Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • neila83 Ekspertka
    Postów: 175 63

    Wysłany: 29 lipca 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Przypomnijcie mi czy podczas stymulacji przed usg po 6 dniu brania gonalu i mensinormu lekarz zlecal Wam wykonanie jakiś badań?

    Przed samą punkcja musiałam mieć aktualne badania typu Aptt, morfologie, elektrolity i jeszcze coś z 5 badań na pewno, nie pamiętam ale kartkę mam w domu.

    AMH 5.85, niedrożny lewy jajowód, bardzo słabe nasienie.
    03.2019 punkcja 14 oocytów - 4 ❄️blastocysty.
    III, IV, V, VI 2019 transfer odroczony małe endometrium.
    VII 2019 criotransfer, niestety :(
    IX 2019 criotransfer, niestety :(
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 29 lipca 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    Przed samą punkcja musiałam mieć aktualne badania typu Aptt, morfologie, elektrolity i jeszcze coś z 5 badań na pewno, nie pamiętam ale kartkę mam w domu.
    Tak rak o tych to wiem. Bardziej chodziło mi o badania w trakcie stymulacji, np, estradiol, progesteron. Z tego co patrzałam to w poprzedniej stymulacji przed każdym monitoringiem maiłam badać estradiol a teraz dr Stefanowicz nic mi nie mówiła o tych badaniach. Kazała tylko w 1 lub 2dc.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Niusja Autorytet
    Postów: 632 313

    Wysłany: 29 lipca 2019, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 9 dniu stymulacji miałam estradiol i na tej podstawie Kłosiński dołożył leków i przedłużył stymulacje

    anulka-b5 lubi tę wiadomość

    Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 29 lipca 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was do stymulacji dostała lek Letrozol? Do czego ma on służyć? W ulotce jest napisane, że to na raka piersi.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 195 151

    Wysłany: 29 lipca 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Czy któraś z Was do stymulacji dostała lek Letrozol? Do czego ma on służyć? W ulotce jest napisane, że to na raka piersi.
    Ja brałam letrozol przy stymulacji do inseminacji. Jest lepszy od popularnego clo bo nie wplywa niekorzystnie na endometrium.

    anulka-b5 lubi tę wiadomość

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 29 lipca 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Ja brałam letrozol przy stymulacji do inseminacji. Jest lepszy od popularnego clo bo nie wplywa niekorzystnie na endometrium.
    Czyli przy tym leku można osiągnąć więcej komórek i lepszej jakości?

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 5296 3752

    Wysłany: 29 lipca 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Czyli przy tym leku można osiągnąć więcej komórek i lepszej jakości?
    Można ją pierwszy brąz stymulując się biorąc 1 tabletke wychodowalam 4 pęcherzyki. Ale jak amh spadło to na 2-3 TAB max 2 pęcherzyki.
    To bardzo dobry lek lepiej na mnie działał niż mensinorm

    anulka-b5 lubi tę wiadomość

    1usaqtkf1ub9vxv3.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 -- 54 cm, 2620g godz 23.21 szczęścia
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 29 lipca 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Można ją pierwszy brąz stymulując się biorąc 1 tabletke wychodowalam 4 pęcherzyki. Ale jak amh spadło to na 2-3 TAB max 2 pęcherzyki.
    To bardzo dobry lek lepiej na mnie działał niż mensinorm
    Ja mam zalecone 2 tabletki. Mensinorm też biorę. Ciekawe jak na mnie zadziała. W czwartek pierwszy monitoring. W pierwszej stymulacji nie mialam tego leku i było 16 pęcherzyków.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 22:10

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • neila83 Ekspertka
    Postów: 175 63

    Wysłany: 30 lipca 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na monitoringu u dr Sylwii Szczepaniec, lekarka młoda, miła, spokojna ma czas i widać, że jeszcze zapał do pracy. Dała mi opis z usg, wydrukowane zdjęcia z usg w sumie na niewiele mi się to zda, ale podejście rzetelne
    ☺️ Ta lekarka zrobiła na mnie lepsze wrażenie niż Bogna Sobkiewicz

    anulka-b5, Esperanza Mia, Niusja, Maja25 lubią tę wiadomość

    AMH 5.85, niedrożny lewy jajowód, bardzo słabe nasienie.
    03.2019 punkcja 14 oocytów - 4 ❄️blastocysty.
    III, IV, V, VI 2019 transfer odroczony małe endometrium.
    VII 2019 criotransfer, niestety :(
    IX 2019 criotransfer, niestety :(
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 30 lipca 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    Byłam dziś na monitoringu u dr Sylwii Szczepaniec, lekarka młoda, miła, spokojna ma czas i widać, że jeszcze zapał do pracy. Dała mi opis z usg, wydrukowane zdjęcia z usg w sumie na niewiele mi się to zda, ale podejście rzetelne
    ☺️ Ta lekarka zrobiła na mnie lepsze wrażenie niż Bogna Sobkiewicz
    Dzieki za opinie. Ja mam u niej pierwszy monitoring w cyklu w czwartek.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • neila83 Ekspertka
    Postów: 175 63

    Wysłany: 30 lipca 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie ta dr Szczepaniec zaproponowała mi wlew domaciczny z osocza bogatopłytkowego na poprawę endometrium - czy któraś z Was to miała, bądź słyszała nie wiem co o tym myśleć?

    AMH 5.85, niedrożny lewy jajowód, bardzo słabe nasienie.
    03.2019 punkcja 14 oocytów - 4 ❄️blastocysty.
    III, IV, V, VI 2019 transfer odroczony małe endometrium.
    VII 2019 criotransfer, niestety :(
    IX 2019 criotransfer, niestety :(
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1421 704

    Wysłany: 30 lipca 2019, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    Przed samą punkcja musiałam mieć aktualne badania typu Aptt, morfologie, elektrolity i jeszcze coś z 5 badań na pewno, nie pamiętam ale kartkę mam w domu.
    Dokladnie, w trakcie stymulacji nic nie miałam.. Ponoć e2 jest robione i jeszcze coś..

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1421 704

    Wysłany: 30 lipca 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Ja brałam letrozol przy stymulacji do inseminacji. Jest lepszy od popularnego clo bo nie wplywa niekorzystnie na endometrium.
    No to nie wiedziałam, a ja miałam kiepskie endo i mnie czestowali clio i teraz też mam 2 opak.

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1421 704

    Wysłany: 30 lipca 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tymczasem po wizycie, torbiel się wchłoneła i czekam na małpa...

    Abi2017, Agunia83, Esperanza Mia lubią tę wiadomość

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Niusja Autorytet
    Postów: 632 313

    Wysłany: 31 lipca 2019, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    I właśnie ta dr Szczepaniec zaproponowała mi wlew domaciczny z osocza bogatopłytkowego na poprawę endometrium - czy któraś z Was to miała, bądź słyszała nie wiem co o tym myśleć?

    Nie słyszałam o czymś takim, ale chętnie dowiem się więcej :) A z tym zdjęciem, to faktycznie fajnie się zachowała. Mnie ostatnio na wizycie u endokrynologa poproszono o taką fotkę od ginekologa (chyba chciała zobaczyć obraz jajników), a ja nie miałam :/

    anulka-b5 lubi tę wiadomość

    Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
  • Sunray Autorytet
    Postów: 1320 802

    Wysłany: 31 lipca 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    Byłam dziś na monitoringu u dr Sylwii Szczepaniec, lekarka młoda, miła, spokojna ma czas i widać, że jeszcze zapał do pracy. Dała mi opis z usg, wydrukowane zdjęcia z usg w sumie na niewiele mi się to zda, ale podejście rzetelne
    ☺️ Ta lekarka zrobiła na mnie lepsze wrażenie niż Bogna Sobkiewicz

    Dr K też czasem daje zdjęcia, a czasem nie, ale to chyba zależy od jej nastroju 😎

    09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - IVF?
  • Sunray Autorytet
    Postów: 1320 802

    Wysłany: 31 lipca 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po badaniach immunologicznych, powiedzcie jak to jest z tymi cytokinami. U mnie ten wynik nijak trzyma się kupy. Czy wszystko musi być w normie? Czy nawet jak w normie nie jest, ale proporcje są zachowane pomiędzy poszczególnymi to nadal jest dobrze. Powiedzcie jak to wygląda u dr P?

    09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - IVF?
  • Niusja Autorytet
    Postów: 632 313

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Dziewczyny po badaniach immunologicznych, powiedzcie jak to jest z tymi cytokinami. U mnie ten wynik nijak trzyma się kupy. Czy wszystko musi być w normie? Czy nawet jak w normie nie jest, ale proporcje są zachowane pomiędzy poszczególnymi to nadal jest dobrze. Powiedzcie jak to wygląda u dr P?

    Szczerze? Nie umiem Ci odpowiedź na to pytanie. Próbowałam się czegoś dowiedzieć z Internetu, z forum, ale nic konkretnego się nie dowiedziałam. Myślę, że warto ze wszystkimi wynikami udać się np do doc Paśnika i on sobie sam to przeanalizuje i zaproponuje leczenie.

    Sunray lubi tę wiadomość

    Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
  • Sunray Autorytet
    Postów: 1320 802

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusja wrote:
    Szczerze? Nie umiem Ci odpowiedź na to pytanie. Próbowałam się czegoś dowiedzieć z Internetu, z forum, ale nic konkretnego się nie dowiedziałam. Myślę, że warto ze wszystkimi wynikami udać się np do doc Paśnika i on sobie sam to przeanalizuje i zaproponuje leczenie.

    Ja jestem właśnie w gorącej wodzie kąpana, a do wizyty cały miesiąc muszę czekać 👿 i jak zwykle nie mogę bezczynnie usiedzieć i zupełnie niepotrzebnie się nakręcam. Też próbuję znaleźć coś na jakiś forach, ale nie znajduję żadnych wyników ani historii podobnych do moich, więc i nie mogę wykombinować nic z moją samodiagnozą 🤣😉😎 O ile z hormonami czy innymi anomaliami łatwo coś znaleźć to z immunologią już nie tak łatwo. No i oczywiście zaczynam się dołować, że skutek wszystkich starań jak zawsze mizerny 😑

    09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - IVF?
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2966 1070

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam 3 op. Soli fizjologicznej(ważne do 8.2019,10.2019 i 01.2020).Jak coś to priv.

    2nn3dqk38okw5rud.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego