Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Magra3 wrote:Tortellini z mięsem/szynką, rzodkiewka, ogórek świeży, szczypiorek, pomidorki koktajlowe, brokuł, majonez 🙂miammmm
Ps. Wyszedł u nas drugi ząbek 😊
Dzięki za przepisy muszę je skopiować ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 11:56
Magra3 lubi tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Czytam was nocami ale jakoś nie mam siły nic pisać albo nic mądrego nie przychodzi mi do głowy 😉
Za nami 2 tygodnie RD, oczywiście idzie raz lepiej raz gorzej ale widzę światełko w tunelu, chyba będzie dobrze. Mój bobas zajada już brokuła, dynię, marchewkę, ziemniaczka, kaszkę z jabłuszkiem, indyka. Gardzi cukinią ale że matka uwielbia to i dziecko musi jeść 😉
Ząbków u nas jeszcze nie ma ale i bez zębów potrafi tak zacisnąć dziąsła na sutkach że wymiękam.
aaaania87, Monika29, Magra3, kid_aa, The_sleeping_beauty, mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Mała współczuję tego zaciskania dziaseł na sutku 😪 cieszę się że mały je coraz lepiej 🙂 będzie dobrze, cukinia jest dobra. My nie lubimy bakłażana 😝
mała lubi tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
mała wrote:Czytam was nocami ale jakoś nie mam siły nic pisać albo nic mądrego nie przychodzi mi do głowy 😉
Za nami 2 tygodnie RD, oczywiście idzie raz lepiej raz gorzej ale widzę światełko w tunelu, chyba będzie dobrze. Mój bobas zajada już brokuła, dynię, marchewkę, ziemniaczka, kaszkę z jabłuszkiem, indyka. Gardzi cukinią ale że matka uwielbia to i dziecko musi jeść 😉
Ząbków u nas jeszcze nie ma ale i bez zębów potrafi tak zacisnąć dziąsła na sutkach że wymiękam.
Mały zjadł pół gofra co wg mnie jest niezłym wynikiem na nasz moment rd. Oczywiście przepis można dopasować pod siebie. To oczywiście dla ciebie na przyszłość. Myślę że nie muszą dzieci wszystkiego spróbować pojedynczo na początku. Kto tam jadł np awokado jak miał 6mcyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 09:19
mała lubi tę wiadomość
-
mlia wrote:Może spróbuj przemycić cukinię np w gofrach? Znalazłam taki przepis: cukinia starta na dużych oczkach, mąka, jajko, mleko czosnek suszony i papryka jako przyprawa. Ja dałam mąkę i mleko owsiane
Mały zjadł pół gofra co wg mnie jest niezłym wynikiem na nasz moment rd. Oczywiście przepis można dopasować pod siebie. To oczywiście dla ciebie na przyszłość. Myślę że nie muszą dzieci wszystkiego spróbować pojedynczo na początku. Kto tam jadł np awokado jak miał 6mcy
Zastanawiam się nad wielkością porcji bo mały ma duży apetyt a nie chciałabym przesadzić. Dzisiaj rano zjadł prawie 50 ml kaszki z bananem, wydaje mi się to dużo jak na 3 tydzień RDmlia lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Hej Piękne! Co polecacie na bolące dziąsła przy zabkowaniu? Jakieś patenty?
Po mału muszę szykować się na ząbkowanie i rd, bo czas tak szybko leci, a dobrze byłoby mieć coś w zanadrzu 😊Monika29 lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Dziękuję za przepis, przyda się na przyszłość. Na razie je gładkie papki bo nawet banan rozgnieciony widelcem powoduje wymioty.
Zastanawiam się nad wielkością porcji bo mały ma duży apetyt a nie chciałabym przesadzić. Dzisiaj rano zjadł prawie 50 ml kaszki z bananem, wydaje mi się to dużo jak na 3 tydzień RDmała lubi tę wiadomość
-
I gave up wrote:Hej Piękne! Co polecacie na bolące dziąsła przy zabkowaniu? Jakieś patenty?
Po mału muszę szykować się na ząbkowanie i rd, bo czas tak szybko leci, a dobrze byłoby mieć coś w zanadrzu 😊
Ja mam wrażenie ze żeby nam idą już 2 mce i ani widu ani słychu 😅 ale nerwowość T sięga zenitu- chyba ze to taki typ po mamusi albo wyssał z mlekiem matki ☺️
Widać ze go wszystko w obrębie buzi bardzo drażni - ulgę przynosi silikonowa szczoteczka na palec, klocki gumowe z clemmy - jedzie po nich dziąsłami ze aż trzeszczy 🤭 i gryzaki które wkładam do zamrażarki i wyciągam takie zimniejsze - ten patent sprzedała mi siostra. Ale zobaczymy jak będzie kulminacja i te żeby faktycznie będą już widoczne.
Dziś mamy 6 mcy ale ten czas zasuwa, nie tak dawno bym malutka kruszynka która topi się w swoich bodziakach a tu już 8 kg chłopakMagra3, The_sleeping_beauty, mała, mlia, Ewa3bit, kid_aa lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Może spróbuj przemycić cukinię np w gofrach? Znalazłam taki przepis: cukinia starta na dużych oczkach, mąka, jajko, mleko czosnek suszony i papryka jako przyprawa. Ja dałam mąkę i mleko owsiane
Mały zjadł pół gofra co wg mnie jest niezłym wynikiem na nasz moment rd. Oczywiście przepis można dopasować pod siebie. To oczywiście dla ciebie na przyszłość. Myślę że nie muszą dzieci wszystkiego spróbować pojedynczo na początku. Kto tam jadł np awokado jak miał 6mcy
Mała Aleks np nie chciał rozgniecionego banana a takiego w plasterkach czy słupkach je 🤣 możesz powoli zwiększać ilość kaszki .
I give up ja mam maść dentinox i przeciwbólowe.
Aniu niestety zanim zęby wyjdą to trwa ... Buziaki i wszystkiego najlepszego na te 6 miesięcy 🥰😘😘😘😘
Nas niestety dopadło jakieś dziadostwo, ja i córa mamy zapchane nosy, ona ma antybiotyk. Młody jest już zdrowy, a mąż jeszcze żyje 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 11:57
aaaania87, mała lubią tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
aaaania87 wrote:Ja mam wrażenie ze żeby nam idą już 2 mce i ani widu ani słychu 😅 ale nerwowość T sięga zenitu- chyba ze to taki typ po mamusi albo wyssał z mlekiem matki ☺️
Widać ze go wszystko w obrębie buzi bardzo drażni - ulgę przynosi silikonowa szczoteczka na palec, klocki gumowe z clemmy - jedzie po nich dziąsłami ze aż trzeszczy 🤭 i gryzaki które wkładam do zamrażarki i wyciągam takie zimniejsze - ten patent sprzedała mi siostra. Ale zobaczymy jak będzie kulminacja i te żeby faktycznie będą już widoczne.
Dziś mamy 6 mcy ale ten czas zasuwa, nie tak dawno bym malutka kruszynka która topi się w swoich bodziakach a tu już 8 kg chłopak
U nas zęby też idą już chyba 3 miesiące i nic nie widać. I mamy dokładnie to samo, wszystko gryzie i wkłada do buzi, marudzi, od kilku dni jest płaczliwy. Też mu mrożę wszystkie gryzaki bo inaczej potrafi doczołgać się do drzwi czy mebli i je gryźć 😂mlia, Ewa3bit, Magra3, aaaania87, Monika29 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Monia zdrówka ❤️
A u nas dzisiaj pierwszy raz taka prawdziwa dorosła kupa 😉
Jedzonko ładnie wchodzi to i 💩 ma się z czego ukręcić 😂mlia, Ewa3bit, Magra3, aaaania87, kid_aa, Monika29 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
U nas tez zeby niby ida i ida i wyjsc nie moga... Wszystko pcha do buzi i to tak az sie trzesie.
Moje dziewczyny chore. Starsza tydzien juz ale jest lepiej malutka wczoraj dostala lekkiego kataru, w nocy goraczki, rano zaczela pokaslywac a po poludniu juz zapalenie oskrzeli. Rece opadaja po prostu na te choroby. Zeby zdrowie nas tak lubilo co infekcje to by bylo super 🤦. Mamy robic inhalacje ze sterydu i jak nic sie nie poprawi to za dwa dni wlaczyc antybiotyk. Trzymajcie kciuki zeby to pomoglo.
Dodatkowo mnie gardlo zaczyna bolec a maz wyjezdza do pracy ... Rewelacja w czystej postaci 💩
Rd nam srednio idzie ale powoli do przodu, moze po chorobie troche sie temat rozkreci.
Monika29 lubi tę wiadomość
-
Jak czytam o ząbkowaniu Waszych maluszków to mam wrażenie, że u nas naprawdę poszło piorunem - max w ciągu 1,5 tygodnia miałyśmy 2 zęby na pokładzie. Pomagały nam zamrożone gryzaki z wodą i żel na ząbkowanie "Anaftin baby" (ma dobry skład i fajną końcówkę ze szczoteczką do smarowania - też trzymam go w lodówce żeby dawał większą ulgę). Do tego przeciwbólowo Pedicetamol.
Nasze zmiany skórne i drapanie w nocy okazały się alergią na BMK i AZS. Od dwóch dni mamy nowe mleko a po wczorajszej wizycie u dermatologa jesteśmy zaopatrzeni w zestaw nowych maści i kremów. Oby tylko to pomogło bo płakać się chce jak ta moja Kruszynka drapie się aż do krwi 🥺
Mysza, współczuję tych chorób - wciąż coś się do Was przyczepia 😟 Dużo zdrówka dla Was!
Ps. Czytam te przepisy na sałatki i robię się głodna 🙈 coś czuję, że będą dziś zakupy sałatkowe 😉mała, Magra3, Monika29 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Mysza dużo zdrowia! Ciężko macie, te choróbska was nie oszczędzają 😞
Oby szybko minęło ✊
Ewcia nic tylko się cieszyć że zębiska wyszły tak szybko i nie uprzykrzały życia przez wiele tygodni.
Kciuki za nowe mleczko i kremy, oby szybko pomogło ✊
A ja się w nocy też nagle zrobiłam jakaś chora, oby tylko moja pchełka nie złapała ode mnie ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 11:56
Ewa3bit lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Dziewczyny dużo zdrowia, u nas trochę większy katar, może przewiało nas bo wiatr hulał przez ostatnie kilka dni. Znowu poszedł odkurzacz w ruch. Moje dziecię uskutecznia pelzanie do tyłu, odpycha się rękami w wysokim podporze. Potrafi tak zniknąć do połowy pod sofą
aaaania87, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość