X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • believer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Hej @janice jak nastrój? Ja mam mega stresa... 😬 czy wykupywałaś jakieś usługi premium? I wiesz może jaki jest koszt transferu?
    Pytanie o nastroj nie do mnie ale moge pomoc z kosztem transferu. Otoz wynosi on 1800 zl ale jesli to pierwszy to jest chyba w cenie procedury, przynajmniej jest w cenie procedury z komorka dawczyni do ktorej ja podchodzilam. Nie naliczaja dodatkowo za AH ani embryoglue wiec super, zawsze mi to dawali wg wypisu. Dodatkowo trzeba zaplacic za kroplowke z atosibanu 700 zl jesli bys miala ja miec oraz za kroplowke z intralipidu chyba 400 zl. Wez na transfer koszule nocna, kapcioszki i skarpetki. Powodzenia :)

Maaaa lubi tę wiadomość

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Pytanie o nastroj nie do mnie ale moge pomoc z kosztem transferu. Otoz wynosi on 1800 zl ale jesli to pierwszy to jest chyba w cenie procedury, przynajmniej jest w cenie procedury z komorka dawczyni do ktorej ja podchodzilam. Nie naliczaja dodatkowo za AH ani embryoglue wiec super, zawsze mi to dawali wg wypisu. Dodatkowo trzeba zaplacic za kroplowke z atosibanu 700 zl jesli bys miala ja miec oraz za kroplowke z intralipidu chyba 400 zl. Wez na transfer koszule nocna, kapcioszki i skarpetki. Powodzenia :)

Ooo dziękuje za informacje 🙂 Dopiero ok 14 będę wiedziała na 100% czy będzie itp... 😫 a w przypadku refundacji? Koszt jest taki sam? Tak, będzie to pierwszy

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • believer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Ooo dziękuje za informacje 🙂 Dopiero ok 14 będę wiedziała na 100% czy będzie itp... 😫 a w przypadku refundacji? Koszt jest taki sam? Tak, będzie to pierwszy
    Oj niestety nie wiem jak jest przy refundacji bo nie mialam. Dopytaj najlepiej jak do Ciebie zadzwonia albo jak Ty zadzwonisz do p. Malgosi jesli tak Ci kazali

Maaaa lubi tę wiadomość

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim,
    koszt zawiera w sobie już transfer, pani w okienku mówiła, że to usługa kompleksowa.
    ( nawet na stronie Salve jest taka informacja - dokładnie - cytuje " Punkcja jajników w znieczuleniu, pobranie komórek jajowych, zapłodnienie ICSI (docytoplazmatyczna iniekcja plemnika), transfer zarodka/zarodków (ET) (2-3 doba)"

czy pani Małgosia dzwoniłaby wczoraj, gdyby coś było nie tak? :(
    Mi nikt nie mówił o usługach embryoglue albo AH, czy będą wykorzystane itp. a sama o tym doczytałam.

Jak nastrój mój? a nie wiem, serio. od rana walczę z laptopem , z papierami , wtyczka Flash robi jakieś problemy i nie mogę plików zapisać. czekam na 14 i nie wiem co myśleć...

Maaaa lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    hej wszystkim,
    koszt zawiera w sobie już transfer, pani w okienku mówiła, że to usługa kompleksowa.
    ( nawet na stronie Salve jest taka informacja - dokładnie - cytuje " Punkcja jajników w znieczuleniu, pobranie komórek jajowych, zapłodnienie ICSI (docytoplazmatyczna iniekcja plemnika), transfer zarodka/zarodków (ET) (2-3 doba)"

Mi nikt nie mówił o usługach embryoglue albo AH, czy będą wykorzystane itp. a sama o tym doczytałam.

Jak nastrój mój? a nie wiem, serio. od rana walczę z laptopem , z papierami , wtyczka Flash robi jakieś problemy i nie mogę plików zapisać. czekam na 14 i nie wiem co myśleć...

Tez to czytałam ale zastanawiam się jak to się ma w przypadku gdy jest refundacja 🤔 ty tez miałaś refundację jeśli można wiedzieć?
    Mam nadzieje właśnie ze by dzwonili wczoraj gdyby coś było nie tak 😰
    To dobrze ze masz zajęcie chociaż... ja siedzę i patrzę na zegarek 😑
    Ja doczytałam na rozpisce o kosztach bez refundacji i z

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie to koszt całkowity. :)

Na leki miałam refundację, jeśli o to chodzi.
    Nie byliśmy w programie dofinansowania z miasta.
    Nie podoba mi się, że w Salve, sami z siebie mało mówią, a potem trzeba dopytywać o nurtujące kwestie 🤔
    Wizyta po punkcji u pana doktora S. tez słaba - wypisał leki, pokazał, i haslo " proszę na spokojnie doczytać na korytarzu, w razie niejasności wrócić. "
    Dla mnie byłoby lepiej tak, przepisuje estrofem na ... , acard na ..., fraxi na ... a nie tona leków, a nie wszystko człowiek wie , sam z siebie. Dobrze, że jest to forum :) <3

ps.
    Też patrzę jednym okiem na zegarek, nie martw się.

jeszcze o 15 mam szkolenie online i będę głos zabierać na początku, a moje myśli krążą wokół czegoś innego ;)

Maaaa lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • believer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    hej wszystkim,

Mysle ze by zadzwonila gdyby cos bylo nie tak. Wiesz z tym AH i embryoglue w Salve to chyba sami embriolodzy decyduja, no przynajmniej nikt mnie nie pytal o zdanie ale dawali wiec chyba nie ma potrzeby sie o to upominać. Mysle ze zastosują jak beda do tego przeslanki u Twoich kropkow. Na niemyslenie najlepsza praca ;)

jaina_proudmoore, Maaaa lubią tę wiadomość

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poprzedniej punkcji która robiła Pani dr S. Miałam usg i wszystko dokładnie wytłumaczone... teraz nie miałam robionego usg 😐 zastanawia mnie tez to ze nie sprawdzają grubości endo przed ewentualnym transferem 🤔
    Ale nie będę wchodzić w kompetencje lekarzy 😜 zdaje się na ich wiedzę i doświadczenie

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Ja po poprzedniej punkcji która robiła Pani dr S. Miałam usg i wszystko dokładnie wytłumaczone... teraz nie miałam robionego usg 😐 zastanawia mnie tez to ze nie sprawdzają grubości endo przed ewentualnym transferem 🤔
    Ale nie będę wchodzić w kompetencje lekarzy 😜 zdaje się na ich wiedzę i doświadczenie

może nie sprawdzają grubości, bo widzieli w trakcie punkcji.

S. zrobił mega słabe wrażenie na mnie- wypisał leki, tyle.
    Przed punkcją, jak czytał kartkę, czy się zgadzam itp, cała formułka, to ręce mu się trzęsły :O
    Pani Gosia odpowiedziała na wszelakie pytania, które miałam.
    Ale i tak mam lekki niedosyt. ;)
    Ja zaufania do gin. nie miałam, dopóki nie trafiłam do doktora Kłosińskiego.

Po latach starań i badań , lekarze mnie rozczarowali swoim podejściem.... a tu się okazuje, po samodzielnym studiowaniu wyników, że niedoczynność tarczycy miałam już 5 lat temu....:/

zDmVp2.png
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    może nie sprawdzają grubości, bo widzieli w trakcie punkcji.

S. zrobił mega słabe wrażenie na mnie- wypisał leki, tyle.
    Przed punkcją, jak czytał kartkę, czy się zgadzam itp, cała formułka, to ręce mu się trzęsły :O
    Pani Gosia odpowiedziała na wszelakie pytania, które miałam.
    Ale i tak mam lekki niedosyt. ;)
    Ja zaufania do gin. nie miałam, dopóki nie trafiłam do doktora Kłosińskiego.

Po latach starań i badań , lekarze mnie rozczarowali swoim podejściem.... a tu się okazuje, po samodzielnym studiowaniu wyników, że niedoczynność tarczycy miałam już 5 lat temu....:/

A jakie masz tsh? Bo ja mam 3,72 i to wskazuje na niedoczynnosc a usłyszałam ostatnio ze zmieniły się normy i to jest ok 🤨😟 biorę euthyrox 50

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    A jakie masz tsh? Bo ja mam 3,72 i to wskazuje na niedoczynnosc a usłyszałam ostatnio ze zmieniły się normy i to jest ok 🤨😟 biorę euthyrox 50

Ja zaczynałam z poziomu 3.3 i pan K. kazał zbić.

po miesiącu z Euthyrox 100 zeszło do 0.04.
    potem Eythyrox 75 i było 0.7 bodajże.
    Nie slyszałam nic o normach, pan Kłosiński mówił, że najlepsze to ok 1.5 do ciąży.

zDmVp2.png
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja zaczynałam z poziomu 3.3 i pan K. kazał zbić.

po miesiącu z Euthyrox 100 zeszło do 0.04.
    potem Eythyrox 75 i było 0.7 bodajże.
    Nie slyszałam nic o normach, pan Kłosiński mówił, że najlepsze to ok 1.5 do ciąży.

No właśnie tez zawsze żyłam w przekonaniu ze norma optymalna dla starających się to do 2.. ale ostatnio na wizycie usłyszałam ze to moje 3,7 jest w normie i zgłupiałam 😒

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️

Wysłany: 19 czerwca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    No właśnie tez zawsze żyłam w przekonaniu ze norma optymalna dla starających się to do 2.. ale ostatnio na wizycie usłyszałam ze to moje 3,7 jest w normie i zgłupiałam 😒

O, a to ciekawostka dopiero.
    Mam nadzieję, że jakby było coś nie tak, to pani Gosia zadzwoniłaby.
    Jeśli się po 14 coś okaże, to byłoby to nie fair z ich strony :(
    takie trzymanie w niepewności do piątku.
    pani Gosia to takim spokojnym tonem opowiada, a po drugiej stronie człowiek z kluchą w gardle.

ps. za mna 2 długie rozmowy tel. plus walka z papierami. jeszcze ta burzowa pogoda :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 13:03

zDmVp2.png
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    O, a to ciekawostka dopiero.
    Mam nadzieję, że jakby było coś nie tak, to pani Gosia zadzwoniłaby.
    Jeśli się po 14 coś okaże, to byłoby to nie fair z ich strony :(
    takie trzymanie w niepewności do piątku.
    pani Gosia to takim spokojnym tonem opowiada, a po drugiej stronie człowiek z kluchą w gardle.

ps. za mna 2 długie rozmowy tel. plus walka z papierami. jeszcze ta burzowa pogoda :/

Tez mam taka nadzieje... trzymam kciuki mocno 🍀🍀🍀🍀 za niedługo będzie wszystko jasne 🤞

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po telefonie... są nadal 4 w pierwszej klasie 🍀🍀🍀🍀 jutro o 7 mam być 🤞🤞🤞

freta, Jola17a, Edward1, Mimi87, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • believer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Ja już po telefonie... są nadal 4 w pierwszej klasie 🍀🍀🍀🍀 jutro o 7 mam być 🤞🤞🤞
    Gratulacje bardzo sie ciesze, to masz 4 szanse :)

Maaaa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Gratulacje bardzo sie ciesze, to masz 4 szanse :)

Modlę się tylko w duchu żeby do jutra rana również wszystkie 4 zostały z nami 🍀🍀🍀🍀
    Dziękuje 🙂

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @jaina jak u Ciebie???? Trzymam mocno 🤞🤞🤞

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️

Wysłany: 19 czerwca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam po 14.
    mam jutro być na godzinę 10.
    Pani Gosia pow. żeby leki brać normalnie, oprócz Utrogestanu.

Pani Gosia powiedziała też , że jeden jest piękny, a pozostałe dwa trochę słabsze.
    🍀🍀🍀i że jutro wszystko będzie jasne. i nagle taka cisza zaległa ... myślałam, że coś więcej powie :(

ps. a przed 14 okazało się, że moja cała praca papierowa poszła na marne, pomyliłam się :( i musiałam robić od nowa... po wiadomości od pani Gosi, popłakałam się z tego całego stresu.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 16:18

Maaaa lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze zostały u Ciebie wzystkie! Mam ogromna nadzieje ze i u mnie i u Ciebie do jutra przetrwają pięknie wszystkie i będziemy pozytywnie zafasolkowane 🙂🍀🍀🍀🍀
    Trzymam mocno 🤞✊✊✊

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ