Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu ja też życzę Ci żeby T niedługo spał całe noce 😘 i też Cię podziwiam, praca, nocki z T.
Dziewczyny poczytajcie ile na dobę powinny spać wasze maluchy, jeśli suma się zgadza to ja bym się nie martwiła. Aleks jest na innym etapie już, ale też co jakiś czas zmienia mu się . Parę dni temu miał jedną drzemkę 4 h , poszedł spać po 20 i spał do 6. A teraz ma 2 drzemki jedna ok 2.5 h i potem ok 1 h. Myślę że pogoda ma duży wpływ na dzieciaki.
A nasz mały od jakiegoś czasu ma bunt na ubieranie się 🙈 takie awantury robi jakby nie wiem co 🤣 mam wrażenie że spacery go nudzą 🤣aaaania87, Magra3, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Co za ironia losu - mój T dziś wstał tylko 2 razy w nocy a ja z bólu głowy spać nie moglam 😂😂😂
Monia u tez ostatnio jakiś bunt na ubieranie - ale widzę ze idzie falami 🤔
Zaraz lecę dziewczyny jakieś mokasynki na chrzest kupić - jedziemy z T - pomoże mamusi 😉 moja garderoba ostatnio sprowadza się do dresów, legginsów i trampek - mam chyba z 10 par trampek 😁 a w szafach góry ciuchówThe_sleeping_beauty, Magra3, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Co za ironia losu - mój T dziś wstał tylko 2 razy w nocy a ja z bólu głowy spać nie moglam 😂😂😂
Monia u tez ostatnio jakiś bunt na ubieranie - ale widzę ze idzie falami 🤔
Zaraz lecę dziewczyny jakieś mokasynki na chrzest kupić - jedziemy z T - pomoże mamusi 😉 moja garderoba ostatnio sprowadza się do dresów, legginsów i trampek - mam chyba z 10 par trampek 😁 a w szafach góry ciuchów
Moja Kolekcja leginsow i bluz też się znacząco powiększyła 🙂
Aniaa udanych zakupów! Mnie też się niestety to zdarza że po nakarmieniu Lilki w nocy ona śpi jak anioł, a ja się przewracam z boku na bok 🫣
Mlia jak zajęcia muzyczne dla maluchów?
Monia strach pomyśleć o tym jak wymagania maluchów rosną 🙂 tak się kiedyś cieszył na spacer a teraz potrzebuje pewnie wypraw w nieznane 🙂
aaaania87 lubi tę wiadomość
-
Beauty, fajnie ale nie ekscytująco
W sumie bardzo podobnie bawimy się w domu, jedynie to ma okazję spotkać się z innymi dziećmi i poobserwować. Jest najmłodszy, inne dzieci już raczkują. No i minus taki że pracownia jest na piętrze, więc wszystkie klamoty z wózka trzeba wziąć ze sobą bo wózek zostaje na klatce schodowej.
Spróbuję wybrać się do Zielonego Domku, zobaczę jak to wygląda i czy to nie będzie dla niego wystarczające.aaaania87, The_sleeping_beauty, Magra3, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Aniu uśmiałam się z tej męskiej ekscytacji na zakupach 😅
Mlia, też chciałam wybrać się z małą na takie zajęcia ale musimy poczekać bo u nas są dla maluszków od 6 m-cy.
W tym tygodniu basen nie był u nas numerem 1 - całe zajęcia piąstka w buzi, marudzenie i chwilami płacz. Okazało się, że idą zęby - trochę mnie to zaskoczyło, bo spodziewałam się tych atrakcji za jakiś miesiąc. Prawa dolna jedynka już częściowo przebija się przez dziąsełko i słychać stukanie jak badałam teren metalową łyżeczką 😉 Zaczęło się większe tulenie i noszenie na rękach, a mój kręgosłup zaczyna się buntować 😕
Do tego w przyszłym tygodniu mamy szczepienia więc będzie kumulacja...aaaania87, mlia lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ewa3bit wrote:Aniu uśmiałam się z tej męskiej ekscytacji na zakupach 😅
Mlia, też chciałam wybrać się z małą na takie zajęcia ale musimy poczekać bo u nas są dla maluszków od 6 m-cy.
W tym tygodniu basen nie był u nas numerem 1 - całe zajęcia piąstka w buzi, marudzenie i chwilami płacz. Okazało się, że idą zęby - trochę mnie to zaskoczyło, bo spodziewałam się tych atrakcji za jakiś miesiąc. Prawa dolna jedynka już częściowo przebija się przez dziąsełko i słychać stukanie jak badałam teren metalową łyżeczką 😉 Zaczęło się większe tulenie i noszenie na rękach, a mój kręgosłup zaczyna się buntować 😕
Do tego w przyszłym tygodniu mamy szczepienia więc będzie kumulacja...
Ewcia żeby te zebisko szybciutko wyszło 👍 choć pewnie potem będą szły kolejne. Moja chrześnica miała już zęba gdy skończyła 4mż zdarza się
Mój kręgosłup tez już w strzępach to chyba taka przypadłość większości rodzicówEwa3bit lubi tę wiadomość
-
Ania aż tyle trampek ??? Jesteś lepsza ode mnie 🤣 ja mam tylko 3, a uwielbiam trampki 😀 haha T miał w nosie zakupy z mamą mówisz ? 🤣 Ważne że dla Ciebie były udane i T przynajmniej stwierdził że nie będzie przeszkadzał 😉
Beauty mam nadzieję że to tylko przejściowe, w sumie zaraz będzie ciepło i nie będzie trzeba go tak ubierać . Jak było cieplej to był zadowolony , fajnie tak patrzeć na malucha który co chwila za czymś się rozgląda 😀 kupiłam mu nawet okulary przeciwsłoneczne w Rossmann ale po max 2 sekundach je ściąga 🤣 a jak tam Lilka i psy ???
Mila super że obserwuje , od tego się zaczyna. Dziecko szybciej się uczy patrząc na inne dzieci 😀szkoda tylko że musisz dźwigać te rzeczy .
Ewciu może nie będzie tak źle ? To nie jest tak że zęby będą jej dokuczać cały czas. Będą lepsze i gorsze dni, ale to kobieta więc może łatwiej to zniesie ♥️
Mój kręgosłup też ledwo daje radę, i ręce. Młody wymyślił sobie że chce wszystko widzieć jak się coś robi, a ciężko się coś robi jedna ręką , więc jak tylko go odkładam to się drze. Dziś jak myłam zęby to musiał być u mnie na rękach bo musiał to widzieć z bliska 🙈aaaania87, Magra3, mała, mlia lubią tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Mila zazdroszczę 🙂 ale jakiś czas temu wpadłam na genialny pomysł, wkładam go do wanny , dane mu zabawki i bardzo mu się to podoba, ale coś czuję że niedługo i to mi się skończy bo powoli dobiera się do kranu 😂🙈
mlia, The_sleeping_beauty, aaaania87, mała, Magra3, Nobi, Ewa3bit lubią tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
The_sleeping_beauty wrote:Mlia magan
Lila dogoniła chłopaków i Dołączyła do grona zębatkow. Wczoraj pierwsza jedynka ujrzala światło dzienne 🙂🦷Córka z zespołem wad genetycznych
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Lila dogoniła chłopaków i Dołączyła do grona zębatkow. Wczoraj pierwsza jedynka ujrzala światło dzienne 🙂🦷aaaania87, mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Lila dogoniła chłopaków i Dołączyła do grona zębatkow. Wczoraj pierwsza jedynka ujrzala światło dzienne 🙂🦷Magra3, Ewa3bit, aaaania87 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mała wrote:Gratuluję ząbeczka, kolejne baby shark 🦈😁
The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Ha ha, mam w głowie tę piosenkę bo znajomych synek bardzo lubił i miał tego rekina. A oni mówili że jak jeździli do dziadków to przez dwie godziny non stop im to puszczał w samochodzie i oni prawie przez to osiwieli
mlia, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość
-
My jedziemy na śpiewankach Cztery słonie są ulubione, choć teraz mam fazę na Wilk i guzik. Chcę się nauczyć słów, więc puszczam na okrągło. Powiem wam, że bardzo mi się sprawdziła znajomość piosenek w czasie pobytu w szpitalu. Szczególnie w czasie inhalacji. Oczywiście nie życzę nikomu.
aaaania87, Magra3, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:My jedziemy na śpiewankach Cztery słonie są ulubione, choć teraz mam fazę na Wilk i guzik. Chcę się nauczyć słów, więc puszczam na okrągło. Powiem wam, że bardzo mi się sprawdziła znajomość piosenek w czasie pobytu w szpitalu. Szczególnie w czasie inhalacji. Oczywiście nie życzę nikomu.
U nas teraz faza na kulfona i kundel bury 😉 tez już dużo tekstów piosenek sobie przypomniałam 🙂 T bardzo lubi gdy śpiewam - choć on jedyny 😁Magra3, mlia, The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
mała wrote:Gratuluję ząbeczka, kolejne baby shark 🦈😁
No dzięki za przypomnienie baby shark kolejny przebój przypadł Lilce do gustu
Szalenie ja też bawi jak jej śpiewamy mana mana z Muppet show https://youtu.be/MRxrqrNQY3s?feature=shared
Mlia opierałyśmy swój repertuar na gordonkach. Chetnie rozszerzymy je o śpiewankiaaaania87, mała, Monika29 lubią tę wiadomość