Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 9 maja 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi tak odchodząc od tematu mężuś kupił mi pieska żebym miała się do kogo przytulać jak go nie ma i dałam mu na imię Abi:) Twój login mnie zachwycił 😁

    Julcia super wiadomosc :) Ja tez mam pieska Zobaczysz to jest duza pociecha i radosc :)
    Jest mi niezmiernie milo ze ma takie imie jak moj login

    [email protected] lubi tę wiadomość

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 9 maja 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Czy po schrathingu okres może przyjść szybciej? I czy mogę iść na usg w 9dc przed transferem?

    Jeden raz mi przyszedl troche wczesniej ale nie zawsze tak bylo. Ja mam napisane na karteczce od dr. Kokoszko ze od 9 do 11 dc pierwsze USG przed transferem.

    anulka-b5 lubi tę wiadomość

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Justyna_83 Ekspertka
    Postów: 212 80

    Wysłany: 9 maja 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Czy po schrathingu okres może przyjść szybciej? I czy mogę iść na usg w 9dc przed transferem?

    Mnie przyszedł po ostatnim pięć dni później czyli w 26dc a mam 30 dniowe cykle

  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 9 maja 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Jeden raz mi przyszedl troche wczesniej ale nie zawsze tak bylo. Ja mam napisane na karteczce od dr. Kokoszko ze od 9 do 11 dc pierwsze USG przed transferem.
    A czy ten szybszy okres nie będzie miał wpływu na transfer? Np. endometrium będzie gorsze albo progesteron będzie słabiej rósł?

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 9 maja 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    A czy ten szybszy okres nie będzie miał wpływu na transfer? Np. endometrium będzie gorsze albo progesteron będzie słabiej rósł?


    Nie martw sie u mnie tak nie bylo endometrium dobrze roslo i progesteron byl taki jak trzeba po tym krotszym cyklu wiec to nie mialo to wplywu. Ale nie wiem czy ten jeden raz moj szybszy okres nie byl spowodowany innymi czynnikami poniewaz drugi raz okres przyszedl normalnie. Mysle ze mozesz dostac okres o zwyklym czasie bo nie jest potwierdzone ze scratching zmienia nasz cykl.

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Justyna_83 Ekspertka
    Postów: 212 80

    Wysłany: 9 maja 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Julcia super wiadomosc :) Ja tez mam pieska Zobaczysz to jest duza pociecha i radosc :)
    Jest mi niezmiernie milo ze ma takie imie jak moj login

    Ja też się pochwalę moją gwiazdą 🤗 Maja ma 10 lat i kocham ją nad życie najlepszy pocieszyciel 😋

    Abi2017, Niusja, [email protected] lubią tę wiadomość

  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 9 maja 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Nie martw sie u mnie tak nie bylo endometrium dobrze roslo i progesteron byl taki jak trzeba po tym krotszym cyklu wiec to nie mialo to wplywu. Ale nie wiem czy ten jeden raz moj szybszy okres nie byl spowodowany innymi czynnikami poniewaz drugi raz okres przyszedl normalnie. Mysle ze mozesz dostac okres o zwyklym czasie bo nie jest potwierdzone ze scratching zmienia nasz cykl.
    Dziś mam takie objawy jakbym miała jutro dostać okres choć powinien być dopiero w poniedziałek. Po tym schratcingu też mocno krwawilam i do dziś mam taką brązowa wydzieline.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 9 maja 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Dziś mam takie objawy jakbym miała jutro dostać okres choć powinien być dopiero w poniedziałek. Po tym schratcingu też mocno krwawilam i do dziś mam taką brązowa wydzieline.

    Nie wiem może miałaś większe zadrapanie tym razem. Ja zazwyczaj krwawiłam tylko odbrobine ale zawsze miałam po scratchingu takie dziwne uczucie takie właśnie miesiączkowe. Spokojnie nie martw się i poczekaj jeśli przyjdzie wcześniej to nie oznacza to że będziesz mieć problem ze wzrostem endometrium i z progesteronem. A który to dzień cyklu?

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 9 maja 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_83 wrote:
    Ja też się pochwalę moją gwiazdą 🤗 Maja ma 10 lat i kocham ją nad życie najlepszy pocieszyciel 😋

    To prawda to najlepsi pocieszyciele :)

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 9 maja 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Nie wiem może miałaś większe zadrapanie tym razem. Ja zazwyczaj krwawiłam tylko odbrobine ale zawsze miałam po scratchingu takie dziwne uczucie takie właśnie miesiączkowe. Spokojnie nie martw się i poczekaj jeśli przyjdzie wcześniej to nie oznacza to że będziesz mieć problem ze wzrostem endometrium i z progesteronem. A który to dzień cyklu?
    Dziś mam 22 dc. Cykle mam co 26.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 9 maja 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Dziś mam 22 dc. Cykle mam co 26.

    To nie jest źle. Możliwe, że to odczucie to tylko dyskomfort po scratchingu.
    A jeśli dostaniesz w 23 dc lub 24 dc to tylko 3 lub 2 dni wcześniej.
    Ja mam cylke 30 dniowe i jak dostałam wcześniej to był 27 dzien cyklu wieczorem.

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • freta Autorytet
    Postów: 369 215

    Wysłany: 9 maja 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie. Czy Utrogestanu mam nie wkładać rano przed badaniem progesteronu? Kłoś chyba nic nie mówił o globulkach, tylko o Prolutexie.

  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 9 maja 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    Dziewczynki mam pytanie. Czy Utrogestanu mam nie wkładać rano przed badaniem progesteronu? Kłoś chyba nic nie mówił o globulkach, tylko o Prolutexie.
    Utrogestan brać bez przerwy.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 9 maja 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    To nie jest źle. Możliwe, że to odczucie to tylko dyskomfort po scratchingu.
    A jeśli dostaniesz w 23 dc lub 24 dc to tylko 3 lub 2 dni wcześniej.
    Ja mam cylke 30 dniowe i jak dostałam wcześniej to był 27 dzien cyklu wieczorem.
    Dzięki Abi uspokoilas mnie😀

    Abi2017 lubi tę wiadomość

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • freta Autorytet
    Postów: 369 215

    Wysłany: 9 maja 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Utrogestan brać bez przerwy.

    Dziękuję :)

  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1421 704

    Wysłany: 9 maja 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Odsypiam po dzisiejszej punkcji. 3 szt.pobrane ale Klosiński powiedzial że sa bardzo dobrej jakosci.
    Leki do kolejnej stymulacji wykupione. Czekam na @ i dalej....powtórka
    Super wynik. Ciekawa jestem cd i trzymam kciuki. Ja po ostatniej stym. mam stresa przed kolejna. Mi nikt nie mówił o jakości komórek tylko, że są i, że to b dobry wynik przy moim amh.

    Jola17a lubi tę wiadomość

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1421 704

    Wysłany: 9 maja 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Dzisiejszy poranek troszkę mnie rozczarował. Na Usg 4 jajeczka...mimo końskiej dawki hormonów. Mało! Mimo to punkcja w czwartek i do mrożenia. Cała stymulacje mam powtorzyć na kolejny cykl i znowu w czerwcu punkcja. Z tych dwóch Kłosiński "obiecał" wybrać co najlepsze i może w koncu doczekam się tranferu.
    Czy któraś z Was ma punkcję w czwartek? U pielęgniarek słyszalam, że nie będę sama.
    Czym byłaś stymulowana i jakie masz amh?

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Dori1811 Autorytet
    Postów: 414 515

    Wysłany: 10 maja 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) chciałam się zapytać czy któraś z was wie czy w Salvie można zrobić Sono HSG czy jest opcja tylko zwykłego HSG?

    Synek 💙
    img

    Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 144

    Wysłany: 10 maja 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Ja też nie nam pojęcia od czego zależy. Ja w staraniach naturalnych dostałam encorton i intralipid i zamiast obniżać NK , podwyższalo mi je. Potem zalecił allcofil a następnie kazał nic nie brać i czekać na cud.
    Nie wiem co mi wymyśli do ivf.
    Bo szczepień mi.nie zalecał bo bał się nawrotu anemii że organizm sobie nie poradzi.


    Ja przy pierwszym transferze bez leków od P. miałam bhcg 9,61 ... Po dwóch transferach z leczeniem beta nawet nie drgnęła .... Nie wiem czy leki zmniejszyły mi nk czy podwyższyły bo nikt nie kazał mi powtarzać badania.... Napisałam do P. że nie mam już więcej zarodków i co dalej to odpisał że musi pomyśleć ... Zaczynam się zastanawiać czy to leczenie immunologiczne ma w ogóle sens i czy przez nie nie zmarnowałam dwóch zarodków ............



    Co do wczesnych owulacji to ja też mam wcześnie i zawsze np inseminacje miałam już w 11-12 dc , a transfery w 19-20 . Niby jest to na cyklu sztucznym i nie ma to znaczenia ale z drugiej strony organizm też nagle jest przestawiony i jak ma sobie z tym poradzić ... Nie wiem....

    Co do małego endometrium to jak widać są przypadki że przy i takim się zachodzi. Znam też osobę której lekarze powiedzieli że w ciąże może zajść tylko z komórką dawczyni bo z jej amh nic się nie wyciśnie po czym zaszła naturalnie w ciąże i jak poszła do tego lekarza to jej powiedział że on nie umie tego wytłumaczyć i że w medycynie nie ma pojęcia cud ale że to jednak cud.

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • [email protected] Przyjaciółka
    Postów: 118 106

    Wysłany: 10 maja 2019, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freta o której masz transfer?

    29 lat
    4lata starań
    07.2018 rozpoczęcie przygody z salve
    Słabe nasienie
    AMH 5,05
    03.12.2018 I transfer 4AA :(
    05.02.2019 II transfer 4AA :(
    08.04.2019 III transfer 4BB :(
    11.05.2019 IV transfer 4AA :)...
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego