X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po usg nerek więc wyszło mi sporo piasku na obu nerkach teraz będzie niestety schodził więc dużo wody,urosept, nospa i tyle jutro badanie moczu mam rano zrobic. Mam nadzieję że już tak mnie nie będzie bolało i mam nadzieję że ten incydent nie przeszkodził w zagniezdzaniu zarodka.

Grzanka
  • K' Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Grzanka chyba obie nie mamy szczęścia... chociaż trzymam mocno kciuki żeby u Ciebie się wszystko udało.
    Ja właśnie straciłam nadzieję... prócz biegunki, którą miałam od piątku (czyli od dnia transferu), wczoraj dopadła mnie migrena. Niestety nie mogę brać moich leków, a no cóż...apap na migrenę to jak plasterek na urwaną rękę. Skończyło się wymiotami przez całą noc. Nie wydaje mi się żeby moja blasta przeżyła taką "imprezę";/

Kinga

* 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to nieźle Cię dopadło, ja już dużo lepiej mam nadzieję że noc będzie spokojna. Trzymam kciuki za nas obie:) cały czas wierzę że będzie dobrze :)

K' lubi tę wiadomość

Grzanka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Byłam dziś u dr Kokoszko na podglądzie. Jest sukces! Kolejny cykl z owulacją <3 na efekty czekamy teraz 14 dni...

• K' Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Hej. Byłam dziś u dr Kokoszko na podglądzie. Jest sukces! Kolejny cykl z owulacją <3 na efekty czekamy teraz 14 dni...

Trzymamy kciuki!

Kinga

* 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny dzisiaj do moich dolegliwości z pecherzem i nerkami doszedł ból gardła i głowy no jakaś masakra ratuje się domowymi sposobami :( już po mału tracę nadzieję na sukces :(

Grzanka
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanka wrote:
    Oj dziewczyny dzisiaj do moich dolegliwości z pecherzem i nerkami doszedł ból gardła i głowy no jakaś masakra ratuje się domowymi sposobami :( już po mału tracę nadzieję na sukces :(
    Jutro beta powinna juz cos pokazac.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • K' Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jutro beta powinna juz cos pokazac.

Grzanka miała transfer w sobotę, ja w piątek. Na tej magicznej rozpisce jest 12/14 dni, naprawdę myślisz,że już jutro beta cokolwiek pokaże?

Kinga

* 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K' wrote:
    Grzanka miała transfer w sobotę, ja w piątek. Na tej magicznej rozpisce jest 12/14 dni, naprawdę myślisz,że już jutro beta cokolwiek pokaże?
    Zgodnie z magiczna rozpiska, testowalabys w 17/19dpo ;) wiekszosc kobiet, nie bedacych w ciazy ma juz @ od 2/3dni :P

Przy blastocyscie beta powinna byc wieksza niz 0,1 w 3dpt, a w 6/7dpt powinna byc juz dwucyfrowa.
    Ja zawsze sikam od 6dpt (na 20tki z rossmanna) i jak jestem w ciazy to zawsze sa ||, bete 5dpt tez robilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 15:26

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • K' Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy blaście mam na rozpisce 12/14, u mnie cykl przynajmniej 30sto dniowy, więc @ to i tak jeszcze chwila. Dzisiaj zaczęłam brudzić. Ale zrobię test w sobotę, bo chyba i tak dłużej nie wytrzymam :)

Kinga

* 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam od wczoraj straszny ból głowy już sobie z tym wszystkim nie radzę :( wszystko na raz mnie dopadło nerki , przeziębienie i teraz ten ból głowy:(

Grzanka
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanka wrote:
    Dziewczyny ja mam od wczoraj straszny ból głowy już sobie z tym wszystkim nie radzę :( wszystko na raz mnie dopadło nerki , przeziębienie i teraz ten ból głowy:(
    Zrob bete, bedziesz chociaz wiedziala czy mozesz wziac cos mocniejszego na bol, czy trzeba sie przemeczyc, zeby nie zaszkodzic maluchowi.

K' 12/14dni przy blastce to kawal czasu ;)
    Jak beta jest pozytywna to juz taka jest.

Edit: Grzanka, problemy z ukladem moczowym czasami sie zdarzaja przy duzych dawkach prg, bo on rozluznia miesnie w miednicy.
    Mnie przy ostatnim et meczyla kolka nerkowa, w 6dpt siedzialam 4h na sorze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 15:30

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed chwilą zauważyłam 3 brązowe plamki na władcę a dzisiaj jest 6dpt na tej rozpisce z kliniki jest że między 6-10 dniem po transferze mogą wystąpić plemienia i żeby w takim wypadku zwiększyć dawkę utrogestanu o 1 tabletkę dziennie to jak mam dawkę 3×2 To jak mam przyjmować 3×3 czy 3×2 i 1 dodatkowo bo dla mnie to trochę nie jasno napisane. Mialyscie taka sytuację?

Grzanka
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanka wrote:
    Dziewczyny przed chwilą zauważyłam 3 brązowe plamki na władcę a dzisiaj jest 6dpt na tej rozpisce z kliniki jest że między 6-10 dniem po transferze mogą wystąpić plemienia i żeby w takim wypadku zwiększyć dawkę utrogestanu o 1 tabletkę dziennie to jak mam dawkę 3×2 To jak mam przyjmować 3×3 czy 3×2 i 1 dodatkowo bo dla mnie to trochę nie jasno napisane. Mialyscie taka sytuację?
    Przy kazdym et z + mialam plamienia.
    Co bierzesz oprocz utro i w jakich dawkach?

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progynove 3×1, encorton1×1, acard2×1, prolutex1×1, fraxiparine1×1,utrogrstan3×2, magnezin3×2, femibion1×1. A powiedz mi to plemienia to jakieś duże czy tylko takie plamki na wkladce bo ja się boję że się to wszystko rozkręcić i @ przyjdzie 5 dni wcześniej jeszcze tak nie miałam żeby 25dc mieć okres. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć jutro rano zrobię test ciążowy może już coś wyjdzie. A jak z tym utrogestonem bo jak coś to dzwonię do p.Malgosi

Grzanka
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po konsultacji z p.Malgosia gdyby ktoś miał takie wątpliwości jak ja to podajemy 1 dodatkowa tabletkę.
    K' jak u Ciebie? Ja może jutro zrobię test z moczu ale wydaje mi się że trochę za wczesnie no zobaczę jak wstanę rano :)

Grzanka
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie bym nie dokladala. Wiecej Ci wyplynie niz sie wchlonie (dolozenie 1tabl, to zazwyczaj dolozenie jednej do kazdego podania). Lepszy bylby duphaston ewentualnie.
    Za pierwszym razem male i widoczne tylko przy aplikacji tabl, a za drugim razem spore ze swieza krwia.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Grzanka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test i wyszła blada druga kreska:) to chyba się udało? Jutro też zrobię tylko bardziej czuły. Martwi mnie tylko to moje przeziębienie, mąż kupił mi jakieś saszetki do rozpuszczenia dla kobiet w ciąży, czy to coś pomoże...
    Plamienie dalej mam, gdzieś przeczytałam że do 3 dni się mogą utrzymywać.

K' lubi tę wiadomość

Grzanka
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanka wrote:
    Zrobiłam test i wyszła blada druga kreska:) to chyba się udało? Jutro też zrobię tylko bardziej czuły. Martwi mnie tylko to moje przeziębienie, mąż kupił mi jakieś saszetki do rozpuszczenia dla kobiet w ciąży, czy to coś pomoże...
    Plamienie dalej mam, gdzieś przeczytałam że do 3 dni się mogą utrzymywać.
    :)
    Z doswiadczenia, testy 10tki sa czesto o wiele gorsze niz 25tki (mi nie pokazywaly ||, gdy na 25tce nie trzeba bylo sie przygladac). Zrob taki sam jak dzisiaj.
    Trzymam kciuki za spokojna ciaze &&

Jedz cebule i czosnek, herbat z imbirem, w razie pogorszenia mozesz brac paracetamol i staraj sie jesc tylko cieple posilki :)

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • K' Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanka wrote:
    Po konsultacji z p.Malgosia gdyby ktoś miał takie wątpliwości jak ja to podajemy 1 dodatkowa tabletkę.
    K' jak u Ciebie? Ja może jutro zrobię test z moczu ale wydaje mi się że trochę za wczesnie no zobaczę jak wstanę rano :)

U mnie też się pojawiło lekkie brudzenie to dodałam właśnie 1 globulkę wieczorem.
    Bardzo mnie męczą te nocne pieczenia dłoni, stóp i pochwy, ale wyczytałam, że to skutki uboczne prolutexu i flexipariny.

Dzisiaj rano robiłam test - niestety negatywny

Kinga

* 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ