Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1414 692

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Maja ale to masz drozne jajowodow czy nie? Sprawdzalas to?
    Bo jeśli nie to wiadomo ani owulacja ani inseminacja nie mają sensu.Natomiast jeśli nie wiesz to idź na monitoring zobacz jaki jest pęcherzyk i czekaj aż pęknie sam albo lekarz niech da pregnyl/ovitrelle (na pęknięcie pęcherzyka) i dzialajcie.
    Miałam prawie 2 lata temu laparoskopie, jajowody drozne, usunięto zrosty i ognista edometriozy. To co usunięto zapewne wróciło.

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Sunray Autorytet
    Postów: 843 392

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Wlasnie jestem po embrio transferze. Podano mi jedna blastke 3AB. Jutro mam dzwonić pytać czy jeszcze któreś z pozostałych osiągnęły stan blastocysty.

    No właśnie🙃! Czekamy na jakieś dobre wieści👶 i wszystkie mamy nadzieję, że nas tu wirtualnie ciążą zarazisz😉🙃😉🙃

    anulka-b5 lubi tę wiadomość

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusja wrote:
    No to trzymam kciuki :) kiedy planujesz betować? Odpoczywaj ile się da.
    Pewnie za 14 dni tak jak w zaleceniach.

    Jola17a lubi tę wiadomość

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Niusja Autorytet
    Postów: 632 313

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Pewnie za 14 dni tak jak w zaleceniach.

    Kciuki :) ostatnio mało tu dobrych wieści.

    Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 171 141

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Pewnie za 14 dni tak jak w zaleceniach.
    Przy transferze blastki mozna już chyba po 10 dniach testować.
    Mi test sikany z bardzo bladą kreseczką wyszedł już w 5 dniu po transferze 😊

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1068

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Przy transferze blastki mozna już chyba po 10 dniach testować.
    Mi test sikany z bardzo bladą kreseczką wyszedł już w 5 dniu po transferze 😊
    Mi 4dpt :-)
    Edit. Test o czułości 10 IU (nordtest)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 20:56

    Agunia83 lubi tę wiadomość

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1068

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Miałam prawie 2 lata temu laparoskopie, jajowody drozne, usunięto zrosty i ognista edometriozy. To co usunięto zapewne wróciło.
    To spróbuj naturalnie skoro masz już pęcherzyk. Co Ci szkodzi, a może akurat się uda.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 20:57

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • PragnącaDziecka Autorytet
    Postów: 2950 1068

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie jak to wygląda. Jutro mam rano jechać do salve i zrobić progesteron, ale nie wiem czy normalnie rano mam zaaplikować sobie utrogestan i dopiero jechać na krew? Bo prolutex biorę wieczorem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 20:57

    2nn3dqk38okw5rud.png
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie jak to wygląda. Jutro mam rano jechać do salve i zrobić progesteron, ale nie wiem czy normalnie rano mam zaaplikować sobie utrogestan i dopiero jechać na krew? Bo prolutex biorę wieczorem.
    Wez po badaniu. Jak pytałam p. Gosi to mówiła żeby robić badania przed braniem leków.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1414 692

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    To spróbuj naturalnie skoro masz już pęcherzyk. Co Ci szkodzi, a może akurat się uda.
    Próbujemy co miesiąc, zawsze z nadzieja

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Sunray Autorytet
    Postów: 843 392

    Wysłany: 12 sierpnia 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Próbujemy co miesiąc, zawsze z nadzieja

    Ach.... skąd ja to znam...Anulka musi zapoczątkować dobrą passę na tym forum👶👶👶!!!!!!

    Jola17a, anulka-b5, Maja25 lubią tę wiadomość

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy Jeszcze 4 blastocysty, dwie w klasie 4AA oraz dwie w klasie 2BB. A na pokładzie 3AB.

    Maja25, Niusja, Esperanza Mia, Agunia83, freta lubią tę wiadomość

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Sunray Autorytet
    Postów: 843 392

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    No to mamy Jeszcze 4 blastocysty, dwie w klasie 4AA oraz dwie w klasie 2BB. A na pokładzie 3AB.

    No to super wieści! Musi się udać😊

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • GABRYSIA Koleżanka
    Postów: 63 10

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    No to mamy Jeszcze 4 blastocysty, dwie w klasie 4AA oraz dwie w klasie 2BB. A na pokładzie 3AB.

    Anulka piszesz, że mąż ma słabe nasienie, u nas podobnie.... Ale czytam, że masz aż 5 blastek po stymulacji. Ja po każdej stymulacji, ( miałam ich 2) , mam tylko jedną blastke. P. Małgosia skierowała nas do androloga, bo twierdzi, iż to wina nasienia, iż transfery się nie udały i za każdym razem jest tylko jedna blastocysta.
    Ja już zglupialam, widzę, że każdy przypadek jest inny.... Poszliśmy do androloga, mąż bierze lekarstwa i zobaczymy czy będzie poprawa,w co wątpię.....

  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    GABRYSIA wrote:
    Anulka piszesz, że mąż ma słabe nasienie, u nas podobnie.... Ale czytam, że masz aż 5 blastek po stymulacji. Ja po każdej stymulacji, ( miałam ich 2) , mam tylko jedną blastke. P. Małgosia skierowała nas do androloga, bo twierdzi, iż to wina nasienia, iż transfery się nie udały i za każdym razem jest tylko jedna blastocysta.
    Ja już zglupialam, widzę, że każdy przypadek jest inny.... Poszliśmy do androloga, mąż bierze lekarstwa i zobaczymy czy będzie poprawa,w co wątpię.....
    Mój mąż ma jak to określił dr Sobkiewicz "ekstremalnie słabe parametry nasienia". My się leczylismy ponad 2 lata i androloga i bez żadnych efektów. Nie wiem czym to idzie, że udało nam się otrzymać tym razem aż tyle blastek. Wykupilismy wszystkie możliwe pakiety dodatkowe. Może to też jakość komórek ma znaczenie. Nie mam pojęcia. Jednak zbytnio się nie cieszę, gdyż w pierwszej procedurze też mieliśmy 3 blastki. Dwie się przyjęły to 8tc i 6tc a trzecia nie. Z tego co mówił lekarz to może blastki miały jakieś wady genetyczne. Trzymam za Ciebie kciuki.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • GABRYSIA Koleżanka
    Postów: 63 10

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    Mój mąż ma jak to określił dr Sobkiewicz "ekstremalnie słabe parametry nasienia". My się leczylismy ponad 2 lata i androloga i bez żadnych efektów. Nie wiem czym to idzie, że udało nam się otrzymać tym razem aż tyle blastek. Wykupilismy wszystkie możliwe pakiety dodatkowe. Może to też jakość komórek ma znaczenie. Nie mam pojęcia. Jednak zbytnio się nie cieszę, gdyż w pierwszej procedurze też mieliśmy 3 blastki. Dwie się przyjęły to 8tc i 6tc a trzecia nie. Z tego co mówił lekarz to może blastki miały jakieś wady genetyczne. Trzymam za Ciebie kciuki.

    Tez mieliśmy te dodatkowe pakiety. Nie wiem co robić, nasienie raczej się nie poprawi, a zostalo nam 6 zamrozonych komórek... We wrześniu robimy badania nasienia i zobaczymy co dalej. Lekarz skierował nas jeszcze do dr Pasnika, ale boję sie zaglebiac w tą immunologie. 😥

  • Sunray Autorytet
    Postów: 843 392

    Wysłany: 13 sierpnia 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    GABRYSIA wrote:
    Lekarz skierował nas jeszcze do dr Pasnika, ale boję sie zaglebiac w tą immunologie. 😥

    Wiesz co, też tak miałam. Na początku pomyślałam: nie wchodzę w immunologię, bo skutki terapii są nieznane, ale teraz kiedy mam już tyle za sobą, po prostu idę za ciosem. Jeśli się nie uda, trudno, ale mam świadomość, że zrobiłam wszystko co było możliwe. Pewnych rzeczy nie przeskoczę. Gdybym nie spróbowała, zastanawiałabym się, a co by było gdyby...

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    GABRYSIA wrote:
    Tez mieliśmy te dodatkowe pakiety. Nie wiem co robić, nasienie raczej się nie poprawi, a zostalo nam 6 zamrozonych komórek... We wrześniu robimy badania nasienia i zobaczymy co dalej. Lekarz skierował nas jeszcze do dr Pasnika, ale boję sie zaglebiac w tą immunologie. 😥
    My też mamy immunoligie za sobą. Ostatni transfer był z zaleceniami od docenta Pasnika z accofilem i beta nawet nie drgnela. Teraz próbujemy znów bez zaleceń Immunologa i zobaczmy co będzie.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Agunia83 Ekspertka
    Postów: 171 141

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka-b5 wrote:
    No to mamy Jeszcze 4 blastocysty, dwie w klasie 4AA oraz dwie w klasie 2BB. A na pokładzie 3AB.
    Anulka dlaczego nie transferowaliście blastki 4AA??

    36 lat, PCOS, starania od 07.2017
    2018 AMH 7,47
    04.2018 HSG prawy jajowód niedrożny
    10.2018 IUI :-(
    11.2018 IUI :-(
    01.2019 IUI :-(
    2019 AMH 6,90
    03.2019 start ICSI
    25.04.2019 punkcja , 6 komórek zapłodnionych, 11 na zimowisku
    Mamy trzy kropeczki 4AA, 5AA, 6AA :-)
    21.06.2019 transfer 5AA :-) 10 dpt beta 214,88 12 dpt beta 600,91 17dpt beta 2737,29🍀
    13.07.2019 jest serduszko!!❤
    27.08.2019 jest siusiak :-)
    06.03.2020 Leon 5kg 60cm 👶
  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 824 243

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia83 wrote:
    Anulka dlaczego nie transferowaliście blastki 4AA??
    Bo jeszcze jej nie było w poniedziałek.

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego