Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi87 wrote:Pytanie do dziewczyn w ciąży - jak się czułyście na samym początku ciąży?
Pytam, bo do tej pory czułam się ok, a dzisiaj jak zbity pies... 🙈 Tylko bym spała i jakoś cała moc mi odeszła... I głowa mnie boli. Nie wiem, czy to ciąża, a czy reakcja na tę ciężką pogodę.Mimi87 lubi tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
jaina_proudmoore wrote:Pogoda niestety jest kapryśna.
ps. Maaa jak się miewasz?
Jakoś żyje... jadę właśnie na zakupy żeby zabić czas i zająć się czymś 🙄 cała noc nie spałam praktycznie... nie wiem czy to stres czy przez to ze późnym wieczorem wzięłam magnez 😅 a jak u Ciebie?👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:Jakoś żyje... jadę właśnie na zakupy żeby zabić czas i zająć się czymś 🙄 cała noc nie spałam praktycznie... nie wiem czy to stres czy przez to ze późnym wieczorem wzięłam magnez 😅 a jak u Ciebie?
a mnie drugi dzień, jeden z naszych kotów budzi o 5 i kładzie sie przy brzuszku
poza tym praca, leżenie, książka, jedzenie, praca, leżenie, książka, jedzenie
jestem ciekawa, czemu pani Gosia nie kazała dziś dzwonić
Maaaa lubi tę wiadomość
-
Mimi87 wrote:Pytanie do dziewczyn w ciąży - jak się czułyście na samym początku ciąży?
Pytam, bo do tej pory czułam się ok, a dzisiaj jak zbity pies... 🙈 Tylko bym spała i jakoś cała moc mi odeszła... I głowa mnie boli. Nie wiem, czy to ciąża, a czy reakcja na tę ciężką pogodę.
Ja na samym początku głównie miałam senność, mogłabym iść spać o 20, kolejnym objawem było odrzucenie od jedzenia i straszna wybredność na to co w ogóle bym zjadła.Mimi87 lubi tę wiadomość
-
Jola17a wrote:U mnie wypadlo w 18 d.c. W dniu transferu nie aplikowałam już żadnych globulek. Pamiętajcie o wodzie, jak zapomnicie, to mineralna jest na miejscu, pielęgniarka wręczy butelkę, kupcie ananasa do domku i podjadajcie.
Leki hmm estrofem, magnez, acard, prolutex, fraxie, prenatal uno.
Po transferze przez kilka dni możecie nic nie czuć, albo delikatne pieczenie podbrzusza. Uprzedzam te którym bardzo zależy, lekarz tego nie powie ale absolutnie nic nie dźwigajcie, mnie odbierała po transferze koleżanka bo chłop nie mógł, i nawet ona mi torebkę niosla. Potem leżałam, co brałam w ręce, to dobre jedzenie.
A czy brałaś po criotranserze utrogestan, co ile dni monitoring endometrium? Ja jadę w 10dc na pierwszą wizytę. Póki co mam brać magnezin, acard, wit D 2000j,estrofem od 2dc,prenatal uno, od 4dc lactowaginal -
Pytam, bo do tej pory czułam się ok, a dzisiaj jak zbity pies... 🙈 Tylko bym spała i jakoś cała moc mi odeszła... I głowa mnie boli. Nie wiem, czy to ciąża, a czy reakcja na tę ciężką pogodę.
Raczej ciąża😉 pamiętam, że ja o 20 to już odlatywałam na kanapie ze zmęczenia i nie byłam w stanie dotoczyć się do łóżka. To było, aż niemożliwe dla mojego męża, bo zwykle przed ciążą snułam się po domu do północy. Nie mówiąc już o tym, że o 23 potrafiłam zarządzić sprzątanie z przerażeniem oznajmiając mężowi: Ej, zobacz na tej rurze jest kurz....😂 Najlepsze, że ta senność była dla mojego męża większym dowodem na ciążę niż test. Przy którejś z moich drzemek stwierdził: ej Ty na prawdę jesteś w ciąży😂Mimi87 lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Paulutek wrote:A czy brałaś po criotranserze utrogestan, co ile dni monitoring endometrium? Ja jadę w 10dc na pierwszą wizytę. Póki co mam brać magnezin, acard, wit D 2000j,estrofem od 2dc,prenatal uno, od 4dc lactowaginal
Utrogestan na pewno będziesz mieć włączony jeszcze przed transferem. Jeśli się nie mylę to zaraz po tej wizycie w 10dc. Na pewno jeszcze heparynę będziesz mieć włączoną. Przy Criotransferze wystarczą dwie wizyty, ale nie wiem, w którym dniu cyklu. To pewnie lekarz ustala na podstawie endometrium.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 12:53
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Paulutek wrote:A czy brałaś po criotranserze utrogestan, co ile dni monitoring endometrium? Ja jadę w 10dc na pierwszą wizytę. Póki co mam brać magnezin, acard, wit D 2000j,estrofem od 2dc,prenatal uno, od 4dc lactowaginal
W przygotowaniu do transferu było kilka wizyt usg klosiu je rozpisywał, ostatnie dwie chyba nawet co 4 dni.
Zestaw masz ten sam co ja.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jola17a wrote:Nie masz paseczka więc nie pamiętam jaki etap u ciebie?
Ale u mnie senność to była podstawa! Spałam w nocy spałam w dzień. Ziewałam jak smoczyca. Jeśli chodzi o ból głowy... Ja jestem migrenowcem, wiec 1 trymestr to była porażka, miałam ataki i znosiłam je bez leków. Był to nie lada wyczyn.
Jola u mnie jest sam począteczek - w środę potwierdziłam przyrost bety i leci mi 5 tydzień. Nie mam paseczke, bo 1. nie umiem go zrobić 😄🙈 a 2. Na tym etapie ciąży wszystko jest niepewne i bardzo boję się przyzwyczajać do myśli o ciąży po moich wcześniejszych doświadczeniach.
Ja też jestem migrenowcem i już bardzo dawno nie miałam żadnych napadów, ale teraz głowa boli mnie od wczoraj i taaaaaakaaaaa ciężka jest. Spałabym non stop. Jeść nie chce mi się albo wcale albo tylko ściśle określone rzeczy. Po słodkim mi źle, a ja kocham słodkie -
Mimi87 wrote:Jola u mnie jest sam począteczek - w środę potwierdziłam przyrost bety i leci mi 5 tydzień. Nie mam paseczke, bo 1. nie umiem go zrobić 😄🙈 a 2. Na tym etapie ciąży wszystko jest niepewne i bardzo boję się przyzwyczajać do myśli o ciąży po moich wcześniejszych doświadczeniach.
Ja też jestem migrenowcem i już bardzo dawno nie miałam żadnych napadów, ale teraz głowa boli mnie od wczoraj i taaaaaakaaaaa ciężka jest. Spałabym non stop. Jeść nie chce mi się albo wcale albo tylko ściśle określone rzeczy. Po słodkim mi źle, a ja kocham słodkie
Po dzisiejszej burzy właśnie przysypiam.
Moje pierwsze trzy miesiące to była musztarda, kiełbasa, śledzie, musztarda, smażona kiełbasa, frytki, i tak w koło (w nocy też) 😁 ja... która dzień w dzień jadłam coś słodkiego. Jakże byłam szczęśliwa że pożegnałam cukier. 😁 Coś przyszedł taki dzień że zachciało mi się słodkiego i znów jem codziennie, a musztardę i kiełbaskę od czasu do czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 14:35
Mimi87, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Mimi87 ja miałam podobnie, ok 19-20 ścinało mnie z nóg, jakby prąd mi odcięło 😊 a w ciągu dnia ciągle ziewalam. Przez pierwszy tydzien bolała mnie głowa i dół brzucha jak na okres. Ciągle mnie modli, zjem niedobrze bo mdli, nie zjem też niedobrze bo mdli 🤪 na słodkie nie mam ochoty ani trochę.
Ahhh no i piersi, każdy dotyk to ból i są strasznie ciężkie 😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 16:46
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Jola17a wrote:To jak będziesz chciała paseczek to się przypomnij.
Po dzisiejszej burzy właśnie przysypiam.
Moje pierwsze trzy miesiące to była musztarda, kiełbasa, śledzie, musztarda, smażona kiełbasa, frytki, i tak w koło (w nocy też) 😁 ja... która dzień w dzień jadłam coś słodkiego. Jakże byłam szczęśliwa że pożegnałam cukier. 😁 Coś przyszedł taki dzień że zachciało mi się słodkiego i znów jem codziennie, a musztardę i kiełbaskę od czasu do czasu.
aż mnie naszła chęć na kiełbaskę albo frytki -
Edward1 wrote:Mimi87 ja miałam podobnie, ok 19-20 ścinało mnie z nóg, jakby prąd mi odcięło 😊 a w ciągu dnia ciągle ziewalam. Przez pierwszy tydzien bolała mnie głowa i dół brzucha jak na okres. Ciągle mnie modli, zjem niedobrze bo mdli, nie zjem też niedobrze bo mdli 🤪 na słodkie nie mam ochoty ani trochę.
Ahhh no i piersi, każdy dotyk to ból i są strasznie ciężkie 😫
A mnie piersi nie bolą jakoś bardzo, tylko delikatnie przy dotyku, ale są duże jak na mnie i mam gorące sutki 😑 -
Jola17a wrote:Oj tak zapomniałam dopisac utrogestan i Wit D były brane przed i po transferze.
W przygotowaniu do transferu było kilka wizyt usg klosiu je rozpisywał, ostatnie dwie chyba nawet co 4 dni.
Zestaw masz ten sam co ja.
Przy jakiej grubości endometrium robią criotransfer? -
Mimi87 wrote:A mnie piersi nie bolą jakoś bardzo, tylko delikatnie przy dotyku, ale są duże jak na mnie i mam gorące sutki 😑
Mimi87 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Ech dziewczyny u mnie znowu lipa... 9 czerwca mialam transfer blaski 3AA i dzisiaj 9 dpt beta mniej niz 0,2... zadnych zludzen.... 7-my transfer nie byl szczesliwy. To sie chyba nigdy nie udastarania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
Paulutek wrote:Przy jakiej grubości endometrium robią criotransfer?
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Paulutek wrote:Przy jakiej grubości endometrium robią criotransfer?
Endometrium musi być min. 8 mm, ale zazwyczaj jak lekarz widzi, że nie jest zbyt dorodne to dokłada leki, żeby podrosło i wtedy na transfer jest już ładne.
Ja nie wiem, jakie miałam przy transferze - lekarka mi nie powiedziała a ja nie pytałam