X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 18 września, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromnie Wam dziękuję za wszystkie rady ❤️ Bardzo pomogłyście mi sobie to wszystko poukładać w głowie 😊 Będę wszystko googlować i pewnie jeszcze mi się jakieś pytania pojawią, to pozwolę sobie jeszcze Was pomęczyć 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 11:27

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

🎁 Planowane CC 03.01.2025
    preg.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 18 września, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milva pytaj śmiało.
    Co do spania unas z kolei Mała od początku spala sama w łóżeczku, z monitorem oddechu. Przez rok spałam z nią w pokoju (w tygodniu ja, w weekendy mąż). Po roku spi już w pokoju sama, my w sypialni obok. Pewnie mam niestandardowe podejscie, aledla mnie senjest podstawą do dobrego funkcjonowania- wiem, że nie wyspalabym się z dzieckiem w jednym łóżku, poza tym za bardzo bałam się SIDS. Dodatkowo jak tylko Mala była bardziej kumata przyzwyczajalismy ją do samodzielnego zasypiania po karmieniu, więc to bardzo ułatwiło sprawę.
    Niemniej uważam, że najwazniejsze jest to, żebyś Ty, Twój Mąż i Maluch wypracowali rozwiazanie pod Was. Uwazam, że każde, ktore odpowiada danej rodzinie i jest bezpieczne dla bobasa jest właściwe.
    Co do położnej na szkole rodzenia o której wspominałaś, to akurat uważam, że powinna kształcić zgodnie z zaleceniami i najnowszą wiedzą i powiedzieć wyraźnie, ze wspolspanie, zwlaszcze w pierwszych miesiacach zycia z noworodkiem stwarza wysokie ryzyko SIDS. A dopiero jako wlasne zdanie /doswiadczenia/opinię, dodać, że ze spania z Bobasem płyną tez kodzysci itp. Ale to tylko moje, prywatne zdanie.

Krew na betę oddana, ale wynik dopiero jutro, bo zepsuł się aparat w labie. 🙈

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 18 września, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka kurde, ale pechowo. Na pewno beta będzie piękna 😉
    Właśnie ta położna mi średnio ogólnie podpasowała. Taka starsza babka - miała sporo nowej wiedzy, ale jednak widać było, że to jednak inne pokolenie i podejście. Do nas będzie młodziutka babeczka przyjeżdżać co ma nawet konto na insta, więc ją już tak wirtualnie poznałam :D O SIDS mówiła takie teksty "no to powiedźcie gdzie o tym słyszeliście, jakiś realny przypadek, bo przy zdrowym noworodku przez tyle lat się mi nie zdarzyło"

🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳

preg.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 września, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milva- do nas przyszla taka polozna ze az mi oko drgalo na to co mowila 🤣noworodka mi kazala przepajac woda, a jak nie bedzie chciala pic to dodac glukoze 🤨 zakazywala wszystko jesc przy kp, dieta rozpisana bardziej rygorystycznie niz po operacji jelit co mialam 🤣🤣🤣
    Babka starej daty i ja zeby nie robic sobie wrogow sluchalam tych rad i wypuszczalam drugim uchem. Cale szczescie bala sie chorob jesienia i byla u nas zaledwie 2 razy po czym zakonczyla patronaz 😅

Tak wiec czasami lepiej sluchac siebie, swojej intuicji i doczytac wytyczne w necie niz slepo isc za poloznymi ktore bywa ze od kilkudziesieciu lat nie odswiezaly wiedzy.

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 18 września, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Milva- do nas przyszla taka polozna ze az mi oko drgalo na to co mowila 🤣noworodka mi kazala przepajac woda, a jak nie bedzie chciala pic to dodac glukoze 🤨 zakazywala wszystko jesc przy kp, dieta rozpisana bardziej rygorystycznie niz po operacji jelit co mialam 🤣🤣🤣
    Babka starej daty i ja zeby nie robic sobie wrogow sluchalam tych rad i wypuszczalam drugim uchem. Cale szczescie bala sie chorob jesienia i byla u nas zaledwie 2 razy po czym zakonczyla patronaz 😅

Tak wiec czasami lepiej sluchac siebie, swojej intuicji i doczytac wytyczne w necie niz slepo isc za poloznymi ktore bywa ze od kilkudziesieciu lat nie odswiezaly wiedzy.
    To ta już mimo wieku miała aktualną wiedzę i zanim trafiliśmy do tej szkoły, to ja sobie na YT słuchałam młodej położnej, która przekazuje ogrom wiedzy, więc już wiedziałam czy mówią na tych zajęciach z sensem czy nie 😀 Ja bym chciała mocno skorzystać z tych wizyt i mieć kogoś zaufanego, bo w razie problemów i wyzwań myślę, że przy pierwszym dziecku to jest bardzo duża pomoc.

Jeszcze tak mi się nasunęło jeśli chodzi o polecenia, to bardzo bym była wdzięczna jakbyście napisały też o fotelikach i przewijakach. Z fotelikiem to sprawa taka, że kupujemy osobny, bo wózek dostaliśmy od rodziny i on fotelika akurat nie ma. Tu kwestie przede wszystkim bezpieczeństwa - zastanawiam się ile trzeba zainwestować i na co zwracać uwagę jeśli chodzi o normy, jakie powinien spełniać.
    Z przewijakiem to mam takie rozkminy, że mamy dom piętrowy, więc potrzebuję czegoś na górę na noc i na dół na dzień. Bardzo ważne dla mnie jest żeby mieć dostęp do dziecka z każdej strony a nie tylko od boku. Dodatkowo mamy sporo miejsca, więc tu nie mam ograniczeń. I wiem, że są takie przenośne przewijaki, które można nałożyć na łóżeczko czy komodę. Niby spoko rozwiązanie tylko trzeba mieć na czym to położyć, a już widzę wyzwanie chociażby w łazience po kąpieli - na parapet się nie zmieści a gdzie indziej nie mam tego dać. Wstępnie myślę, że sprawdziłby nam się taki na całym stelażu tylko mało jest takich z kółkami - jak są to z wanienką od razu, a ją chyba warto mieć osobno. Kolejno się zastanawiam czy kupować w takim razie dwa - jeden na górę a drugi na dół.
    Jeszcze myślę o materiale - ta położna z YT polecała, że jest teraz taki, który nie jest zimny, więc można na nim bezpośrednio dziecko położyć, a jednocześnie z materiału, który można przetrzeć w razie jak się ubrudzi. Nie trzeba wtedy do niego żadnych podkładów, więc super sprawa bo mniej prania i łatwiej w obsłudze. Tylko, że ona nie poleciła konkretnej firmy i nie udało mi się znaleźć takiego, który by spełniał te założenia. Może kojarzycie jaki to jest? 😀

preg.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 18 września, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:

Ja robilam to samo z naszą położną 😂 ale z drugiej strony wstyd, żebyśmy byly bardziej wyedukowane niż one.

Mysza zapomniałaś dodać, że zawszemozna spytać ciotek na forum 😁

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    preg.png
    age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 18 września, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    To ta już mimo wieku miała aktualną wiedzę i zanim trafiliśmy do tej szkoły, to ja sobie na YT słuchałam młodej położnej, która przekazuje ogrom wiedzy, więc już wiedziałam czy mówią na tych zajęciach z sensem czy nie 😀 Ja bym chciała mocno skorzystać z tych wizyt i mieć kogoś zaufanego, bo w razie problemów i wyzwań myślę, że przy pierwszym dziecku to jest bardzo duża pomoc.

Jeszcze tak mi się nasunęło jeśli chodzi o polecenia, to bardzo bym była wdzięczna jakbyście napisały też o fotelikach i przewijakach. Z fotelikiem to sprawa taka, że kupujemy osobny, bo wózek dostaliśmy od rodziny i on fotelika akurat nie ma. Tu kwestie przede wszystkim bezpieczeństwa - zastanawiam się ile trzeba zainwestować i na co zwracać uwagę jeśli chodzi o normy, jakie powinien spełniać.
    Z przewijakiem to mam takie rozkminy, że mamy dom piętrowy, więc potrzebuję czegoś na górę na noc i na dół na dzień. Bardzo ważne dla mnie jest żeby mieć dostęp do dziecka z każdej strony a nie tylko od boku. Dodatkowo mamy sporo miejsca, więc tu nie mam ograniczeń. I wiem, że są takie przenośne przewijaki, które można nałożyć na łóżeczko czy komodę. Niby spoko rozwiązanie tylko trzeba mieć na czym to położyć, a już widzę wyzwanie chociażby w łazience po kąpieli - na parapet się nie zmieści a gdzie indziej nie mam tego dać. Wstępnie myślę, że sprawdziłby nam się taki na całym stelażu tylko mało jest takich z kółkami - jak są to z wanienką od razu, a ją chyba warto mieć osobno. Kolejno się zastanawiam czy kupować w takim razie dwa - jeden na górę a drugi na dół.
    Jeszcze myślę o materiale - ta położna z YT polecała, że jest teraz taki, który nie jest zimny, więc można na nim bezpośrednio dziecko położyć, a jednocześnie z materiału, który można przetrzeć w razie jak się ubrudzi. Nie trzeba wtedy do niego żadnych podkładów, więc super sprawa bo mniej prania i łatwiej w obsłudze. Tylko, że ona nie poleciła konkretnej firmy i nie udało mi się znaleźć takiego, który by spełniał te założenia. Może kojarzycie jaki to jest? 😀

Mamy piętrowy dom. W konsekwencji mieliśmy 3 przewijaki :)
    - w sypialni nakładka na komodę. Używałam ją przez pierwsze 3 mce. Nie kupowałabym po raz kolejny. Potem rozkładałam podkład na łóżku i przewijałam.
    - w łazience. Tam mieliśmy skonsolidowany z wanienka z chico bubble. Te wanienkę gorąco odradzam - bubel jakich mało. Ale przewijak w łazience niezbędny, u nas nadal bo nie mamy tam pralki ani innego mebla na którym można położyć przewijak i dziecię
    - na parterze domu gdzie w ciągu dnia funkcjonujemy. Tego przewijaka używaliśmy przez pierwsze 6 mcy. Potem kiedy mała opanowała obroty i mocny podpór w leżeniu na brzuchu, zmiana pieluchy zaczęła przypominać walkę z aligatorem i przerzuciliśmy się na pantsy.
    Reasumując - drugi raz miałabym przewijak w łazience oraz na poziomie na którym głównie się funkcjonuje, jeśli tak jak u nas łazienka jest na piętrze. Ponadto u nas te przewijaki były ukłonem w stronę taty :) bo na 1,90 m i jęczałby strasznie gdyby miał przewijać na kanapie. W przypadku niższego lub mniej jęczącego modelu poprzestałabym na jednym, prostym przewijaku z ikei w łazience 🙂

My mamy zwyczajne materacyki z ceba na przewijaki. Na to dawałam podkład jednorazowy. Jest miły w dotyku a jak się zdarzył jakiś sik to zwija się go do kosza i po sprawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 14:51

age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 18 września, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

Milva co do fotelika to my mamy Joie z bazą obrotową. Pokecono nam go z powodu świetnych wyników w testach bezpieczenstwa, komplet kosztował mniej niż foteliki znanych marek. Na pewno lekki, nie ma super pieknego designu, alw to dla nas nie było akurat super ważne. Minus jest taki, że wydawał mi się dosyc mały, wymienialiśmy na wiekszy w okokicy 10 miesiaca, baza nam zostala i kupilismy fotelik nastepny.
    Przewijak mamy jeden, w pokoju Małej, taki z Ikei z szafką pod spodem. Uzywamy go do tej pory. W łazience nie mamy, po kąpieli od razu bobasa na rece, przenosimy do pokoju i ogarniamy na przewijaku. Na parterze przewijałam na kanapie. Nie jest super wygodnie, ale się przyzwyczaiłam.
    Wanienkę mamy collibre i jestesmy zadowoleni, tzn byliśmy, bo Mala juz się kąpie w duzej wannie❤️

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    preg.png
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 18 września, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez 3 przewijaki były 😁
    Startowaliśmy z 2 ale finalnie dokupilam do łazienki - bo mieliśmy placzki na wyjściu - jednak wolał być ubierany w łazience. A ze nie mialam gdzie dać tego przewijaka to kupiłam wolnostojący:
    https://allegro.pl/oferta/15kg-skladany-przewijak-dla-dzieci-czarny-13556996393
    Mi się super sprawdził - teraz w weekend go właśnie złożyłam i wyniosłam na strych
    W pokoju u Tobiaszka mieliśmy szafkę z przewijakiem taka który można odkręcić i zostawić normalna szafeczke. A na dole w pokoju gościnnym przewijak ceby na stoliku.

Ja fotelik miałam od siostry cybexa - ale wkurzały mnie pasy i nie polecam. Teraz kupiliśmy kolejny z be safe i jest rewelacja - ma fajna siatkę i nie było jeszcze sytuacji ze wyciągałam T upoconego, poza tym jest tak dobrze dobrany pod niego ze pożegnaliśmy stękanie podczas jazdy samochodem - sama z nim jezdze bez żadnego problemu. Polecam z fotelikiem wybrac się do specjalistycznego sklepu który zajmuje się doborem pod konkretne auto - to tez ma mega znaczenie - pojechałam z lista a wyjechałam z zupełnie innym fotelikiem - bo żaden z listy nie pasował pod siedzenie w aucie. Wjeżdżasz autem i proponują Ci to co pasuje.

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 18 września, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam przeijak ikea, na to podkład ceba, jednorazowy podklad, który wywalasz w razie draki oraz kółka z aliexpress i jeździsz nim po całym domu 👍 Do tego pojemniczki i masz wszystko na miejscu. Ja akurat wyznaje zasadę posiadania rzeczy do przebrania w miejscach, w których przebywam (salon, sypialnia, kojec, wózek), wiec nie muszę nosić tego wszędzie ze sobą. Jadę z Młodym do łazienki, ogarniam wszystko i wyjeżdżam jak z sali porodowej 🤣 Masz dostęp do jego z każdej strony, a w dodatku są półki do przechowywania ręcznika, koca, tudzież innych pierdół 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 18:31

Jeżóweczka, Milvaaa, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 18 września, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa dzięki Tobie wątek się rozkręcił 🤭😉

Milvaaa lubi tę wiadomość

age.png

• Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 18 września, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak ❤️

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    preg.png
    age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 18 września, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Milvaaa dzięki Tobie wątek się rozkręcił 🤭😉
    Bardzo mi miło 😊 Jak wczoraj się tak rozpisałyście to byłam aż w szoku 😀 Będę czerpać z Waszych rad pełnymi garściami 😉

I gave up ten pomysł z dorobieniem kółek wydaje się super 😀 Czyli ten najprostszy przewijak z ikea daje radę.

Ania wygooglowałam sobie te foteliki i wyglądają super, ale ceny mają też pokaźne. Ten z Joie już trochę lepiej cenowo 😀 A fotelik musi być nowy?

To jeszcze podpytam o funkcjonowanie w domu piętrowym jeśli chodzi o łóżeczka. Jak to rozwiązałyście i co się sprawdziło? Przy parterowym to dostawka na kółkach, która w dzień robi za łóżeczko w części dziennej i sprawa rozwiązana, a tu nie wiem jak się za to zabrać.

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 września, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wlasnie ze przewijak fajny jest z ikei, wolnostojacy. Ja akurat sie z przewijakami nie lubie, przy obu dziewczynkach mialam doslownie na pierwsze 3 miesiace i wyrzucalam bo i tak przewijalam tam gdzie bylam. Na kanapie, lozku, na macie ale mysle ze warto kupic i samemu przetestowac 🙂

My fotelik mielismy z cybexa z baza ale bardzo ciezki, polecam avionaut bo jest mega lekki a tez ma dobre opinie i wyniki w testach. Latem juz zmienilismy na wiekszy, z obracana baza i mala jezdzi tylem do kierunku jazdy. Duzo wygodniej i nam i jej, wczesniej czesto plakala teraz jest lepiej. No ale wlasnie dobrze jest jechac do odpowiedniego sklepu gdzie dobieraja foteliki i dopasowac pod samochod oraz pod swoje upodobania.

W domu mozesz rozwiazac to tak ze dostawka do lozka a na dole miec w salonie kokon, baby hug, kosz mojzesza czy kolyske- ta opcje my wybralismy. Na pierwsze miesiace wystarczy a potem wyjdzie w praniu 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 21:35

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 18 września, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Bardzo mi miło 😊 Jak wczoraj się tak rozpisałyście to byłam aż w szoku 😀 Będę czerpać z Waszych rad pełnymi garściami 😉

I gave up ten pomysł z dorobieniem kółek wydaje się super 😀 Czyli ten najprostszy przewijak z ikea daje radę.

Ania wygooglowałam sobie te foteliki i wyglądają super, ale ceny mają też pokaźne. Ten z Joie już trochę lepiej cenowo 😀 A fotelik musi być nowy?

To jeszcze podpytam o funkcjonowanie w domu piętrowym jeśli chodzi o łóżeczka. Jak to rozwiązałyście i co się sprawdziło? Przy parterowym to dostawka na kółkach, która w dzień robi za łóżeczko w części dziennej i sprawa rozwiązana, a tu nie wiem jak się za to zabrać.
    Fotelik powinien być nowy. Nigdy nie wiesz, czy ktoś nie sprzedaje Ci powypadkowego, a taki fotelik nawet po stluczce czesto nie nadaje się do uzytkowania. Dodatkowo ten styropian, ktory jest w ko strukcji"starzeje sie" więc lepiej jednak kupować nowy.

My na dole mielismy Babyhuga, kupilismy używany, sprawdził się super.

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    preg.png
    age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 19 września, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 8 dpt beta 209,7 🥹🥹🥹

aaaania87, The_sleeping_beauty, mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    preg.png
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 19 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezoweczko gratulacje :) kusisz się na jeszcze jedna betę czy już czekasz na usg ? Ale super ze się udało odrazu :)

Milvaaa u nas podobnie jak u dziewczyn - baby hug na dole. Dla mnie to był najlepszy zakup :)

Ja fotelik brałam po siostrze - ale wiedziałam ze nie było żadnego wypadku, wszystko było sprawne. Tylko my go przypinalismy na pasy - nie miałam bazy- a jednak z baza jest wygodniej. Fajnie tez jak baza jest obrotowa i możesz sobie wygodnie dziecko ogarnac. My akurat sporo jeździliśmy - wiec to przypinanie mnie męczyło, przy zmianie fotelika poszłam po rozum do głowy.

age.png

• The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczko super :) ciekawe czy będzie brat czy siostra 🙂

Milvaa my też mieliśmy na parterze baby huga. U nas funkcjonował do czasu przejścia do baby bjorna czyli ok 5 mca. Potem już nie używaliśmy.
    W sumie to on nam służył do bezpiecznego odkładania młodej. Drzemki miała w wózku na zewnątrz bo zawsze poprzedzone były spacerem.
    Troche kolumbryna z niego ale wygodne jest to że można nim jeździć między pomieszczeniami

U nas fotelik to pixel avionaut, którego używamy do tej pory bo Lila jest drobna. Kupiliśmy nowy z bazą zwykłą. Do niego mamy adaptery do wózka oraz adaptery na przednie siedzenie gdzie nie mamy izofixa. Dużo jeżdżę z młodą sama i było to nie do ogarnięcia dla mnie jak była z tyłu.
    Fotelik kupowaliśmy nowy, bo jak pisała jezoweczka - albo masz sprawdzone źródło odkupu albo nowy.
    Pixela polecam - lekki i ma fajnie rozwiązane dopasowywanie dziecka - poza wkładką niemowlęcą są jeszcze takie dodatkowe poduszeczki

age.png
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 19 września, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,kończę 25tydzień,większa część ciąży za mną.Jesli pozwolicie to skorzystam z wczesniejszego zaproszenia i będę do was zaglądać.

Jeżóweczka, aaaania87, Magra3, mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 20 września, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Cześć dziewczyny,kończę 25tydzień,większa część ciąży za mną.Jesli pozwolicie to skorzystam z wczesniejszego zaproszenia i będę do was zaglądać.
    Zapraszamy ❤️

Tigra lubi tę wiadomość

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    preg.png
    age.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ