Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Maaaa wrote:Hej @janice jak nastrój? Ja mam mega stresa... 😬 czy wykupywałaś jakieś usługi premium? I wiesz może jaki jest koszt transferu?
Maaaa lubi tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
believer wrote:Pytanie o nastroj nie do mnie ale moge pomoc z kosztem transferu. Otoz wynosi on 1800 zl ale jesli to pierwszy to jest chyba w cenie procedury, przynajmniej jest w cenie procedury z komorka dawczyni do ktorej ja podchodzilam. Nie naliczaja dodatkowo za AH ani embryoglue wiec super, zawsze mi to dawali wg wypisu. Dodatkowo trzeba zaplacic za kroplowke z atosibanu 700 zl jesli bys miala ja miec oraz za kroplowke z intralipidu chyba 400 zl. Wez na transfer koszule nocna, kapcioszki i skarpetki. Powodzenia
Ooo dziękuje za informacje 🙂 Dopiero ok 14 będę wiedziała na 100% czy będzie itp... 😫 a w przypadku refundacji? Koszt jest taki sam? Tak, będzie to pierwszy👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:Ooo dziękuje za informacje 🙂 Dopiero ok 14 będę wiedziała na 100% czy będzie itp... 😫 a w przypadku refundacji? Koszt jest taki sam? Tak, będzie to pierwszy
Maaaa lubi tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
hej wszystkim,
koszt zawiera w sobie już transfer, pani w okienku mówiła, że to usługa kompleksowa.
( nawet na stronie Salve jest taka informacja - dokładnie - cytuje " Punkcja jajników w znieczuleniu, pobranie komórek jajowych, zapłodnienie ICSI (docytoplazmatyczna iniekcja plemnika), transfer zarodka/zarodków (ET) (2-3 doba)"
czy pani Małgosia dzwoniłaby wczoraj, gdyby coś było nie tak?
Mi nikt nie mówił o usługach embryoglue albo AH, czy będą wykorzystane itp. a sama o tym doczytałam.
Jak nastrój mój? a nie wiem, serio. od rana walczę z laptopem , z papierami , wtyczka Flash robi jakieś problemy i nie mogę plików zapisać. czekam na 14 i nie wiem co myśleć...
Maaaa lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:hej wszystkim,
koszt zawiera w sobie już transfer, pani w okienku mówiła, że to usługa kompleksowa.
( nawet na stronie Salve jest taka informacja - dokładnie - cytuje " Punkcja jajników w znieczuleniu, pobranie komórek jajowych, zapłodnienie ICSI (docytoplazmatyczna iniekcja plemnika), transfer zarodka/zarodków (ET) (2-3 doba)"
Mi nikt nie mówił o usługach embryoglue albo AH, czy będą wykorzystane itp. a sama o tym doczytałam.
Jak nastrój mój? a nie wiem, serio. od rana walczę z laptopem , z papierami , wtyczka Flash robi jakieś problemy i nie mogę plików zapisać. czekam na 14 i nie wiem co myśleć...
Tez to czytałam ale zastanawiam się jak to się ma w przypadku gdy jest refundacja 🤔 ty tez miałaś refundację jeśli można wiedzieć?
Mam nadzieje właśnie ze by dzwonili wczoraj gdyby coś było nie tak 😰
To dobrze ze masz zajęcie chociaż... ja siedzę i patrzę na zegarek 😑
Ja doczytałam na rozpisce o kosztach bez refundacji i zjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Według mnie to koszt całkowity.
Na leki miałam refundację, jeśli o to chodzi.
Nie byliśmy w programie dofinansowania z miasta.
Nie podoba mi się, że w Salve, sami z siebie mało mówią, a potem trzeba dopytywać o nurtujące kwestie 🤔
Wizyta po punkcji u pana doktora S. tez słaba - wypisał leki, pokazał, i haslo " proszę na spokojnie doczytać na korytarzu, w razie niejasności wrócić. "
Dla mnie byłoby lepiej tak, przepisuje estrofem na ... , acard na ..., fraxi na ... a nie tona leków, a nie wszystko człowiek wie , sam z siebie. Dobrze, że jest to forum
ps.
Też patrzę jednym okiem na zegarek, nie martw się.
jeszcze o 15 mam szkolenie online i będę głos zabierać na początku, a moje myśli krążą wokół czegoś innego
Maaaa lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:hej wszystkim,
Jak nastrój mój? a nie wiem, serio. od rana walczę z laptopem , z papierami , wtyczka Flash robi jakieś problemy i nie mogę plików zapisać. czekam na 14 i nie wiem co myśleć...jaina_proudmoore, Maaaa lubią tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
Ja po poprzedniej punkcji która robiła Pani dr S. Miałam usg i wszystko dokładnie wytłumaczone... teraz nie miałam robionego usg 😐 zastanawia mnie tez to ze nie sprawdzają grubości endo przed ewentualnym transferem 🤔
Ale nie będę wchodzić w kompetencje lekarzy 😜 zdaje się na ich wiedzę i doświadczeniejaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:Ja po poprzedniej punkcji która robiła Pani dr S. Miałam usg i wszystko dokładnie wytłumaczone... teraz nie miałam robionego usg 😐 zastanawia mnie tez to ze nie sprawdzają grubości endo przed ewentualnym transferem 🤔
Ale nie będę wchodzić w kompetencje lekarzy 😜 zdaje się na ich wiedzę i doświadczenie
może nie sprawdzają grubości, bo widzieli w trakcie punkcji.
S. zrobił mega słabe wrażenie na mnie- wypisał leki, tyle.
Przed punkcją, jak czytał kartkę, czy się zgadzam itp, cała formułka, to ręce mu się trzęsły
Pani Gosia odpowiedziała na wszelakie pytania, które miałam.
Ale i tak mam lekki niedosyt.
Ja zaufania do gin. nie miałam, dopóki nie trafiłam do doktora Kłosińskiego.
Po latach starań i badań , lekarze mnie rozczarowali swoim podejściem.... a tu się okazuje, po samodzielnym studiowaniu wyników, że niedoczynność tarczycy miałam już 5 lat temu....
-
jaina_proudmoore wrote:może nie sprawdzają grubości, bo widzieli w trakcie punkcji.
S. zrobił mega słabe wrażenie na mnie- wypisał leki, tyle.
Przed punkcją, jak czytał kartkę, czy się zgadzam itp, cała formułka, to ręce mu się trzęsły
Pani Gosia odpowiedziała na wszelakie pytania, które miałam.
Ale i tak mam lekki niedosyt.
Ja zaufania do gin. nie miałam, dopóki nie trafiłam do doktora Kłosińskiego.
Po latach starań i badań , lekarze mnie rozczarowali swoim podejściem.... a tu się okazuje, po samodzielnym studiowaniu wyników, że niedoczynność tarczycy miałam już 5 lat temu....
A jakie masz tsh? Bo ja mam 3,72 i to wskazuje na niedoczynnosc a usłyszałam ostatnio ze zmieniły się normy i to jest ok 🤨😟 biorę euthyrox 50jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:A jakie masz tsh? Bo ja mam 3,72 i to wskazuje na niedoczynnosc a usłyszałam ostatnio ze zmieniły się normy i to jest ok 🤨😟 biorę euthyrox 50
Ja zaczynałam z poziomu 3.3 i pan K. kazał zbić.
po miesiącu z Euthyrox 100 zeszło do 0.04.
potem Eythyrox 75 i było 0.7 bodajże.
Nie slyszałam nic o normach, pan Kłosiński mówił, że najlepsze to ok 1.5 do ciąży.
-
jaina_proudmoore wrote:Ja zaczynałam z poziomu 3.3 i pan K. kazał zbić.
po miesiącu z Euthyrox 100 zeszło do 0.04.
potem Eythyrox 75 i było 0.7 bodajże.
Nie slyszałam nic o normach, pan Kłosiński mówił, że najlepsze to ok 1.5 do ciąży.
No właśnie tez zawsze żyłam w przekonaniu ze norma optymalna dla starających się to do 2.. ale ostatnio na wizycie usłyszałam ze to moje 3,7 jest w normie i zgłupiałam 😒jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:No właśnie tez zawsze żyłam w przekonaniu ze norma optymalna dla starających się to do 2.. ale ostatnio na wizycie usłyszałam ze to moje 3,7 jest w normie i zgłupiałam 😒
O, a to ciekawostka dopiero.
Mam nadzieję, że jakby było coś nie tak, to pani Gosia zadzwoniłaby.
Jeśli się po 14 coś okaże, to byłoby to nie fair z ich strony
takie trzymanie w niepewności do piątku.
pani Gosia to takim spokojnym tonem opowiada, a po drugiej stronie człowiek z kluchą w gardle.
ps. za mna 2 długie rozmowy tel. plus walka z papierami. jeszcze ta burzowa pogoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 13:03
-
jaina_proudmoore wrote:O, a to ciekawostka dopiero.
Mam nadzieję, że jakby było coś nie tak, to pani Gosia zadzwoniłaby.
Jeśli się po 14 coś okaże, to byłoby to nie fair z ich strony
takie trzymanie w niepewności do piątku.
pani Gosia to takim spokojnym tonem opowiada, a po drugiej stronie człowiek z kluchą w gardle.
ps. za mna 2 długie rozmowy tel. plus walka z papierami. jeszcze ta burzowa pogoda
Tez mam taka nadzieje... trzymam kciuki mocno 🍀🍀🍀🍀 za niedługo będzie wszystko jasne 🤞👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:Ja już po telefonie... są nadal 4 w pierwszej klasie 🍀🍀🍀🍀 jutro o 7 mam być 🤞🤞🤞
Maaaa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
Ja dzwoniłam po 14.
mam jutro być na godzinę 10.
Pani Gosia pow. żeby leki brać normalnie, oprócz Utrogestanu.
Pani Gosia powiedziała też , że jeden jest piękny, a pozostałe dwa trochę słabsze.
🍀🍀🍀i że jutro wszystko będzie jasne. i nagle taka cisza zaległa ... myślałam, że coś więcej powie
ps. a przed 14 okazało się, że moja cała praca papierowa poszła na marne, pomyliłam się i musiałam robić od nowa... po wiadomości od pani Gosi, popłakałam się z tego całego stresu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 16:18
Maaaa lubi tę wiadomość