Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1069

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Czy wam cos wyszlo w tym badaniu?
    Dziekuje za informacje :)
    Ja wlasnie po poronieniu nie zrobilam i mysle ze powinnam
    U mnie nic nie wyszło. Wszystko ok

    Abi2017 lubi tę wiadomość

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też robiliśmy kariotypy na NFZ w Łodzi w Zakładzie Genetyki Klinicznej w Centralnym Szpitalu klinicznym na ul. Pomorskiej. Po skierowanie idź do lekarza rodzinnego.

    Abi2017, DzulkaJ lubią tę wiadomość

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • freta Autorytet
    Postów: 368 215

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roz.al.ka wrote:
    Dopiero jutro będę dzwonić jak będę miała wynik progesteronu przed sobotnim transferem.

    Ok. To daj znać. A robiłaś też badanie żelaza? Czy sama ferrytyna wystarczy?

  • Ja anka Autorytet
    Postów: 376 159

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja bym była chętna ma utrogestan i fraxi. Zaprosilam Cię żeby obgadać wysyłkę ma priv :)
    Kobietki uważajcie teraz na przesyłki leków. Temperatura dla tych leków to 15-25. Zwykłym kurierem przy takiej temperaturze nie wiadomo czy coś się z nimi nie zadzieje.

    Agunia83 lubi tę wiadomość

    33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1419 700

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Powiedzcie mi czy podczas stymulacji cetrotide 0,25, stosowalyscie jako lek przeciw pękanie pecherzykow? Ja w poprzedniej klinice miałam orgalutran. A tutaj mam przepisane 3 amp i nie wiem czy je kupić teraz? Bo podobno jeśli badania w 1-3 dc wyjdą źle to każą to brać, a jeśli są dobre to co??? Wykorzystam potem ten cetrotide czy nie?
    Tak po 6 dniu stymulacji.tez kupuje przed i leży.

    PragnącaDziecka, Jola17a lubią tę wiadomość

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • roz.al.ka Koleżanka
    Postów: 43 4

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    Ok. To daj znać. A robiłaś też badanie żelaza? Czy sama ferrytyna wystarczy?

    Zawsze robiłam sam zapas żelaza.Pare lat temu miałam podobny wynik i hematolog przepisał mi Tardyferon.

    roz.al.ka
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 Przyjęłam Twoje zaproszenie

    Maja25 lubi tę wiadomość

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • roz.al.ka Koleżanka
    Postów: 43 4

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freta,pytałam dzisiaj Panią Małgosię o ferytynę ale niestety nie zna się na tym.Jutro jeszcze przed transferem zapytam dr Kokoszko .

    roz.al.ka
  • freta Autorytet
    Postów: 368 215

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) Trzymam kciuki za pozytywny finał :)

  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1294 1162

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka słów o wizycie u dr Stefanowicz. Wczoraj byłam u niej wyjątkowo bo Kłosiu wyjechał. Weszłam dokładnie z 60 minutowym opóźnieniem co nie było fajne, bo zwolniłam sie z pracy "na chwilę". Sama wizyta ok. Pani doktor sympatyczna, rozmowa konkretna dotyczaca sprawy z którą przyszłam. Usg, jajeczka w 3 stymulacji są a nawet 12 szt.wiec niemało jak na mnie....Recepta, wytłumaczenie jak brac leki i tyle. Strach miał wielkie oczy.
    Do poniedzialku kłuję się przeokropnie po 1 cetrotide, po 2 Mensinormy i Fostimony.

    Abi2017, anulka-b5, Esperanza Mia, Agunia83 lubią tę wiadomość

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧Termin 26.10.20🍭
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1419 700

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Kilka słów o wizycie u dr Stefanowicz. Wczoraj byłam u niej wyjątkowo bo Kłosiu wyjechał. Weszłam dokładnie z 60 minutowym opóźnieniem co nie było fajne, bo zwolniłam sie z pracy "na chwilę". Sama wizyta ok. Pani doktor sympatyczna, rozmowa konkretna dotyczaca sprawy z którą przyszłam. Usg, jajeczka w 3 stymulacji są a nawet 12 szt.wiec niemało jak na mnie....Recepta, wytłumaczenie jak brac leki i tyle. Strach miał wielkie oczy.
    Do poniedzialku kłuję się przeokropnie po 1 cetrotide, po 2 Mensinormy i Fostimony.
    No to ładnie, trzymam kciuki by było dużo komórek

    Jola17a lubi tę wiadomość

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1419 700

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w pracy się tak zdenerwowałam, nie wspominając, że jak zjadłam o 12 to do wieczora nic, że jak tak dalej pójdzie to kiepsko widzę kolejna stymulacje...

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1294 1162

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Ja wczoraj w pracy się tak zdenerwowałam, nie wspominając, że jak zjadłam o 12 to do wieczora nic, że jak tak dalej pójdzie to kiepsko widzę kolejna stymulacje...
    Maja odpuszczaj stresy, my musimy myślec o sobie, o naszych jajnikach! To jest najwazniejsze...W pracy bywa róznie, wiem coś o tym, ja znalazłam sposob na odreagowanie-śpiewam sobie choc nie mam głosu 😉

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧Termin 26.10.20🍭
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1069

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja niestety u nas nie wskazany jest stres bo mamy go aż za dużo.
    Dziewczyny w poniedziałek miałam streaczing i do dziś mam jakieś plamienie to normalne? Dr. Stefanowicz powiedziała że 2 dni mogę mieć plamienia, no i miałam trochę krwi/plamienie ale dziś również mam trochę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 16:17

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1294 1162

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Maja niestety u nas nie wskazany jest stres bo mamy go aż za dużo.
    Dziewczyny w poniedziałek miałam streaczing i do dziś mam jakieś plamienie to normalne? Dr. Stefanowicz powiedziała że 2 dni mogę mieć plamienia, no i miałam trochę krwi/plamienie ale dziś również mam trochę.
    Ja miałam ślady plamienia do 3 dni. Może dźwigasz? Trzeba się trochę oszczędzac.

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧Termin 26.10.20🍭
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1069

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Ja miałam ślady plamienia do 3 dni. Może dźwigasz? Trzeba się trochę oszczędzac.
    Dzwigam :-) mam roczne dziecko

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 178 146

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Kilka słów o wizycie u dr Stefanowicz. Wczoraj byłam u niej wyjątkowo bo Kłosiu wyjechał. Weszłam dokładnie z 60 minutowym opóźnieniem co nie było fajne, bo zwolniłam sie z pracy "na chwilę". Sama wizyta ok. Pani doktor sympatyczna, rozmowa konkretna dotyczaca sprawy z którą przyszłam. Usg, jajeczka w 3 stymulacji są a nawet 12 szt.wiec niemało jak na mnie....Recepta, wytłumaczenie jak brac leki i tyle. Strach miał wielkie oczy.
    Do poniedzialku kłuję się przeokropnie po 1 cetrotide, po 2 Mensinormy i Fostimony.
    Julcia mam nadzieje ze ten cykl bedzie obfitowal w jajeczka. Trzymam kciuki.

    Jola17a lubi tę wiadomość

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 178 146

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    U mnie nic nie wyszło. Wszystko ok
    Ja pytalam doktora o to badanie ale narazie nie kazał Nam go robic. Natomiast ja sama nie mam przekonania czy to byla dobra decyzja🤔

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 178 146

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roz.al.ka wrote:
    Freta,pytałam dzisiaj Panią Małgosię o ferytynę ale niestety nie zna się na tym.Jutro jeszcze przed transferem zapytam dr Kokoszko .
    Trzymam kciuki za transfer😊

    roz.al.ka lubi tę wiadomość

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1419 700

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Maja odpuszczaj stresy, my musimy myślec o sobie, o naszych jajnikach! To jest najwazniejsze...W pracy bywa róznie, wiem coś o tym, ja znalazłam sposob na odreagowanie-śpiewam sobie choc nie mam głosu 😉
    Staram się nie denerwować, ale czasami mnie przerasta... Może taki dzień i nie dałam rady, do tego głodna byłam jak nie wiem co. Dziwna mam szefowa w pracy.. Jak wiatr zawieje

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego