Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu cieszę się że się udało, T miał prawo być trochę marudny, wiesz to dużo emocji dla takiego maluszka, ale ważne że się udało i że już po ♥️ T musiał wyglądać cudnie 😁
Mała a na kiedy planujecie chrzciny ?
Ewa żebyś wiedziała że to mały czort , a najgorsze że przy tym wszystkim robi taka cudowna minę że ja wymiękam 🤣
Stefania ja też czytałam rozszerzeniediety.pl babeczka ma fajne przepisy na insta .
U nas chłopak rozrabia na całego 🙈Ewa3bit, Stefania, mlia, mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Hej, mam nadzieję że miałyście okazję wypocząć w tę majówkę
My więcej czasu spędziliśmy w domu bo rodzina nas odwiedzała. Ale na szczęście czas na ciekawe spacerki też był
Niestety młodemu wyszło uczulenie chyba po napoju roślinnym, którego użyłam do zrobienia kaszki i walczymy ze zmianami na skórze a bardzo chciałam iść na basen tylko boję się że pogorszy to stan. No i ewidentnie idzie nam drugi ząbek.
A co u was słychać?aaaania87, Magra3, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Hej, mam nadzieję że miałyście okazję wypocząć w tę majówkę
My więcej czasu spędziliśmy w domu bo rodzina nas odwiedzała. Ale na szczęście czas na ciekawe spacerki też był
Niestety młodemu wyszło uczulenie chyba po napoju roślinnym, którego użyłam do zrobienia kaszki i walczymy ze zmianami na skórze a bardzo chciałam iść na basen tylko boję się że pogorszy to stan. No i ewidentnie idzie nam drugi ząbek.
A co u was słychać?
Lila skończyła dziś 7 miesiąc 🙂 mamy za sobą majówkowy wyjazd z 4-godzinną trasą w jedną stronę i wszystkie dzieci dały rady! Poza Lila mieliśmy też na pokładzie nasze 2 psy. Dobytek jechał więc w bagażniku na dachu 🙂 warto było jechać bo duża ilość ciotek to wielka ulga dla rąk matki 🙂
Lila dobrze się bawiła, ale też z wielką radością przywitała swoją matę i zabawki po powrocie
I my już mamy 2 zęby - Lila powitała drugą jedynkę 3 dni temu.
mlia, aaaania87, Magra3, Ewa3bit, Monika29, mała lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Hej, mam nadzieję że miałyście okazję wypocząć w tę majówkę
A co u was słychać?mlia, aaaania87, The_sleeping_beauty, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:U nas drugiego zęba póki co brak. Dziś wracamy do normalności czyli posiłków i drzemek mniej więcej o stałych parach bo 6 dni spędziliśmy nad morzem i wszystko tam działo się innym rytmem. W jedną stronę w podróż wyjechaliśmy ok 17 i Witek przespał ją całą (7 godzin) a na powrocie wyjechaliśmy o 8 rano i tak fajnie już nie było 😉 jak coś to polecam wieczorno-nocne jazdy.
aaaania87, Magra3, mała lubią tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Lila skończyła dziś 7 miesiąc 🙂 mamy za sobą majówkowy wyjazd z 4-godzinną trasą w jedną stronę i wszystkie dzieci dały rady! Poza Lila mieliśmy też na pokładzie nasze 2 psy. Dobytek jechał więc w bagażniku na dachu 🙂 warto było jechać bo duża ilość ciotek to wielka ulga dla rąk matki 🙂
Lila dobrze się bawiła, ale też z wielką radością przywitała swoją matę i zabawki po powrocie
I my już mamy 2 zęby - Lila powitała drugą jedynkę 3 dni temu.
Najlepszego dla Lili choć mi sie wydaje ze przed chwila pisałaś o 6 mcach 🤭
Jak Wasze dzieci dadzą radę to i moje może tez co prawda wyjazd planowany na sierpień ale trzeba do wszystko zorganizować - ogarnac Tobiaszka i piesy.
Szybko poszły te zębiska - 2 praktycznie na raz.
Mlia u nas majówka spokojnie do soboty a w sobote męczyliśmy się z wysoka temperatura 🙁 na szczęście juz jest dużo lepiej ale musieliśmy odwołać szczepienie. Myśle ze na chrzcinach ktoś na sprzedał coś - bo i ja w tyg zle się czułam a potem dopadło T.The_sleeping_beauty, Magra3, mała, mlia lubią tę wiadomość
-
Aniu, współczuję gorączki - dobrze, że już jest lepiej. Wracajcue szybko do zdrowia.
Wszystkiego najlepszego dla Lili z okazji 7 m-cy. To przerażające jak ten czas szybko leci 🙈
U nas byla wyjazdowa kwietniówka s na majówkę byliśmy w domu. W jedną stronę podróż super, praktycznie cała przespana. Droga powrotna już nie była taka kolorowa, przez wypadek i zamkniętą trasę podróż wydłużyła się o 2 godz. i to już było zdecydowanie za dużo dla mojej królewny.
1,5 tyg. temu zmieniliśmy mleko, bo przez zmiany skórne, biegunki i drapanie, pediatra podejrzewa uczulenie na BMK. Zmiany na skórze raz są czerwone, innym razem bledną - ciężko stwierdzić w jakieś sytuacji się nasilają. W czwartek będę dobijała się do naszej pediatry jak tylko wróci z urlopu. Jedyne co się poprawiło to kupki. Drapanie po główce i buzi nadal masakra - często drapie się do krwi 😥 nie pomaga bepanthen sensiderm, fenistil, poxclin bodymousse, ani kąpiel w krochmalu. Może macie coś, co u Was się sprawdziło?
Od jakiegoś czasu przestałam używać płynu do płukania. Zamówiłam też płatki mydlane do prania, ale dopiero przyszły więc jeszcze ich nie testowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 21:13
mlia, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
mała wrote:Monia twój Aleks to niezły gagatek, niech sobie broi bo matka i tak wszystko słodziakowi wybaczy 😉
Planujemy chrzcić pod koniec czerwca
Mila my też spędziliśmy majówkę w domu , spacerki i trochę czasu że znajomymi. Z tym mlekiem może być tak że jak dasz za miesiąc może być już dobrze 🙂 a zjadł kaszkę ? Oby ząbkowanie jak najmniej bolało 😘 Mila jak to co będziecie robić pójdziecie na plażę 😝
Beauty gratulacje dla Lili za podróż i za zęba 😘 ucałuj ja na te 7 miesięcy 😘😘😘😘😘😘😘
Magra fajnie że się wyrwaliscie no i dzielny Wituś 😘 jak jego powrót do rzeczywistości?
Aniu kurczaki obyście szybko pozbyli się tego wirusa, ucałuj małego w czoło 😘
Ewciu kochana a może płyn do kąpieli? Tylko może po kolei, jak zmienisz płyn na płatki mydlane odczekaj, a potem może płyn do kąpieli. No i poczekaj co pediatra na to , może zleci jakieś badania ? Fajnie że kwietniówka udana 🙂 przykro mi tylko że droga powrotną taka zła .
U nas junior nabywa nowe umiejętności, kombinuje jak tylko może 🙈 byliśmy parę dni temu na spacerze że znajoma która ma synka młodszego o kilka dni od Aleksa, no i powiem wam że ja myślałam że mój synuś to taki grzeczny i spokojny jest, a tu zonk 🤣 gdy kolega zabrał mu zabawkę to mój synuś rzucił się na niego 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🙈 a jutro skończy 11 miesięcy 😱 a pamiętam jakbym to wczoraj go urodziła 🤣 mały Okruszek był, a teraz to ucieka mi z gołą pupą, zaczyna mieć swoje zdanie i mnie objada 🤣
Magra3, mlia, The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Monika29 wrote:Żebyś wiedziała że wybaczy, wystarczy że zrobi ten swój uśmiech i słodkie oczka i już po mnie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 koniec czerwca to już fajna pogoda będzie ♥️
Mila my też spędziliśmy majówkę w domu , spacerki i trochę czasu że znajomymi. Z tym mlekiem może być tak że jak dasz za miesiąc może być już dobrze 🙂 a zjadł kaszkę ? Oby ząbkowanie jak najmniej bolało 😘 Mila jak to co będziecie robić pójdziecie na plażę 😝
Beauty gratulacje dla Lili za podróż i za zęba 😘 ucałuj ja na te 7 miesięcy 😘😘😘😘😘😘😘
Magra fajnie że się wyrwaliscie no i dzielny Wituś 😘 jak jego powrót do rzeczywistości?
Aniu kurczaki obyście szybko pozbyli się tego wirusa, ucałuj małego w czoło 😘
Ewciu kochana a może płyn do kąpieli? Tylko może po kolei, jak zmienisz płyn na płatki mydlane odczekaj, a potem może płyn do kąpieli. No i poczekaj co pediatra na to , może zleci jakieś badania ? Fajnie że kwietniówka udana 🙂 przykro mi tylko że droga powrotną taka zła .
U nas junior nabywa nowe umiejętności, kombinuje jak tylko może 🙈 byliśmy parę dni temu na spacerze że znajoma która ma synka młodszego o kilka dni od Aleksa, no i powiem wam że ja myślałam że mój synuś to taki grzeczny i spokojny jest, a tu zonk 🤣 gdy kolega zabrał mu zabawkę to mój synuś rzucił się na niego 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🙈 a jutro skończy 11 miesięcy 😱 a pamiętam jakbym to wczoraj go urodziła 🤣 mały Okruszek był, a teraz to ucieka mi z gołą pupą, zaczyna mieć swoje zdanie i mnie objada 🤣Monika29 lubi tę wiadomość
-
Monia rzeczywiście Aleks to niezły gagatek
U nas jesteśmy po wizycie w poradni rehabilitacyjnej i jednak Maksiu ma rozpisane zajęcia z fizjo. Pani doktor stwierdziła że powinien już podnosić chociaż pupę do pelzania. Ale jak się okazuje potrafi podnieść tylko na łóżku, myślę że mata piankowa jest za śliska. A w ogóle to nie wiem jak ale wędruje po całej macie, turla się, przekręca i co chwilę muszę go przestawiać bo te ok 2m kwadratowe to dla niego za mało
Dziewczyny starszych bobasów, jakie rozwiązanie do okiełznania wędrówek wam się sprawdziło?
Pytam na przyszłość, jak zacznie raczkować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 07:43
Monika29 lubi tę wiadomość
-
Ewa3bit wrote:Aniu, współczuję gorączki - dobrze, że już jest lepiej. Wracajcue szybko do zdrowia.
Wszystkiego najlepszego dla Lili z okazji 7 m-cy. To przerażające jak ten czas szybko leci 🙈
U nas byla wyjazdowa kwietniówka s na majówkę byliśmy w domu. W jedną stronę podróż super, praktycznie cała przespana. Droga powrotna już nie była taka kolorowa, przez wypadek i zamkniętą trasę podróż wydłużyła się o 2 godz. i to już było zdecydowanie za dużo dla mojej królewny.
1,5 tyg. temu zmieniliśmy mleko, bo przez zmiany skórne, biegunki i drapanie, pediatra podejrzewa uczulenie na BMK. Zmiany na skórze raz są czerwone, innym razem bledną - ciężko stwierdzić w jakieś sytuacji się nasilają. W czwartek będę dobijała się do naszej pediatry jak tylko wróci z urlopu. Jedyne co się poprawiło to kupki. Drapanie po główce i buzi nadal masakra - często drapie się do krwi 😥 nie pomaga bepanthen sensiderm, fenistil, poxclin bodymousse, ani kąpiel w krochmalu. Może macie coś, co u Was się sprawdziło?
Od jakiegoś czasu przestałam używać płynu do płukania. Zamówiłam też płatki mydlane do prania, ale dopiero przyszły więc jeszcze ich nie testowałam.
Ewa a może to reakcja alergiczna niekoniecznie pokarmowa ?
Moglibyście spróbować kosmetyki z avene lub la roche lipikar ? One są mega łagodne - mi osobiście pomagają na wszelkie alergie - wiem ze mogą być stosowane u małych bąbli. Do kąpieli atoperal w proszku - może będzie lepszy ni krochmal ?Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Ewa a może to reakcja alergiczna niekoniecznie pokarmowa ?
Moglibyście spróbować kosmetyki z avene lub la roche lipikar ? One są mega łagodne - mi osobiście pomagają na wszelkie alergie - wiem ze mogą być stosowane u małych bąbli. Do kąpieli atoperal w proszku - może będzie lepszy ni krochmal ?
Dzięki Aniu, testowałam na razie avene ale pomogło na chwilę jak wszystko inne 😥 Zobaczę co powie lekarka w czwartek i może kupię ten atoperal.
A jak udaje Ci się pogodzić pracę z opieką nad T? Babcie dają radę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 17:24
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Ewa3bit wrote:Dzięki Aniu, testowałam na razie avene ale pomogło na chwilę jak wszystko inne 😥 Zobaczę co powie lekarka w czwartek i może kupię ten atoperal.
A jak udaje Ci się pogodzić pracę z opieką nad T? Babcie dają radę?Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Monia rzeczywiście Aleks to niezły gagatek
U nas jesteśmy po wizycie w poradni rehabilitacyjnej i jednak Maksiu ma rozpisane zajęcia z fizjo. Pani doktor stwierdziła że powinien już podnosić chociaż pupę do pelzania. Ale jak się okazuje potrafi podnieść tylko na łóżku, myślę że mata piankowa jest za śliska. A w ogóle to nie wiem jak ale wędruje po całej macie, turla się, przekręca i co chwilę muszę go przestawiać bo te ok 2m kwadratowe to dla niego za mało
Dziewczyny starszych bobasów, jakie rozwiązanie do okiełznania wędrówek wam się sprawdziło?
Pytam na przyszłość, jak zacznie raczkować.Ewa3bit, mlia, aaaania87, Monika29, mała lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:Spróbuj Mediderm. U córeczki mojego brata były bardzo duże problemy skórne i tylko to pomogło.
Dzięki Magra, próbuję już wszystkiego. Najgorsze, że ma razie nie wiadomo co jest źródłem tych problemów ze skórą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 10:57
Magra3 lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Ewa3bit wrote:Dzięki Magda, próbuję już wszystkiego. Najgorsze, że ma razie nie wiadomo co jest źródłem tych problemów ze skórą.
Jasne najlepiej znaleźć źródło tych problemów 😏 współczuje Wam bo Malutka napewno to wszystko rozdrażnia.
Ewa wbij na wątek udane IV4- ciążowe rozważania - wiem ze KateM czy zosiaaa otarły się o temat i może coś poradzą - albo skontaktuj się na priv
Trzymam kciuki żeby Mała dostała pomoc
Dzięki, babcie ogarniają T, nie mam co narzekać chwała im za to - choć wiadomo w niektórych okresach jest im ciężko.
Co do pracy niestety jest jej na tyle ze czasem muszę siadac jeszcze wieczorem gdy już położę Tobiaszka spać. Ale liczylam się z tym. Ciężko jest ale nie mam wyjścia - daje radę.Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
-
Magra ja też zawsze potrzebuje kilku dni by wrócić do codzienności 🤣 my jedziemy za 1.5 tyg w góry 🙈 już mnie coś bierze na myśl o pakowaniu 😭 pakować siebie, core, młodego i to jęczenie męża że przeciez to się nie zmieści 🤣🤣🤣🤣🤣
Mila a to cwaniak 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ale fizjo mu nie zaszkodzi 😉 ja Aleksa nieograniczam niczym. Jak schodził z maty to go spowrotem wkładałam . Jeśli chodzi o łóżko to teraz kupiliśmy takie duże barierki , bo na wyjazdy musimy mieć bo Aleks nie śpi w łóżeczku więc w turystycznym raczej też nie będzie spał.
Ewa mediderm też polecam stosuje u córy i bardzo jej pomaga . A może to początek atopowego zapalenia skóry ?
Nobi to też masz wesoło 🤣 jak się czujesz? Ja mojego to w ogole nigdzie nie zamknę, nawet w krzesełku nie chce siedzieć 🤣🤣🤣🤣🤣 zje i już wyciagaj mnie ! Ale jest tak jak piszesz nic nic nic i nagle pstryk !
Aniu fajnie że babcie dają radę i że T też 😀 a jak kończysz pracę to pewnie mega stęskniony jest ? A jak nocki ?
Ja powoli myślę o roczku małego 😀Magra3, mlia, mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Monia- tak wlasnie mysle ze Aleks zaraz roczek, ale to zlecialo, pamietam jak dopiero jak fotke wstawialas co sie urodzil 🫣
Aniu- podziwiam Cie za ta prace i opieke nad takim maluchem, ja wieczorem juz czasami wysiadam a gdzie tu mowa zeby praca zawodowa sie zajac. Cale szczescie ze masz pomoc, babcia zawsze najlepsza 🙂 ja niestety nie mam juz mamy, maz tez nie, wiec mozemy liczyc jedynie na siebie.
Mala- u nas tez jeszcze dziecko bez chrztu, planujemy w wakacje ale zobaczymy jak to wyjdzie bo chrzestny pracuje za granica i musimy sie wgrac tak zeby wszystkim pasowalo.
My mamy jutro szczepienie, jak zawsze cykam sie okropnie 🤣
Podpowiedzcie w temacie rd- jezeli podajecie zupke ( np marchew, ziemniak, pietruszka, mieso) to najpierw podawalyscie kazdy ten skladnik osobno i obserwacja czy od razu zupke ? Nie wiem jak to ugryzc. Troche stanelismy z rozszerzaniem diety bo mala ma obnizone napiecie ust i buzke czesto otwarta, wypychala jezykiem wszystko, teraz dopiero widze ze robi sie bardziej gotowa do jedzenia i probujemy powoli na nowo.
Monika29, aaaania87, mała lubią tę wiadomość
-
Monia co planujecie na roczek Aleksa?
Mysza przez pierwszy tydzień dawałam codziennie nowe warzywo. W kolejnym dawałam miksy znanych warzyw i pojedyncze nowe. Zaczynałam też wprowadzać mięso. W 3 tygodniu mięso i ryba oraz warzywa. W czwartym owoce i kaszki. Te też wprowadzałam pojedynczo.
Działam wg opisu uniejewskich i to mi się sprawdza. Mają fajnie opisane tydzień po tygodniumała lubi tę wiadomość