Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Już jestem po usg nerek więc wyszło mi sporo piasku na obu nerkach teraz będzie niestety schodził więc dużo wody,urosept, nospa i tyle jutro badanie moczu mam rano zrobic. Mam nadzieję że już tak mnie nie będzie bolało i mam nadzieję że ten incydent nie przeszkodził w zagniezdzaniu zarodka.Grzanka
-
No to Grzanka chyba obie nie mamy szczęścia... chociaż trzymam mocno kciuki żeby u Ciebie się wszystko udało.
Ja właśnie straciłam nadzieję... prócz biegunki, którą miałam od piątku (czyli od dnia transferu), wczoraj dopadła mnie migrena. Niestety nie mogę brać moich leków, a no cóż...apap na migrenę to jak plasterek na urwaną rękę. Skończyło się wymiotami przez całą noc. Nie wydaje mi się żeby moja blasta przeżyła taką "imprezę";/Kinga
* 01.10.2018 - IVF - nieudane
* 31.03.2018 - IVF - nieudane
* 26.01.2018 - IVF - nieudane
* wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
* Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
* 2 nieudane IVF
* 3 nieudane inseminacje -
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:Hej. Byłam dziś u dr Kokoszko na podglądzie. Jest sukces! Kolejny cykl z owulacją na efekty czekamy teraz 14 dni...
Trzymamy kciuki!Kinga
* 2 nieudane IVF
Grzanka wrote:Oj dziewczyny dzisiaj do moich dolegliwości z pecherzem i nerkami doszedł ból gardła i głowy no jakaś masakra ratuje się domowymi sposobami już po mału tracę nadzieję na sukces
-
Bella93 wrote:Jutro beta powinna juz cos pokazac.
Grzanka miała transfer w sobotę, ja w piątek. Na tej magicznej rozpisce jest 12/14 dni, naprawdę myślisz,że już jutro beta cokolwiek pokaże?Kinga
* 2 nieudane IVF
K' wrote:Grzanka miała transfer w sobotę, ja w piątek. Na tej magicznej rozpisce jest 12/14 dni, naprawdę myślisz,że już jutro beta cokolwiek pokaże?
Przy blastocyscie beta powinna byc wieksza niz 0,1 w 3dpt, a w 6/7dpt powinna byc juz dwucyfrowa.
Ja zawsze sikam od 6dpt (na 20tki z rossmanna) i jak jestem w ciazy to zawsze sa ||, bete 5dpt tez robilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 15:26
-
Przy blaście mam na rozpisce 12/14, u mnie cykl przynajmniej 30sto dniowy, więc @ to i tak jeszcze chwila. Dzisiaj zaczęłam brudzić. Ale zrobię test w sobotę, bo chyba i tak dłużej nie wytrzymamKinga
* 2 nieudane IVF
Grzanka wrote:Dziewczyny ja mam od wczoraj straszny ból głowy już sobie z tym wszystkim nie radzę wszystko na raz mnie dopadło nerki , przeziębienie i teraz ten ból głowy:(
K' 12/14dni przy blastce to kawal czasu
Jak beta jest pozytywna to juz taka jest.
Edit: Grzanka, problemy z ukladem moczowym czasami sie zdarzaja przy duzych dawkach prg, bo on rozluznia miesnie w miednicy.
Mnie przy ostatnim et meczyla kolka nerkowa, w 6dpt siedzialam 4h na sorze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 15:30
-
Dziewczyny przed chwilą zauważyłam 3 brązowe plamki na władcę a dzisiaj jest 6dpt na tej rozpisce z kliniki jest że między 6-10 dniem po transferze mogą wystąpić plemienia i żeby w takim wypadku zwiększyć dawkę utrogestanu o 1 tabletkę dziennie to jak mam dawkę 3×2 To jak mam przyjmować 3×3 czy 3×2 i 1 dodatkowo bo dla mnie to trochę nie jasno napisane. Mialyscie taka sytuację?Grzanka
-
Grzanka wrote:Dziewczyny przed chwilą zauważyłam 3 brązowe plamki na władcę a dzisiaj jest 6dpt na tej rozpisce z kliniki jest że między 6-10 dniem po transferze mogą wystąpić plemienia i żeby w takim wypadku zwiększyć dawkę utrogestanu o 1 tabletkę dziennie to jak mam dawkę 3×2 To jak mam przyjmować 3×3 czy 3×2 i 1 dodatkowo bo dla mnie to trochę nie jasno napisane. Mialyscie taka sytuację?
Co bierzesz oprocz utro i w jakich dawkach? -
Progynove 3×1, encorton1×1, acard2×1, prolutex1×1, fraxiparine1×1,utrogrstan3×2, magnezin3×2, femibion1×1. A powiedz mi to plemienia to jakieś duże czy tylko takie plamki na wkladce bo ja się boję że się to wszystko rozkręcić i @ przyjdzie 5 dni wcześniej jeszcze tak nie miałam żeby 25dc mieć okres. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć jutro rano zrobię test ciążowy może już coś wyjdzie. A jak z tym utrogestonem bo jak coś to dzwonię do p.MalgosiGrzanka
-
Ja osobiscie bym nie dokladala. Wiecej Ci wyplynie niz sie wchlonie (dolozenie 1tabl, to zazwyczaj dolozenie jednej do kazdego podania). Lepszy bylby duphaston ewentualnie.
Za pierwszym razem male i widoczne tylko przy aplikacji tabl, a za drugim razem spore ze swieza krwia. -
Zrobiłam test i wyszła blada druga kreska:) to chyba się udało? Jutro też zrobię tylko bardziej czuły. Martwi mnie tylko to moje przeziębienie, mąż kupił mi jakieś saszetki do rozpuszczenia dla kobiet w ciąży, czy to coś pomoże...
Plamienie dalej mam, gdzieś przeczytałam że do 3 dni się mogą utrzymywać.K' lubi tę wiadomość
Grzanka -
Grzanka wrote:Zrobiłam test i wyszła blada druga kreska:) to chyba się udało? Jutro też zrobię tylko bardziej czuły. Martwi mnie tylko to moje przeziębienie, mąż kupił mi jakieś saszetki do rozpuszczenia dla kobiet w ciąży, czy to coś pomoże...
Plamienie dalej mam, gdzieś przeczytałam że do 3 dni się mogą utrzymywać.
Z doswiadczenia, testy 10tki sa czesto o wiele gorsze niz 25tki (mi nie pokazywaly ||, gdy na 25tce nie trzeba bylo sie przygladac). Zrob taki sam jak dzisiaj.
Trzymam kciuki za spokojna ciaze &&
Jedz cebule i czosnek, herbat z imbirem, w razie pogorszenia mozesz brac paracetamol i staraj sie jesc tylko cieple posilki -
Grzanka wrote:Po konsultacji z p.Malgosia gdyby ktoś miał takie wątpliwości jak ja to podajemy 1 dodatkowa tabletkę.
K' jak u Ciebie? Ja może jutro zrobię test z moczu ale wydaje mi się że trochę za wczesnie no zobaczę jak wstanę rano
U mnie też się pojawiło lekkie brudzenie to dodałam właśnie 1 globulkę wieczorem.
Bardzo mnie męczą te nocne pieczenia dłoni, stóp i pochwy, ale wyczytałam, że to skutki uboczne prolutexu i flexipariny.
Dzisiaj rano robiłam test - niestety negatywnyKinga
* 2 nieudane IVF
* 3 nieudane inseminacje