Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Maaaa wrote:Ja dokładnie tak samo....chyba każdy dostaje taki sam schemat... 🙄😕 u mnie przy pierwszej punkcji 2 komórki, druga się nie odbyła bo miałam przerwana stymulacje z powodu beznadziejnej ilości pęcherzyków a trzecia 3... przy takich tragicznych ilościach byłam w szoku ze leki są cały czas te same i w tych samych dawkach... ale co ja tam mogę wiedzieć 😐
powiem Ci, że zdziwiona jestem. myślałam, że dawki leków to kwestia AMH, plus inne wyniki badań.
byłam zaskoczona, że mam tak " mało".
a kontaktowałaś się z dr K? Ja przed transferem napisałam, że mam o 10 i ma trzymać kciuki 😂 poza tym widziałam go po punkcji, bo łaził i pytał, czy coś wiadomo i żeby dać znać na maila. i przed transferem też łaził.
przy ostatniej wizycie pow. mi, że spotkamy się dopiero za ok 2 tygodnie po transferze. ale dzięki temu poznałam dr G. i dr S. 😂
-
jaina_proudmoore wrote:powiem Ci, że zdziwiona jestem. myślałam, że dawki leków to kwestia AMH, plus inne wyniki badań.
byłam zaskoczona, że mam tak " mało".
a kontaktowałaś się z dr K? Ja przed transferem napisałam, że mam o 10 i ma trzymać kciuki 😂 poza tym widziałam go po punkcji, bo łaził i pytał, czy coś wiadomo i żeby dać znać na maila. i przed transferem też łaził.
przy ostatniej wizycie pow. mi, że spotkamy się dopiero za ok 2 tygodnie po transferze. ale dzięki temu poznałam dr G. i dr S. 😂
Ja tez właśnie... byłam bardzo zaskoczona ze przy takich dość dużych dawkach tak słabo rosną 😕 dlatego myślałam ze coś zmienia w lekach... jakieś inne czy długi protokół..
Ja pisałam przed transferem i mam się odezwać tez po 2 tyg od transferu👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
dr K. i tak ma podgląd na to co się działo
U niego przed gabinetem tak dużo par czeka, to tylko pokazuje skale zjawiska i problemu, który nas dotyka
Ja bardzo długo szukałam lekarza, serio, po wcześniejszych przygodach u kilku lekarzy, którzy nie mieli pomysłu... ba! oni nawet nie kazali zbijać TSH z poziomu 3.
U dr K. byłam pierwszy raz w sierpniu 2019. Badania, badania, TSH niestety długo świrowało. Jeszcze w lutym torbiel, potem choroba, potem korona wirus, a czas zleciał. widocznie tak miało być nic się nie dzieje bez przyczyny.
Maaaa lubi tę wiadomość
-
Maaaa wrote:Ja od zawsze miałam skaczące tsh... ostatnio 3,72 przy euthyrox 50, niedługo muszę znów zbadać i zobaczyć czy coś spadło 😕
a kiedy dr K mówił o tej nowej normie ok 3 do ciąży?
Ja miałam wynik 3 po pierwszych badaniach, za miesiąc 6, potem 0.04, a potem 0.49 bodajże.
a teraz dawka Euthyrox to 75.
TSH to bardzo czuły hormon, badany codziennie da inny wynik - kwestia pracy przysadki przecież.
ps. testy kupione. 2x Facelle, 1x Bobo.🍀 schowane głęboko w łazience, żeby nie kusiły.
Maaaa lubi tę wiadomość
-
Izka34 wrote:Już miałam podchodzić do transferu ,a okazało się, że muszę mieć histeroskopię 😥 czy w Salve nie ma możliwości zrobienia zabiegi na NFZ?
to musisz dzwonić i się dowiedzieć, niestety nie wiem.
Jak to, tak nagle histeroskopia? skąd wskazania, jeśli można wiedzieć.
-
jaina_proudmoore wrote:to musisz dzwonić i się dowiedzieć, niestety nie wiem.
Jak to, tak nagle histeroskopia? skąd wskazania, jeśli można wiedzieć. -
Esperanza Mia wrote:Ja w zeszłym roku nie poradziłam sobie z presją w pracy i powiedziałam że jestem bezpłodna i dzieci mieć nie mogę. I skończyły się wtedy aluzje ludzie zaczęli mnie inaczej traktować. Nawet nie pokazywali zdjęć swoich dzieci czy wnuków by mnie nie urazić. Bo miałam dość gadania o bocianach i innych rzeczach a tym bardziej jak ktoś przyszedł i mówi moja żona jest w ciąży a ty kiedy. Bo ekstra, ile nocy człowiek przeplakal, mąż to już się całkowicie poddał. Stwierdził że trzeba pić, palić, wtedy będą dzieci.
Dla mnie ta cisza jest jednym wielkim cudem w który nie wierzyłam. Bo już chciałam zamknąć ten rozdział. Przejść 1 stymulację , zrobić transfer zarodków ile będzie i zakończyć starania z myślą że zrobiłam wszystko. Psychika jest w tym wszystkim najgorsza.Esperanza Mia, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
-
Izka34 wrote:Już miałam podchodzić do transferu ,a okazało się, że muszę mieć histeroskopię 😥 czy w Salve nie ma możliwości zrobienia zabiegi na NFZ?
W Salve się nie da na NFZ, ale jak dostaniesz skierowanie, to możesz zrobić gdziekolwiek w Łodzi. Ja polecam zapytać w MSW na Północnej. -
Mimi87 wrote:W Salve się nie da na NFZ, ale jak dostaniesz skierowanie, to możesz zrobić gdziekolwiek w Łodzi. Ja polecam zapytać w MSW na Północnej.
Ja miałam w salve dwa razy na NFZ hosteroskopie ale może już nie robią34lat
niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
Przerost nadnerczy
01.2021-laparoskopia
10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
10transferów za nami ..
1 poronienie w 8tc
1cp
W końcu Zmiana kliniki!
06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
Cdn..
„Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.” -
martuska09 wrote:Ja miałam w salve dwa razy na NFZ hosteroskopie ale może już nie robią
Aaaaa to przepraszam Wydawało mi się, że na jakimś innym wątku czytałam, że w Salve na NFZ nie robią.
Jak robią to super
A tak z innej beczki mam jeszcze pytanie - czy malujecie w ciąży normalnie paznokcie i farbujecie włosy? Nie robie nigdy hybrydy, bo mi wybitnie nie służy, ale lubię mieć pomalowane normalnym lakierem, ale nie wiem czy mogę teraz to wdychać... 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 19:09
-
martuska09 wrote:Ja miałam w salve dwa razy na NFZ hosteroskopie ale może już nie robią
-
Jest możliwość ja jestem tego przykładem w maju byłam na usg w 11dc ( po wcześniejszych oczywiście przygotowaniach do crio) i doktor znalazła polip od ręki dostałam skierowanie na NFZ I zostałam umówiona na histeroskopie zeszłam na krew itd. Więc akcja była szybka wizyta w piątek zabieg w poniedziałek. Ja byłam na usg u dr Stefanowicz
W salve Ci wykryli polip?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:27
-
Klara35 wrote:Dzwoniłam, robią na NFZ, a mi dr powiedział, że tylko prywatnie. Powiedziałam to Pani z recepcji to się zaczęła miotac, że to zależy od lekarza. Kurczę chodzisz na wizyty prywatnie i nawet histeroskopię Ci na NFZ nie ogarnie 🙄
Ogarną idź na usg do salve jak będzie wskazanie podejrzenie od razu Cie skierują od ręki dostaniesz umówiona 😉
PS. Nie piszcie głupot typu że nie robią że ktoś gdzieś chyba czytał bo to wprowadza w błąd. Mnie robiła córka szefa 🙄 przesympatyczna pani doktor tłumaczyła itd trwa to chwilę prawie nic nie czuć -
Justyna_83 wrote:Jest możliwość ja jestem tego przykładem w maju byłam na usg w 11dc ( po wcześniejszych oczywiście przygotowaniach do crio) i doktor znalazła polip od ręki dostałam skierowanie na NFZ I zostałam umówiona na histeroskopie zeszłam na krew itd. Więc akcja była szybka wizyta w piątek zabieg w poniedziałek. Ja byłam na usg u dr Stefanowicz
W salve Ci wykryli polip? -
Klara35 wrote:Tak w Salve , nie wiem czy to polip
Dlatego lekarz od razu powinien dać Ci skierowanie na histeroskopie Tak jak dr S. Ona też nie była pewna na usg była biała plamka też to widziałam co prawda transfer jak bym miała dużo zarodków można by było zaryzykować, ale że mam dwa słabsze pani doktor nie chciała ryzykować.
Na szczęście się to nie potwierdziło ponieważ musiałabym mieć jak każdy oddzielny zabieg podczas którego usuwają. Miałam mały jeden zrost. Podejdź kochana do salve wejdź bez wizyty między pacjentkami o pogadaj z lekarzem o skierowaniujaina_proudmoore lubi tę wiadomość