niby to tylko 4 tyg ale to ważne 4 tyg. Nasza fizjo mówiła że ostatnie 2 tyg są ważne pod względem budowania napięcia mięśniowego. Ważne że to się pojawiło ♥️ ciekawy sposób z tą chusteczka 😀

mała, aaaania87 lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Dziewczyny, ile śpią wasze maluchy? U nas ostatnio nie wiem czy to przez jakiś skok czy pogodę ale śpi bardzo dużo. Rano co prawda wstaje przed 6 ale potem ma drzemkę po 8, ostatnio po drugim śniadaniu (pierwsze to mleko a na drugie dostaje słoik) prześpi nawet z dwie godziny. Nawet nie zdążę wyjść na spacer a już śpi. Później po południu z pół godziny no i po 19 idzie spać i śpi do rana. Nie wiem czy to nie za dużo. Tak jest od niedawna, wcześniej mniej spał, chyba że na spacerze. Niestety byliśmy u lekarza kilka dni temu i nie pytałam bo jeszcze było "normalnie".

U nas jest podobnie. Pierwsza drzemka godzinę po obudzeniu- Zwykle 0,5 h, ale czasem przedłuża się do godziny.
    Potem w południe dłuższa drzemka – półtorej godziny do dwóch.
    Potem po Południowa drzemka około 0,5 h
    Kładziemy się spać o dziewiętnastej, do dwudziestej już śpi i z dwiema przerwami na jedzenie w nocy śpi już do rana. Zwykle budzi się koło szóstej lub 06:30.
    Nie miałam poczucia że to za dużo…

mlia, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    No i u mnie ostatnio podobne, już się bałam że jakieś przeziębienie czy coś go bierze bo więcej chce spać w dzień. A hitem jest to, że chwilę po 17 to idzie spać i to na noc już i śpi tak jak zawsze do ok 5:30 (jeszcze na spiocha daje mu mleko ok 21) Ma tak od soboty.

mlia, The_sleeping_beauty, mała, aaaania87 lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym sie cieszyla ze tyle dziecko spi 🤣

U nas mala wstaje ok 7, po uplywie dwoch godzin ma drzemke. Pozniej spi w poludnie i po poludniu, czasami jeszcze pod wieczor zalezy od dnia ale glownie sa to 3/4 drzemki. Czasowo roznie ale zazwyczaj sa krotkie- po pol godziny. Na noc chodzi spac o 22 i sie budzi dwa razy albo i cztery 🙈 bardzo czesto dluzej ja usypiam niz ona spi 🤣🤣🤣

Co do stopki w buzi, dla mnie jest to jedna z najfajniejszych i najbardziej rozczulajacych umiejetnosci. Za kazdym razem sie usmiecham sama do siebie jak tak robi 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2024, 15:00

mała, aaaania87, Magra3, mlia, Monika29 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    No i u mnie ostatnio podobne, już się bałam że jakieś przeziębienie czy coś go bierze bo więcej chce spać w dzień. A hitem jest to, że chwilę po 17 to idzie spać i to na noc już i śpi tak jak zawsze do ok 5:30 (jeszcze na spiocha daje mu mleko ok 21) Ma tak od soboty.
    No właśnie śpi więcej niż jeszcze w zeszłym tygodniu dlatego zaczęłam się zastanawiać o co kaman. Ale może to pogoda tak wpływa. Jutro idziemy na pierwsze zajęcia muzyczne na 16.15 to nie pośpi :)
    Nie mamy szczęścia jeśli chodzi o basen, ale w maju zaczynają się zajęcia dość blisko nas to chyba tam się zapiszemy a może spróbujemy pójść sami wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2024, 15:59

Magra3, The_sleeping_beauty, mała, aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio oprócz około 0,5-1h drzemki z rana śpimy 3/4 razy po 20 min 😅
    W nocy pobudka co 2h na jedzenie a ostatnio jeszcze jakieś problemy ze snem koło 1 w nocy 🤷‍♀️ trzymam się teorii ze to jakiś skok 🤭
    Zasypiamy o 20

Już się nie łudzę ani na nic nie liczę 😀

mlia, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    My ostatnio oprócz około 0,5-1h drzemki z rana śpimy 3/4 razy po 20 min 😅
    W nocy pobudka co 2h na jedzenie a ostatnio jeszcze jakieś problemy ze snem koło 1 w nocy 🤷‍♀️ trzymam się teorii ze to jakiś skok 🤭
    Zasypiamy o 20

Już się nie łudzę ani na nic nie liczę 😀

Aniu, podziwiam Cię, że jesteś w stanie funkcjonować a do tego wróciłaś do pracy. Przyzwyczaiłam się do nocnego wstawania co 3 godz. ale co 2 to już byłoby grubo 🙈

U nas w ciągu dnia jest kilka drzemek i łącznie mała przesypia ok. 2,5 godz. Jak ma bardziej senny dzień potrafi dociągnąć do 3,5 godz.

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Aniu, podziwiam Cię, że jesteś w stanie funkcjonować a do tego wróciłaś do pracy. Przyzwyczaiłam się do nocnego wstawania co 3 godz. ale co 2 to już byłoby grubo 🙈

U nas w ciągu dnia jest kilka drzemek i łącznie mała przesypia ok. 2,5 godz. Jak ma bardziej senny dzień potrafi dociągnąć do 3,5 godz.

Sama się zastanawiam jak ja ogarniam te kwestie 🫣
    Zastanawiam się ile mój organizm jeszcze pociągnie w takim trybie 😱 przy moich problemach immuno zaraz wszystko się posypie

age.png

preg.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaania87 naprawdę podziwiam cię. Dla mnie sen jest bardzo ważny i to, że od miesiąca nie muszę się budzić jest dla mnie błogosławieństwem. Oczywiście wybudzam się na kwilenie albo jakieś dziwne dźwięki ale zwykle jest to nad ranem czyli z 5-6 godzin mam przespanych ciurkiem. Życzę Ci aby i u ciebie tak zaczęło być.

age.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ