Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1069

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowalyscie Pipelle? Ile ona kosztuje i po co nam ona?

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • freta Autorytet
    Postów: 368 215

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszt 100 zł. Służy do scretchingu (zadrapania endometrium, żeby zarodek mógł się lepiej zagnieździć).

  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1069

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    Koszt 100 zł. Służy do scretchingu (zadrapania endometrium, żeby zarodek mógł się lepiej zagnieździć).
    Skoro już miałam ten streaczing to robię tylko badania krwi w 1-3 dc.?

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • glittergold Autorytet
    Postów: 592 439

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Skoro już miałam ten streaczing to robię tylko badania krwi w 1-3 dc.?

    Tak tylko. Masz tą informacje na kartce z rozpisaną procedura? Tam właśnie jest błąd, u mnie dr to wykreśliła 🙂

    dqpr9vvjyz29b92v.png
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1069

    Wysłany: 1 lipca 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    glittergold wrote:
    Tak tylko. Masz tą informacje na kartce z rozpisaną procedura? Tam właśnie jest błąd, u mnie dr to wykreśliła 🙂
    No właśnie, przeczytałam to z kartki z rozpisana procedura, dlatego wolałam Was dopytać.

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 1 lipca 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakim czasie po pozytywnej becie zapisywałyście się do lekarza??
    Kłosiński w najbliższym czasie nie ma wolnych terminów chyba że od rana ale ja jestem wtedy w pracy :-/
    Kończą mi się leki, więc chyba będę musiała do kogoś innego iść....

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Dziewczyny w jakim czasie po pozytywnej becie zapisywałyście się do lekarza??
    Kłosiński w najbliższym czasie nie ma wolnych terminów chyba że od rana ale ja jestem wtedy w pracy :-/
    Kończą mi się leki, więc chyba będę musiała do kogoś innego iść....

    Hej :)
    4 tyg od dnia transferu pierwsze USG.
    Ja dzwoniłam na recepcję z prośbą o przekazanie lekarzowi info o wystawieniu recepty na leki, mówiłam czego mi brakuje i wieczorem lub na drugi dzień recepta była do odbioru w rejestracji.
    Aaaa i Kłoś od połowy lipca idzie na urlop więc z terminami jest krucho teraz u niego.

  • Monia# Przyjaciółka
    Postów: 73 30

    Wysłany: 1 lipca 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prosilam o recepte a po 4 tyg.od transferu wizyta.

  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 1 lipca 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelka87 wrote:
    Hej :)
    4 tyg od dnia transferu pierwsze USG.
    Ja dzwoniłam na recepcję z prośbą o przekazanie lekarzowi info o wystawieniu recepty na leki, mówiłam czego mi brakuje i wieczorem lub na drugi dzień recepta była do odbioru w rejestracji.
    Aaaa i Kłoś od połowy lipca idzie na urlop więc z terminami jest krucho teraz u niego.
    Ok, dziękuję
    Pytałam dzisiaj w rejestracji czy mogę dostać samą receptę na kontynuacje leków które biorę ale Pani stwierdziła że najprawdopodobniej będę musiała umówić się na wizytę bo samych recept nie wydają...

    Maja25 lubi tę wiadomość

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2019, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Ok, dziękuję
    Pytałam dzisiaj w rejestracji czy mogę dostać samą receptę na kontynuacje leków które biorę ale Pani stwierdziła że najprawdopodobniej będę musiała umówić się na wizytę bo samych recept nie wydają...

    To musiałaś trafić na kogoś nowego, nigdy nie miałam problemów z receptą, zresztą p. Małgosia zawsze mi tak mówiła, że mam zostawić info dla lekarza w rejestracji i zawsze tą recepta czekała, zadzwoń raz jeszcze albo poproś o kontakt z koordynatorem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 13:07

  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1310 1170

    Wysłany: 1 lipca 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelka87 wrote:
    Hej :)
    4 tyg od dnia transferu pierwsze USG.
    Ja dzwoniłam na recepcję z prośbą o przekazanie lekarzowi info o wystawieniu recepty na leki, mówiłam czego mi brakuje i wieczorem lub na drugi dzień recepta była do odbioru w rejestracji.
    Aaaa i Kłoś od połowy lipca idzie na urlop więc z terminami jest krucho teraz u niego.
    A wiesz moze czy jesli od polowy lipca to na 2 tygodnie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 14:44

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧Termin 26.10.20🍭
  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1310 1170

    Wysłany: 1 lipca 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dzwigam :-) mam roczne dziecko
    I jak sytuacja u Ciebie? Ustąpilo plamienie??

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧Termin 26.10.20🍭
  • GABRYSIA Koleżanka
    Postów: 63 10

    Wysłany: 1 lipca 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Dziewczyny w jakim czasie po pozytywnej becie zapisywałyście się do lekarza??
    Kłosiński w najbliższym czasie nie ma wolnych terminów chyba że od rana ale ja jestem wtedy w pracy :-/
    Kończą mi się leki, więc chyba będę musiała do kogoś innego iść....


    Agunia robiłaś już betę???

  • GABRYSIA Koleżanka
    Postów: 63 10

    Wysłany: 1 lipca 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelka87 wrote:
    Hej :)
    4 tyg od dnia transferu pierwsze USG.
    Ja dzwoniłam na recepcję z prośbą o przekazanie lekarzowi info o wystawieniu recepty na leki, mówiłam czego mi brakuje i wieczorem lub na drugi dzień recepta była do odbioru w rejestracji.
    Aaaa i Kłoś od połowy lipca idzie na urlop więc z terminami jest krucho teraz u niego.


    Ewelka czytam, że u Ciebie 5 transfer udany.. Ja jestem po 2 nieudanych. Czy robiłaś jakieś dodatkowe badania np.. immunologia itp. ???

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    A wiesz moze czy jesli od polowy lipca to na 2 tygodnie?

    Tak na 2 tyg.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    GABRYSIA wrote:
    Ewelka czytam, że u Ciebie 5 transfer udany.. Ja jestem po 2 nieudanych. Czy robiłaś jakieś dodatkowe badania np.. immunologia itp. ???

    Tak, byłam u doc P. na wizycie.
    Wyszła mutacja Pai i mthfr (ale to już chyba w większości przypadków standard) ale wg. P. mój organizm był zbyt agresywnie nastawiony na ciążę, wynik cd4/cd8 3,5
    Na przełomie sierpnia/września przez 2 tyg. brałam leki immunosupresyjne, na koniec września histeroskopia bo pojawił się polip i na koniec października udany transfer :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 17:08

  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 1 lipca 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Ok, dziękuję
    Pytałam dzisiaj w rejestracji czy mogę dostać samą receptę na kontynuacje leków które biorę ale Pani stwierdziła że najprawdopodobniej będę musiała umówić się na wizytę bo samych recept nie wydają...
    Cyrk na kółkach, mają problem, tylko taka osoba blokuje wizytę, bardziej potrzebnym.

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 1 lipca 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    A wiesz moze czy jesli od polowy lipca to na 2 tygodnie?
    Kurde to chyba że stymulacja się nie wyrobię. Z terminami ciężko, bo też ma jakies egzaminy, więc długo nie siedzi też popołudniami.

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 5093 3552

    Wysłany: 1 lipca 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram się do klosia dopiero pod koniec września więc może będzie już po egzaminach.

    1usaqtkf1ub9vxv3.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 54 cm, 2620g godz 23.21 szczęścia
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 1 lipca 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    GABRYSIA wrote:
    Agunia robiłaś już betę???
    Bete robilam dzisiaj rano bo 5 i 8 dpt wyszly mi pozytywne testy ciążowe z bladziuchną druga kreską 😊 beta z rana 214.88. Normalnie chyba jeszcze w to nie wierzę...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 07:19

    neila83, freta, ewelka87, glittergold, PragnącaDziecka, Niusja, Abi2017, Justyna_83 lubią tę wiadomość

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego