Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia.de wrote:Gdzieś czytałam, że Prolutex maksymalnie do 12tc, ale dziewczyny na tym i na innych wątkach kończyły wcześniej.
A jeśli chodzi o miejsce wkłucia to nie próbowałam nigdzie indziej jak tylko na wysokości i poniżej pępka.
Na takim obszarze jak heparyne? Min 5 cm od pepka po jego prawej i lewej stronie? Kusi mnie żeby spróbować nad pepkiem
.. Pod boję się - wydaje mi się bardzo cienka i delikatna skóra...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnyKadetka wrote:Na takim obszarze jak heparyne? Min 5 cm od pepka po jego prawej i lewej stronie? Kusi mnie żeby spróbować nad pepkiem
.. Pod boję się - wydaje mi się bardzo cienka i delikatna skóra... -
Kadetka wrote:
Znalazłaś jakieś idealne dla siebie miejsce? Ja próbowałam go naciągnąć do insulinówki - te strzykawki lepiej chodzą, ale niestety nie mieści się cały bo nie udało mi się kupić insulinówki większej niż 1 ml...
Ja wczoraj myslalam ze juz sie organizm przywyczail i mnie prawie nie boli prolutex ale dzis rano jak zrobilam to masakra! Robie od tygodnia i Tak bolesnego miejsca jeszcze Nie mialam!
Ale tak jak piszecie - wszysyko zniesiemy dla Naszych Fasolek!............................................................
33 lata - niska rezerwa jajnikowa
III ICSI - 07.2018
- zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują! -
Dziewczyny ile kosztuje wizyta u dr Paśnika ? I gdzie u niego byłyście?!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
nick nieaktualnyzuzelka wrote:Dziewczyny ile kosztuje wizyta u dr Paśnika ? I gdzie u niego byłyście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 18:51
-
Ja ostatnio często choruje mam też astmę na tle alergicznym i nie wiem czy to wszystko nie jest jakoś powiązane....!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
nick nieaktualny
-
Pulginka wrote:Ja wczoraj myslalam ze juz sie organizm przywyczail i mnie prawie nie boli prolutex ale dzis rano jak zrobilam to masakra! Robie od tygodnia i Tak bolesnego miejsca jeszcze Nie mialam!
Ale tak jak piszecie - wszysyko zniesiemy dla Naszych Fasolek!
To ja miałam tak wczoraj! Normalnie kosmos.. aż atak histerii później na szczescie dzis kolejny zastrzyk juz ok...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualnymartuska09 wrote:Ja i tak chyba wolę prolutex jak fraxiparine po prolutex ie boli ale łatwo się wbija a po fraxiparine takie guzki zostają i ciężko mi wbic
-
Ja też wolę prolutex niż fraxiparine. Po fraxi mam krwiak ciężko się wybijają te igły A jeszcze gorzej wychodzą.anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
09.2017 Start ICSI w Salve
03.2018 usunięcie torbieli
05.2018 ICSI
06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
11.2018 II Transfer 3AB
04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(
2019 AMH 2.42
Sierpień 2019 drugie ICSI
18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(
Halotyp BX
Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
NK 12% -
Ja nie mam fraxiparine.. mam neoparin.. ma strasznie tępe igły.. ciezko sie przebic.. a potem szczupie jak cholera jak sie rozchodzi.. zaczęłam przelewać go do insulinówek.. teraz za strzykawe place wiecej niz za lek ale przynajmniej wchodzi gładko. .
Ja tez początkowo wolalam prolutex od heparyny .. do czasu jak zaczęły mi sie robic mega tkliwe obrzeki.. juz wole sinaki niż bolące gule pod skórą
Olcia z kostką lodu ciekawy pomysł! Robisz tak przy prolutexie i heparynie?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Jeju na mysl o neoparinie przechodza mnie dreszcze - strasznie szczypal bolesnie a fuj!!! I igły tak samo tępe jak fraxi.............................................................
III ICSI - 07.2018
Kadetka wrote:zaczęłam przelewać go do insulinówek.. teraz za strzykawe place wiecej niz za lek ale przynajmniej wchodzi gładko. .
Ooo nie wpadlam na to zeby przelać - jutro spróbuje dzieki za rade............................................................
III ICSI - 07.2018
Pulginka wrote:Ooo nie wpadlam na to zeby przelać - jutro spróbuje dzieki za rade
Niestety na szczypanie samego płynu nie znalazłam sposobu...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:Bardziej skupiam się na schlodzeniu miejsca przed wkłuciem Clexane... Prolutex wchodzi gładko ale czasami też schładzamNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż zmieniłam fraxi na neoparin i moim zdaniem igły są dużo lepsze. Pewnie to też zależy od partii leków. Mój lekarz powiedział, że jak najbardziej mogę zamienić fraxiparine na neoparin - ja akurat dostałam "w prezencie" dosyć sporo zastrzyków dlatego zdecydowałam się na zmianę.
-
Dziewczyny A jak długo stosowalyscie Utro?
Czy może istnieje jakiś tańszy zamiennik?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 15:01
anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
09.2017 Start ICSI w Salve
03.2018 usunięcie torbieli
05.2018 ICSI
06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
11.2018 II Transfer 3AB
04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(
2019 AMH 2.42
Sierpień 2019 drugie ICSI
18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(
Halotyp BX
Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
NK 12%