Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
believer wrote:No wlasnie widze, nie wiedzialam nawet o tym, u mnie zawsze sie zapladnialy i odpadaly ewentualnie pozniej ale widze ze to nie takie oczywiste.
Ja też byłam zaskoczona obrotem spraw. No cóż... teraz już wiem...😏 auć....😏...09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
jaina_proudmoore wrote:rozumiem
mam nadzieję, że spotkanie pań komórek i panów plemników było i będzie owocne.
My robiliśmy IMSI, także była selekcja panów z ogonkiem na bramce do wejścia
Mam jeszcze do Was pytanie, mam tyle tabletek do jedzenia.
Nie bolały Was brzuszki po tym?
I zastrzyki - Fraxiparine i Prolutex - czy można brać o jednej porze?
przy Fraxi jest napisane - stała pora, przy Lutku tylko 1x 1
ps. chyba się zaraz zdrzemnę po zdalnej robocie.
Jak byłam u Sobkiewicza tydzien temu to powiedział aby Prolutex brać rano a Fraxparine wieczorem.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
roz.al.ka -
Ja biorę na odwrót - Fraxi rano a Prolutex wieczorem. Lekarz nie ma zastrzeżeń. Teraz mam odstawiony, ale wcześniej brałam Acard wieczorem jeszcze i dlatego uznałam, że Fraxi rano - oba działają na krzepliwość, więc wolałam rozłożyć w czasie. Myślę, że kiedy kto bierze, to nie ma większego znaczenia, w końcu niektóre z nas biorą prolutex 2x dziennie.
Aha i któraś z Was tutaj pytała o zastrzyki z Prolutexu - one są okropne i naprawdę bolą i mogą robić się zgrubienia, ale znalazlam na to sposób - zaraz po wstrzyknieciu w fałdę kilka minut masuję to miejsce - dzięki temu lepiej sie rozchodzi i nie ma takiego bólu ani zgrubień. Polecam wypróbować
Btw to właśnie po Acardzie i Fraxi może lecieć krew z nosa - to nie osłabienie raczej. Mi też kilka razy leciała.
A jeszcze mam pytanie- do kiedy mniej więcej się bierze Magnezin Comfort?
Maaaa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Nadka wrote:Jaki masz wynik?
Teraz jestem na insulinie na noc i mam stwierdzona cukrzyce ciążowa, a rano na czczo wyniki przed braniem inuliny miałam między 93-114. Mój diabetolog mówił ze jeśli kobieta już przed ciąża ma wysokie cukry powinna przed zajściem w ciąże udać się do diabetologa, akurat w moim wypadku dopiero pojawiły się te cukru w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 20:46
-
Starajacasie91 wrote:Teraz jestem na insulinie na noc i mam stwierdzona cukrzyce ciążowa, a rano na czczo wyniki przed braniem inuliny miałam między 93-114. Mój diabetolog mówił ze jeśli kobieta już przed ciąża ma wysokie cukry powinna przed zajściem w ciąże udać się do diabetologa, akurat w moim wypadku dopiero pojawiły się te cukru w ciąży.
-
Nadka wrote:Może warto powtórzyć wynik...spanikowalam. nie wiem czy ma to wpływ na powodzenie transferu
A Jaki dokładnie miałaś ten poziom glukozy? Ja wątpię by to miało wpływ na powodzenie transferu, bardziej na dalszy przebieg ciąży, wiec lepiej badaj i pilnuj ten cukier. -
Nadka wrote:122
To bardzo wysoki cukier na czczo, jednego dnia możesz mieć 90 coś ale jeśli miałaś jakiegoś tak wysoki to powinnaś codziennie rano kontrolować glukometrem, bo jeśli znajdziesz w ciąże cukry musza jak najszybciej być opanowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 08:50
-
hej dziewczyny ,
ja to gruboskórna chyba jestem, 2 zastrzyk z Prolutex, a ja nie czuje nic
@Nadka - w temacie wysokiego poziomu glukozy - proponuje zbadać ponownie i pilnować, bo to poważna sprawa.
Ile średnio bierze sie te wszystkie przepisane leki?
I drugie głupie pytanie- czy poziom premium na forum odblokowuje emotki?
-
jaina_proudmoore wrote:hej dziewczyny ,
@Nadka - w temacie wysokiego poziomu glukozy - proponuje zbadać ponownie i pilnować, bo to poważna sprawa.
Zastrzyki z prolutexu to ja brałam tak gdzieś do koło 8/9 tyg ciąży ale z fraxiparine gdzieś do 11 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 09:20
-
Madlen03 wrote:A utragestan bierzesz cały czas ?
W ogóle przepisał Ci lekarz jeszcze jakieś dodatkowe leki ?
Ultrogestan jakoś do 13/14 tyg brałam coś takiego, teraz tylko witaminy dla kobiet w ciąży i magnezin comfort 2 tab 3 razy dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 10:30
jaina_proudmoore, Jola17a lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:hej dziewczyny ,
@Jaina odp ci coś dr K.?
Dziś znowu stres przed telefonem 🙀👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
jaina_proudmoore wrote:wiem, Magda
Dziewczyny nie ilość jest wazna, ja miałam 4 zarodki najwyższej klasy z 6 komórek a pobranych było 12, pierwszy transfer udany i mam mój skarb, drugi transfer tez udany za pierwszym razem również i jesteśmy w połowie ciąży i czekamy na drugi skarb. Ktoś może mieć i 10 zarodków i może się nie udać a ktoś 1 i udać wiec dziewczyny bądźcie dobrej mysli, musi być dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 12:53
jaina_proudmoore, Maaaa lubią tę wiadomość