Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • sylwiaa Koleżanka
    Postów: 45 6

    Wysłany: 3 lipca 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podwyższone limfocyty i niskie ATTP, któraś z Was może coś więcej powiedzieć na ten temat?

  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 185 146

    Wysłany: 3 lipca 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaa wrote:
    Dziewczyny podwyższone limfocyty i niskie ATTP, któraś z Was może coś więcej powiedzieć na ten temat?
    Podwyższone limfocyty sa po encortonie natomiast obniżone attp po acardzie i fraxiparine, tez mialam takie wyniki przed punkcją.

    Maja25 lubi tę wiadomość

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • sylwiaa Koleżanka
    Postów: 45 6

    Wysłany: 3 lipca 2019, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Podwyższone limfocyty sa po encortonie natomiast obniżone attp po acardzie i fraxiparine, tez mialam takie wyniki przed punkcją.


    Nie biorę tych leków.. Jedynie luteina, prenatal uno i FORNETIC.

  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 185 146

    Wysłany: 3 lipca 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaa wrote:
    Nie biorę tych leków.. Jedynie luteina, prenatal uno i FORNETIC.
    W takim razie limfocyty mogą świadczyć o jakiejś infekcji. Najlepiej pokazać wyniki lekarzowi.

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1309 1167

    Wysłany: 3 lipca 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    No @ przybyla, jutro badanie i dzialamy:)
    Maja trzymam kciuki!
    Moj brzuch chce dzisiaj pęknąć. Jutro rano punkcja nr 3.

    Agunia83 lubi tę wiadomość

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧Termin 26.10.20🍭
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 3 lipca 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Maja trzymam kciuki!
    Moj brzuch chce dzisiaj pęknąć. Jutro rano punkcja nr 3.
    Też trzymam kciuki, dużo komorek:)

    Jola17a lubi tę wiadomość

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 3 lipca 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto przyjmuje dopoludnia w środy? Muszę zapisać się na wizytę, kolejna wizytę mam już zapisana u klosia... Udało się chociaż z jedna.
    Czy można iść za każdym razem na usg do kogo innego?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 22:26

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • freta Autorytet
    Postów: 368 215

    Wysłany: 3 lipca 2019, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Podwyższone limfocyty sa po encortonie natomiast obniżone attp po acardzie i fraxiparine, tez mialam takie wyniki przed punkcją.

    APTT przy braniu heparyny i acardu właśnie powinno być wysokie (!). Im wyższe, tym krew wolniej krzepnie.

    Właśnie ze względu na niskie APTT dostałam Fraxiparinę 0,6.

    Twój lekarz nie zwrócił na to uwagi? To dość istotne.

  • freta Autorytet
    Postów: 368 215

    Wysłany: 3 lipca 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Kto przyjmuje dopoludnia w środy? Muszę zapisać się na wizytę, kolejna wizytę mam już zapisana u klosia... Udało się chociaż z jedna.
    Czy można iść za każdym razem na usg do kogo innego?

    Dr Stefanowicz jest w środy od rana. Można do różnych lekarzy, ale nie jest to komfortowa sytuacja, bo lekarze nie swoją pacjentkę traktują trochę po macoszemu.

    Powodzenia Jola. Trzymam kciuki za dobre jajka :)
    Maja no to startuj. Oby tym razem poszło wszystko gładko.

    Jola17a lubi tę wiadomość

  • glittergold Autorytet
    Postów: 592 439

    Wysłany: 3 lipca 2019, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Kto przyjmuje dopoludnia w środy? Muszę zapisać się na wizytę, kolejna wizytę mam już zapisana u klosia... Udało się chociaż z jedna.
    Czy można iść za każdym razem na usg do kogo innego?
    Jest na pewno dr Stefanowicz, ale pamiętaj ze u niej są duże opóźnienia.
    Ja jestem jej pacjentka, byłam raz na usg u Kłosia a raz u Sobkiewicza, także można robić usg u innych lekarzy. Jestem przekonana ze każdy z nich ma odpowiednia wiedzę, ale relacje z lekarzem prowadzacacym buduje się przez kilka kolejnych wizyt i rzeczywiście może się wydawać, ze to wizyta „po łebkach”

    Jola17a lubi tę wiadomość

    dqpr9vvjyz29b92v.png
  • glittergold Autorytet
    Postów: 592 439

    Wysłany: 3 lipca 2019, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, trzymam kciuki!

    Jola17a lubi tę wiadomość

    dqpr9vvjyz29b92v.png
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 185 146

    Wysłany: 4 lipca 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    APTT przy braniu heparyny i acardu właśnie powinno być wysokie (!). Im wyższe, tym krew wolniej krzepnie.

    Właśnie ze względu na niskie APTT dostałam Fraxiparinę 0,6.

    Twój lekarz nie zwrócił na to uwagi? To dość istotne.
    oczywiście ja trochę pomieszałam z tym aptt :-) aptt miałam delikatnie obniżone dlatego dalej stosuję fraxiparine, narazie w dawce 0,4 ale pewnie na najbliższej wizycie dostanę skierowanie na następne badania.

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 185 146

    Wysłany: 4 lipca 2019, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie bety HCG. Jak procentowo Wam przyrastała?? Ja miałam pierwsze badanie 01.07 przed 8:00 i wynik był 214,88, kolejne robiłam 03.07 przed 18:00 i wynik 600,91! Przyrost o 134,6 % w ciągu 58 godzin. Tak się teraz zastanawiam czy to nie za dużo?? Sprawdzałam wyniki w kalkulatorze ale tam wychodzi że przyrost jest w normie. U Was też tak skakała beta??

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • freta Autorytet
    Postów: 368 215

    Wysłany: 4 lipca 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    oczywiście ja trochę pomieszałam z tym aptt :-) aptt miałam delikatnie obniżone dlatego dalej stosuję fraxiparine, narazie w dawce 0,4 ale pewnie na najbliższej wizycie dostanę skierowanie na następne badania.

    No to uff :) a ile Ci wyszło to aptt ? Jeśli możesz to podaj tez normy. Chcę porównać.
    Beta jest ok. Julii pani Małgosia ostatnio powiedziała, że beta nigdy nie może być za duża. Także nie martw się, tylko ciesz się, że Okruszek mocno się trzyma :) gratulacje

  • E_linka2 Autorytet
    Postów: 590 717

    Wysłany: 4 lipca 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    glittergold wrote:
    Jest na pewno dr Stefanowicz, ale pamiętaj ze u niej są duże opóźnienia.
    Ja jestem jej pacjentka, byłam raz na usg u Kłosia a raz u Sobkiewicza, także można robić usg u innych lekarzy. Jestem przekonana ze każdy z nich ma odpowiednia wiedzę, ale relacje z lekarzem prowadzacacym buduje się przez kilka kolejnych wizyt i rzeczywiście może się wydawać, ze to wizyta „po łebkach”

    Też chodzę do dr Stefanowicz, miewalam pojedyncze wizyty u innych lekarzy (u Klosonskiego i Bogny Sobkiewicz) i niegdy nie odczulam, żeby potraktowali mnie jakoś inaczej. Dostałam pełne info i byłam zaopiekowana. Więc nie nastawiajcie się źle.

    Jesteśmy w komplecie od 13.08.2019 :) dwa szczęścia - Danusia i Józio

    2017.12 icsi, transfer :(
    2018.05 crio 7tc* :(
    2018.12 crio :)
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 185 146

    Wysłany: 4 lipca 2019, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    No to uff :) a ile Ci wyszło to aptt ? Jeśli możesz to podaj tez normy. Chcę porównać.
    Beta jest ok. Julii pani Małgosia ostatnio powiedziała, że beta nigdy nie może być za duża. Także nie martw się, tylko ciesz się, że Okruszek mocno się trzyma :) gratulacje
    Czytałam gdzieś że za wysoka beta może świadczyć o wadzie genetycznej albo o zaśniadzie groniastym i już sobie wkręcam bo patrząc na mój pesel to ryzyko wad wzrasta...
    Jeśli chodzi o APTT to miałam 24,5 sek przy normie od 25,9 do 36,6

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • freta Autorytet
    Postów: 368 215

    Wysłany: 4 lipca 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Jeśli chodzi o APTT to miałam 24,5 sek przy normie od 25,9 do 36,6

    I byłaś wtedy już na acardzie i fraxi ?

  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1069

    Wysłany: 4 lipca 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badania do punkcji i aptt-23.9 a norma od 25.9
    Ratio-0.75 a norma od 0.8

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 185 146

    Wysłany: 4 lipca 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    I byłaś wtedy już na acardzie i fraxi ?
    Na acardzie byłam od 2 tygodni przed badaniem a fraxiparine dostałam od dnia punkcji już po badaniu APTT, miałam przyjmować ją przez 5 dni ze względu na niskie aptt i przestymulowanie dodatkowo dostałam jeszcze dostinex o ile dobrze pamiętam . Potem był cykl przerwy po punkcji.
    Aktualnie od 5 dnia przed transferem znowu przyjmuję fraxi i od 4,5 tygodnia acard.
    Myślisz Freta że coś nie tak z tym APTT??
    Lekarz widział te wyniki mówił że jest ok, od punkcji nie powtarzałam APTT bo nikt mi tego nie zlecał..

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 4 lipca 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czego może być podwyższony E2? Niestety w sobotę muszę pędzić do Łodzi by zrobić ponownie badanie i od dziś cerotide:( można się złamać.... A czuje jakby ciut piersi mnie bolały...

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego