X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzcimy za tydzien 😊 może się coś zmieni 🤭😇

Bardzo bardzo bym chciała choć 4h ciągiem spać. Dla mnie sen tez jest mega ważny.

mlia, The_sleeping_beauty, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja też życzę Ci żeby T niedługo spał całe noce 😘 i też Cię podziwiam, praca, nocki z T.
    Dziewczyny poczytajcie ile na dobę powinny spać wasze maluchy, jeśli suma się zgadza to ja bym się nie martwiła. Aleks jest na innym etapie już, ale też co jakiś czas zmienia mu się . Parę dni temu miał jedną drzemkę 4 h , poszedł spać po 20 i spał do 6. A teraz ma 2 drzemki jedna ok 2.5 h i potem ok 1 h. Myślę że pogoda ma duży wpływ na dzieciaki.
    A nasz mały od jakiegoś czasu ma bunt na ubieranie się 🙈 takie awantury robi jakby nie wiem co 🤣 mam wrażenie że spacery go nudzą 🤣

aaaania87, Magra3, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za ironia losu - mój T dziś wstał tylko 2 razy w nocy a ja z bólu głowy spać nie moglam 😂😂😂

Monia u tez ostatnio jakiś bunt na ubieranie - ale widzę ze idzie falami 🤔

Zaraz lecę dziewczyny jakieś mokasynki na chrzest kupić - jedziemy z T - pomoże mamusi 😉 moja garderoba ostatnio sprowadza się do dresów, legginsów i trampek - mam chyba z 10 par trampek 😁 a w szafach góry ciuchów

The_sleeping_beauty, Magra3, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

• The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Co za ironia losu - mój T dziś wstał tylko 2 razy w nocy a ja z bólu głowy spać nie moglam 😂😂😂

Monia u tez ostatnio jakiś bunt na ubieranie - ale widzę ze idzie falami 🤔

Zaraz lecę dziewczyny jakieś mokasynki na chrzest kupić - jedziemy z T - pomoże mamusi 😉 moja garderoba ostatnio sprowadza się do dresów, legginsów i trampek - mam chyba z 10 par trampek 😁 a w szafach góry ciuchów

Moja Kolekcja leginsow i bluz też się znacząco powiększyła 🙂

Aniaa udanych zakupów! Mnie też się niestety to zdarza że po nakarmieniu Lilki w nocy ona śpi jak anioł, a ja się przewracam z boku na bok 🫣

Mlia jak zajęcia muzyczne dla maluchów?

Monia strach pomyśleć o tym jak wymagania maluchów rosną 🙂 tak się kiedyś cieszył na spacer a teraz potrzebuje pewnie wypraw w nieznane 🙂

aaaania87 lubi tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beauty, fajnie ale nie ekscytująco ;)
    W sumie bardzo podobnie bawimy się w domu, jedynie to ma okazję spotkać się z innymi dziećmi i poobserwować. Jest najmłodszy, inne dzieci już raczkują. No i minus taki że pracownia jest na piętrze, więc wszystkie klamoty z wózka trzeba wziąć ze sobą bo wózek zostaje na klatce schodowej.
    Spróbuję wybrać się do Zielonego Domku, zobaczę jak to wygląda i czy to nie będzie dla niego wystarczające.

aaaania87, The_sleeping_beauty, Magra3, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy udane choć T jak prawdziwy facet bez ekscytacji przy powożeniu między alejkami - patrzę a on śpi 😅 i tyle z jego pomocy 😆

The_sleeping_beauty, Magra3, Ewa3bit, mlia lubią tę wiadomość

age.png

• Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu uśmiałam się z tej męskiej ekscytacji na zakupach 😅
    Mlia, też chciałam wybrać się z małą na takie zajęcia ale musimy poczekać bo u nas są dla maluszków od 6 m-cy.

W tym tygodniu basen nie był u nas numerem 1 - całe zajęcia piąstka w buzi, marudzenie i chwilami płacz. Okazało się, że idą zęby - trochę mnie to zaskoczyło, bo spodziewałam się tych atrakcji za jakiś miesiąc. Prawa dolna jedynka już częściowo przebija się przez dziąsełko i słychać stukanie jak badałam teren metalową łyżeczką 😉 Zaczęło się większe tulenie i noszenie na rękach, a mój kręgosłup zaczyna się buntować 😕
    Do tego w przyszłym tygodniu mamy szczepienia więc będzie kumulacja...

aaaania87, mlia lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Aniu uśmiałam się z tej męskiej ekscytacji na zakupach 😅
    Mlia, też chciałam wybrać się z małą na takie zajęcia ale musimy poczekać bo u nas są dla maluszków od 6 m-cy.

W tym tygodniu basen nie był u nas numerem 1 - całe zajęcia piąstka w buzi, marudzenie i chwilami płacz. Okazało się, że idą zęby - trochę mnie to zaskoczyło, bo spodziewałam się tych atrakcji za jakiś miesiąc. Prawa dolna jedynka już częściowo przebija się przez dziąsełko i słychać stukanie jak badałam teren metalową łyżeczką 😉 Zaczęło się większe tulenie i noszenie na rękach, a mój kręgosłup zaczyna się buntować 😕
    Do tego w przyszłym tygodniu mamy szczepienia więc będzie kumulacja...

Ewcia żeby te zebisko szybciutko wyszło 👍 choć pewnie potem będą szły kolejne. Moja chrześnica miała już zęba gdy skończyła 4mż :) zdarza się

Mój kręgosłup tez już w strzępach :) to chyba taka przypadłość większości rodziców

Ewa3bit lubi tę wiadomość

age.png

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania aż tyle trampek ??? Jesteś lepsza ode mnie 🤣 ja mam tylko 3, a uwielbiam trampki 😀 haha T miał w nosie zakupy z mamą mówisz ? 🤣 Ważne że dla Ciebie były udane i T przynajmniej stwierdził że nie będzie przeszkadzał 😉
    Beauty mam nadzieję że to tylko przejściowe, w sumie zaraz będzie ciepło i nie będzie trzeba go tak ubierać . Jak było cieplej to był zadowolony , fajnie tak patrzeć na malucha który co chwila za czymś się rozgląda 😀 kupiłam mu nawet okulary przeciwsłoneczne w Rossmann ale po max 2 sekundach je ściąga 🤣 a jak tam Lilka i psy ???
    Mila super że obserwuje , od tego się zaczyna. Dziecko szybciej się uczy patrząc na inne dzieci 😀szkoda tylko że musisz dźwigać te rzeczy .
    Ewciu może nie będzie tak źle ? To nie jest tak że zęby będą jej dokuczać cały czas. Będą lepsze i gorsze dni, ale to kobieta więc może łatwiej to zniesie ♥️
    Mój kręgosłup też ledwo daje radę, i ręce. Młody wymyślił sobie że chce wszystko widzieć jak się coś robi, a ciężko się coś robi jedna ręką , więc jak tylko go odkładam to się drze. Dziś jak myłam zęby to musiał być u mnie na rękach bo musiał to widzieć z bliska 🙈

aaaania87, Magra3, mała, mlia lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia u mnie to samo ale na szczęście Maksiu daje się odłożyć do chicco, więc zęby i buzię mogę umyć swobodnie, byle mnie widział :)

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila zazdroszczę 🙂 ale jakiś czas temu wpadłam na genialny pomysł, wkładam go do wanny , dane mu zabawki i bardzo mu się to podoba, ale coś czuję że niedługo i to mi się skończy bo powoli dobiera się do kranu 😂🙈

mlia, The_sleeping_beauty, aaaania87, mała, Magra3, Nobi, Ewa3bit lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png

Wysłany: 23 kwietnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlia magan
    Lila dogoniła chłopaków i Dołączyła do grona zębatkow. Wczoraj pierwsza jedynka ujrzala światło dzienne 🙂🦷

Monika29, Magra3, aaaania87, mlia, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Mlia magan
    Lila dogoniła chłopaków i Dołączyła do grona zębatkow. Wczoraj pierwsza jedynka ujrzala światło dzienne 🙂🦷
    Gratuluję 🥰

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlia magan
    Gratulujemy ząbeczka, te zębowe uśmiechy są takie urocze🥰

aaaania87, mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlia magan
    Gratuluję ząbeczka, kolejne baby shark 🦈😁

Magra3, Ewa3bit, aaaania87 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Ha ha, mam w głowie tę piosenkę bo znajomych synek bardzo lubił i miał tego rekina. A oni mówili że jak jeździli do dziadków to przez dwie godziny non stop im to puszczał w samochodzie i oni prawie przez to osiwieli :D

The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Ha ha, mam w głowie tę piosenkę bo znajomych synek bardzo lubił i miał tego rekina. A oni mówili że jak jeździli do dziadków to przez dwie godziny non stop im to puszczał w samochodzie i oni prawie przez to osiwieli :D
    Mój Witek też już kocha tą piosenkę 🙂 Nie wiem czy robię dobrze czy źle ale mu puszczam te piosenki dziecięce po angielsku. Ja czasami cały dzień potem chodzę i je śpiewam 🙈 i on je tak zna, że tylko ich śpiewanie "zatrzyma go" na przewijaku i uda się na spokojnie pieluche zmienić.

mlia, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na śpiewankach :) Cztery słonie są ulubione, choć teraz mam fazę na Wilk i guzik. Chcę się nauczyć słów, więc puszczam na okrągło. Powiem wam, że bardzo mi się sprawdziła znajomość piosenek w czasie pobytu w szpitalu. Szczególnie w czasie inhalacji. Oczywiście nie życzę nikomu.

aaaania87, Magra3, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    My jedziemy na śpiewankach :) Cztery słonie są ulubione, choć teraz mam fazę na Wilk i guzik. Chcę się nauczyć słów, więc puszczam na okrągło. Powiem wam, że bardzo mi się sprawdziła znajomość piosenek w czasie pobytu w szpitalu. Szczególnie w czasie inhalacji. Oczywiście nie życzę nikomu.

U nas teraz faza na kulfona i kundel bury 😉 tez już dużo tekstów piosenek sobie przypomniałam 🙂 T bardzo lubi gdy śpiewam - choć on jedyny 😁

Magra3, mlia, The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 24 kwietnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:

No dzięki za przypomnienie baby shark :) kolejny przebój przypadł Lilce do gustu :)

Szalenie ja też bawi jak jej śpiewamy mana mana z Muppet show https://youtu.be/MRxrqrNQY3s?feature=shared

Mlia opierałyśmy swój repertuar na gordonkach. Chetnie rozszerzymy je o śpiewanki :)

aaaania87, mała, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ