X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu cieszę się że się udało, T miał prawo być trochę marudny, wiesz to dużo emocji dla takiego maluszka, ale ważne że się udało i że już po ♥️ T musiał wyglądać cudnie 😁
    Mała a na kiedy planujecie chrzciny ?
    Ewa żebyś wiedziała że to mały czort , a najgorsze że przy tym wszystkim robi taka cudowna minę że ja wymiękam 🤣
    Stefania ja też czytałam rozszerzeniediety.pl babeczka ma fajne przepisy na insta .
    U nas chłopak rozrabia na całego 🙈

Ewa3bit, Stefania, mlia, mała, aaaania87 lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 3 maja, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia twój Aleks to niezły gagatek, niech sobie broi bo matka i tak wszystko słodziakowi wybaczy 😉
    Planujemy chrzcić pod koniec czerwca

Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 5 maja, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam nadzieję że miałyście okazję wypocząć w tę majówkę :)
    My więcej czasu spędziliśmy w domu bo rodzina nas odwiedzała. Ale na szczęście czas na ciekawe spacerki też był :)
    Niestety młodemu wyszło uczulenie chyba po napoju roślinnym, którego użyłam do zrobienia kaszki i walczymy ze zmianami na skórze a bardzo chciałam iść na basen tylko boję się że pogorszy to stan. No i ewidentnie idzie nam drugi ząbek.
    A co u was słychać?

aaaania87, Magra3, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 5 maja, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    My więcej czasu spędziliśmy w domu bo rodzina nas odwiedzała. Ale na szczęście czas na ciekawe spacerki też był :)
    Niestety młodemu wyszło uczulenie chyba po napoju roślinnym, którego użyłam do zrobienia kaszki i walczymy ze zmianami na skórze a bardzo chciałam iść na basen tylko boję się że pogorszy to stan. No i ewidentnie idzie nam drugi ząbek.
    A co u was słychać?

Lila skończyła dziś 7 miesiąc 🙂 mamy za sobą majówkowy wyjazd z 4-godzinną trasą w jedną stronę i wszystkie dzieci dały rady! Poza Lila mieliśmy też na pokładzie nasze 2 psy. Dobytek jechał więc w bagażniku na dachu 🙂 warto było jechać bo duża ilość ciotek to wielka ulga dla rąk matki 🙂
    Lila dobrze się bawiła, ale też z wielką radością przywitała swoją matę i zabawki po powrocie :)

I my już mamy 2 zęby - Lila powitała drugą jedynkę 3 dni temu.

mlia, aaaania87, Magra3, Ewa3bit, Monika29, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    A co u was słychać?
    U nas drugiego zęba póki co brak. Dziś wracamy do normalności czyli posiłków i drzemek mniej więcej o stałych parach bo 6 dni spędziliśmy nad morzem i wszystko tam działo się innym rytmem. W jedną stronę w podróż wyjechaliśmy ok 17 i Witek przespał ją całą (7 godzin) a na powrocie wyjechaliśmy o 8 rano i tak fajnie już nie było 😉 jak coś to polecam wieczorno-nocne jazdy.

mlia, aaaania87, The_sleeping_beauty, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    U nas drugiego zęba póki co brak. Dziś wracamy do normalności czyli posiłków i drzemek mniej więcej o stałych parach bo 6 dni spędziliśmy nad morzem i wszystko tam działo się innym rytmem. W jedną stronę w podróż wyjechaliśmy ok 17 i Witek przespał ją całą (7 godzin) a na powrocie wyjechaliśmy o 8 rano i tak fajnie już nie było 😉 jak coś to polecam wieczorno-nocne jazdy.
    Ooo, my się wybieramy pod koniec czerwca i też ok 7h jazdy nas czeka. Mój mąż to nawet woli w taką podróż jechać nocą ale nie wiem co będziemy robić nim nam pokój wydadzą.

aaaania87, Magra3, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Lila skończyła dziś 7 miesiąc 🙂 mamy za sobą majówkowy wyjazd z 4-godzinną trasą w jedną stronę i wszystkie dzieci dały rady! Poza Lila mieliśmy też na pokładzie nasze 2 psy. Dobytek jechał więc w bagażniku na dachu 🙂 warto było jechać bo duża ilość ciotek to wielka ulga dla rąk matki 🙂
    Lila dobrze się bawiła, ale też z wielką radością przywitała swoją matę i zabawki po powrocie :)

I my już mamy 2 zęby - Lila powitała drugą jedynkę 3 dni temu.

Najlepszego dla Lili choć mi sie wydaje ze przed chwila pisałaś o 6 mcach 🤭
    Jak Wasze dzieci dadzą radę to i moje może tez ;) co prawda wyjazd planowany na sierpień ale trzeba do wszystko zorganizować - ogarnac Tobiaszka i piesy.
    Szybko poszły te zębiska - 2 praktycznie na raz.

Mlia u nas majówka spokojnie do soboty a w sobote męczyliśmy się z wysoka temperatura 🙁 na szczęście juz jest dużo lepiej ale musieliśmy odwołać szczepienie. Myśle ze na chrzcinach ktoś na sprzedał coś - bo i ja w tyg zle się czułam a potem dopadło T.

The_sleeping_beauty, Magra3, mała, mlia lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 6 maja, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, współczuję gorączki - dobrze, że już jest lepiej. Wracajcue szybko do zdrowia.

Wszystkiego najlepszego dla Lili z okazji 7 m-cy. To przerażające jak ten czas szybko leci 🙈

U nas byla wyjazdowa kwietniówka s na majówkę byliśmy w domu. W jedną stronę podróż super, praktycznie cała przespana. Droga powrotna już nie była taka kolorowa, przez wypadek i zamkniętą trasę podróż wydłużyła się o 2 godz. i to już było zdecydowanie za dużo dla mojej królewny.

1,5 tyg. temu zmieniliśmy mleko, bo przez zmiany skórne, biegunki i drapanie, pediatra podejrzewa uczulenie na BMK. Zmiany na skórze raz są czerwone, innym razem bledną - ciężko stwierdzić w jakieś sytuacji się nasilają. W czwartek będę dobijała się do naszej pediatry jak tylko wróci z urlopu. Jedyne co się poprawiło to kupki. Drapanie po główce i buzi nadal masakra - często drapie się do krwi 😥 nie pomaga bepanthen sensiderm, fenistil, poxclin bodymousse, ani kąpiel w krochmalu. Może macie coś, co u Was się sprawdziło?
    Od jakiegoś czasu przestałam używać płynu do płukania. Zamówiłam też płatki mydlane do prania, ale dopiero przyszły więc jeszcze ich nie testowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 21:13

mlia, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Monia twój Aleks to niezły gagatek, niech sobie broi bo matka i tak wszystko słodziakowi wybaczy 😉
    Planujemy chrzcić pod koniec czerwca
    Żebyś wiedziała że wybaczy, wystarczy że zrobi ten swój uśmiech i słodkie oczka i już po mnie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 koniec czerwca to już fajna pogoda będzie ♥️
    Mila my też spędziliśmy majówkę w domu , spacerki i trochę czasu że znajomymi. Z tym mlekiem może być tak że jak dasz za miesiąc może być już dobrze 🙂 a zjadł kaszkę ? Oby ząbkowanie jak najmniej bolało 😘 Mila jak to co będziecie robić pójdziecie na plażę 😝
    Beauty gratulacje dla Lili za podróż i za zęba 😘 ucałuj ja na te 7 miesięcy 😘😘😘😘😘😘😘
    Magra fajnie że się wyrwaliscie no i dzielny Wituś 😘 jak jego powrót do rzeczywistości?
    Aniu kurczaki obyście szybko pozbyli się tego wirusa, ucałuj małego w czoło 😘
    Ewciu kochana a może płyn do kąpieli? Tylko może po kolei, jak zmienisz płyn na płatki mydlane odczekaj, a potem może płyn do kąpieli. No i poczekaj co pediatra na to , może zleci jakieś badania ? Fajnie że kwietniówka udana 🙂 przykro mi tylko że droga powrotną taka zła .
    U nas junior nabywa nowe umiejętności, kombinuje jak tylko może 🙈 byliśmy parę dni temu na spacerze że znajoma która ma synka młodszego o kilka dni od Aleksa, no i powiem wam że ja myślałam że mój synuś to taki grzeczny i spokojny jest, a tu zonk 🤣 gdy kolega zabrał mu zabawkę to mój synuś rzucił się na niego 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🙈 a jutro skończy 11 miesięcy 😱 a pamiętam jakbym to wczoraj go urodziła 🤣 mały Okruszek był, a teraz to ucieka mi z gołą pupą, zaczyna mieć swoje zdanie i mnie objada 🤣

Magra3, mlia, The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Żebyś wiedziała że wybaczy, wystarczy że zrobi ten swój uśmiech i słodkie oczka i już po mnie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 koniec czerwca to już fajna pogoda będzie ♥️
    Mila my też spędziliśmy majówkę w domu , spacerki i trochę czasu że znajomymi. Z tym mlekiem może być tak że jak dasz za miesiąc może być już dobrze 🙂 a zjadł kaszkę ? Oby ząbkowanie jak najmniej bolało 😘 Mila jak to co będziecie robić pójdziecie na plażę 😝
    Beauty gratulacje dla Lili za podróż i za zęba 😘 ucałuj ja na te 7 miesięcy 😘😘😘😘😘😘😘
    Magra fajnie że się wyrwaliscie no i dzielny Wituś 😘 jak jego powrót do rzeczywistości?
    Aniu kurczaki obyście szybko pozbyli się tego wirusa, ucałuj małego w czoło 😘
    Ewciu kochana a może płyn do kąpieli? Tylko może po kolei, jak zmienisz płyn na płatki mydlane odczekaj, a potem może płyn do kąpieli. No i poczekaj co pediatra na to , może zleci jakieś badania ? Fajnie że kwietniówka udana 🙂 przykro mi tylko że droga powrotną taka zła .
    U nas junior nabywa nowe umiejętności, kombinuje jak tylko może 🙈 byliśmy parę dni temu na spacerze że znajoma która ma synka młodszego o kilka dni od Aleksa, no i powiem wam że ja myślałam że mój synuś to taki grzeczny i spokojny jest, a tu zonk 🤣 gdy kolega zabrał mu zabawkę to mój synuś rzucił się na niego 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🙈 a jutro skończy 11 miesięcy 😱 a pamiętam jakbym to wczoraj go urodziła 🤣 mały Okruszek był, a teraz to ucieka mi z gołą pupą, zaczyna mieć swoje zdanie i mnie objada 🤣
    No cudowne dziecko z tego Aleksa😍💚😍 dobrze, że już walczy o swoje i dokucza póki uchodzi mu to płazm 😉 U nas wczoraj dzień był typowo jak przez wyjazdem 🙂

Monika29 lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 7 maja, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia rzeczywiście Aleks to niezły gagatek :)
    U nas jesteśmy po wizycie w poradni rehabilitacyjnej i jednak Maksiu ma rozpisane zajęcia z fizjo. Pani doktor stwierdziła że powinien już podnosić chociaż pupę do pelzania. Ale jak się okazuje potrafi podnieść tylko na łóżku, myślę że mata piankowa jest za śliska. A w ogóle to nie wiem jak ale wędruje po całej macie, turla się, przekręca i co chwilę muszę go przestawiać bo te ok 2m kwadratowe to dla niego za mało :)
    Dziewczyny starszych bobasów, jakie rozwiązanie do okiełznania wędrówek wam się sprawdziło?
    Pytam na przyszłość, jak zacznie raczkować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 07:43

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Aniu, współczuję gorączki - dobrze, że już jest lepiej. Wracajcue szybko do zdrowia.

Wszystkiego najlepszego dla Lili z okazji 7 m-cy. To przerażające jak ten czas szybko leci 🙈

U nas byla wyjazdowa kwietniówka s na majówkę byliśmy w domu. W jedną stronę podróż super, praktycznie cała przespana. Droga powrotna już nie była taka kolorowa, przez wypadek i zamkniętą trasę podróż wydłużyła się o 2 godz. i to już było zdecydowanie za dużo dla mojej królewny.

1,5 tyg. temu zmieniliśmy mleko, bo przez zmiany skórne, biegunki i drapanie, pediatra podejrzewa uczulenie na BMK. Zmiany na skórze raz są czerwone, innym razem bledną - ciężko stwierdzić w jakieś sytuacji się nasilają. W czwartek będę dobijała się do naszej pediatry jak tylko wróci z urlopu. Jedyne co się poprawiło to kupki. Drapanie po główce i buzi nadal masakra - często drapie się do krwi 😥 nie pomaga bepanthen sensiderm, fenistil, poxclin bodymousse, ani kąpiel w krochmalu. Może macie coś, co u Was się sprawdziło?
    Od jakiegoś czasu przestałam używać płynu do płukania. Zamówiłam też płatki mydlane do prania, ale dopiero przyszły więc jeszcze ich nie testowałam.

Ewa a może to reakcja alergiczna niekoniecznie pokarmowa ?
    Moglibyście spróbować kosmetyki z avene lub la roche lipikar ? One są mega łagodne - mi osobiście pomagają na wszelkie alergie - wiem ze mogą być stosowane u małych bąbli. Do kąpieli atoperal w proszku - może będzie lepszy ni krochmal ?

age.png

• Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Ewa a może to reakcja alergiczna niekoniecznie pokarmowa ?
    Moglibyście spróbować kosmetyki z avene lub la roche lipikar ? One są mega łagodne - mi osobiście pomagają na wszelkie alergie - wiem ze mogą być stosowane u małych bąbli. Do kąpieli atoperal w proszku - może będzie lepszy ni krochmal ?

Dzięki Aniu, testowałam na razie avene ale pomogło na chwilę jak wszystko inne 😥 Zobaczę co powie lekarka w czwartek i może kupię ten atoperal.

A jak udaje Ci się pogodzić pracę z opieką nad T? Babcie dają radę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 17:24

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

10t3d - CRL 3,41 cm
    14t5d - 100g maluszka
    23t5d - 560g dziewczynki

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Dzięki Aniu, testowałam na razie avene ale pomogło na chwilę jak wszystko inne 😥 Zobaczę co powie lekarka w czwartek i może kupię ten atoperal.

A jak udaje Ci się pogodzić pracę z opieką nad T? Babcie dają radę?
    Spróbuj Mediderm. U córeczki mojego brata były bardzo duże problemy skórne i tylko to pomogło.

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Monia rzeczywiście Aleks to niezły gagatek :)
    U nas jesteśmy po wizycie w poradni rehabilitacyjnej i jednak Maksiu ma rozpisane zajęcia z fizjo. Pani doktor stwierdziła że powinien już podnosić chociaż pupę do pelzania. Ale jak się okazuje potrafi podnieść tylko na łóżku, myślę że mata piankowa jest za śliska. A w ogóle to nie wiem jak ale wędruje po całej macie, turla się, przekręca i co chwilę muszę go przestawiać bo te ok 2m kwadratowe to dla niego za mało :)
    Dziewczyny starszych bobasów, jakie rozwiązanie do okiełznania wędrówek wam się sprawdziło?
    Pytam na przyszłość, jak zacznie raczkować.
    Kochana, zajęcia z fizjo to super zabawa dla bobo (metodą Bobatha), my chodzimy już pół roku co najmniej 2 razy w tygodniu przez wzmożone napięcie i nie żałuję. Nasz Junior jest już mobilny - raczkuje i staje przy meblach. To nie jest do opanowania :D żywioł! Zupełnie inny wymiar rodzicielstwa. Zamontowaliśmy bramkę na schody i w salonie stoi łóżeczko turystyczne, które używamy jako kojec na krótkie momenty. Pamiętaj, że każde dziecko jest inne, nasz syn nie chciał pełzać, a obroty też wykonywał niechętnie. I nagle po skończonym ósmym miesiącu przestal spać w nocy, wgrała się jakaś aktualizacja i mamy nowe bobo

Ewa3bit, mlia, aaaania87, Monika29, mała lubią tę wiadomość

• Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Spróbuj Mediderm. U córeczki mojego brata były bardzo duże problemy skórne i tylko to pomogło.

Dzięki Magra, próbuję już wszystkiego. Najgorsze, że ma razie nie wiadomo co jest źródłem tych problemów ze skórą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 10:57

Magra3 lubi tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

10t3d - CRL 3,41 cm
    14t5d - 100g maluszka
    23t5d - 560g dziewczynki

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Dzięki Magda, próbuję już wszystkiego. Najgorsze, że ma razie nie wiadomo co jest źródłem tych problemów ze skórą.

Jasne najlepiej znaleźć źródło tych problemów 😏 współczuje Wam bo Malutka napewno to wszystko rozdrażnia.
    Ewa wbij na wątek udane IV4- ciążowe rozważania - wiem ze KateM czy zosiaaa otarły się o temat i może coś poradzą - albo skontaktuj się na priv
    Trzymam kciuki żeby Mała dostała pomoc

Dzięki, babcie ogarniają T, nie mam co narzekać chwała im za to - choć wiadomo w niektórych okresach jest im ciężko.
    Co do pracy niestety jest jej na tyle ze czasem muszę siadac jeszcze wieczorem gdy już położę Tobiaszka spać. Ale liczylam się z tym. Ciężko jest ale nie mam wyjścia - daje radę.

Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

age.png

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra ja też zawsze potrzebuje kilku dni by wrócić do codzienności 🤣 my jedziemy za 1.5 tyg w góry 🙈 już mnie coś bierze na myśl o pakowaniu 😭 pakować siebie, core, młodego i to jęczenie męża że przeciez to się nie zmieści 🤣🤣🤣🤣🤣
    Mila a to cwaniak 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ale fizjo mu nie zaszkodzi 😉 ja Aleksa nieograniczam niczym. Jak schodził z maty to go spowrotem wkładałam . Jeśli chodzi o łóżko to teraz kupiliśmy takie duże barierki , bo na wyjazdy musimy mieć bo Aleks nie śpi w łóżeczku więc w turystycznym raczej też nie będzie spał.
    Ewa mediderm też polecam stosuje u córy i bardzo jej pomaga . A może to początek atopowego zapalenia skóry ?
    Nobi to też masz wesoło 🤣 jak się czujesz? Ja mojego to w ogole nigdzie nie zamknę, nawet w krzesełku nie chce siedzieć 🤣🤣🤣🤣🤣 zje i już wyciagaj mnie ! Ale jest tak jak piszesz nic nic nic i nagle pstryk !
    Aniu fajnie że babcie dają radę i że T też 😀 a jak kończysz pracę to pewnie mega stęskniony jest ? A jak nocki ?
    Ja powoli myślę o roczku małego 😀

Magra3, mlia, mała, aaaania87 lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- tak wlasnie mysle ze Aleks zaraz roczek, ale to zlecialo, pamietam jak dopiero jak fotke wstawialas co sie urodzil 🫣

Aniu- podziwiam Cie za ta prace i opieke nad takim maluchem, ja wieczorem juz czasami wysiadam a gdzie tu mowa zeby praca zawodowa sie zajac. Cale szczescie ze masz pomoc, babcia zawsze najlepsza 🙂 ja niestety nie mam juz mamy, maz tez nie, wiec mozemy liczyc jedynie na siebie.

Mala- u nas tez jeszcze dziecko bez chrztu, planujemy w wakacje ale zobaczymy jak to wyjdzie bo chrzestny pracuje za granica i musimy sie wgrac tak zeby wszystkim pasowalo.

My mamy jutro szczepienie, jak zawsze cykam sie okropnie 🤣
    Podpowiedzcie w temacie rd- jezeli podajecie zupke ( np marchew, ziemniak, pietruszka, mieso) to najpierw podawalyscie kazdy ten skladnik osobno i obserwacja czy od razu zupke ? Nie wiem jak to ugryzc. Troche stanelismy z rozszerzaniem diety bo mala ma obnizone napiecie ust i buzke czesto otwarta, wypychala jezykiem wszystko, teraz dopiero widze ze robi sie bardziej gotowa do jedzenia i probujemy powoli na nowo.

Monika29, aaaania87, mała lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 9 maja, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia co planujecie na roczek Aleksa?
    Mysza przez pierwszy tydzień dawałam codziennie nowe warzywo. W kolejnym dawałam miksy znanych warzyw i pojedyncze nowe. Zaczynałam też wprowadzać mięso. W 3 tygodniu mięso i ryba oraz warzywa. W czwartym owoce i kaszki. Te też wprowadzałam pojedynczo.
    Działam wg opisu uniejewskich i to mi się sprawdza. Mają fajnie opisane tydzień po tygodniu

mała lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ