Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1310 1170

    Wysłany: 4 lipca 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po 3 punkcji, odsypiam cały dzień. Kłosiu pobrał 11 jajeczek (moj rekord), pozniej przyszła Pani Małgosia z info., że 5 z 11 jest ok. Także nazbierałam łącznie 9 szt.i zaczynamy zaplodnienie. Do wtorku będę chodzic jak na szpilkach...jakie zarodeczki wyjdą. We wtorek mam tez wizyte i zaczynam przygot.do transferu w kolekolejnym cyklu.

    Maja...ja zawsze E2 mialam za niski...hmmm
    Dzisiaj rozmawiałam z dziewczyna ktora miala ogromny- ponoc przestymulowanie...

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧Termin 26.10.20🍭
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 4 lipca 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Dziewczyny od czego może być podwyższony E2? Niestety w sobotę muszę pędzić do Łodzi by zrobić ponownie badanie i od dziś cerotide:( można się złamać.... A czuje jakby ciut piersi mnie bolały...
    Ja mialam bardzo wysokie e2 pod koniec stymulacji i tez brałam cetrotide a piersi bolaly straaasznie. Efekt- 26 komórek 😊Po punkcji wszystko wrocilo do normy badz dobrej mysli. Trzymam kciuki

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 4 lipca 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Ja już po 3 punkcji, odsypiam cały dzień. Kłosiu pobrał 11 jajeczek (moj rekord), pozniej przyszła Pani Małgosia z info., że 5 z 11 jest ok. Także nazbierałam łącznie 9 szt.i zaczynamy zaplodnienie. Do wtorku będę chodzic jak na szpilkach...jakie zarodeczki wyjdą. We wtorek mam tez wizyte i zaczynam przygot.do transferu w kolekolejnym cyklu.

    Maja...ja zawsze E2 mialam za niski...hmmm
    Dzisiaj rozmawiałam z dziewczyna ktora miala ogromny- ponoc przestymulowanie...
    Jola super wieści 😊😊 krok po kroku jesteś juz coraz bliżej celu. Teraz to juz tylko z górki będzie 😊

    Jola17a lubi tę wiadomość

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 4 lipca 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Ja już po 3 punkcji, odsypiam cały dzień. Kłosiu pobrał 11 jajeczek (moj rekord), pozniej przyszła Pani Małgosia z info., że 5 z 11 jest ok. Także nazbierałam łącznie 9 szt.i zaczynamy zaplodnienie. Do wtorku będę chodzic jak na szpilkach...jakie zarodeczki wyjdą. We wtorek mam tez wizyte i zaczynam przygot.do transferu w kolekolejnym cyklu.

    Maja...ja zawsze E2 mialam za niski...hmmm
    Dzisiaj rozmawiałam z dziewczyna ktora miala ogromny- ponoc przestymulowanie...
    Super, gratuluje:)
    A ja mam wysoki przed stymulacja i jej nie mogę zacząć... 257,20 pg/ml, ale za to stosunek lh do fsh 0, 78 tyle nie miałam wcześniej. Robiłam też amh i czekam na wynik

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 4 lipca 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    Dr Stefanowicz jest w środy od rana. Można do różnych lekarzy, ale nie jest to komfortowa sytuacja, bo lekarze nie swoją pacjentkę traktują trochę po macoszemu.

    Powodzenia Jola. Trzymam kciuki za dobre jajka :)
    Maja no to startuj. Oby tym razem poszło wszystko gładko.
    Ale to miała być wizyta podczas stymulacji więc ktoś musi

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 4 lipca 2019, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Ja mialam bardzo wysokie e2 pod koniec stymulacji i tez brałam cetrotide a piersi bolaly straaasznie. Efekt- 26 komórek 😊Po punkcji wszystko wrocilo do normy badz dobrej mysli. Trzymam kciuki
    Podczas stymulacji to nawet dobrze to wiem, ale przed... P mslgosia pytała co brałam przez ostatnie 2 dni z hormonów a bralam dhea i testosteron. Testosteron mam podwyższony 0, 981 przy normie 0,820.
    Poprzedni wynik przed stymulacja 36 pg/ml różnica ogromna

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 23:35

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 4 lipca 2019, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Podczas stymulacji to nawet dobrze to wiem, ale przed... P mslgosia pytała co brałam przez ostatnie 2 dni z hormonów a bralam dhea i testosteron. Testosteron mam podwyższony 0, 981 przy normie 0,820
    Maja a hormony tarczycy badalas ostatnio??

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 4 lipca 2019, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Maja a hormony tarczycy badalas ostatnio??
    Nie, tarczycy miałam zawsze ok

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 5 lipca 2019, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Nie, tarczycy miałam zawsze ok
    Maja a lekarz cos Ci mowil na ten estradiol?? Ja mam PCOS wiec u mnie sytuacja odwrotna, e2 zawsze niskie miałam...

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Maja a lekarz cos Ci mowil na ten estradiol?? Ja mam PCOS wiec u mnie sytuacja odwrotna, e2 zawsze niskie miałam...
    Pierwszy raz tak mam, zawsze jak robiłam badanie było ok. Jadę w sobotę do Łodzi, bo u mnie od piątku popołudnia nie mam gdzie zrobić... I jak będzie wysoki to będę mieć wizytę. Jak spadnie to stymulacja ale nie wiem czy wizyta też... Podejrzewam, że to od testosteronu, bo mam podwyższony... Ostatnio był 36 a teraz 257 to faktycznie dużo.. Przy 200 już pęcherzyk jest dojrzały... Wiec nie wiem jak to wpłynie na stymulacje...

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 5 lipca 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Pierwszy raz tak mam, zawsze jak robiłam badanie było ok. Jadę w sobotę do Łodzi, bo u mnie od piątku popołudnia nie mam gdzie zrobić... I jak będzie wysoki to będę mieć wizytę. Jak spadnie to stymulacja ale nie wiem czy wizyta też... Podejrzewam, że to od testosteronu, bo mam podwyższony... Ostatnio był 36 a teraz 257 to faktycznie dużo.. Przy 200 już pęcherzyk jest dojrzały... Wiec nie wiem jak to wpłynie na stymulacje...
    Współczuję Kochana, ale musisz na spokojnie wszystko posprawdzać żeby potem nie było lipy ze stymulacją i jajeczkami.

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 5 lipca 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mamusiek, czy po potwierdzonej ciąży fraxiparine miałyście już dalej przepisywane z refundacją?? Koleżanka pracująca w aptece powiedziała mi że fraxiparine jest refundowane w profilaktyce i leczeniu chorób zatorowo-zakrzepowych u kobiet w ciąży i żeby przypilnować lekarza przy wypisywaniu recept.

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • glittergold Autorytet
    Postów: 592 439

    Wysłany: 5 lipca 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Mam pytanie do mamusiek, czy po potwierdzonej ciąży fraxiparine miałyście już dalej przepisywane z refundacją?? Koleżanka pracująca w aptece powiedziała mi że fraxiparine jest refundowane w profilaktyce i leczeniu chorób zatorowo-zakrzepowych u kobiet w ciąży i żeby przypilnować lekarza przy wypisywaniu recept.

    Mam paragon z apteki, na recepcie było jako „ryczałt” i zapłaciłam 42 zł zmian 120. Ja biorę fraxi 0.6

    Agunia83 lubi tę wiadomość

    dqpr9vvjyz29b92v.png
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 5 lipca 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    glittergold wrote:
    Mam paragon z apteki, na recepcie było jako „ryczałt” i zapłaciłam 42 zł zmian 120. Ja biorę fraxi 0.6
    czyli koleżanka dobrze mi powiedziała, szkoda że prolutex nie jest refundowany ;-)

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 5 lipca 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Współczuję Kochana, ale musisz na spokojnie wszystko posprawdzać żeby potem nie było lipy ze stymulacją i jajeczkami.
    No dokładnie, bo place na 100 leki, więc taka stymulacja spędza sen z powiek podwojnie:(

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1420 703

    Wysłany: 5 lipca 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy z torbielą można zacząć stymulację czy trzeba czekać aż się wchlonie i brać leki?

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 5 lipca 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Dziewczyny czy z torbielą można zacząć stymulację czy trzeba czekać aż się wchlonie i brać leki?
    Musisz czekać aż się wchłonie.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 187 146

    Wysłany: 5 lipca 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Dziewczyny czy z torbielą można zacząć stymulację czy trzeba czekać aż się wchlonie i brać leki?
    Niestety nie mozna zaczac stymulacji z torbielą😐 musisz chyba czekac do okresu az sama sie wchłonie...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 20:35

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1310 1170

    Wysłany: 5 lipca 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Dziewczyny czy z torbielą można zacząć stymulację czy trzeba czekać aż się wchlonie i brać leki?
    Maja ja przeszlam te moje 3 stymulacje z torbielą endom.na jednym jajniku i podczas 2 stymulacji pojawila sie torbiel na drugim....i jest (chyba) do dziś.
    Daj znac jak Twoj wynik z jutra.

    Maja25 lubi tę wiadomość

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧Termin 26.10.20🍭
  • Monia# Przyjaciółka
    Postów: 73 30

    Wysłany: 5 lipca 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w salve miałam caly czas 100% platna fraxi.od lekarzy a niewiedzialam ze ktoras p.doktor pisze na ryczalt.

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego