Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
PragnącaDziecka wrote:Nie wiem czy robią, bo to będzie moje 1 podejście w tej klinice. Ja napewno robię ICSI i zastanawiam się na ipcsi czy jakoś tak. Szkoda że nie robią IMSI
Gdzie kupujesz pergoveris?[/QUOTE
A orientujesz się gdzie robią IMSI ???? -
PragnącaDziecka wrote:Nie wiem czy robią, bo to będzie moje 1 podejście w tej klinice. Ja napewno robię ICSI i zastanawiam się na ipcsi czy jakoś tak. Szkoda że nie robią IMSI
Gdzie kupujesz pergoveris?
wszystko kupiłam w aptece przy Salve. Jestem objeta refeundacja wiec za wszystkie leki zaplacilam niecale 500zł.. U nas już na wizycie kwalifikacyjnej Sobkiewicz zdecydował że będzie PiCSI z racji słabego wyniku testu hba nasienia. mam nadzieje ze to zwiększy szanse:)31 lat ; starania od 6 lat ; 4 Transfery beta <0 ; 5:transfer blastocysty 4.05.22 -
GABRYSIA wrote:PragnącaDziecka wrote:Nie wiem czy robią, bo to będzie moje 1 podejście w tej klinice. Ja napewno robię ICSI i zastanawiam się na ipcsi czy jakoś tak. Szkoda że nie robią IMSI
Gdzie kupujesz pergoveris?[/QUOTE
A orientujesz się gdzie robią IMSI ???? -
ewe91 wrote:wszystko kupiłam w aptece przy Salve. Jestem objeta refeundacja wiec za wszystkie leki zaplacilam niecale 500zł.. U nas już na wizycie kwalifikacyjnej Sobkiewicz zdecydował że będzie PiCSI z racji słabego wyniku testu hba nasienia. mam nadzieje ze to zwiększy szanse:)
Ale pergoveris nie jest na refundację, mogłabyś zobaczyć ile za niego zaplacilas? I jaka masz dawkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:32
-
PragnącaDziecka wrote:A macie jakieś doświadczenia z tym PiCSI? Faktycznie zwiększa to szanse prawidłowego /lepszego zapłodnienia komórek?
Ale pergoveris nie jest na refundację, mogłabyś zobaczyć ile za niego zaplacilas? I jaka masz dawkę?31 lat ; starania od 6 lat ; 4 Transfery beta <0 ; 5:transfer blastocysty 4.05.22 -
teraz zaczynam schizować że trzeba było iść do gamety... ale generalnie w najbliższym otoczeniu mam przypadki które z powodzeniem zakończyły procedure w salve a w gamecie same porażki... trzeba myśleć pozytywnie:)31 lat ; starania od 6 lat ; 4 Transfery beta <0 ; 5:transfer blastocysty 4.05.22
-
Dziewczyny mam do sprzedania :
Prolutex
Utrogestan
Fraxiparine 0,4
Nie potrzebuje narazie tych leków a może któreś z Was się bardziej przydadzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 15:32
anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
09.2017 Start ICSI w Salve
03.2018 usunięcie torbieli
05.2018 ICSI
06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
11.2018 II Transfer 3AB
04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(
2019 AMH 2.42
Sierpień 2019 drugie ICSI
18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(
Halotyp BX
Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
NK 12% -
Anulka ja bym była chętna ma utrogestan i fraxi. Zaprosilam Cię żeby obgadać wysyłkę ma priv
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 15:37
29 lat
4lata starań
07.2018 rozpoczęcie przygody z salve
Słabe nasienie
AMH 5,05
03.12.2018 I transfer 4AA
05.02.2019 II transfer 4AA
08.04.2019 III transfer 4BB
11.05.2019 IV transfer 4AA ... -
anulka-b5 wrote:Abi daj znać jak tam po wizycie u Dr Stefanowicz.
Bylam dzis na wizycie u dr. Stefanowicz zrobila na mnie dobre wrazenie. Jest mila i konkretna.
Mam wyznaczona histeroskopie u dr. Bolanskiej ( niestety to nie dr. Stefenowicz robi histeroskopie i tu zaluje ze moze powinnam isc do dr. Klosinskiego) nie wiem kto to jest dr. Bolanska i troche sie martwie.
Co do badan powiedziala ze histeroskopia to pierwszy krok oraz badanie kariotypow.
A pozniej jesli te 2 badania beda ok to sprawdzenie okna implantacyjnego ktore jest drogie i robia je zazwyczaj na koncu.
Wszystko ogolnie wyglada ok wiec na razie nie ma dodatkowego super rozwiazania.
Jak sie czulyscie po histetoskopii? Jak wyglada to badanie?
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Julcia71@ wrote:Anulka ja bym była chętna ma utrogestan i fraxi. Zaprosilam Cię żeby obgadać wysyłkę ma privanulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
05.2018 ICSI
11.2018 II Transfer 3AB
2019 AMH 2.42
Halotyp BX
NK 12% -
Abi2017 wrote:Bylam dzis na wizycie u dr. Stefanowicz zrobila na mnie dobre wrazenie. Jest mila i konkretna.
Mam wyznaczona histeroskopie u dr. Bolanskiej ( niestety to nie dr. Stefenowicz robi histeroskopie i tu zaluje ze moze powinnam isc do dr. Klosinskiego) nie wiem kto to jest dr. Bolanska i troche sie martwie.
Co do badan powiedziala ze histeroskopia to pierwszy krok oraz badanie kariotypow.
A pozniej jesli te 2 badania beda ok to sprawdzenie okna implantacyjnego ktore jest drogie i robia je zazwyczaj na koncu.
Wszystko ogolnie wyglada ok wiec na razie nie ma dodatkowego super rozwiazania.
Jak sie czulyscie po histetoskopii? Jak wyglada to badanie?
anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
05.2018 ICSI
11.2018 II Transfer 3AB
2019 AMH 2.42
Halotyp BX
NK 12% -
PragnącaDziecka wrote:Jeśli badania w 1-3 dc wyszły Ci dobrze, to stosowalas cetrotide później?
Tak, później jeszcze miałam recepty na kilka opakowań cetrotide.
Sprawdziłam dokładnie, że w pierwszej procedurze zużyłam ich 6, w drugiej 5.
Jeśli wyniki wychodzą źle, to z cetrotidem zaczynasz jeszcze wcześniej.
Zapisuj sobie na kartce ile czego Ci zostało. To później ułatwia życie Tobie i pani doktor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:09
PragnącaDziecka lubi tę wiadomość
-
Abi a to nie przypadkiem dr Golańska? Jeśli tak, to rozmawiałyśmy o niej w maju. Młoda lekarka. Na mnie zrobiła dobre wrażenie.
Histeroskopia nie taka zła, dostajesz w żyłkę znieczulenie. Trochę bolało, ale do przeżycia. Na drugi dzień już nic nie czułam. Oglądają macicę od środka i pobierają wycinki do badań. Mi robił Kłosiu.
Kariotypy możesz zrobić też na NFZ w Łodzi, ale schodzi się z tym ze 3 miesiące (miesiąc czekanie na wizytę, miesiąc na wynik, który możesz odebrać tylko na wizycie na którą znowu czekasz miesiąc), ale jeśli Ci się bardzo nie śpieszy, to zawsze zostaje jakieś 700 zł w kieszeni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:23
Abi2017 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o histeropkopie to też ja miałam po poronieniu. Wcześniej robisz badania jakieś aptt, morfologia, chlorki czy coś takiego. Od rana nie wolno Ci jeść, wypełniasz dokumenty, dostajesz koszule, jakiś czepek, wenflon. Kładziemy się na łóżko i dostajesz lek po którym zasypiasz. Budzisz się i jest po wszystkim. Lekarz informuje Cię o przebiegu zabiegu. Obserwują się kilka godzin i tego samego dnia jesteś w domu.
A odnośnie samego badania, to wprowadzają Ci jakieś narzędzie i oglądają macice (czy nie ma jakiś zmian, polipow itp, itd). Najlepiej w tym cyklu kiedy jest histeropkopia nie starać się o dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 16:35
-
anulka-b5 wrote:Czy dr Stefanowicz sama zasugerowała Tobie histeroskopie i czy masz ją na NFZ?
tak to bylo jej pierwsze pytanie o histeroskopie i mam na NFZ
Troche sie boje tego badania ale musze sie zmusicLaparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
freta wrote:Abi a to nie przypadkiem dr Golańska? Jeśli tak, to rozmawiałyśmy o niej w maju. Młoda lekarka. Na mnie zrobiła dobre wrażenie.
Histeroskopia nie taka zła, dostajesz w żyłkę znieczulenie. Trochę bolało, ale do przeżycia. Na drugi dzień już nic nie czułam. Oglądają macicę od środka i pobierają wycinki do badań. Mi robił Kłosiu.
Kariotypy możesz zrobić też na NFZ w Łodzi, ale schodzi się z tym ze 3 miesiące (miesiąc czekanie na wizytę, miesiąc na wynik, który możesz odebrać tylko na wizycie na którą znowu czekasz miesiąc), ale jeśli Ci się bardzo nie śpieszy, to zawsze zostaje jakieś 700 zł w kieszeni.
Pewnie Golanska ale lekarskie pismo jest bardzo nieczytelne Czytalam o niej dobre opinie online na szczescie.
Jak przed kazdym takim zabiegiem sie boje
Dziekuje za wszystkie informacje jesli chodzi o kariotyp to sprawdzeAgunia83 lubi tę wiadomość
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
PragnącaDziecka wrote:Jeśli chodzi o histeropkopie to też ja miałam po poronieniu. Wcześniej robisz badania jakieś aptt, morfologia, chlorki czy coś takiego. Od rana nie wolno Ci jeść, wypełniasz dokumenty, dostajesz koszule, jakiś czepek, wenflon. Kładziemy się na łóżko i dostajesz lek po którym zasypiasz. Budzisz się i jest po wszystkim. Lekarz informuje Cię o przebiegu zabiegu. Obserwują się kilka godzin i tego samego dnia jesteś w domu.
A odnośnie samego badania, to wprowadzają Ci jakieś narzędzie i oglądają macice (czy nie ma jakiś zmian, polipow itp, itd). Najlepiej w tym cyklu kiedy jest histeropkopia nie starać się o dziecko.
Czy wam cos wyszlo w tym badaniu?
Dziekuje za informacje
Ja wlasnie po poronieniu nie zrobilam i mysle ze powinnamLaparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Rozalka co pani Małgosia na Twoją ferrytynę?
Abi nie ma za co. W razie czego mogę napisać gdzie zrobić kariotyp na nfz. Nie bój się tej histeroskopii. Jesteśmy już takimi siłaczkami, że ze wszystkim sobie damy radę
U mnie nic nie wyszło, czyli wszystko ok. Miałam napisane endometrium z cechami wydzielania, bo byłam przed okresem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 18:15
-
freta wrote:Rozalka co pani Małgosia na Twoją ferrytynę?
Abi nie ma za co. W razie czego mogę napisać gdzie zrobić kariotyp na nfz. Nie bój się tej histeroskopii. Jesteśmy już takimi siłaczkami, że ze wszystkim sobie damy radę
U mnie nic nie wyszło, czyli wszystko ok. Miałam napisane endometrium z cechami wydzielania, bo byłam przed okresem.
Dopiero jutro będę dzwonić jak będę miała wynik progesteronu przed sobotnim transferem.
roz.al.ka