Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
believer wrote:Czyli jednak za Embryoglue się dopłaca, to widocznie w procedurze z komórkami dawczyni jest inaczej albo może mi to doliczają i nawet nie wiem do czego Nie wiedziałam też że za koszt hodowli do blastki trzeba dopłacać, wydawało mi się że taki jest u nich standard. Może znowu przy komórkach dawczyni jest inaczej. Powodzenia jutro na transferze
Zależy czy masz świeży transfer czy crio przy tym drugim masz w cenie nacięcie otoczki i embryoglue przy świeżym za wszystko dopłacasz. Powinnyście dostać od koordynatorki cennik co się należy w jakim przypadku 😉jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Hej, dlatego ja podzielam zdanie koleżanki @Sunray, że para może mieć mieszane uczucia. Powinni nad relacjami z klientem popracować mocno, to nie usługa za 200 zł ale znacznie większe pieniądze i koszt psychiczny. Nie mam żadnych zastrzeżeń do leczenia u pana doktora K. Natomiast kolejne stopnie - punkcja itp, kontakt z lab i transfer - sorry, ale jest rozczarowanie 😳 to nie fabryka, może dla nich, ale bardzo indywidualna sprawa dla każdego, czasem zagubionego pacjenta.
-
jaina_proudmoore wrote:Wczoraj mi się lekko w głowie kręciło . Dziś to samo. 🙁spokojnej niedzieli dziewczyny. Magda jak twoje samopoczucie? 😍
Ja wczoraj dramat... byłam nie do życia. Ale dziś o niebo lepiej, dziękuje 🙂 denerwuje się troszkę jutrzejszym telefonem do labo odnośnie 2 leniuchów 😕 mam nadzieje ze zostaną ze mną i dadzą się ładnie ❄️❄️
A jak Ty się czujesz? Jak samopoczucie?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Esperanza Mia wrote:W każdej klinice są plusy i minusy. Ale powinni informawac pacjenta czy będzie transfer czy nie. Bo potem człowiek nie potrzebuje tyle km jedzie. Jeden na to machnie reka a inny wkurzy się nie zmieni klinikę. Ja kiedyś miałam iść do Gamety ale nie uznają immuno i rozmawiałam z jedną z dziewczyn która leczyła się u nich kilka lat i tylko straciła czas.
Tak na prawdę każdy może powiedzieć, że strata czasu i kasy w każdej klinice jeśli mu się nie udało 😏 Wiesz co właśnie mnie to zaskoczyło na pierwszej wizycie, że będę musiała szukać kogoś innego do zrobienia wlewu domacicznego przed transferem. To na minus kliniki. Nawet zastanawiałam się czy nie wrócić przez to do Salve, ale mój emek stwierdził, że Salve miało już dwie szanse. Nie przypadła mu też do gustu dr K, bo trafiał akurat na takie wizyty kiedy ona była naburmuchana i jakimiś dziwnymi tekstami waliła, a przecież ona jest miła baba. To co mi się spodobało w Gamecie to to, że zaproponowali mi długi protokół. Czytałam w anglojęzycznej publikacji, że komórki powinny być trochę lepszej jakości jeśli tu zwykle leży problem przy stymulacjach. W Salve z uporem maniaka twierdzo, że to głupi pomysł. Tak na prawdę może głupi, może nie, zobaczymy. Na pierwszą i drugą stymulację krótkim protokołem reagowałem zupełnie inaczej, więc teraz też może być różnie. Zobaczymy.jaina_proudmoore, Esperanza Mia lubią tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Sunray ciekawe jak by podeszli do tego w Salve gdybyś się zapisała na zwykłą wizytę i poprosiła o zrobienie wlewu przed transferem w innej klinice? Z 1 strony trochę głupio a z 2 jesteś pacjentem na odpłatnej wizycie to dlaczego mieliby w sumie tego nie zrobić? Bo o ile mi wiadomo moja lekarka z Salve chyba robi wlewy, może dr Kłosiński też. Bo taki zwykły ginekolog (w sensie nie z żadnej kliniki niepłodności) to wogóle nie wiem czy się podejmie takiego wlewu?
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
Maaaa wrote:Ja wczoraj dramat... byłam nie do życia. Ale dziś o niebo lepiej, dziękuje 🙂 denerwuje się troszkę jutrzejszym telefonem do labo odnośnie 2 leniuchów 😕 mam nadzieje ze zostaną ze mną i dadzą się ładnie ❄️❄️
A jak Ty się czujesz? Jak samopoczucie?
też liczę na ❄️❄️ w głębi serca, jutro się dowiemy po 14.🍀🍀 chciałabym, aby były 2 śnieżynki, bo jak się nie uda to zostajemy z niczym
a teraz trzeba być dobrej myśli odnośnie kropków na pokładzie
ps. 1 kawka dziennie nie zaszkodzi? raczej taka słabsza i z mlekiem.
ps2. mój mąż znalazł chyba sposób na zastrzyki z Fraxi, wbił wczoraj igłę bardzo szybko - lekko bolało, ale dziś śladu nie ma - szoook
ps3. znalazłam ciekawy artykuł do poczytania: https://plodnosc.pl/transfer-zarodka-pierwsze-oznaki-ze-sie-udalo-7-pytan-nurtujacych-kobiety/
ps4. chce mi się znowu kopyteeeeek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 14:09
Maaaa lubi tę wiadomość
-
Sunray wrote:Tak na prawdę każdy może powiedzieć, że strata czasu i kasy w każdej klinice jeśli mu się nie udało 😏 Wiesz co właśnie mnie to zaskoczyło na pierwszej wizycie, że będę musiała szukać kogoś innego do zrobienia wlewu domacicznego przed transferem. To na minus kliniki. Nawet zastanawiałam się czy nie wrócić przez to do Salve, ale mój emek stwierdził, że Salve miało już dwie szanse. Nie przypadła mu też do gustu dr K, bo trafiał akurat na takie wizyty kiedy ona była naburmuchana i jakimiś dziwnymi tekstami waliła, a przecież ona jest miła baba. To co mi się spodobało w Gamecie to to, że zaproponowali mi długi protokół. Czytałam w anglojęzycznej publikacji, że komórki powinny być trochę lepszej jakości jeśli tu zwykle leży problem przy stymulacjach. W Salve z uporem maniaka twierdzo, że to głupi pomysł. Tak na prawdę może głupi, może nie, zobaczymy. Na pierwszą i drugą stymulację krótkim protokołem reagowałem zupełnie inaczej, więc teraz też może być różnie. Zobaczymy.
I fakt w salve tylko krótki protokół robią ja chciałam iść długim może i byłby lepszy, teraz nie ma co gdybać. Spróbuj w Gamecie może będzie inaczej może lepsze komórki uzyskasz. Czasem długie protokoły są lepsze niż te krótkie.
Do kogo tam poszłaś?jaina_proudmoore, Sunray lubią tę wiadomość
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020
18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
19.06.2020 pierwsze ruchy💗
21.07.2020 25+1 waga 776 g
21.08.2020 29+5 gene 1502g
09.09.2020 waga 1944g
34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍 -
jaina_proudmoore wrote:też liczę na ❄️❄️ w głębi serca, jutro się dowiemy po 14.🍀🍀 chciałabym, aby były 2 śnieżynki, bo jak się nie uda to zostajemy z niczym
ps2. mój mąż znalazł chyba sposób na zastrzyki z Fraxi, wbił wczoraj igłę bardzo szybko - lekko bolało, ale dziś śladu nie ma - szoook
ps3. znalazłam ciekawy artykuł do poczytania: https://plodnosc.pl/transfer-zarodka-pierwsze-oznaki-ze-sie-udalo-7-pytan-nurtujacych-kobiety/
- wg mnie 1 słaba kawa z mlekiem nie zaszkodzi, też jestem kawoszem, podobno nawet do 5 filiżanek kawy można pić,
- co do zastrzyków z Fraxi wg mnie nie ma reguły, dużo zależy wg mnie od tego czy trafisz igłą w naczynie krwionośne czy nie
-ja przestrzegam przed doszukiwaniem się objawów, wiem że bardzo ciężko tego nie robić ale naprawdę na tym forum czytałam już najrozmaitsze historie o tym że przy braku objawów transfer udany a przy objawach jak na ciążę nie. Bierzemy tyle leków że nie wiadomo który objaw jest od zagnieżdżenia a który od leków no i każdy organizm jest inny
- chyba za wcześnie na zachcianki ciążowe w postaci kopytek? żarcik. jedz na zdrowie jak masz ochotęjaina_proudmoore, Maaaa lubią tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
jaina_proudmoore wrote:też liczę na ❄️❄️ w głębi serca, jutro się dowiemy po 14.🍀🍀 chciałabym, aby były 2 śnieżynki, bo jak się nie uda to zostajemy z niczym
Wydaje mi się ze od rana możemy już dzwonić bo 6 doba mija dzisiaj 🤔
Pewnie - pozytywne myslenie to podstawa 😊🍀
Jak dla mnie zastrzyki z fraxi dramat.... głównie przez ta tępa igle 😑
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
believer wrote:Oby były dwa bałwanki!!
- wg mnie 1 słaba kawa z mlekiem nie zaszkodzi, też jestem kawoszem, podobno nawet do 5 filiżanek kawy można pić,
- co do zastrzyków z Fraxi wg mnie nie ma reguły, dużo zależy wg mnie od tego czy trafisz igłą w naczynie krwionośne czy nie
-ja przestrzegam przed doszukiwaniem się objawów, wiem że bardzo ciężko tego nie robić ale naprawdę na tym forum czytałam już najrozmaitsze historie o tym że przy braku objawów transfer udany a przy objawach jak na ciążę nie. Bierzemy tyle leków że nie wiadomo który objaw jest od zagnieżdżenia a który od leków no i każdy organizm jest inny
- chyba za wcześnie na zachcianki ciążowe w postaci kopytek? żarcik. jedz na zdrowie jak masz ochotę
każdy organizm zareaguje inaczej, to prawda. zgadzam się w stu procentach.
test z krwi najpewniej potwierdzi co i jak, bo do sikanych, nie mam zaufania, ale siknę w niedzielę kolejną.Esperanza Mia lubi tę wiadomość
-
Maaaa wrote:Wydaje mi się ze od rana możemy już dzwonić bo 6 doba mija dzisiaj 🤔
Pewnie - pozytywne myslenie to podstawa 😊🍀
Jak dla mnie zastrzyki z fraxi dramat.... głównie przez ta tępa igle 😑
no, ale pani Gosia ma telefon włączony od 14, więc jakMaaaa lubi tę wiadomość
-
Maaaa wrote:Ahhh no tak 😅😅😅
bo chyba nikt inny nie udzieli informacji?
ps. mi przed trasferem pow. że były u mnie duże straty komórkowe, bo 24 pęcherzyki, 12 pobranych, 6 dojrzałych, 3 zapłodnione. 1 blastka, 2 niewiadome na razie. i to pani Gosia mówiła, a doktor S. spytał ile mam lat - tyle, zero komentarza.
a mogą zamrozić nie-blastki? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 14:35
-
jaina_proudmoore wrote:bo chyba nikt inny nie udzieli informacji?
ps. mi przed trasferem pow. że były u mnie duże straty komórkowe, bo 24 pęcherzyki, 12 pobranych, 6 dojrzałych, 3 zapłodnione. 1 blastka, 2 niewiadome na razie. i to pani Gosia mówiła, a doktor S. spytał ile mam lat - tyle, zero komentarza.
a mogą zamrozić nie-blastki? 🤔
Mi mówiła tylko p. Gosia ze właśnie na 2 czekamy do poniedziałku. No właśnie nie wiem czy mogą ale chyba tak? W ogóle dziwne ze uparli się hodować wszystkie do blastki... często podają 3 dniowe lub takie mrożą chybajaina_proudmoore lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
believer wrote:Sunray ciekawe jak by podeszli do tego w Salve gdybyś się zapisała na zwykłą wizytę i poprosiła o zrobienie wlewu przed transferem w innej klinice? Z 1 strony trochę głupio a z 2 jesteś pacjentem na odpłatnej wizycie to dlaczego mieliby w sumie tego nie zrobić? Bo o ile mi wiadomo moja lekarka z Salve chyba robi wlewy, może dr Kłosiński też. Bo taki zwykły ginekolog (w sensie nie z żadnej kliniki niepłodności) to wogóle nie wiem czy się podejmie takiego wlewu?
No właśnie to dobre pytanie jest, ale głupio by mi było. Właśnie to wygodne jest, ze w Salve robią te wlewy. Myślę, że zwykły ginekolog może się nie podjąć.09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
Esperanza Mia wrote:Ja akurat trafiałam na dobry humor drK. Ale wiadomo jak to jest. Wlew możesz zrobić u innego lekarza z poza kliniki więcej info na pw.
I fakt w salve tylko krótki protokół robią ja chciałam iść długim może i byłby lepszy, teraz nie ma co gdybać. Spróbuj w Gamecie może będzie inaczej może lepsze komórki uzyskasz. Czasem długie protokoły są lepsze niż te krótkie.
Do kogo tam poszłaś?
Bella poleciła mi Ireneusza Połacia i u niego jestem. Super, dawaj na priv - martwiłam się właśnie, że będę miała trudności ze znalezieniem gienkologa, który się podejmie. Wysyłam Ci zaproszenie.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Sunray wrote:Bella poleciła mi Ireneusza Połacia i u niego jestem. Super, dawaj na priv - martwiłam się właśnie, że będę miała trudności ze znalezieniem gienkologa, który się podejmie. Wysyłam Ci zaproszenie.
jaina_proudmoore, Sunray lubią tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
jaina_proudmoore wrote:bo chyba nikt inny nie udzieli informacji?
a mogą zamrozić nie-blastki? 🤔
Jeśli nie osiągną blastocysty w 6 dobie to nie mrożą takich komórek, bo one też nie rokują na ciążę ;( I've been down this road before ;( Nie wiem co się z nimi dzieje, ale chyba podlegają utylizacji w laboratoryjnym zlewie ;( Miejmy nadzieję, że u Ciebie tak nie będzie. Dla pocieszenia powiem, że przy drugim IVF miałam bardzo dobrej jakości blastocystę i jak się ostatnio dowiedziałam - pomimo, że była z 6 doby, nie była ani trochę opóźniona. Jest więc nadzieja - głowa do góry.Maaaa, jaina_proudmoore, Esperanza Mia lubią tę wiadomość
Sunray wrote:Bella poleciła mi Ireneusza Połacia i u niego jestem. Super, dawaj na priv - martwiłam się właśnie, że będę miała trudności ze znalezieniem gienkologa, który się podejmie. Wysyłam Ci zaproszenie.
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020