X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    The sleeping beauty dziękuję za polecajkę, świetny ten basenik 😘

Aniu T to ma dobrze, już widzę oczami wyobraźni jak mu się tam podobało w te upały ☺️

Mysza no masakra z tymi chorobami, limit już dawno wyczerpałyście za całe forum 🫣

Mój brzdąc to nawet nie raczkuje poprawnie, oczywiście się przemieszcza, trochę pełza trochę jakby raczkuje, siedzi całkiem długo jak go posadzę ale sam nie siada jakby nie wiedział że ma tyłek 😉 No ale do góry go ciągnie jak nic, a uparty w tym stawaniu że aż boli samo patrzenie. Już nawet mi staje w spacerówce jak go nie przypnę przez sekundę 🫣

Są dzieci, które nie raczkują tylko od razu wstają i ruszają w świat. Może taki model Ci się trafił? 🙂

Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaania87, ale T jest już duży 😍 U nas też jeszcze nie ma siedzenia ale za to pojawiło się dziś wspinanie i wdrapywanie. Coś czuję, że będzie wesoło 😉 Wydaje mi się, że niebawem wystartujemy z raczkowaniem, a póki co jest szaleństwo pełzania. Turbo doładowanie uruchamia się na widok telefonu i pilota 😂

Mała, widocznie trafił Ci się egzemplarz, który woli od razu starać na nóżki bo po co sobie kolana zdzierać 😉 U nas w spacerówce są tylko obroty na brzuszek a i tak przyprawia mnie to o zawał serca 🙈

mała, aaaania87 lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nasz mały szkrabik dziś kończy 9 miesięcy....kiedy to zleciało 🙈 tylko 9 miesięcy a ja nie umiem sobie mojego życia ani przypomnieć ani wyobrazić bez niego, jak to można było tak żyć bez tego rozrabiaki😀
    Co do postępów to u nas za nic w świecie nie chce raczkować ale wspinać się i najchętniej na stópkach stać to już bardzo chętnie. Siedzi sam ale jakiś chętny do samodzielnego siadania nie jest, zdecydowanie woli sie położyć i pełzać z turbo przyśpieszeniem 😉 ale tak serio to trochę mnie to samodzielne siadanie martwi.

mlia, aaaania87, mała, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beauty dziękujemy ale ja zawsze patrzę na twój suwaczek i sprawdzam ile Maksiu powinien mieć :)
    Może rzeczywiście tak jest że jedne dzieciaki pomijają pelzanie (Maks) a inne raczkowanie/czworakowanie. U nas pykło czworakowanie i siadanie jednocześnie, oczywiście ile razy już upadł do tyłu czy na nos to nie zliczę :)

aaaania87, mała, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza napisz proszę jak sobie radzisz z katarem bo u nas po tych wakacjach też jest a już nie mogę użyć nasivin. Obecnie tylko walczę z Maksiem przy odciąganiu, na szczęście daje sobie psiknac solą morską. Katar mamy taki lejący, przezroczysty.

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Dziewczyny nasz mały szkrabik dziś kończy 9 miesięcy....kiedy to zleciało 🙈 tylko 9 miesięcy a ja nie umiem sobie mojego życia ani przypomnieć ani wyobrazić bez niego, jak to można było tak żyć bez tego rozrabiaki😀
    Co do postępów to u nas za nic w świecie nie chce raczkować ale wspinać się i najchętniej na stópkach stać to już bardzo chętnie. Siedzi sam ale jakiś chętny do samodzielnego siadania nie jest, zdecydowanie woli sie położyć i pełzać z turbo przyśpieszeniem 😉 ale tak serio to trochę mnie to samodzielne siadanie martwi.

Ja już tez nawet nie pamietam tego życia bez niego 😉 teraz wszystko się kręci w około naszego bąbla :)

Nie przejmuj się bo każde dziecko idzie inaczej, jeśli siada niechętnie pewnie zaraz mu się odwróci i będzie to z chęcią robił :)

Były u mnie 2 koleżanki - jedna z córa w wieku identycznym jak T- dziewczynka siedzi już od 5 mca życia ale kompletnie nie przemieszcza się po macie 😉 chłopiec 3 tyg starszy dopiero zaczął pełzać. Nie ma reguły, najważniejsze ze idą dzieciaczki do przodu :)

My dziś mieliśmy pierwsze próby pół siadu z czworaka - jakoś ostatnio mega wszystko idzie do przodu motorycznie - czego nie mogę powiedzieć o apetycie ;) to co on wyprawia na tej macie 🫣 takie pozy ze tylko patrzę i staram się ewentualnie być w pogotowiu gdyby miał gdzieś fiknac

Z jedzeniem od przedwczoraj ide w zupełnie inna stronę, zostawiam już papki za sobą i cisne mleko a idziemy z kawałkami - bardziej dla funu niż dla samego najedzenia - idzie mu całkiem niezle - choć stresik jest i wiadomo ze czas siedzenia nad miseczka nam się wydłuża 😉 bo musi wszystko dotknąć, wymemlac, ale trafia już całkiem dobrze rączka do buzi - a takie miny wali ze ubaw po pachy - choć staram się zachować normalna twarz jak to widzę 😆
    Mamy za sobą placki bananowe, awokado, marchewkę, brokuła, nektarynke, ogórka zielonego, wyciumkal tez arbuza z wielka chęcią :)

mała, Ewa3bit, Magra3, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • mała Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra wszystkiego najlepszego dla łobuza 🎉🥳 Niech dalej tak pięknie rośnie .

U nas stuknęło już 8 miesięcy i też nie wyobrażam sobie już życia bez niego ❤️ Kocham ponad życie, coraz częściej żałuję że jestem za stara na drugi taki cud

Ewa3bit, Magra3, aaaania87 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Mysza napisz proszę jak sobie radzisz z katarem bo u nas po tych wakacjach też jest a już nie mogę użyć nasivin. Obecnie tylko walczę z Maksiem przy odciąganiu, na szczęście daje sobie psiknac solą morską. Katar mamy taki lejący, przezroczysty.

Powiem Ci szczerze ze ten aktualny katar troche mnie przerasta. Mala miala juz ladnych pare razy ale teraz to jakis mega mocarz sie trafil. Psikam woda morska i sciagam, robilam tez inhalacje z soli fizjo ale tu rozne sa glosy na ten temat. Nasivin mozna krotko wiec ja jedynie w kryzysie na noc. Uzywam tez isonasin septo- to sa takie ampulki do noska sie wlewa, pisze po jednej ale jak dla mnie to za duzo wiec tak wkrapiam po trochu. U nas niestety jest straszny krzyk przy odciaganiu wiec ja sciagam a za chwile jest to samo bo przez placz naplywa. Ciezko jej spac, pic mleko bo musi robic przerwy i jest zlosc. Oby tylko na tym sie skonczylo bo ostatnio miala slabszy katar a za chwile zapalenie oskrzeli ... Chyba cos lata w powietrzu bo kolezanka z drugiego konca Polski ma malego z takimi samymi objawami i jak zawsze chwila i po katarze, tak teraz konca nie widac.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:

U nas stuknęło już 8 miesięcy i też nie wyobrażam sobie już życia bez niego ❤️ Kocham ponad życie, coraz częściej żałuję że jestem za stara na drugi taki cud

Mała, ten czas leci jak szalony - przed chwilą okupowałyśmy porodówki a tu zanim się obejrzymy, naszym maluchom stuknie roczek 😊

Mnie też dopada kryzys, że PESEL już nie ten i na rodzeństwo się nie zdecydujemy. Z tęsknotą wspominam czas ciąży, która minęła nie wiem kiedy i dopada mnie taki wewnętrzny smutek, że to się nie powtórzy...

Z drugiej strony nasz skarb ma tyle energii, że wystarczy za trójkę dzieci 😂 Teraz są dni, że ledwo daję radę, a co dopiero przy dwójce takich wulkanów energii 😉

mlia, Magra3, aaaania87, mała lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Powiem Ci szczerze ze ten aktualny katar troche mnie przerasta. Mala miala juz ladnych pare razy ale teraz to jakis mega mocarz sie trafil. Psikam woda morska i sciagam, robilam tez inhalacje z soli fizjo ale tu rozne sa glosy na ten temat. Nasivin mozna krotko wiec ja jedynie w kryzysie na noc. Uzywam tez isonasin septo- to sa takie ampulki do noska sie wlewa, pisze po jednej ale jak dla mnie to za duzo wiec tak wkrapiam po trochu. U nas niestety jest straszny krzyk przy odciaganiu wiec ja sciagam a za chwile jest to samo bo przez placz naplywa. Ciezko jej spac, pic mleko bo musi robic przerwy i jest zlosc. Oby tylko na tym sie skonczylo bo ostatnio miala slabszy katar a za chwile zapalenie oskrzeli ... Chyba cos lata w powietrzu bo kolezanka z drugiego konca Polski ma malego z takimi samymi objawami i jak zawsze chwila i po katarze, tak teraz konca nie widac.
    No u nas tak samo :( nie wiem czy wołać lekarza czy poczekać do jutra bo mamy kontrolę u neonatologa. Może jeszcze dziś sama będę walczyć. Niestety tak jak zawsze nie było problemu z odciąganiem to teraz dramat. Jedynie pozwala sobie jak siedzi w krzesełku.

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:

Na nas czeka jeszcze jeden zarodek i właśnie z racji mojego wieku chcemy po niego jechać tak gdzieś na jesień. Gdyby nie to że 40-stka w tym roku to pewnie jeszcze chwilę bym się wstrzymała.

aaaania87, mała, mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Na nas czeka jeszcze jeden zarodek i właśnie z racji mojego wieku chcemy po niego jechać tak gdzieś na jesień. Gdyby nie to że 40-stka w tym roku to pewnie jeszcze chwilę bym się wstrzymała.

Będziemy kibicować ✌🏻

My tez wrócimy - ale jeszcze bez konkretnego terminu - mam nadzieje ze do roku po powrocie na pełny etat do pracy - choć tez kusi żeby szybciej :)

Bardzo bym chciała żeby T miał rodzeństwo

mała, Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • mała Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, Mlia zdrówka dla dzieciaczków ❤️

Ewcia, masz rację, czas pędzi jak szalony. Musimy być wdzięczne losowi że mamy chociaż po jednym takim cudaku😉 ❤️
    Nie pozostaje nam nic innego jak tylko kibicować Magrze i Ani kiedy wrócą po rodzeństwo dla swoich maluszków ☺️

mlia, The_sleeping_beauty, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam czy pomimo mocno zaawansowanego wieku nie pokusić się o rodzeństwo. Mam rok na decyzję.

Poki co potrzebuje praktycznej porady dotyczącej spacerówki. Była o tym kiedyś mowa, ale sobie nie zanotowałam.

Potrzebuje lekkiej spacerówki, która na jednak znośna amortyzację oraz rozkłada się na płasko.

Dziś niespodziewanie zapłaciliśmy zaliczkę na wyjazd nad morze w sierpniu i musimy mieć coś mniejszego i bardziej poręcznego niż nasza krówka spacerówka z zestawu 2w1.
    Kto kupił i jest zadowolony?
    Inwestować w nową czy iść w używki?

age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    A ja się zastanawiam czy pomimo mocno zaawansowanego wieku nie pokusić się o rodzeństwo. Mam rok na decyzję.

Poki co potrzebuje praktycznej porady dotyczącej spacerówki. Była o tym kiedyś mowa, ale sobie nie zanotowałam.

Potrzebuje lekkiej spacerówki, która na jednak znośna amortyzację oraz rozkłada się na płasko.

Dziś niespodziewanie zapłaciliśmy zaliczkę na wyjazd nad morze w sierpniu i musimy mieć coś mniejszego i bardziej poręcznego niż nasza krówka spacerówka z zestawu 2w1.

My kupiliśmy turbo lekki espiro pop (niecałe 6 kg). Nie czarujmy się, bo lepiej jeździ się naszym anexem z zestawu, ale on waży 13 kg 😅 Ogólnie zakupu nie żałujemy, jest okej jako drugi wózek „do miasta”. A teraz w zaawansowanej ciąży to wychwalam go ponad niebiosa, bo jego wyjmowanie z bagażnika i rozkladanie w ogólnie nie jest dla mnie uciążliwe.

The_sleeping_beauty, Magra3 lubią tę wiadomość

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak mogę zapytać mocno zaawansowany wiek to jaki?😉 Ja jak byłam u swojej ginekolog na kontroli to mówiłam, że mamy jeszcze jeden zarodek, a ona mi że najlepiej żebym w ciąży była za 2 lata. Ja jej na to że wtedy to ja będę miała prawie 42 lata, a ona mi na to że w tych czasach to normalny wiek i ma jeszcze strasze pacjentki 🙂
    Co do wózka my aktualnie cały czas korzystamy z musty balance 2w1 i jesteśmy bardzo zadowoleni ale jak jest w całości to ledwo go mogę sama wtargać do bagażnika więc też poszukuje ultra lekkiej spacerowki takiej żeby tylko np. po galerii polatać 🙂
    Nobi, a ta espiro pop łatwo się składa i mało miejsca zajmuje?

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były na forum polecane Future design explore oraz Joie Litetrax, ale nie wiem ile ważą. Dla mnie ważne jest żeby łatwo się składały i rozkładały bo mamy Combi więc każdy wózek wejdzie. Będę też niedługo wymieniać, więc zapisuję wszystko :)

Magra3, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

My mamy future design xplode- to jest duzy wozek ale jezdzimy nim wszedzie, na kazdy teren. Dodatkowo jest ladny i mala uwielbia w nim spacerowac bo ma duzo miejsca i nia nie telepie.
    Natomiast jesli chodzi o wozki mniejsze to z takich mikro ale bardzo spoko jest joolz aer plus, troszke wiekszy espiro flow (ten ma wieksze kolka, fajny ale ogolnie dosc lekki) albo siostrzany model mojego xplode- future design xray 😄. Jest tez maxi cosi soho, rowniez spoko. To takie na juz co mi przychodza do glowy z lzejszych wozkow i bardziej kompaktowych ale dobrych i polecanych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 17:10

Magra3, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Jak mogę zapytać mocno zaawansowany wiek to jaki?😉 Ja jak byłam u swojej ginekolog na kontroli to mówiłam, że mamy jeszcze jeden zarodek, a ona mi że najlepiej żebym w ciąży była za 2 lata. Ja jej na to że wtedy to ja będę miała prawie 42 lata, a ona mi na to że w tych czasach to normalny wiek i ma jeszcze strasze pacjentki 🙂
    Co do wózka my aktualnie cały czas korzystamy z musty balance 2w1 i jesteśmy bardzo zadowoleni ale jak jest w całości to ledwo go mogę sama wtargać do bagażnika więc też poszukuje ultra lekkiej spacerowki takiej żeby tylko np. po galerii polatać 🙂
    Nobi, a ta espiro pop łatwo się składa i mało miejsca zajmuje?
    Sklada się turbo łatwo i zajmuje mało miejsca w bagażniku, to było dla nas ważne. Rama jest wykonana z carbonu, więc wózek waży 5,6 kg. Jak pakujemy się z mężem do auta, to on niesie dziecko (11 kg), a ja wózek w ręce ;) nie żałujemy zakupu

Ewa3bit, Magra3 lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że poruszałyście temat rodzeństwa dla maluszków ☺️
    My mamy jeszcze 3 zarodki i najchętniej bym po wszystkie wróciła, bo zawsze chciałam mieć gromadkę dzieci 😊 Niestety mąż nie podziela mojego entuzjazmu 🫣 Mówi, że to wielki cud, że w ogóle mamy dziecko, bo już w to zwątpił i powinniśmy cieszyć się tym, co mamy. Ja jednak bardzo bym chciała, żeby córka miała rodzeństwo.
    Teoretycznie mamy czas, bo śnieżynki mają opłacone ferie zimowe do 2029 roku, ale niestety mnie też goni pesel (40+). Z racji, że nie mogę pozwolić sobie na zbyt długie zwlekanie, to planuję wrócić do Reprofit na wiosnę (czyli 2 lata po udanym transferze) 😊

Ewa3bit, Magra3, Nobi, aaaania87, mała, mlia, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ