X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała widzę ze z tym spaniem - to podobnie jak u nas - raczej go nie ma 😅 ja tez niedawno pisałam ze lepiej śpimy 😂
    Mój tez już zaczyna się podciągać na raczkach na syrki - bardzo lubi się wspinać szczególnie po mnie - kupiłam mu piankowy klocek z nadzieja ze jak siedzę w kojcu to zostawi mnie w spokoju ale jednak woli matkę 😉

Mysza z tym jedzeniem to przyjdzie z czasem- mojej sąsiadki córa tez 3 łyżeczki stałych i koniec - nie ruszy więcej - za to mleko ciągnie chętnie - taki typ - byli u pediatry i kazała odpuścić - nic na sile żeby nie zniechęcić jeszcze bardziej. W końcu każdy bąbel zaczyna kiedyś jeść

Nam na szczęście problemy z jedzeniem ostatnio odeszły - T równo wcina łącznie z mlekiem. Nie wiem skąd taka zmiana - szcz ze pogoda nie sprzyja jedzeniu. Choć nie ma co mówić hop 😋 bo za chwile wszystko obraca się w druga stronę

mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • mała Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o której chodzą spać wasze maluchy? U nas strasznie się popsuło i mały chodzi spać po 22-23 po 5-6 godzinach ekstremalnych aktywności 😉 Nie wiem co robić żeby się szybciej męczył i zasypiał o jakiejś normalnej godzinie

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze w koncu ruszy z tym jedzeniem bo az zal patrzec. Ona nie je, ja wszystko wyrzucam ale wlasnie nie chce jakos mocno cisnac zeby sie nie zniechecila calkiem.

Mala- nasza chodzi spac 22/23 gdzie drzemke konczy ok 16 max 17 wiec to kupa godzin szalenstw jest i w sumie usypiamy ja na sile bo ona jakby nie probowal to by i do 1 latala 🤣🥴. Potem tak do 2 to sie budzi co chwila i roznie albo od 2 do tej 6 w miare spi i sie budzi jesc albo ma przerwy nawet i 1,5h na zabawe 🫨.
    W dzien sa 2 drzemki, roznie czasowo. Raz 15 minut raz godzine.

mała lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dziewczyny o której chodzą spać wasze maluchy? U nas strasznie się popsuło i mały chodzi spać po 22-23 po 5-6 godzinach ekstremalnych aktywności 😉 Nie wiem co robić żeby się szybciej męczył i zasypiał o jakiejś normalnej godzinie
    U nas zawsze kąpanie i spanie było sztywno 19-20. No teraz się popsuło i młody zasypia ponad pół godziny i to dopiero w okolicach 21, może przez temperatury? Może przez zabkowanie? Teraz Junior ma 11 miesięcy.

W każdym razie jak miał 8,5 miesiąca, to nastąpił mega regres snu. Z dziecka przysypiającego ciągiem 9 godzin zrobiło się dziecko wybudzające do 2-3 godziny, z przerwą w spaniu na 1,5 h około 3 w nocy. Nigdy z nim się wtedy nie bawiliśmy, a próbowaliśmy uśpić posługując się mleczkiem. No więc ten, to miiinie… ;)

PS Nasz Junior chodzi! Niesamowita radość i uczucie, że ten czas tak szybko leci. Dopiero co się poznaliśmy, a tu już standing man… walking man :D

mała, aaaania87, mlia, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• mała Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, Nobi czyli wygląda na to że mamy tak samo przerąbane 🫣

Nobi gratulacje ogromne dla Juniora, zuch chłopak 💪

Mysza oby apetyt się rozkręcił ✊ Próbuj różnych konsystencji i temperatur i może wydłuż czas od ostatniego karmienia bo jeśli pije dużo mleka to może po prostu nie jest głodna

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi a jak długo trwa ten regres snu? Bo może wyjadę gdzieś na kilka tygodni i wrócę jak już mu minie ? 😂😂

Magra3, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny nie straszcie. Nie dość ze u nas nigdy rewelki nie było - zazdroszczę niektórym mamom tego spania - to perspektywa zabaw nocnych mnie trochę przeraża 😉

My z kolei mamy problem ostatnio w trakcie dnia z usypianiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 13:18

age.png

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu postaram się zrobić zdjęcie, ustawie sobie przypomnienie 😝 oby T polubił się na nowo z łóżeczkiem 🙂 a jak babcie ? Ty jak w pracy ? Haha mama najlepsza zabawka, serio. U nas ciągle to samo 🙈
    Mila cieszę się że już mały ma się lepiej ♥️
    Mała to mówisz że już zapomniałaś jak to jest spać w nocy ? U nas młody chodzi spać 21-22, wstaje ok 6.30 -7, ale wszystko też zależy ile śpi w ciągu dnia, powoli przestawia się na jedną drzemkę , ale zdarzają mu się i dwie.
    Mysza haha wesoło macie z małą 🤣
    Nobi gratulacje dla młodego i brawo 👏♥️ wycałuj go solidnie 😘😘😘😘😘😘😘 Jak się czujesz?
    U nas też chodzenie się rozkręca , ma mega frajdę z tego i coraz dłuższe dystanse robi ♥️

Ewa3bit, Magra3, mlia, mała, Nobi lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za kciuki. Nasza wczorajsza podróż przez większość trasy była ok ale ostatnie pół godziny to już mały koszmarek - płacz taki, że aż się zanosiła. Wydaje mi się, że to od temperatury bo jak wyjęłam ją z fotelika, to całe plecki spocone. Używacie wkładek chłodzących do fotelików? Jeśli tak, jak u Was się sprawdzają?

Monia, Nobi - gratulacydla Waszych małych spacerowiczów 👏🥳

Mała - współczuję tych nieprzespanych nocy. Musisz być wykończona 🥺 oby ten etap szybko minął żebyś nie musiała uciekać z domu 😉 Moja królewna chodziła spać koło 19-20 ale ostatnio coś się przestawiło i zasypia bliżej 21 a wczoraj tuż przed 22. Ten ostatni incydent zrzucam na emocje związane z podróżą i nowym miejscem.

Aniu, kciuki za eksmisję do łóżeczka ✊✊ My od ponad tygodnia śpimy osobno ale to już bardziej z obawy żeby zostawić pełzaka na łóżku gdy wychodzę w nocy do toalety. Niestety teraz przez wyjazd znów śpimy razem. Ciężko mi odkładać te prawie 8 kg do łóżeczka turystycznego a niestety sama nie zasypia 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 22:33

mlia, mała, Monika29 lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja kupiłam aeromoove przed wyjazdem nad morze. Chyba jest ok, choć nie jest tak żeby był zupełnie suchy. Ale nie chciałam inwestować w te z wełny bo już myślimy o zmianie fotelika.
    U nas Maks chodzi spać 19-20, ale np ponieważ wczoraj miał tylko jedną drzemkę na spacerze to usnął o 16.30, obudził się o 20, zjadł i tak mniej więcej o 21 mąż go ukołysał. Ale dziś wstał przed 5, zjadł teraz mleko i znowu śpi. Mam wrażenie że przechodzimy etap zmniejszania liczby drzemek i to czasem tak wygląda. Generalnie tylko wieczorem go usypiamy a tak to nie zmuszam do spania jeśli nie chce. Dziś jedziemy na kilka dni do babci, będę tam bez męża to trochę się boję jak będzie z usypianiem wieczorem, bo kolysanie prawie 10 kg jest wyzwaniem :)

Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje!
    My wypadłyśmy z forum na chwilę. Do Lili i zwykłych spraw domowych doszły mi rzeczy pracowe, które na chwilę mnie wycięły.

Ciekawe historie z tym spaniem. U nas Lila zasypia ok 20 i śpi do 6.30 z jednym dokarmianiem na śpiocha ok 23. Ale uśpienie jej to loteria. Czasem pada przy mleku a czasem trzeba ją godzinę bujać. Nasz ohobohoo bujaczek na długość jest już na styk :) dobrze że wagę jeszcze ma w zapasie. U nas trzecia drzemka odpadła i jedziemy na dwóch. Te też są nieprzewidywalne - czasem pół godziny, a czasem półtorej.

Lila czworakuje jak szalona. Jej szybkość jest wprost proporcjonalna do siły zakazu rzeczy, do której biegnie :) Teraz drzwi na taras mamy otwarte więc pole do eksploracji ma duże. Zabawki poszły w odstawkę bo psie miski, butelki po mineralnej i silikonowe pędzle z ikei to najlepsze obiekty do badania. Pędzle Wam szczególnie polecam. Z nimi jest w stanie usiedzieć 10 min na pupie :)

Teraz na tapecie są ćwiczenia ze stania i w konsekwencji krzesełko do karmienia przeżywa bojkot bo jeść można tylko stojąc na dorosłym krześle 🫣

Myszo rozumiem więc bardzo dobrze ta konieczność posiadania oczu dookoła głowy. Wieczorami padam na pysk bo opieka nad takim wszędobylskim niemowlęciem naprawdę bywa wymagająca.

Gratulacje dla wszystkich chodzących, a wkrótce biegających 🙂 świat na Was czeka 🙂

A a propos wkładek - w foteliku mamy maylily. Działa, plecki suche, ale się brzydko kudłaci

Do spacerówki kupiłam korzystając z ostatniej promocji simple wool. Wygląda dużo lepiej, ale jeszcze jesteśmy przed testami. Dziś założę i dam znać czy warto w to inwestować

Ewa3bit, mlia lubią tę wiadomość

age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, no tak ze dwa miesiące się ciągnęło to kiepskie nocne spanie… strasznie byliśmy z mężem wymęczeni.

Ewa, u nas młody jakoś mocno się nie poci, ale sytuacja znacząco się poprawiła po zmianie fotelika z łupiny na kolejny (mamy cybex sirona)

Moniu, super jest widzieć te małe kroczki i jaką radość one sprawiają bobaskom :) Ja dziękuję, jakoś się kulam, brzuch mam ogromny, jutro będzie skończony 30. tydzień…

Ewa3bit, Magra3, mlia, The_sleeping_beauty, mała, Giosiek, Monika29, aaaania87 lubią tę wiadomość

• mała Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi dwa miesiące 🫣 To ja nie wiem czy ja to przeżyję 😉

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciu nam się nie sprawdziła. Koleżance też nie. Może te za 200 zł są lepsze niż te za 70 zł 🤷 a co do łóżka to masz możliwość zamontowania barierek ? Cieszę się że podróż się udała , pogoda jest okropna i daje w kość 😪
    Aniu https://zapodaj.net/plik-uO0wE1Nu39 my mamy te 🙂
    Mila trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze u babci i żeby Maksiu współpracował z Tobą 🙂😘
    Beauty gratulacje dla Lilki ♥️ haha taka mała pędząca pupa jest świetna 😂 tak pędzle są super 😀 haha i to jedzenie na stojąco 😂 ja to się czasem zastanawiam skąd te dzieci biorą te pomysły 😂
    Nobi już 30 ? 😱 Jak w te upały ? Tak ta radość i mina pt mama idę do Ciebie jest boska ! I te małe wyciągnięte ręce 🥹 z dnia na dzień coraz dłuższe dystanse, bierze zabawki do rąk i maszeruje 😂 no i powoli zaczyna gadać 🥰 albo włazi na balkon każe wyciągnąć huśtawkę , zawieszamy mu i jak mu się znudzi bujanie to wkłada do niej zabawki i je buja , dziś np. bujał maskotkę gąskę 😂 a jak przygotowania do urodzin młodego ?

mała, mlia, aaaania87, Nobi, Ewa3bit lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Nobi dwa miesiące 🫣 To ja nie wiem czy ja to przeżyję 😉
    Mała, może u Was krócej to potrwa? Efekt ogólnie jest spoko, bo ostatnio, odpukać, śpi od najpóźniej 21 do 8, nawet dziś do 9!!! I potem ma jedną drzemkę 1,5-2 h w dzień.
    Moniu, no przygotowani już ruszyły pełną parą. Narazie przygotowujemy miejsce w domu, a potem zabiorę się za porządkowanie ubranek. Na szczęście wróci do nas wyprawka, która miał Junior :D
    U nas kiepsko szło jedzenie obiadów i chyba odkryłam przyczynę… Junior chce jeść sam łyżeczka. A ja mu jedzenia na łyżeczce nie podawałam do ręki, żeby było mniej sprzątania. Widelec z jedzeniem ogarniaa rewelacyjnie, nawet sam próbuje nakluwac. No to teraz pora na łyżeczkę…

mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi to masz mego spryciarza, fajnie że chce jeść sam , mój to nie , on woli rękami 🤣 jak mu raz dałam widelec z jedzeniem to taka awanturę zrobił 🙈 we wszystko wkłada rece 🤣 oby była fajna pogoda na urodziny 🙂 a Junior dwa jak się ma ? Bardzo kopie ?

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tam u was? U nas z nowości jest trzeci ząbek, Maksiu zachowywał się wzorowo u babci :)
    Wczoraj po raz pierwszy zjadł całe śniadanie, nic nie spadło. Ale za to dziś miałam co sprzątać :D

aaaania87, The_sleeping_beauty, Nobi, Monika29, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Dziewczyny co tam u was? U nas z nowości jest trzeci ząbek, Maksiu zachowywał się wzorowo u babci :)
    Wczoraj po raz pierwszy zjadł całe śniadanie, nic nie spadło. Ale za to dziś miałam co sprzątać :D

Gratulacje zabka i oby poszły śniadanka bez ogarniania wszystkiego do okola :)

Ciuchutko tu u nas, wszystkie dziewczyny ogarniają bąble ;)
    My dołączyliśmy do grona wstajacych na nogi, po tygodniu upadków na kłodę do tylu i przerażenia matki mamy dziś pierwszy sukces - upadku na tyłek 😉 zabrałam się za zabezpieczenia chaty - mam nadzieje ze chwile jeszcze to potrwa zanim będzie chciał łazikować na nóżkach
    Dodatkowo od 2 dni mamy dużo płaczków - wręcz histerycznych - nie mogę się oddalić na krok. Nie wiem czy to kwestia jakiś niedogodności ze strony zębów czy skoku.
    I odliczam dni do urlopu i krótkiego wyjazdu wakacyjnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 18:10

mlia, Monika29, mała lubią tę wiadomość

age.png

• The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Gratulacje zabka i oby poszły śniadanka bez ogarniania wszystkiego do okola :)

Ciuchutko tu u nas, wszystkie dziewczyny ogarniają bąble ;)
    My dołączyliśmy do grona wstajacych na nogi, po tygodniu upadków na kłodę do tylu i przerażenia matki mamy dziś pierwszy sukces - upadku na tyłek 😉 zabrałam się za zabezpieczenia chaty - mam nadzieje ze chwile jeszcze to potrwa zanim będzie chciał łazikować na nóżkach
    Dodatkowo od 2 dni mamy dużo płaczków - wręcz histerycznych - nie mogę się oddalić na krok. Nie wiem czy to kwestia jakiś niedogodności ze strony zębów czy skoku.
    I odliczam dni do urlopu i krótkiego wyjazdu wakacyjnego :)

Przybijam piątkę odnośnie płaczków. Po poniedziałkowym szczepieniu mamy czas rozkwitu lęków separacyjnych i totalnej mamozy. Nawet tata poszedł w odstawkę. Żeby móc się umyć u coś zjeść stosuje technikę tankowania małego samochodziku - 15 minut intensywnej zabawy daje mi 5 min na ogarnięcie czegoś bez dziecka przyklejonego do nogi.

Aniaaa udanego wyjazdu!
    Mlia gratulacje z okazji 3 zęba :) 🦷

mlia, aaaania87 lubią tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beauty a co to było za szczepienie? My zaraz po roczku będziemy szczepić na meningokoki, bo po roku jest mniej dawek. Mały będzie już w żłobku i jestem ciekawa jak to zniesie. U nas też intensywna nauka stania ale na szczęście mało upadków. W ogóle jestem zdumiona motoryką Maksia, tak szybko załapał a przecież pełzać nie potrafił.

mała lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ